RSS Feed

Nu fi Cioată! Hai în stradă pentru Roşia Montană! AZI, ÎN TOATĂ ŢARA ŞI ÎN LUME (FOTO & VIDEO)

vezi toate articolele de
08 Sep 2013 la 10:24 52 comentarii 4693 vizualizari.

Deputatul Cezar Cioată era cunoscut până mai ieri pentru viteza incredibilă de a se muta dintr-un partid în altul, reuşind performanţa incredibilă de a-şi schimba formaţiunea politică de 4 (patru) ori într-o singură sesiune parlamentară. Notorietatea lui a crescut brusc în ultimele două zile, după ce l-a jignit pe Eugen David, unul dintre localnicii din Roşia Montană care se opun proiectului minier, chiar în curtea acestuia. Domnul Cioată, ajuns la Roşia Montană sub pretextul „informării” despre situaţia de aici, era deranjat de faptul că Eugen David nu l-a aşteptat la costum (cum era el îmbrăcat) şi i-a bătut obrazul pentru că era îmbrăcat în hainele de lucru, din gospodărie. De parcă vacile lui Eugen trebuiau să ţină cont de programul vizitei parlamentarilor. Şi de parcă acel costum cu care se mândrea domnul Cioată nu ar fi fost cumpărat din taxele şi impozitele plătite de Eugen David şi de cei care, de o săptămână ies în stradă pentru Roşia Montană.

De ieri, Cioată s-a transformat într-un nume generic, reprezentativ pentru toţi acei găinari care au ajuns în Parlamentul României doar pentru că şi-au aburcat un costum pe umeri. Cioată sunt toţi acei parlamentari şi politicieni care consideră că pot ignora legile şi, mai mult decât atât, pot ignora voinţa suverană a cetăţenilor români. Doamnelor şi domnilor Cioată, astăzi vom ieşi din nou în stradă în zeci de oraşe din ţară şi străinătate (lista completă aici) pentru a vă transmite un mesaj cât se poate de simplu NEAM SĂTURAT DE VOI! VREM CULTURĂ ŞI NATURĂ, NU CIANURĂ!

Şi să vă mai spunem un lucru: dacă legea specială va fi aprobată, Palatele Victoria, Cotroceni şi Casa Poporului vor fi demolate înaintea Masivului Cârnic din Roşia Montană!

***

CITEŞTE AICI LISTA ORAŞELOR ŞI A LOCURILOR ÎN CARE SUNT ANUNŢATE PROTESTE PENTRU ASTĂZI

***

Selectiv  (extrem de selectiv), momente, imagini şi înregistrări de la protestele din ultima săptămână:

Cluj, 1 septembrie 2013. Peste 5.000 de oameni în stradă

Bucureşti,vineri, 6 septembrie 2013,  Arena Naţională, meciul România-Ungaria (banerele pe care nu le-aţi văzut la televizor)

Bucureşti, sâmbătă, 7 septembrie 2013, în faţa TVR

Hăşmaş, judeţul Arad, primarul comunei, Cornel Popa, a comandat un baner special care l-a amplasat pe sediul Primăriei (amănunte aici)

Timişoara, mesajul galeriei ACS Poli

Paris, 5 septembrie 2013, în faţa sediului UNESCO

„Noi cerem înscrierea Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, obiectiv  urmărit de mai multe  asociaţii profesionale din România, cărora Comitetul român pentru patrimoniul mondial nu  îi dă curs. Este important să reamintim că  EUROPA  NOSTRA, vocea Patrimoniului Cultural în Europa (mai mult de 400 de organizaţii şi asociaţii) a pus Roşia Montana pe lista celor 7 cel mai ameninţate situri culturale din Europa” (din comunicatul de presă al protestatarilor).

Viena, 6 septembrie 2013

Bucureşti, 6 septembrie 2013, grup de bârlădeni la Universitate, protestând împotriva fracturării hidraulice a gazelor de şist

Bucureşti, 1-3 septembrie 2013, colaj

Baia Mare

Montreal

Bucureşti, 6 septembrie 2013, via Vlad Ursulean: S-a interzis vânzarea roşiilor în zona din apropierea Guvernului!

„Mega Image-ul de lângă Guvern a scos roșiile de la vânzare. Nu mai e nici o roșie în tot magazinul, în afară de una storcită pe gresie. Doinița (șef de departament) îmi zice “nu mai avem voie să vindem roșii că e asta cu Roșia aici” și se întoarce spre cei doi BGS-i în armură chemați să păzească magazinul. “Da’ conserve avem voie să vindem?” întreabă casiera cu niște roșii la cutie în mână. “Da, mă, numa’ alcool și roșii d-alea la pungă e interzis””

Cluj, 1 septembrie 2013

Mesaj de la Eugen David (foto), cel care alături de alţi roşieni, a anunţat că va veni astăzi la protestele de la Cluj: “Venim, în primul rând, pentru a vă mulţumi că luptaţi alături de noi şi ca să vedeţi că nu suntem o ficţiune, ci oameni reali. N-o să vin în costum, pentru că banii i-am dat pe taxe şi impozite, să aibe Comisia Macho, care a fost la Roşia Montană vineri, din ce să-şi cumpere costume. Eu sunt suficient de curat, n-am nevoie de costum, pentru că nu am nimic de ascuns. Nu ca parlamentarii care îşi închipuie că dacă au costume pot să mascheze cu asta mizeriile şi corupţia de dedesubt”.

Alba Iulia, câteva zeci de persoane din Sindicatul Viitorul Mineritului, finanţat de RMGC, susţin proiectul minier. Îmi permit să o citez pe mama: „Păi de ce nu sunt măcar 3.000, câte locuri de muncă anunţă propaganda companiei că vor crea?

***

Citeşte şi:

Mihai Goţiu: “În cazul aprobării legii, s-ar putea ca Palatele Victoria, Cotroceni şi Casa Poporului să fie demolate înaintea Masivului Cârnic din Roşia Montană”

(interviu acordat pentru Revista Bulevard)

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

52 comments
 • 1

  pALATUL pARLAMENTULUI a fost construit cu calcar din Apuseni! poate venim sa ne luam piatra inapoi ca voi nu o meritati

  CIOATELOR

  ardeleanu
  2013-09-08 10:40:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  I-a tras-o nea David lu Cioata, ca la Marasti, Marasesti si Oituz.

 • 3

  Nu numai anularea legii, ci sa vedem si de unde tupeul asta de a trimite o asemenea lege in parlament. Si dispretul afisat cu …sunt/nu sunt avize, pe noi ne doare-n cot, ca suntem politicieni si ne asumam.

