RSS Feed

O călduroasă urare pentru smiorcăiții zilelor noastre acești panicmongers, urmașii warmongers: Zoe fii bărbată!

vezi toate articolele de
15 Nov 2016 la 10:29 comenteaza acum 461 vizualizari.

E o așa jelanie printre unii comentatori , unii cu ceva mai mult glamour, că parcă te cuprinde o groază și mai mare decât apocalipsa vândută de panicarzii verzi în vremurile lor de glorie când se plimbau cu PET-ul prin București în fiecare duminică seara. Corul de smiorcăiți e dublat șmecherește de gurile de tun ale Kremlinului dar și de o mass-media dominată covârșitor de televiziune un instrument care vinde emoții iar dintre acestea cea mai bine se vinde panica pură.

Dacă nu vin rușii peste noi – și chiar dacă ar veni nu cu pampersul plin trebuie să-i întâmpinăm – atunci sigur democrația e sub un asediu terorist pentru că în SUA a ieșit Clovnul Nebun și nu Regina Corupției. Precursorii acestora au fost iminentul cutremur devastator sau iminenta și mortala boală necunoscută și orice alte frici teroriste etcetc

Primul pericol pe care îl împrăștie smircăiții nu este panica ci lenea. Aceștia pur și simplu își închipuiau că România odată intrată în UE și NATO va trebui să se lase pe o ureche iar inamicii tradiționali ca Rusia și China vor sta cu mâinile în sân pentru următoarea mie de ani zicându-și grav și fatidic “gata, România e iremediabil pierdută pentru noi. De acum încolo nu mai facem nimic, nu mai trimitem spioni acolo, nu mai încercăm să influențăm alegerile, să corupem oficiali și în general să facem orice să o atragem în sfera noastră de influență pentru a o mulge ca pe vremea comunismului”. Smiorcăiții au creat un profund sentiment de autosuficiență și întrețin o lene tipic românească conform cărora nu mai trebuie să întreprindem nimic odată intrați în UE și NATO. De la prima va veni bunăstarea economică iar de la cea de-a doua va veni securitatea.
Români pentru cei 50 de ani de communism veți fi răsplătiți regește cu cel puțin 50 de ani de dolce farniente.
Stați relaxați pe spate dragi români că Zâna UE și Zânul NATO sunt mai darnici ca Moș Crăciun.

Al doilea este isteria adolescentină împachetată în panică pură că vin rușii și că democrația este într-un pericol iremediabil odată ce la Casa Albă Clovnul Diliu i-a luat fața Reginei Corupției. Și dă-i cu România insula de latinitate într-o mare slavă dirijată de la Moscova – fără să mai iei în considerare argumentele de bun simț cum că Sofia avut mereu înclinații pro-rusești, că Serbia oricât de mult s-ar uita la Moscova tot cu gândul al Europa este, că peste 50% din comerțul Moldovei e cu UE iar jumătate din aceștia muncesc în UE etcetc – și dă-i cu Trump care-i vasalul lui Putin, doar pentru că Hilarry să mai aibă încă un argument pentru pierderea rușinoasă și extrem de neașteptată a alegerilor etc.

Oare smirocăiții or ști că Viena, membră UE și NATO, e de ani de zile placa turnantă a intereselor rusești în Europa iar la Atena, tot membră UE și NATO, spionii ruși se calcă de ani de zile pe bombeuri cu cei americani și britanici. Și nici una din cele două țări nu e în pericol să-și piardă statutul de membru UE și NATO. Din motive de prezență și încercări de influență rusești. Ar putea avea cu totul alte motive să se autoexcludă sau să fie excluse din aceste două entități prestigioase.

Oare smiorcăiții or fi conștienți de faptul că nici UE și nici NATO nu au stat cu mâinile în sân atunci și cu siguranță că poate fac ceva chiar în timp ce lor încă nu li s-a oprit cămașa din tremurat?

Un motiv de îngrijorare poate fi faptul că importurile de gaze rusești pe piața românească au crescut brusc și într-un mod straniu la peste 30% din consum după ce în anii precedenți s-au situat undeva la 2-3% și după ce ani de zile ne-am bătut cu pumnul în piept legat de independența energetică față de Imperiul Fricii de la Răsărit. Dar nici asta n-ar fi o adevărată problemă pentru că în fond le plătim mai puțin rușilor pentur gaze și le ținem pe ale noastre neconsumate însă motivul pentru care gazele rusești sunt mai ieftine decât cele produse intern ține de o decizie pur administrativă legată de faptul că Romgaz este forțat să țină un preț fix la o comandă guvernamentală.

Smiorcăiții mai împrăștie un profund sentiment de impotență în fața dușmanului/inamicului/adversarului, care se trezește odată ajuns pe teritoiul țintei pe care ar intenționa-o să o cucerească, cu o opinie publică gata fezandată și penetrate adânc de un defetism moale. Pe ruși sau pe oricine altcineva îi va costa infinit mai puțin să își mențină influența sau să cucerească teritoriile pierdute de genul României și a Estului Europei în general dacă populația de acolo este bombardată zilnic cu știri defetiste. E o parte fără de care un război hybrid nu poate fi câștigat. Probabil că asta o știu cu siguranță gurile lor de tun din aceste zone.

În fine smiorcăiți inhibă un sănătos spirit combativ al țărilor supuse războiului hibrid și nu cred că le face mai combative în eventualitatea unui conflict. Pentru ce să îmi mențin treaz spiritual de luptă ce ar deriva la noi din faptul că Rusia e un dușman natural al României dacă în fiecare zi văd la televizor sau citesc în presa quality că oricum vor fi depășiți numeric, că armele lor sunt invincibile și că șuntem prinși într-un clește? Aoleo, ce miorlăială cu ascensiune în bocelie babelor de clacă!

Și nu în ultimul rând smiorcăiții și cei care îi păpușeresc cred pur și simplu că vor să-și preserve statutul de cel care face cărție prin întreținerea fantomei, a sperietorii etc de care ei ne vor scăpa. Nu au reușit să prevină ascensiunea acestora dar stați liniștiți că ne vor scăpa de ele.

Acum să nu credeți că bagatelizez pericolele și că Putin o fi vreo gospodină care nu își dorește gloria pierdută a Kremlinului. sau că Trump nu o fi vreun Clovn Diliu care, pentru a ajunge la Casa Albă, a vândut toate gogoșile populiste în campania electorală. Însă economia rusească este de vreo 20 de ori mai slabă decât cea americană și cea europeană iar Trump a renunțat deja la o mare parte din platouașul lui electoral.

Zic doar să nu cădem pradă cântecului de lebădă al panicmongering-istilor acești urmași civili ai mult prea îndrăzneților warmongers pentru că altfel n-am mai ieși din case în ale căror pivnițe ne vom îngropa pentru a nu da piept cu pericolele vieții de zi cu zi. Așa că vorba lui Caragiale, Zoe fii bărbată!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Jurnalist de investigaţie freelancer
» citeste biografia

Cele mai recente

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!