RSS Feed

Nu privatizăm puțin sănătatea? Plagiatorii antiplagiat

vezi toate articolele de
27 Jul 2017 la 15:54 comenteaza acum 1122 vizualizari.

Consiliul Investitorilor Străini e pe poziții – a scris un text panicat către autorități cum că ar trebui instaurat public-privatul. PAtronatele au învins oricum PSD pe toate planurile. Din punct de vedere fiscal, afacerile medii și foarte mari nu au dus-o nicicând mai lejer. PSD a fost un partid puternic orientat la dreapta și din interes intern, desigur, motoarele pricipale fiind de fapt și ele, tot de business. Mă rog, în acest moment, când se gândesc mai ales la taxarea celor care nu pot riposta, se reîncepe o ofensivă din partea unor zone care știu, simt că se poate. Ofensiva pentru privatizarea sănătății a reînceput.

Ne aflăm oricum într-o etapă în care privatizarea oricum a ajuns bine înfiptă în sistemul public. Practic, zeci, sute de afaceri au în spitalele publice ghișee de unde absorb bani în privat. De la afacerile cu imagologie (sau aștepți o sută de ani pentru un RMN, sau, pac, 10 milioane), până la complicate legături între furnizori, administratori medici. Punem aici și industria farmaceutică și obținem un cadru cumva nouăzecist. Suntem aproape de etapa ”vândut la fier vechi” cam tot ce era mai important și acum putem privatiza sectoarele bănoase.

Acest public-privat este de fapt încă un gard în fața cetățeanului precar care are nevoie de servicii medicale. Visul unei părți de populație în România, aia mai înstărită, este să-și îngrădească serviciul public doar pentru el. Privatul rămânând doar pentru cei care își permit sau pentru boli ușoare.

În anii 2000 clasa de mijloc spera să facă bani să meargă la privat când are nevoie. Acum speră să-și ia sistemul public numai pentru ea. Privatul le rămâne patronilor. Iar milioanelor precare le vor rămâne aspirina și ceaiurile anticancer.

Va fi greu să lupți împotriva acestei filozofii pentru că suntem la un grad minim de conștientizare a drepturilor și politicilor care ar trebui aplicate pentru sisteme cu acces universal. Așa că nu m-aș mira ca acest consiliu, din care evident că fac parte tot soiul de asiguratori și bănci, să mai legifereze așa cum a făcut-o și când au schimbat codul muncii în timp ce Boc le pupa mâna.

Un fragment aparent banal dar care cuprinde întreaga filozofie – vrem ca banii noștri să fie pentru angajații noștri, cu alte cuvinte plățile pentru sănătate să fie mult mai  mult sub controlul nostru, să nu mai fie atât de filtrați la stat. Pentru o clasă de mijloc naivă balivernele astea paternaliste din partea angajatorului sună întotdeauna bine. Urmează și etapa pentru educație, lăsați că le educăm noi copiii, nu ne mai cereți taxe așa mari:

Membrii FIC își arată continuu angajamentul pentru sănătatea și bunăstarea salariaților, fiind o componentă importantă a filozofiei de a acționa în mod sustenabil. Le oferim angajaților noștri diverse beneficii, servicii, programe ș i campanii de sănătate cu mult peste cerințele legale în domeniul medicinei muncii, urmărind în același timp dezvoltarea unei culturi solide în ceea ce privește sănătatea, dar și asigurarea unui mediu organizațional de calitate, sigur și stabil.
(…)
Pe termen lung, este necesar un cadru predictibil și transparent pentru finanțarea sistemului de sănătate, precum și îmbunătățirea cadrului legislativ pentru dezvoltarea  parteneriatului public – privat în România.

Plagiatorii antiplagiat

Ziarul ”Adevărul” arată într-un material că Emilia Șercan a plagiat. E foarte clar. Șercan continuă să compună conspirații împotriva ei. Sunt sigur că a avut dușmani puternici, dar e din ce în ce mai clar că a și avut aliați la fel de puternici. Ca în lupta anticorupție. Se arată din ce în ce mai clar: am avut hoți care au luptat împotriva altor hoți; avem și plagiatori care au luptat cu plagiatele celor care nu ne convin politic. (Desigur, avem și un plagiator 4% care n-a plagiat.). În loc să se tot fofileze și să promită procese, Șercan ar face bine să răspundă clar unor astfel de materiale. La cum arată lucrurile, de fapt, să recunoască ce a făcut și să ne lase în prostia noastră în pace:

Lucrarea de diplomă a Emiliei Şercan poartă titlul de „Reglementări naţionale şi internaţionale cu privire la libertatea de exprimare“, a fost scrisă în 2003 şi, conform copiei trimise de Universitate, conţine pasaje întregi identice, preluate fără citare din două alte cărţi, publicate în cursul anului 2002. Pasajele respective nu sunt puse între ghilimele şi nici nu le este atribuită vreo sursă. Cele două cărţi-sursă sunt „Jurisprudenţa europeană privind libertatea de exprimare“, care îi are ca autori pe Monica Macovei, Mircea Toma, Ana Coculescu (coordonator) şi Adrian Tudorică şi, respectiv „Ghid juridic pentru jurnalişti“ (ediţia a III-a), scrisă de Monica Macovei, Adriana Drăgăliţă şi Dan Mihai. Astfel, după o lecturare a copiei lucrării, pusă la dispoziţie de Universitate, se poate observa că în lucrarea de licenţă a Emiliei Şercan apar, la Capitolul 3, pasaje preluate din „ׅGhidul pentru jurnalişti“, spre exemplu. La pagina 38 a lucrării de diplomă se regăsesc pasaje din paginile 15-16 din „Ghidul juridic“. La fel, pagina 40 şi jumătate din pagina 41 apar ca integral copiate din pagina 5 a „Ghidului“, în timp ce pagina 43 copiază în proporţie de 80% din paginile 14-15 ale Ghidului. Pagina 44 a lucrării are acelaşi conţinut preluat din paginile 14-15 ale aceluiaşi Ghid, la fel si jumătate din pagina 45. În acelaşi Capitol 3, jumătate din pagina 52 este copiată din pagina 54 a Ghidului, iar 80% din pagina 54 este copiată din paginile 59 şi 60 ale cărţii menţionate, toate fără citare.

sursa

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!