  PS. Vorbim de dărâmarea palatelor la figurat, asa-i? :)

  Mircea
  2013-09-08 11:13:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  O harta a secatuirii resurselor vitale ale Romaniei? Mana cui o fi? Referinţe: (1.)[Dezbatere: Marcel Bărbătei - Mihai Goţiu]…o serie de anchete privind devalizarea resurselor vitale ale României. În mare, dezbaterile publice s-au canalizat pe Roşia Montană, gazele de şist – Bârlad, Roşia Poieni…

  Se pare – ceea ce bănuiam de mult şi fără să folosesc cuvinte mari – că „sediul materiei” este cedarea pe nimic a tuturor resurselor ţării, cu complicitatea serviciilor de informaţii… Există o lege a tăcerii în presă, se ştiu multe lucruri, există o grămadă de informaţii pe care foarte puţini le fac publice. Într-adevăr, la nivelul percepţiei opiniei publice, e „la modă” Roşia Montană. S-a atras de atâtea ori atenţia că Roşia este doar vârful de lance, proiectele fiind mult mai multe, aproape toţi Apusenii fiind „acoperiţi” şi nu doar Apusenii. Avem Baia Mare, ajungem la Arad, apoi Caraşul… e vorba de o întreagă strategie de vânzare pe doi bani a resurselor naturale ale României, pe de altă parte – nu mi-e frică s-o spun – trădarea de ţară a făcut ca România să devină o colonie. Cineva, bazându-se pe câţiva baroni locali care iau firimituri, profită la maximum de resursele naturale ale unei ţări. Ba mai mult, se ajunge inclusiv la înstrăinarea terenurilor agricole, o altă resursă vitală.

  AICI: universulromane../

 • 5

  @Mircea: Bineînțeles că la figurat, doar părinții și bunicii noștri le-au construit… în orice caz, vreau să fie un vot transparent acolo în șparlament, cel puțin la fel de mult cît vreau să văd respins proiectul ăsta hidos de lega!

  aCID
  2013-09-08 11:45:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Pentru ca am vazut ca postarea mea i-a iritat peste masura pe slugoii makakului de la Cotroceni,d-alde Mircea(basescu?) sau netotu,repostez:
  @Jan: Antichristul “makaku´de la Cotroceni” si perioada de 10 ani de presedintie a acestuia este cea mai neagra perioada politica din istoria Romaniei,cand ,datorita lui s-au uitat crucis la noi sau au ras toate curcile Europei,nu numai cele din Germania,Franta sau Italia ci chiar si cele din Albania,Bulgaria si chiar Estonia(care ne-a si certat rau de tot prin prezidenta tarii).
  N-am fost prieteni cu nimeni:ne-au certat toti europenii,americanii,noi i-am certat pe rusi,pe chinezi,apoi ei pe noi si tot asa.
  Si BASEALA PREZIDENTIALA a fost peste tot,intern si extern si noi ne-am dat la gioale si ne-am ciondanit si am tipat de au iesit toti vecinii si toti presedintii Europei sa ne certe si apoi sa ne calmeze.
  Si ce-a iesit? Cu ce-am ramas?
  Am ramas cu EPOCA BASESCU!

  Labe1 TV prestează colonelu´!
  2013-09-08 11:51:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  @Laba 1:
  Prostache, vorbim de o lege nelegiuita dată de niste borfasi aflati acum la putere, pricepi ?
  De cate ori sa ti se spuna explicit că eşti o labă tristă şi nu te bagă nimeni in seamă?

  Mircea
  2013-09-08 12:08:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @LABe1

  ionut
  2013-09-08 12:09:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  cioata

  adevarul.ro/new../

  Fata spune tot.
  e incredibil video de-aici -embedded – ,
  cauza articolului si a celui precedent

  Taranul cu armani in vizita de lucru,
  cioata cere sa fie primit in gucci!
  Venise barossanu ca la Ateneu.
  Daca cioata asta intra tot in armani la festival Enescu,
  i-ar fi bubuit timpanele la Vivaldi cu Fabio Biondi si Europa Galante,
  ghiortzoghiolbanu’ asta avand ‘adictie’ la salam/gutza

  Aici cioata la plecarea din ppdd,
  fimari de arhivs din vremea cand era ppddist,

  youtube.com/wat../

  la minutul 3:00
  -> spectacol total

  despre contemporani
  2013-09-08 12:10:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  De vazut/revazut

  1)
  Domnul Aurel Santimbrean, fost inginer sef la exploatatia Rosia M.

  azi la ora 13.15
  la Realitatea TV/Fabrica.
  aici:

  realitatea.net/../

  (aproximativ de la minutul 7:00)

  Domnul Aurel Santimbrean a avut o Opozitie clara, ferma fata de exploatarea cu cianuri cu GC :

  - a) trebuie lasat viitorului RM ca o banca de resurse/metale si patrimoniu
  - b) a spus ca ei extrageau fara cianuri cam 75% din aur,
  cu cianuri s-ar extrage 95%,
  deci otravirea cu cianuri este pentru ‘Lacomie ‘ !! pentru 2 zecimi in plus !

  A confirmat concentratiiile de metale din probele analizate in anii 70 si 80 ,

  aur – 1,5 grame pe tonă, argint – 11,7 grame pe tonă, germaniu -20g pe tona, arseniu – 5000 grame pe tonă, titan – 1000 grame pe tonă, molibden – 10 grame pe tonă, vanadiu – 2500 grame pe tonă, nichel – 30 de grame pe tonă, crom – 50 grame pe tonă, cobalt – 30 grame pe tonă, galiu – 300 grame pe tonă.

  pe la minutul 14:00,
  “la prima puscare se va darma totul, nu va mai fi piatra pe piatra, … va fi un esec total, va fi iadul pe pamant!!”

  Felicitari admirabilului domn inginer Aurel Santimbrean !

  _______

  2) Domnul actor Florin Zamfirescu, pe la ora 20:00 , la a3,
  a strigat de s-a zguduit studioul,
  - cum e Jaful asta urias (aur , alte metale, otravire),
  - cat de jalnic e ’strigatul’ fals si ipocrit al catorva sute, care nu pot face altceva decat sa se salveze chipurile pe ei, cu pretul unei asa mari nenorociri de distrugere si cedare de resurse
  - si cum cei de la TV fac reclama desantata pe bani grei astora de la GC!
  A racnit de i-a amutit pe toti in studio !
  Bravo Florin Zamfirescu!

  despre contemporani
  2013-09-08 12:16:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  @despre contemporani:
  N-ai un link cu Florin Zamfirescu la faza cu pricina?

  Mircea
  2013-09-08 12:20:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  Unitate în frontul antisistem?

  Este evident că regimul fesenist multi-partinic care continuă genocidul comunist prin distrugere economică, socială si morală, ridicînd munţii averilor de tranziţie, nu poate fi răsturnat, fără asocierea în acţiune comună (fără contopire) a forţelor (firave si dezbinate) care îl contesta. Dar este cooperarea posibilă, avînd în vedere contradicţiile normale de viziuni , interese şi ţeluri- pe de o parte si – pe de altă parte- tipica noastră împotmolire în vanităţi, veleităţi, obtuzităţi, nimicuri?

