RSS Feed

Niște jandarmi!

vezi toate articolele de
11 Dec 2011 la 12:37 5 comentarii 1668 vizualizari.

De ziua Internațioanlă a Drepturilor Omului, Occupy România s-a gândit la o adunare publică cu iz de celebrare. În paralel, Jandarmeria Română își punea din nou bocancii, gata pentru o nouă intervenție în numele securității naționale. Azi, la Piața Universității drepturile omului au fost sărbătorite cu ridicări abuzive, plimbări la faimoasa Secție 1 de Poliție și amenzi.

Inițial, în Piața Universității s-au strâns 12 persoane. O duzină de indivizi, fără chef de scandal, au venit să se bucure de privilegiul de a fi om cu depturi. Jandarmeria însă a sesizat pericolul iminent și a umplut duba cu toți indezirabilii. Odată eliberați din secția de poliție, oamenii s-au întors să reia ceremonia de unde a rămas. De data asta, Jandarmeria a făcut o captură mai mare: 31 de persoane. Bilanț: 54 de procese verbale și tot atâtea amenzi. Persoanele aflate la prima “ridicare” au primit câte 500 de lei amendă. Recidiviștii din tura a doua și așa zișii organizatori au primit amenzi cuprinse între 700 și 1000 de lei.

Însă intervenția Jandarmeriei Româna, și de data aceasta, a fost abuzivă.

Conform Legii 60 / 1991, Art. 1 adunările publice se pot “organiza numai după declararea prealabilă prevazută de prezenta lege.”. Conform lui Alexandru Alexe, una dintre persoanele aflate azi în Piața Universității, a fost depusă această înștiințare. Ulterior depunerii înștiințării, a avut loc, la sediul Primăriei Generale, o întrevedere cu Comisia de ordine publică. La această întâlnire, singurul argument pentru refuzul Primăriei Generale a fost o hârtie semnată de Primarul General al Municipiul București din 1991. În document erau enumerate acele locuri publice în care nu se pot organiza adunări publice. Printre ele: “Piața 1 Decembrie, Platoul TNB”. Evident, Alexandru Alexe a solicitat mutarea mitingului la fântâna de la Universitate. Reprezentanții primăriei și ai Jandarmeriei au insistat: nu se poate în Piața Universității. Până la finalul întrevederii, funcționarii pacifiști din Primărie nu au permis consultarea atentă a documentului semnat de primarele post-decembrist. Reamintim totuși Primăriei despre mitingul domnului Băsescu prilejuit de suspendarea sa din funție. Acesta a avut loc taman la fântâna de la Universitate, mult după ingratul an 1991.

Conform Art. 11 al aceleiași legi: “Decizia prin care se interzice desfășurarea adunării publice se comunică în scris organizatorului, cu arătarea motivelor care au determinat-o, în termen de 48 de ore de la primirea declarației scrise.” Organizatorii nu au primit nicio înștiințare scrisă, drept pentru care această adunare, conform Legii 60, se putea desfășura. Autoritatea publică a fost înștiințată, nu a fost comunicat un refuz scris, deci unde e problema?

Pe de altă parte, adunarea a vut un caracter “cultural-artistic”, drept pentru care, conform Art. 3 al Legii 60 aceasta adunare nici nu ar fi trebuit să ajungă pe masa birocraților. Persoanele prezente la Piața Universității au cântat și au desenat cu creta pe asfalt, fără a vandaliza spațiul public.

Alexandru Alexe spune că toate amenzile vor fi contestate. Nici nu se poate altfel. Nu aș vrea să cred că banii acestor oameni vor ajunge vreodată în bugetul statului. Finanțarea statului de pe urma unor oameni care se doresc liberi este contrară unui stat de drept ce se vrea democratic. Nota de plată a acestui eveniment va fi achitată de instanțele ce vor trebui sa aloce resurse pentru anularea amenzilor. Iată, un cost în plus pentru o țară săracă, păzită de proști.

La angajarea în structurile Jandarmeriei, orice candidat este condiționat “să aibă un comportament corespunzator cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate”. Ceva li se întâmplă lucrătorilor din Jandarmerie după ce sunt integrați în sistem. Nimic din ce etalează la manifestațiile din ultima vreme nu este admis în societate. Băieții care credeau că-și fac azi datoria ar trebui să repete concursul de angajare. Niște jandarmi!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

5 comments
 • 1

  Short, sweet, to the point, FRaEe-xEctly as information should be!

 • 2

  This piece was a lifejacket that saved me from drowning.

 • 3

  YMMD with that answer! TX

 • 4

  Well done to think of something like that

 • 5

  natural male enlargement / An imvsresipe share, I just given this onto a colleague who was doing a little bit evaluation on this. And he in fact purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love studying more on this topic. If doable, as you turn out to be experience, would you mind updating your weblog with extra details? It is extremely useful for me. Large thumb up for this weblog post!

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Sunt unul dintre cei mai feroce bucureşteni, cu toate că nu sunt din Bucureşti
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alegeri alex mazilu antonescu basescu blaga Blogviu interviu Boc Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu DNA educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali guvern humanitas internet Istodor Johannis justitie kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presa presedinte protest proteste psd Remus Cernea riscograma romani rosia roșia montană Rusia salarii securitate Senat sondaj sri steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!