RSS Feed

Nu şocant, nu halucinant. Ci ultramegaşocant de normal

vezi toate articolele de
12 Dec 2012 la 12:12 10 comentarii 2233 vizualizari.

M-am plictisit de victoria zdrobitoare a USL, iar de comunicatele prezidenţiale nu mai vorbesc. Neşocantul şi nehalucinantul sînt adevăratele provocatoare de coşmaruri. Şocant e şi pachetul halucinant de firesc cu care le înghiţim. Am selectat două şocuri personale, unul provenit din industria şocului “de entertainment”, altul provenind dintr-o industrie a şocului care-şi construieşte o mitologie dezgustătoare:

1. Asistenta care s-a sinucis după ce au păcălit-o nişte tembeli puşi pe “farse” de la un radio din Australia. Femeia a crezut că e regina la telefon, i-a detalii (nimic deosebit). Apoi a venit linşajul mediatic total despre dreptul la intimitate al preanobilei cliente etc. Şi sinuciderea femeii disperate de “megagreşeala” pe care a făcut-o. Şi apoi ştirile de după. Inclusiv faptul că ducesa de Cambridge nu va fi prezentă la premiera filmului “Hobbit”, fiind probabil încă zdruncinată de caz.

2. Foarte neşocant şi înnebunitor e tonul calm şi reverenţios despre întîlnirea şi comunicare bancherilor la vîrf în scopul experimentării unor formule de salvare din criză. Mostră:

Mervyn King, seful Bancii Angliei conduce discutiile intr-o sala decorata de firma elvetiana de arhitectura Herzog & de Meuron, cea care a proiectat stadionul pentru Olimpiada de la Beijing. Barbatii au desemnat fiecare locul sau la masa rotunda ornata cu orhidee albe, intre peretii albi, plafonul negru si vederile panoramice.

“Acesta este un ambient placut in care oamenii pot vorbi intr-un mod complet privat”, a declarat King intr-un interviu. Intre aperitive si un pahar de vin, discutiile se isca mai usor. King le solicita de obicei colegilor sai sa discute despre perspectivele economice din tarile de unde provin fiecare dintre acestia. Unii adauga intrebari suplimentare, altii ofera detalii din economiile loe. Nu exista transcrieri sau minute. Nici asistentii personali ai bancherilor centrali nu le este permisa participarea la discutii.

Cei 18 bancheri centrali, in mod oficial cunoscuti sub numele de Comitetul Economic Consultativ, a emis doar o data o declaratie publica: o scrisoare de exact doua randuri in luna septembrie in care se angajau sa caute solutii in scandalul bancilor private care au conspirat pentru a manipula rata dobanzii Libor.

In zilele de luni, dupa cina, bancherii se alatura unui grup mai mare de bancheri centrali, la o masa rotunda mare aflata la un etaj inferior al cladirii BRI. “Aceste intalniri sunt un forum foarte important ca sa intelegem situatia globala”, a declarat Duvvuri Subbarao, guvernator al Reserve Bank of India si un participant la cina de duminica. “Oamenii vorbesc liber.”, mai spune acesta. (sursa)

Este halucinant şi megaşocant cum se construieşte în continuare aura de mari şamani ai societăţii din mileniul XXI. Prefer oricînd o apocalipsă cinstită de la Hollywood. Problema e că toată mitologia oamenilor aleşi care bagă în ei cu stil la mese incredibil de intelectuale e construită în timp ce evaziunea şi conservarea bogăţiilor cosntituie sportul mîrlănesc şi pe faţă mondial, un sport inaccesibil needucaţilor de lumpeni cum ne aflăm.

P.S. Halucinant, articol publicat la ora 12.12 pe 12 a 12-a 2012.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!