  Să facem un tur de orizont:

  “Distributiştii” promovează democraţia economică, deci capitalismul puternic distribuit- îmotriva celui concentrat corporatist, urmărind întărirea clasei mijlocii. Dar spun unii (şi aprobă alţii): nu avem cum lua înapoi ce s-a jefuit în tranziţie (sau recupera ce s-a distrus) deci planul Cojocaru al împroprietăririi cu capitalul necesar lansării micilor afaceri- este utopic.

  “Libertarienii” sau “liberalii” luptă pentru recucerirea libertăţilor maxime ale individului, reduse progresiv, în numele securităţii şi normativizării, sau-respectiv- pentru competiţie economică fără oprelişti. Dar spun unii (şi aprobă alţii): societatea e şi aşa prea individualistă, avem nevoie de întărirea coagulării şi solidarismului. Sau de reguli şi mecanisme care să protejeze socio-jucătorii cinsitiţi

  “Întreprinzătorii” reclamă normalizarea condiţiilor în care se fac afaceri, cerînd statului să folosească aparatul birocratic pentru a cataliza, nu a bloca (sau vămui mafiot) iniţiativa privată. Dar spun unii (şi aprobă alţii): cîţi dintre aceşti descurcăreţi procedează cinstit (deci sînt factori de moralitate şi progres) în condiţiile date? Mulţi dintre ei, în goana după profit, alimenteză cangrena.

  “Anarhiştii” denunţă falsitatea pretenţiilor statului de a gestiona fast societatea, arătînd că instituţiile uzurpate lucrează de fapt pentru explotarea eficace a cetăţenilor captivi. Dar spun unii (şi aprobă alţii): ei critrică doar statul , nu şi condiţia umană care conduce la nedreptate, pentru care nu au soluţie. Şi pot fi denunţaţi ca potenţiali terorişti-justificînd represiunea.

  “Legaliştii” constată că în România domneşte liberul arbitru şi corupţia totală, încît legile sînt numai pentru fraierii care nu se pot descurca printre ele. Dar spun unii (şi aprobă alţii): impunerea legii şi ordinii în acest moment, înaintea efectării unui control general, cu confiscările şi epurările de rigoare, s-ar traduce prin consolidarea averilor ilicite, în numele legilor conservatoare.

  “Proletarii” sau “egalitariştii” sînt nemulţumiţi de nedreptăţile sociale acute ale capitalismului de tranziţie şi în general de inechitatea competiţiei economice dintre peştişori şi rechini. Dar spun unii (şi aprobă alţii): sînt (prea) de stînga, sînt comunişti, au legătură cu medii toxice din occident.

  “Nostalgicii” duc dorul vremurilor dinainte de 1990, constatînd că situaţia lor materială s-a înrăutăţit puternic, o dată cu distrugerea economiei, în numele unei libertăţi găunoase. Dar spun unii (şi aprobă alţii): sint oamenii “noi”, fără caracter şi nevrednici, formaţi de viaţa şi propaganda îndobitocitoare, care impraştie în jur o gîndire nocivă.

  “Peceriştii” de rînd, care au fost ţistuiţi după 1990, şi împinşi spre solidarizare cu activiştii, arată acum că România “eliberată” de comunism distruge tot ce s-a construit în timpul dictaturii şi devine un iad- deci că românii pot compromite orice organizare socială. Dar spun unii (şi aprobă alţii): sînt legaţi de interesele nomenclaturii, care a păstrat puterea şi după 1990.

  “Fesniştii” ordinari, cu “minerii” în frunte, care au fost păcăliţi şi cumpăraţi ieftin de Ilieşti şi Romani cu promisiunea că nu vor vinde ţara şi vor păstra locurile de munca (dacă ni se sparge capul nouă, celor care am încercat să scapăm ţara de nîpărcă) au ura celui trădat . Dar spun unii (şi aprobă alţii): sînt cei care au împiedicat după 1990 renaşterea, votînd FSN , vinovaţi de tot ce se întîmplă.

  “Securiştii buni”, ce se arată animaţi de sentimente patriotice şi civice, ar apăra interesele naţionale de jaful făcut de bandiţii dinăuntru, în partenariat cu profirtorii imperiali de afară. Spun însă unii (şi aprobă alţii): securitatea a distrus Romănia mai tare ca orice alt duşman, lucrînd pentru stăpănii lagărului, nu pentru prizonieri. Vor doar să-şi legitimeze retroactiv abuzurile, ca fiind patriotice.

  “Militariştii” deplîng micşorarea capacităţii de apărare, distrugerea industriei de armament, pierdrea autonomiei în numele… întăririi şanselor de a o prezerva. Dar spun unii (şi aprobă alţii): de ce să cheltuim pe o armată care nu a apărat acest popor, agresat continuu, de aproape 70 de ani, şi care nu mai are nici o şansă în războiul modern? Şi mai şi obăduieşte securişti- ce vor pensii speciale.

  Filonul “exilaţilor”, al “diasporei” şi al “căpşunarilor”- reclamă ameliorarea legăturilor cu românii plecaţi de tot sau la muncă, care sprijină ţara din exterior şi ar putea reveni acasă, dacă s-ar crea condiţii decente. Spun însă unii (şi aprobă alţii): după 1990 nu a fost nimeni obligat să plece, cine a făcut-o a acţionat pentru interesul lui personal, valul imigrării contribuind puternic la distrugere.

  Filonul “cedaţilor” (din Basarabia şi Bucovina) sau a romănilor aflaţi de mult înafara graniţelor- ar dori să fie tratat ca şi ceilalţi romăni, nu umilit de mafioţii care dau vize. Şi de pe amblele părţi ale Prutului se cere Reunificarea. Spun însă unii (şi aprobă alţii): Europa nu permite unirea, vrea frontieră pe Prut, moldovenii de acolo sînt mancurtizaţi şi nu ne vor- şi ca reacţie la atitudinea Bucureştiului fesenist.

  Filoanele “naţionalităţilor”, minoritare şi majoritară, reclamă condiţii mai bune de împlinire etnică. Spun însă unii (şi aprobă alţii): acordarea unor drepturi de grup, pe lîngă cele individuale, introduce discriminări şi tensiuni , strică sudura cetăţenească.

  “Ecologiştii” sînt frămîntaţi de distrugerea ireparabilă a naturii sau de epuizarea resurselor, în goana după profit maxim. Spun unii (şi aprobă alţii): aştia sînt în legătură cu mişcări suspecte dinafară, sînt suvenţionaţi de cercuri oculte; iar cînd sînt sinceri -sînt manipulaţi şi aerieni- nesizînd prioritatea problemelor civice şi utopismul tezelor generozităţii generalizate.

  “Religioşii” sau “ortdodoxiştii” sînt preocupaţi de decăderea morală şi de scăderea influenţei bisericii în societate. Spun însă unii (şi aprobă alţii): ei încearcă să impună tuturor credinţe normative – încălcînd libertatea de conştiinţă. Şi pretind autoritate morală, deşi nu au combătut colaboraţionismul odios al şefilor bisericii, cu comunismul şi postcomunismul, ci au trecut pe afaceri.

