RSS Feed

Niște 544: cât a dat SIE la blogări, cât a mai dat MAE thin-tankurilor strategice

vezi toate articolele de
31 May 2017 la 12:15 comenteaza acum 1399 vizualizari.

Am solicitat în baza legii diverse informații cu caracter public. Câteva instituții  mi-au și răspuns. Pe cine din societatea civilă au cheltuit banii MAE, Ministerul Fondurilor Europene și SIE?

Proiecte finanțate de MAE în anul 2016 și implementate de UNDP (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare), de exemplu. Observ că, și în anul tehnocrației, think tank-ul în care a fost și Cristi Ghinea, dar din care s-a retras ca să intre în politică,  a continuat să performeze serios (CRPE a luat 112 000 de dolari, peste 10% din fonduri). Despre chestiile astea, cu abonați la fonduri publice care se dau șmecheri cu piața liberă am mai scris aici. Republica Moldova continuă să fie un bun pretext pentru tras bani publici spre thinktankuri românești; dar și Georgia pare a fi ”strategică”. Lista completă de ONG-uri care au dezvoltat proiecte cu bani de la MAE în 2016:

Cât a pltăti SIE pentru campania cu blogări

SIE mi-a răspuns în primă fază cu o lecție de publicitate, cum că blogării au fost cooptați într-o campanie de angajare SIE pentru că e trendy așa. Eu, venind din peșteră, am mai întrebat o dată cât a costat, că de blablauri 2.0 sunt sătul. Mi s-a răspuns în cele din urmă:

Întrucât în 05.05.2017 s-a încheiat campania de promovare a carierei în SIE, realizată în mediul on-line, suntem în măsură să vă comunicăm, în plus față de cele precizate la https://www.sie.ro/comunicat20170510.html , faptul că:

-         Costul total pentru toate serviciile aferente campaniei, inclusiv bugetul de media, a fost de 70.715 lei+TVA.

Vă mulțumim pentru interes și înțelegere.

Biroul de relații publice

Eu zic că a fost ieftină, asta dacă nu avem și sertare secrete în campania lui pește:). Campania a fost asta:

În contextul finalizării campaniei, Serviciul de Informații Externe dorește să mulțumească tuturor celor implicați în acest proiect, în special domnilor Cetin Ametcea, Vali Petcu, Cabral Ibacka, Răzvan Baciu, Costin Cocioabă și Victor Kapra – pentru contribuția la transmiterea mesajului nostru, respectiv Marius Deak (GreenPixel) – pentru strategie și coordonare.

Să mai  spunem atât: o campanie de angajare la servicii e un succes garantat oricând. Am văzut cozi la SRI. Sunt probabil și la SIE. E de ajuns un anunț. SIE a vrut să țintească și comunități virtuale. Și acolo era de ajuns un anunț, dar ei s-au simțit ”moderni” să o ardă cu niște blogări.

Din păcate, o mare parte din romanian dream printre tineri se definește printr-un salariu bun într-un serviciu secret. Și cine ar putea să-i acuze, piața munci private fiind praf.

Cu cine au colaborat cei de la fonduri europene în 2016

Am cerut și de la fonduri europene o listă cu ONG-uri și specialiști colaboratori. Asociația pentru implementarea Democrației a luat mai bine de jumătate din fonduri. Această organizație e campioană la atras bani publici, europeni sau nu:

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: , , , , ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii


  • 3 postari

  • 12 postari

  • 3 postari

  • o postare

  • o postare
afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!