RSS Feed

”Nicio variantă în afară de USL”. Și testul Corina Vințan pentru MR Ungureanu

vezi toate articolele de
13 Feb 2012 la 07:18 63 comentarii 3139 vizualizari.

Că Victor Ponta își asumă un discurs de învingător anticipat nu ar trebui să deranjeze prea multă lume. Controlul situației și transmiterea încrederii sunt reguli regăsibile în orice manual de comunicare. Previzionarea victoriei (la proximele alegeri) nu ar trebui privită, astfel, ca un semn de înfumurare. Afirmații de genul ”Nu există nicio variantă în afară de USL” (făcută duminică seara, la Realitatea TV)  e necesar a fi făcute însă cu mai multă responsabilitate. Pentru că USL nu a dovedit încă (și a avut destul timp deja pentru a face asta) că e o variantă ”mai bună” (și nu doar ”mai puțin rea”) decât PDL.

Iar dacă se bazează doar pe votul sancționator, atât Victor Ponta, cât și Crin Antonescu s-ar putea să aibă mari surprize. Pentru că sancțiunea de la vot poate îmbrăca mai multe forme: fie procentul prezenței la urne va coborî la cote record, fie românii vor opta pentru variante care sancționează atât Puterea, cât și Opoziția (de gen Partidul Poporului ori reînvierea PRM), fie ambele. Iar pentru astfel de scenarii, responsabilitatea se va împărți între PDL și USL. Și va fi o dovadă că nici Ponta și nici Antonescu n-au înțeles mare lucru din sloganul lunii ianuarie ”PDL și USL aceeași mizerie”. Pentru binele românilor (nu al USL) îmi doresc ca afirmația ”Nu există nicio variantă în afară de USL” să fie o formulare nefericită și nu rezultatul unei mentalități și/sau argumentul pe care Victor Ponta și aliații lui se bazează pentru a câștiga alegerile.

***

Pe la mijlocul săptămânii trecute, Cotidianul publica un articol în care anunța numirea Corinei Vințan în postura de purtător de cuvânt al Guvernului. Conform Cotidianul, aceasta ar fi sunat în mai multe redacții revendicând o asemenea poziție. Cum Corina Vințan a mai fost purtător de cuvânt la Ministerul Afacerilor Externe, în perioada în care Mihai Răzvan Ungureanu conducea ministerul, informația părea destul de plauzibilă, astfel că a fost preluată și de alte site-uri, bloguri ori pe rețelele de socializare.

Interesul legat de confirmarea/infirmarea știrii e destul de justificat. Pentru că, între timp, Corina Vințan și-a deschis o agenție de lobby, Links Associates, care reprezintă interesele unor companii private mai mult sau mai puțin controversate. În fruntea listei e RMGC, compania care intenționează să extragă aurul de la Roșia Montană. Cum falanga tânără pe care PDL i-a impus-o lui Mihai Răzvan Ungureanu în Guvern e departe de a fi simpatizată de societatea civilă, numirea Corinei Vințan ca purtătoare de cuvânt ar fi cireașa de pe tort (ori bomboana de pe colivă – în funcție de perspectiva din care priviți lucrurile).

Desigur, în contextul în care (încă) mai reprezintă o firmă privată, Corina Vințan nu are vreo obligație de a infirma informația. Cum nu și-a făcut nicio problemă din reprezentarea RMGC (dimpotrivă, a făcut un titlu de glorie din asta), vehicularea numelui ei ca purtător de cuvânt al Guvernului reprezintă, pur și simplu, publicitate. Pentru ea și pentru firma pe care o reprezintă. Dacă se pune problema confirmării, atunci ar fi bine însă să fie cât mai repede. Măcar să știm cum stăm. Pentru a fi clar interesele cui le reprezintă noul Guvern.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!