  “Neo-naţionaliştii” sau “legionarii” denunţă distrugerea instinctului naţional, prin care se operează alienarea comunităţii, aservirea şi dezagregarea ţării. Dar spun unii (şi aprobă alţii): sînt nişte extremişti, fundamentalişti, habotnici, incapabili de compromis, pentu că nu tolerează alte puncte de vedere. Sînt penetraţi de securişti şi rău văzuţi în “lumea civilizată”, dominată de interese imperiale.

  “Anticolonialiştii” încep să înţeleagă ce au vrut să spună activiştii din alte părţi ale lumii despre spolierea unei ţări dominate economic şi financiar, în baza intimidării militare şi a cumpărării oligarhiei locale. Spun totuşi unii (şi aprobă alţii): aştia ar putea supăra, prin vorbe şi fapte, cercuri care să ne zdrobească mişcarea, cu mare uşurinţă. Căci puterea e deja mondială.

  Filonul “tinerilor”, care se simt alienaţi în societatea pe care le-au copt-o părinţii, marginalizaţi de capitalul bătrînos, sătui de atîta murdărie socială, victime ale patologiei implementate cu bună ştiinţă. Spun însă unii (şi aprobă alţii): se dovedesc deseori superficiali, prost crescuţi, incapabili să înţeleagă lanţurile cauză-efect şi să colaboreze cu generaţia celor care i-ar putea lămuri şi preveni.

  Filonul “agricultorilor”, care se văd siliţi să muncească pe degeaba, avînd în vedere lipsa de asistenţă în organizare (credite, silozuri, seminţe, piaţa etc), preţurile injuste practicate şi concurenţa neloială a produselor de proastă calitate alimentară importate. Dar spun unii (şi aprobă alţii): noi vrem să mîncăm ieftin la oraş, oricare ar fi metoda prin care se realizează asta. Şi la ţară, nu mai sînt vechii ţărani…

  “Consumatorii nemulţumiţi” sînt revoltaţi de ce produse şi servicii sînt distribuite şi promovate de maşinăria de marketing şi dresaj mediatic. Spun unii (şi aprobă alţii): orice restricţie a libertăţii comerciale ar fi o pierdere de libertate nefastă. Să lăsăm mîna invizibilă a pieţei să găsească natural calea spre consumul sănătos. Sau dimpotrivă, să combatem consumismul iresponsabil.

  Filonul “beneficiarilor de servicii medicale” este profund nemulţumit de distrugerea sistemului de sănătate şi a industriei naţionale de medicamente ieftine, care a produs genocid şi discriminare (în favoarea îmbogăţiţilor). Spun unii (şi aprobă alţii): nu avem de unde sau de ce pompa bani publici în sistemul medical, să-şi plătească fiecare ce consumă (inclusiv bacşişul la medici- care altfel pleacă).

  Filonul “iluminist”, care prioritatizează educaţia şi informarea corectă şi denunţă degradarea învăţămîntului, tabloidizarea presei şi degenerarea televiziunii- aservite. Spun unii (şi aprobă alţii): nu putem forma specialişti la tonă (unflînd bursa diplomelor subţiri)- dacă nu mai avem industrie, şi nici cheltui pentru instruiri inutile. Iar media nu poate face educaţie, cu sila şi fără să facă şi propagandă.

  “Constituţionaliştii” ar dori explicitarea în legea fundamentală a unor principii sănătoase de convieţuire şi a mecanismelor de implementare. Pe care promotorii “puterii cetăţeanului” o doresc orientată către democraţie directă si contra falsei reprezentări. Dar şi aici se formulează critici, privind fezabilitatea sau oportunitatea unui sistem referendar, eventual online (bine protejat). Ipoteza că poporul ar avea discernămînt fiind considerată semn de “populism”.

  Şi aş putea continua mult timp acest inventar…..

  Multe dintre nenumăratele observaţii, nuanţe, rezerve, prudenţe care împiedică colaborarea acestor filoane într-un război cu Sistemul la putere… or fi fi justificate. Dar ansamblul lor este exact reţeta pentru ca să nu se poată constitui o mişcare de eliberare, propunînd românilor o alternativă atrăgătoare, superioară şi viabilă.

  Incît mă intreb: ce doresc de fapt combatanţii de toate culorile, care se resping între ei?
  Cînd vor apare şi asmuţitori la revoluţie populară, capabili să închipuie strategii de coagulare adecvate?

  Sau ne aflăm de fapt într-o înfundătură de principiu, din care omul format de istoria noastră (recentă) şi expus epocii actuale- nu are cum ieşi?.

  Ioan Rosca 6 septembrie 2013

  Harta unei perplexitati: ioanrosca.com/../

 • 13

  @Mircea
  - este foarte corect
  sa fie numita MEGAIMPUTZICIUNE ce fac acum astia toti:
  ponta, antonesc , toti politrucii schimbatori si mincinosi

  O spunea ieri si Florin Zamfirescu, de se zguduia studioul. cum continua ‘acestia’-ponta politicile cele vechi ale tb-bok-mru

  -este foarte incorect
  ceea ce afirmi continuu cu bokul asta,
  cele mai grele politici oribile au fost intensificate,
  accelerate, daca nu cumva initiate de tb-bok-mru
  (RM, cuprumin, gaz de sist, FMI, spusenie neconditionata la steimetzieni)!

  Poate scapam totusi de destinul de ‘waste’, de inecatzi in iazuri de cianuri de diametre kilometrice……

  despre contemporani
  2013-09-08 12:26:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  @Mircea

  poti vedea, dar foarte greu,
  din cate vad, a3 au trecut pe pay inregistrari,
  (care costa pe luna cat jumatate dintr-un abonament de baza pe cablu, vreo 20 lei)
  o alta actiune utata!

  Pot confirma ce am scris si in plus
  ca era in emisiunea a3 intre 19 – 21
  =>
  o reclama pentru GC care a fost data cel putin o data,
  cu mineri superimbracati, ‘la cutie’, aliniati ca in corul vanatorilor de Weber, cu sindicalistu’ ala cu ochi albastri in fata.

  despre contemporani
  2013-09-08 12:37:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Varanul Felix scuipa cu venin in protestarii anti-cianuri la spaguit bine RMGC-ul cu aur. Bine de cercetat la DNA.

  Cianura 3
  2013-09-08 12:42:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Puteti sa demolati Casa Poporului pardon Casa USL si sa o iei inapoi. E o cladire imbecila si fara rost decat sa tina coruptii in ea.

