RSS Feed

Nicușor, Cioloș. Blaga cel demn. Ghiță-Ponta

vezi toate articolele de
28 Sep 2016 la 17:35 un comentariu 988 vizualizari.

Repede și scurt, precum evenimentele:

Blaga cel demn. Temă de bază, după ce s-a anunțat că Blaga e urmărit penal pentru strâns bani contra funcții, e că ”Blaga a fost demn”. Nu ca pesediștii. De acord, Blaga și-a dat demisia prompt, bravo. Dar să ne oprim puțin din entuziasme. Mulți pesediști au făcut bani din corupție urlând că sunt persecutați de procurori. Dar mulți liberali și pedeliști au făcut bani tot din corupție, eliminându-i pe ceilalți cu urlete anticorupție. (să nu uităm că mai sunt și achitați după crizelede isterie generate de câte un arest).

Demisia e normală atâta timp cât ai adunat bani urlând la ceilalți să nu mai ia. Blaga e de bun simț acum pentru că a fost foarte nesimțit înainte. Pesediștii și alții care plâng de la atâta anticorupție sunt nesimțiți până la sfârșit. Ceea ce e o mostră de coerență. Dincolo de glumă, merită văzut tonul aparte al nucleului Băsescu-Udrea. Ei au fost anticorupție cât s-au strâns banii, sunt antianticorupție ca să-și conserve averile. Dacă mă uit la Videni, Cocoși și alții, aș zice că ăstora le merge cel mai ok. DNA nu curăță. DNA curăță doar dacă nu te retragi în liniște cu banii, asta pare să fie regula.

Cioloș-USR-PNL. Pasul doi a fost făcut imediat după anunțul arestării. Trebuie urgent să facem ceva cu USR, cu Nicușor Dan, cu PNL, cu Cioloș ca să izbândim. Acum, dacă Blaga s-a dus, dacă Nicușor nu e în stare să strângă semnături, poate putem să ne unim forțele întru Cioloș. Sigur, Cioloș poate fi păstrat ca figură tutelară, nu e nevoie să-l băgăm în partid, ne poate supraveghea de la distanță. Dincolo de curățătorii la vârf, baronii de teritoriu își fac treaba bine, la locale au luat scor bun. E și motivul probabil pentru care oricum o dai cu corupția în PDL nu dai de Boc, pe atunci și șef de partid, și premier.

Se duce USR în ”aceeași mizerie”? Deocamdată pare doar o ipoteză plauzibilă. Și părerea mea e că ne-ar mai și scuti de chiote antisistem și proguvernamentale (sic!). Ar fi un lucru bun pentru sănătatea minții noastre.

Ghiță-Ponta. Nu mai sunt în același partid, dar sunt de nedespărțit. Îi dau cu soroșiștii, marea descoperire a mileniului. Adică în loc să te iei de capital, de rețele politice, de lobby de diverse feluri, te iei de Soros, că dacă te iei de Soros și de ”oengiști” e ca și cum ai înjura rubrica meteo. Te poți lua de iei și fără conspiraționismele lui Ghiță, mare susținător și al supravegherii noastre prin servicii până la sânge. Ghiță a intrat în frăție directă cu Băsescu. Ponta nu se poate dezlipi de Ghiță. Dacă nu o va face curând, va avea soarta altora care au rămas cu datul din gură. Momente care puteau fi speculate bine politic au fost lăsate de Ponta să treacă: în schimb, a înțeles din POlonia, Turcia că acuma te bați cu steagul în piept, e mai rentabil. Greșit. Bate-te cu tehnocrații și cu Iohannis cum trebuie, inclusiv turnându-ți cenușă în cap că în multe politici procapital și sărumâna-Troică l-ai continuat pe Boc și anticipat pe Cioloș… Din păcate pentru el, nu e capabil de așa ceva.

Din confesiunile lui Ghiță, un suferind de incontinență verbală proverbială, desprindem totuși ideea de bază. Că urlă de pomană împotriva frontului anticorupție, l-au susținut și ei, chiar ilegal. Deci dacă se dovedește că Ghiță a avut dreptate același Ghiță, împreună cu Udrea și aliații au mai multe motive să tacă. Dacă ați și comis infracțiuni ca să susțineți un sistem corupt de justiției, pedeapsa cea mai bună ar fi să fiți judecați de acel sistem.

P.S. Am mai observat că susținătorii lui Nicușor Nan și al neoconservatorismului de peșteră cu spoială IT au devenit extrem de agresivi pe rețele de socializare. Le recomand să-și îndrepte energia către strâns de semnături. Am înțeles, după căderea lui Blaga, că mulți speră să se poată și fără semnături, dar măcar de ochii lumii.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: ,


1 comment
  • 1

    Greșeala de tipografie cu “Nicușor Nan” e simpatică, să n-o ștergeți! E un nume răspândit prin Hunedoara și o marcă de produse pentru nou-născuți :) De fapt, o fi fost auto-corectura sistemului (cu S) ;)

    Adrian
    2016-09-28 18:56:50 | Raporteaza
    RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!