RSS Feed

Noua sperietoare: lovitura de stat

vezi toate articolele de
03 Dec 2009 la 15:03 39 comentarii 3126 vizualizari.

Noua marotă a PSD-iştilor, pe care am văzut că o invocă şi Crin Antonescu, dar şi un ziar înscris în cursa prin orice mijloace împotriva lui Traian Băsescu, este o posibilă revoltă pe care ar pune-o la cale PDL-ul, în cazul în care candidatul său ar pierde alegerile. O lovitură de stat, mai bine zis, pe care “creierele portocalii” o imaginează în “laboratoarele lor”.

PSD-ul avea nevoie să mai inventeze o sperietoare care să scoată lumea la vot pentru a obţine liniştea pe care o promite Geoană. Care ar fi  avantajele unei astfel de mişcări din partea PDL? Nici una. Nu poţi să ajungi la putere în urma unor proteste de stradă, în ciuda unui rezultat al alegerilor, pentru că nu trăim în Ucraina. Într-un stat membru UE şi NATO, astfel de lucruri nu se pot întâmpla, iar instituţiile statului funcţionează măcar atât cât să nu se pună problema unei uzurpări a democraţiei. O fi Băsescu un personaj conflictual, dar nu este deloc idiot. A şi răspuns unei întrebări pe acestă temă puse în interviul de la Realitatea fm. A declarat că nu se aşteaptă la nici un fel de protest. Dacă s-ar întâmpla într-adevăr turbulenţe de stradă puse la cale de echipa lui Băsescu, PDL-ul ar fi condamnat, cred eu, ca să folosesc o expresie mai veche a lui Băsescu, la “şoseaua de centură a politicii”.

Crin Antonescu evocă, în sprijinul teoriei conspiraţioniste, protestele spontane de la Timişoara, Braşov şi Bucureşti. De parcă ar putea câteva sute de persoane să răstoarne ordinea de stat. Citez din Crin Antonescu: “După atitudinea din ce în ce mai agitată a unor susţinători ai lui Băsescu, cred că există pericolul ca, la plecare, domnul Băsescu – care a otrăvit atmosfera publică din România, a dus dezbinarea, ura, violenţa în limbaj şi nu numai pe cotele cele mai înalte – să se comporte în faţa iminentei înfrângeri din alegeri într-un mod iresponsabil”. Şi, din nou din Antonescu: “probabil că s-ar putea, ştiu şi eu, în momentul anunţării rezultatului alegerilor să avem nişte tulburări… Nu am niciun fel de încredere în responsabilitatea lui Traian Băsescu, de aceea cred că instituţiile de ordine trebuie să fie foarte vigilente. Mă aştept la lucruri rele în privinţa asta”.

De partea cealaltă a baricadei, şi Elena Udrea vorbeşte de lovituri de stat, de data aceasta împotriva lui Traian Băsescu. Care ar fi justificat ieşirea în stradă a celor din Timişoara, Braşov şi Bucureşti.

Reveniţi-vă! Suntem în 2009, în Uniunea Europeană. Guvernarea nu se câştigă cu ciomagul în piaţă, ci la vot.  Dar se pare că e mai uşor să aduni lumea la vot dacă agiţi sperietoarea luptelor de stradă şi a loviturilor de stat.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!