  @ardeleanu
  2013-09-08 12:47:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Câteva sugestii pentru protestatarii din Piaţa Universităţii – Julius Constantinescu

  Fiindcă în 1995, în calitate de lider al studenţilor din Cluj, am organizat şi condus o manifestaţie de stradă ce a adunat 25.000 de oameni, deci ceva mai mare decât cea la care participaţi voi în aceste zile, îmi permit, cu prietenie, să vă dau câteva sugestii. Vă rog să reţineţi că atunci, împreună cu colegii mei din celelalte centre universitare, am reuşit să schimbăm legea învăţământului, în condiţiile în care acei ani, unii dintre voi poate îşi amintesc, au fost nişte ani de îngheţ pentru România. Şi sunt convins că şi voi, generaţia un pic mai tânără decât a mea, veţi reuşi să întoarceţi din drum odiosul proiect de lege pe care Guvernul României îl oferă, cu atâta generozitate, companiei Gold Corporation.

  Iată, aşadar, ce cred că ar trebui făcut în acest sens:

  1. Intraţi în cadrul instituţional. Identificaţi-vă nişte lideri şi întocmiţi o listă de revendicări. Nimeni nu negociază cu strada, cineva va trebui să vă reprezinte în discuţiile cu orice autoritate a statului. Oricât de mult v-ar seduce ideea de „manifestaţie spontană, fără lideri”, aşa nu veţi ajunge niciodată faţă în faţă cu factorii de decizie. De asemenea, este foarte important să aveţi o listă articulată de revendicări, scrisă, pe care să o puteţi înmâna autorităţilor statului – aşa, aveţi o bază de discuţie.

  2. Faceţi presiuni să fiţi primiţi la negocieri. Nu are nici un rost să protestaţi în Piaţa Universităţii, oricât de mult v-ar plăcea acest simbol (care, fac o paranteză, nu a rezolvat niciodată nimic). Dacă vreţi să fiţi primiţi de premierul României, protestaţi în Piaţa Victoriei – la Universitate vă poate primi cel mult ministrul Agriculturii. Nu vă mişcaţi de-acolo până nu vă primeşte, în cele din urmă nu va avea de ales.

  3. Discutaţi cererile cu cei care pot lua decizii în privinţa lor. N-are nici o logică să discutaţi cu ministrul Economiei despre problemele de mediu sau cu premierul despre autorizaţia pentru manifestaţie, nu ţin de competenţa lor. La fiecare autoritate a statului la care intraţi, discutaţi strict problemele punctuale care pot fi rezolvate acolo.

  4. Urmăriţi traseul instituţional şi stadiul problemei. În momentul de faţă, de pildă, proiectul legislativ al Guvernului se află la Parlamentul României. Obţineţi o autorizaţie de la primărie şi pichetaţi Parlamentul pentru a pune presiune pe parlamentari – de la Casa Poporului, vă asigur, nu se aud scandările din Piaţa Universităţii.

  5. Faceţi lobby pe lângă autorităţile statului. Este inutil să rostogoliţi la nesfârşit mesajele în aceleaşi medii, acolo au ajuns deja. Identificaţi orice parlamentar care vă poate ajuta – nu sunt cu toţii cretini şi nu toţi sunt obedienţi. Daţi-le un alt proiect de lege, daţi-le amendamente dorite, ei au puterea de a le supune la vot în Parlament. Abia acum, când aveţi un cadru intituţional în care vă mişcaţi, vă va folosi cu adevărat presiunea străzii. Abia acum puteţi scanda, fluiera, huidui – când vor vota, vor şti că îi aşteptaţi afară.

  6. Continuaţi protestele şi demersurile pe lângă autorităţi până când problema se soluţionează. Sub presiunea străzii, e foarte probabil ca Guvernul şi Parlamentul să amâne luarea unei decizii. Odată dispersaţi protestatarii, vor aştepta o vreme ca lucrurile să se liniştească şi agenda publică să o apuce în altă direcţie. Decizia o vor da pe 24 decembrie, pe 2 ianuarie, într-o perioadă de vacanţă. Şi aşa ajungem la ultimul punct.

  7. Rezolvaţi problema în Bucureşti, dacă o mută la Roşia Montană aţi pierdut. Dacă Guvernul şi Parlamentul dau undă verde exploatării, problema se mută la Roşia Montană – la Bucureşti nu veţi mai avea ce rezolva după ce semnăturile vor fi pe avizele necesare. Iar la Roşia Montană nu veţi mai lupta cu nişte politicieni atenţi, totuşi, la voturi, ci cu o corporaţie cu toate avizele legale. Or, corporaţiile sunt mai puţin sensibile la opinia publică, o să staţi legaţi mult şi bine cu lanţuri de poarta întreprinderii, ei îşi vor vedea de treabă. În plus, cam cât o să puteţi sta acolo? O zi, două, zece? Şi apoi?

  Acolo, în Piaţa Universităţii, se află ceea ce ar fi trebuit să fie acum, dacă generaţia de dinaintea mea n-ar fi ţinut România pe loc atâţia ani, clasa medie a acestei ţări: oameni tineri, educaţi şi calificaţi, care se raportează la valorile europeane. Organizaţi-vă, coordonaţi-vă, luptaţi instituţional, folosiţi presiunea străzii exact atât cât trebuie şi veţi reuşi – nu uitaţi că în faţa voastră se află doar nişte politicieni care, chiar dacă momentan au uitat pe cine reprezintă acolo, tremură pentru voturile de mâine şi pentru carierele lor. Dacă bunul simţ li s-a gripat de mult, siliţi-i să ţină cont de voi.

  Au mai fost siliţi şi altădată. Deci, se poate.

  dailycotcodac.r../

 • 18

  antena3.ro/roma../

  Mircea
  2013-09-08 12:49:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  foarte bine ca se demonstreaza inseamna ca existi.Dar am si eu o dilema. Se spune la tv ca vor venii deseara sapte mii de protestatari la universitate.Foarte bine, dar citi din ei vor fi de la rosia montana.Asta-i dilema mea.Ca ei ar fi cei mai interesati,nu?.la ei vor fi cianurile nu la bucuresti nu la timisoara, nu in toata tara. Deci citi locuitori din zona vor demonstra.Citi din cei sapte mii vor fi ei.

  gicu
  2013-09-08 12:58:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  Proiectul Rosia Montana se va realiza, ca ne convine sau nu, nici nu conteaza. Credeti ca i-a intrebat cineva pe cei din Irak daca vor sa le dea petrolul americanilor? Suntem prea mici noi romanii sa ne opunem unei lumi civilizate care are nevoie de resursele noastre. Plus ca nimeni nu ne iubeste, dimpotriva. Tot ce stim este sa-i oripilam cu lipsa noastra de respnonsabilitate sociala si fata de natura, de animale,cu coruptia noastra, cu furtisagurile, cu o populatie slab alfabetizata si pot continua pana maine. Renuntati la a va mai apara tara,asa cum am facut-o si eu. Pt ca degeaba avem tara daca nu avem o natiune sanatoasa. Si asta a noastra e divizata pe toate planurile, nimic nu se face dintr-o perspectiva durabila, pe termen lung. In Romania se trateaza doar efectele, niciodata cauza si nu se rezolva nimic, niciodata. Oamenii sunt, in ciuda timpurilor noastre, tot mai inapoiati si salbatici, pusi doar pe facut bani din orice pica. Nu va mai zbateti ci incercati sa supravietuiti sau plecati untr-un loc mai bun si civilizat. Romania e de prada!!!

  Maria
  2013-09-08 13:04:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Ce poti spune despre un personaj care’si schimba partidele mai des decat chilotii? Nimic.
  Apoi, nu inteleg tipul de interpelare in contextul acelei intalniri! Ce legatura are gustul pentru imbracaminte cu o discutie despre potentialul distructiv al unui proiect ca cel propus de RMGC?
  Totusi, exista o realitate, si anume ca felul in care te “vinzi” poate influenta pozitiv sau negativ scopul pe care’l urmaresti. Suntem structural construiti sa functionam pe baza unor conventii. Vrem nu vrem, facem ce facem, un minim de formalism este intotdeauna binevenit. Chiar si atunci cand lupti cu sistemul, forma in care o vei face este una acceptata inclusiv de partea impotriva careia lupti. Cu alte cuvinte nu ne vom limta sa afirmam ca proiectul RMGC nu trebuie realizat doar pentru ca : “asa vrem noi”. Exista un noian de argumente contra, bazate pe un alt noian de prevederi legale, sau chiar pe jurisprudenta internationala, fapt ce demonstreaza ca putem fi cat se poate de formali. Un alt exemplu, care face referire la “forma” de manifestare a domnului Eugen David, ar fi acela in care cineva merge sa’si sustina punctul de vedere (care poate fi de departe castigator) certandu’se, tipand, si demonstrand lipa de calm. Este foarte probabil sa atragi atentia, insa nu neaparat asupra argumentului ci a formei tale de manifestare, aceasta echivaland poate chiar cu un esec macar si la nivelul atragerii simpatiei publicului, lucru de care activistii pentru o Rosie Montana curata au foarte mare nevoie. Ceea ce vreau sa spun este ca aprope in toate interventiile domnului Eugen David, din perspectiva imaginii, acesta pare ca lupta impotriva sa. Are multe, foarte multe lucruri bune de spus, insa este simptomatica insistenta domniei sale de a repudia (cel putin asa pare) orice rigoare formala a comunicarii. Nu proiectul sau este o problema ci modalitatea nervoasa si necontrolata de a’l prezenta. Are uneori aparenta unei persoane care nu prea stie ce spune,cu un discurs dezlanat, uneori bolovanos in exprimare. Pariaza prea mult pe emotie iar rezultatul este vizibil. L’as prefera un comunicator care sa’si poate tine firea, usor rece, usor mai formal.

  Toni
  2013-09-08 13:05:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  @Mircea

  Multumesc,
  deci au lasat la liber aceasta parte de emisiune:

  antena3.ro/roma../

  despre contemporani
  2013-09-08 13:13:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  Oamenii sunt pasivi pentru ca nu inteleg cum ii afecteaza pe ei, personal, tunul de la Rosia Montana.
  Noi, cetatenii, platim impozite si taxe statului. Cea mai evidenta este TVA. Daca nu ar exista TVA, am plati la cumparaturi 100 de lei fata de 124 de lei cat platim acum. 24 de lei se duc in vistieria statului, 100 de lei la comerciant. Dar platim multe alte taxe, peste 300 la ultima numaratoare (impozit pe venit, impozit pe profit, impozit pe salarii, impozit pe casa, impozit pe teren, impozit pe masina, taxa de mediu la masina, accize etc.). Statul primeste acesti bani de la noi, cetatenii, ca sa faca cu ei ceva in folosul nostru.
  Insa conducatorii tarii folosesc banii statului ca sa dea tunuri. Ce inseamna un tun? Un tun este atunci cand statul incheie un contract pagubos cu un tert. Tertul se-ncarca de bani si da o parte si alesilor nostri care au facilitat semnarea contractului. Acestia fiind banii nostri, care ar trebui folositi in contracte avantajoase pentru noi.
  Asta inseamna un tun.
  Proiectul minier Rosia Montana este un tun pentru ca vom instraina aceste zacaminte, urmand sa primim numai o redeventa de 6% din valoarea lor, iar participarea la profit de 25% nu inseamna nimic. Compania lacomiei are deja o pierdere foarte mare acumulata din 1995 si pana acum si profitul, daca va exista, poate fi adus la zero prin inginerii financiare simple (facturi de la furnizori umflate) sau mai complicate. 25% din zero egal cu zero. Asadar, alesii nostri au semnat un contract prin care vindem un activ valoros la un pret egal cu 6% din valoarea lui de piata. Acest lucru face din proiectul minier de la Rosia Montana un tun.
  Spre deosebire de alte tunuri pe care le-au mai dat alesii nostri, acest tun de la Rosia Montana mai are niste consecinte, foarte grave:
  - incalcarea dreptului de proprietate al locuitorilor din Rosia Montana care nu vor sa-si paraseasca gospodariile si sa plece;
  - distrugerea patrimoniului cultural din zona. Rosia Montana este cea mai veche localitate atestata documentar din Romania. Aici exista marturii arheologice ale traiului oamenilor de peste doua mii de ani. Rosia Montana va fi rasa de pe fata pamantului daca exploatarea minereurilor va avea loc;
  - distrugerea mediului natural, prin despadurirea zonei, prin distrugerea solului si prin crearea unui lac imens de steril cu continut ridicat de cianura.
  Concluzia mea: proiectul minier de la Rosia Montana este un tun cu consecinte foarte grave, o teapa imensa pe care conducatorii tarii ne-o dau noua, pentru ca ei sa-si ia spagile.
  Oameni buni, nu mai fiti pasivi! Nu lasati politicienii sa fure bani din buzunarele voastre prin acest tun de la Rosia Montana! Si nici prin alte tunuri!
  Desteptati-va, romani!

 • 24

  @gicu: #19
  Ai o falsa dilema. Aurul si toate metalele de la RM nu sunt ale localnicilor, ci ale tuturor locuitorilor Romaniei, asa este legea (inca neschimbata !).
  Culmea e ca nici cianura nu va fi doar a localnicilor, ci ,prin efectele ei in timp , ne va afecta pe toti.

  Deci retine, la RM e vorba despre cianura si un mare, colosal jaf.
  Care iti era ideea?

  Mircea
  2013-09-08 13:43:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  @Labe1 TV prestează colonelu´!
  @Mircea
  (in ordine alfabetica)

  Ceea ce ar fi mai important ar fi asa:
  ca toti care se opun RM sa se opuna ferm,
  in continuare indiferent din ce tabara fac parte,
  cam ce spunea domnul de la @17.
  ( e adevarat, mai departe vor fi cele ireconciabile: anarhist – conservator,
  internationalist_globalist – conservator,
  ateu – crestin , egocentrism – altruism
  si multe altele )

  @Mircea
  Personal, consider ca oricare politician-politruc care se caieste/smereste ar putea sa mai faca si ceva bun. pozitiv, in viitor.
  Daca domnul Boc va milita ferm, consecvent si onest imotriva exploatariii de la RM, atunci nu poate avea decat simpatie din partea multora;
  si daca-si va cere si iertare pentru multe…
  Ca si altii ca Boc, din alte tabere..

  @labe1 tv
  Mircea nu e ‘legionar’/conservator,
  e mai curand un intrernationalist moderat.

  despre contemporani
  2013-09-08 14:17:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  Mircea

  corect tata aurul este al romanilor si ca sa nu mai fie jaf investeste tu sau cine poate dintre oamenii de afaceri romani ca sa exploatati aurul si tot ce se scoate sa ramina romaniei. nu am absolut nimic impotriva doar sa lasati oamenii sa munceasca se nu li se mai dea cum ziceti voi dreptacii. Ce ati facut voi in ultimii 20 ani pentru asta.NIMIC.Asa ca au venit altii care pot sa dea de munca oamenilor. Sau faceti precum catelul care satul fiind el nu maninca prada dar nici pe altul nu lasa sa o faca.
  Schimbati legea in asa fel ca tarii sa revina cit mai mult posibil dar lasati oamenii sa munceasca ca ei asta vor.

  gicu
  2013-09-08 14:33:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  când o să aprobe ăștia în parlament exloatarea de zăcământ de la RM, toți hipsterii obosiți o să intre în greva foamei pe stil vegetarian.

  doom
  2013-09-08 14:35:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  @despre contemporani: florin zamfirescu, alt cretin, exact pe frecvența voastră, a hipsterilor scăldați în ipocrizie.

  doom
  2013-09-08 14:39:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  “când o să aprobe ăștia în parlament exloatarea de zăcământ de la RM’
  (adica niste Cioate mulltiplicate),

  atunci o sa fie inceputul sfarsitului:

  realitatea.net/../

  cum spune admirabilul domn A. Santimbrean, fost inginer sef la RM,
  pe la minutul 14:00 :

  “la prima puscare se va darma totul, nu va mai fi piatra pe piatra, … va fi un esec total, va fi iadul pe pamant!!”

  despre contemporani
  2013-09-08 14:41:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  @doom

  asa,asa,
  ‘hipster’ si florin Zamfirescu,
  ‘hipster’ si domnul Aurel Santimbrean,
  fost inginer sef tocmai la RM,
  ‘hipster’ si economisti (Isar, Serbanescu etc),
  o lume de ‘hipsteri’ si ‘hipsterii’.

  Numai cioata ce nu-i hipster, e un drgalasch de tzaranoi in armani, parvenit, traseist si capabil de orice transformare urat mirositoare

  despre contemporani
  2013-09-08 14:49:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  ei ei ma doom gicu maria ca n-om pune noi mana pe tine, stii ca se poate nu?

  dum-dum
  2013-09-08 14:56:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  Cuvinte folosite de mercenarii platiti de compania lacomiei ca avand o conotatie negativa: activist, oengist, hipster :) )
  Tampiti mai sunteti, postacilor!

 • 33

  Urmeaza: satanist.
  Satanistii protesteaza impotriva Rosia Montana God Corporation :) )
  V-am zis ca sunteti tampiti, postacilor?
  Parca v-am zis.
  Va mai zic o data.
  Sunteti tampiti!

 • 34

  @Mircea:

  Incep sa imi schimb parerea despre tine, in bine! Respectele mele!

  Basilicus
  2013-09-08 15:18:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  @Basilicus:
  Multumesc. Hotii sunt mult prea bine organizati ca sa ne ciondanim noi inutil. Eu chiar nu mi-am inchipuit vreodata ca hotia si tupeul poate atinge asa limite!

  Mircea
  2013-09-08 15:26:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  @flesh

  pai satanism/luciferianism/mamonism se numeste tocmai tendinta asta nihilista de distrufere a creatiei si mai ales de MURDARIRE ORIBILA,
  pentru ce?
  Petru mamonism = lacomie.

  Ca-n Fargo, al Coen brothers, cand personajul-politista
  il intreaba pe infractorul inchis in partea di spate al masinii de interventie:
  ‘Si pentru ce-ai facut toate astea? Pentru niste nenorociti de bani?’
  (personajul ‘normal’ si ‘mirat’ al actritei Frances McDormand)

  despre contemporani
  2013-09-08 15:58:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  @Mircea

  Eu cred asa, unii sau altii ne-au suparat foarte mult.
  Apoi opiniile, credintele si sperantele sunt foarte diferite:
  Unii cred ca UE e un panaceu, altii ca e o neo-urss,
  unii zic ca tot ce vine dintre marile lacuri si granita mexicana e democratie pura, altruism si invatatura buna/model exemplar,
  altii zic ca e o forma care ne va distruge, mai lent sau mau rapid, o black-rain.
  Parerile sunt impartite, iar raul e disimulat in toate
  aspectele vietii omenesti si cam in toate miscarile politrucice. In contemporaneitatea confuza: Raul e greu observabil si confundabil cu binele

  despre contemporani
  2013-09-08 16:10:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  @Mircea

  Inca inainte vreme, acum vreo 5-6 ani, scriam,
  (ca urmas de proprietari de terenuri si case bucurestene furate de comunisti),
  despre tunurile de retrocedari de terenuri bucurestene uriase (numai in sector3 -> milioane de m2 !),
  foarte probabil ‘incorecte’ sau catre imppostori cu spate greu intern si extern;
  dintre care multe terenuri erau:
  spatii verzi si parcuri (si nu era vorba de vechi loturi de case)
  sau parti de terenuri de intreprindri industriale sau societati comerciale;

  un patrimoniu de miliarde care ajunge unde?

  Cui ii pasa? Cui i-a pasat?
  Interpretau ca e propaganada sau exagerare etc
  Nu era, erau adevaruri cu acte si dispozitii.
  Spuneam clar cine le-a facut, si mai ales ca majoritatea politrucilor le fac, din toate taberele!
  ‘Intamplarea’ a facut ca jecmanitorii care m-au afectat pe mine foarte direct, au fost cei la putere deplina intre 2008-2012, dar jecmanitori sunt din tot spectrul, ’secu’ de toate culorile.

  Vai de noi!

  despre contemporani
  2013-09-08 16:17:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  @Mircea
  Un patrimoniu de miliarde care ajunge unde?

  Ai NouaOrdine Imobiliara,
  multe sunt terenuri ale unor intreprinderi care nu mai exista, lichidate, nici macar relocate partial,
  ai aici:

  google si search:
  Noua ordine imobiliară (Income)

  a se vedea si proprietarii,
  malluri si huge_market in oras, sfidand orice urbanism.

  A se lua in considerare ca aici sunt inca putine,
  numarul de terenuri mari bucurestene -cu ‘rostogoliri’ urate de proprietari =
  este mult mai mare decat cel din tabelele din link, sunt si alte terenuro cu suprafete foarte mari si zone bune!
  *numai PUZ-urile bucurestene in lucru arata clar despre ce ‘anvergura’ e vorba
  + altele, ‘puse la pastrare’.

  despre contemporani
  2013-09-08 16:23:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  @Mircea: antena3.ro/roma../
  O mica parte din ceea ce a spus Zamfirescu la A3

  irinapop
  2013-09-08 18:23:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  ” Mă întreabă un prieten de pe fb în ce tabără sunt în chestiunea Roșia Montana. Având în vedere că în tabăra pro-Roșia se află premierul Ponta, iar în tabăra adversă se află deputatul Ponta, am decis să-mi proclam deplina neutralitate.

  neutra de vale
  2013-09-08 18:39:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  In legatura cu cianurile si gazele de sist …

  Sa se interzica si defriarea padurilor ca in curand le vom duce dorul. Valabil si pentru raurile de munte si microhidrocentralele care le betoneaza.

  Lista de revendicari ar putea continua
  NATIONALIZAREA GUVERNULUI ROMANIEI
  NATIONALIZAREA PARLAMENTULUI ROMANIEI
  NATIONALIZAREA FUNCTIEI DE PRIMMINSTRU AL ROMANIEI
  NATONALIZAREA AGENTIEI NATIONALE DE RESURSE MINERALE

  Pana acum primul ministru, guvernul, parlamentul si alte institutii ale statului au dovedit ca sunt anexate privatati – RMGC, Chevron pe spaga in anti-intersul Romaniei. Romania e condusa de un guvern privat angjat cu acte in regula la Gold Corporation.

  ReNationalizati ROMANIA
  2013-09-08 19:53:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  Rosia Montana si politologii -azi V. Tismaneanu
  Text cenzurat ‘contributors’/@Vladimir Tismaneanu

  Spune domnul Tismaneanu
  “Personal, singura concluzie pe care o pot trage cu oarecare grad de certitudine e simpla si scurta: acest guvern e corupt si incompetent, ”
  Foarte probabil ca e incompetent, pana acum toate au fost hiper-incompetente


  “iar eu, in numele interesului national, eficientei economice si sigurantei cetateanului, oricare, eu n-as lasa nici macar implementarea proiectul unui boutique de costume de baie pe mana lui.”
  Este perfect legitima si lucida neincrederea dumneavoastra


  “Si, desigur, una la mintea cocosului: ca proiectul Rosia Montana e un monopol creat de acest stat, al nostru, guvernat asa cum e – deci in niciun caz o manifestare a pietei libere si capitalismului. ”

  Cu toate scuzele posibile [domnule Tismaneanu],
  este ca si cum n-ati avea nicio informatie despre Proiect.
  Este exact invers,
  Nu e niciun monopol ‘creat de acest Stat al nostru’,

  De Rosia M. ‘va ocupa’ acest GC (gold corporation),

  Din:
  wall-street.ro/../

  puteti afla ca;
  Gabriel Resources controleaza Rosia Montana Gold Corporation, dezvoltatorul … proiect[ului] minier de la Rosia Montana, ….
  Compania, inregistrata in Canada, este sprijinita
  -1) de fondul de hedging Paulson & Co., controlat de miliardarul american John Paulson,

  -2) de BSG Resources,
  detinuta de Beny Steinmetz, …
  ,
  -3) de Electrum Strategic Holdings, a omului de afaceri american Thomas Kaplan, un important investitor in industria aurului,
  -4) si de Newmont Mining Corp, unul dintre cei mai mari producatori de aur la nivel mondial.

  DECI ACESTIA ‘IMPLEMENTEAZA’ si nu ‘acest stat (Stat) al nostru ‘

  Ce se-intampla cu domnul Beny Steinmetz in zilele astea,
  din The Guardian, Beny Steinmetz si problemel sale 01/09/2013:
  theguardian.com../

  “Swiss and French police raid offices linked to billionaire Steinmetz
  The Guardian understands the raids were requested by the US department of justice, which has been investigating Steinmetz’s Simandou mining deal ”

  (Beny Steinmetz actionar GC pt RM:
  Compania, GC inregistrata in Canada, este sprijinita de… , de BSG Resources detinuta de Beny Steinmetz )

  Ce efect va avea aceata ‘implementare’ de catre acesti Actionari/sprijinitori ai GC la RM?
  Va fi probabil cum spune
  domnul Aurel Santimbrean, fost inginer sef la exploatatia Rosia M.
  (ieri la ora 15.15, prin telefon, la Realitatea TV/Fabrica) ,
  iata :

  “la prima puscare se va darma totul, nu va mai fi piatra pe piatra, … va fi un esec total, va fi iadul pe pamant!!”

  de ascultat aici:
  realitatea.net/../

  despre contemporani
  2013-09-08 20:48:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 44

  Offtopic, replica lui Funeriu despre maidanezi
  giorno.ro/repli../

 • 45

  Si o observatie a mea, o parte a populatiei a participat activ la aceasta mare si colosala tampenie care este prezenta maidanezilor pe strazi.

  Populatia asta de prosti poarta si ea jumatate din vina. Nu a actionat din nestiinta, intentionat si-a astupat urechile, nu vroia sa auda adevarul: cainii sunt fiinte teritoriale si nu au ce cauta in strada, ca si-o insusesc. Pai finalul era previzibil.

  Hai sa vedem cum a gandit populatia asta care a ajuns in asa un hal incat sa ii manance maidanezii copiii pe strazi.

  1 care gandit?
  2 toate “argumentele” erau emotionale
  3 la replici se raspundea cu si mai multa emotie si incrancenarea pe transee.

  Ups! i-am descris pe cei care lupta impotriva lui Basescu: totul emotie, zero minte si alergam curajos in prapastie.

  Parerea mea e ca politicienii adevarati nu au voie sa cedeze in fata dorintelor unei parti din populatie, daca sunt 100% siguri – cum era in cazul maidanezilor – ca asta e singura solutie.

 • 46

  This indicates to me that your wsaehr is not spinning at the proper speed, possibly because the load is not balanced. I had the same problem with a new Maytag wsaehr. My old wsaehr would shut off when the load was unbalanced, but the new wsaehr just didn’t get up to speed. Try rearranging the load for the final spin.

 • 47

  That takes us up to the next level. Great posting.

 • 48

  Oh My Gosh, Janette, these pictures are unlvaieebble. He’s adorable and getting so big. I love the one where he’s standing with each of you holding his hands and the one with the hat is priceless!

 • 49

  You’ve really captured all the essentials in this subject area, haven’t you?

 • 50

  It’s a pleasure to find such rationality in an answer. Welcome to the debate.

 • 51

  Thank you so much for this article, it saved me time!

 • 52

  Tip top stuff. I’ll expect more now.

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!