RSS Feed

O dimineață frumoasă cu Roșia Montană. Hribi uriași și paraproteste. Și cât a pierdut Antena 3 cu urina și ketamina revărsată de Gâdea peste protestatari (date de audiență)

vezi toate articolele de
05 Oct 2013 la 11:45 56 comentarii 6492 vizualizari.

Am început dimineața cu cu bine. Niște fotografii postate pe profilul de Facebook de Andrei Gruber, cu doi bureți uriași găsiți în pădurile din Roșia Montană. Nu dimensiunile impresionante ale hribilor mi-au făcut ziua bună, cât aerul de normalitate pe care îl inspiră. Sentimentul că în Roșia Montană viața merge mai departe, după tipare care ignoră tumultul și zbaterea ultimelor săptămâni pe marginea subiectului. ”Amu se frig”, e mesajul pe care Andrei l-a postat mai spre seară, care m-a făcut să zâmbesc. Dar și să-mi lase gura apă și să mi se facă o poftă nebună să mă întorc la Roșia Montană. Satul ăla cu care m-am obișnuit în ultimii zece ani.

Câteva postări mai jos pe home-page-ul meu de pe Facebook am găsit imaginile unui protest inedit. În aer, la Dezmir, la marginea Clujului. Câteva imagini puteți vedea mai jos, altele pe ”Transilvania reporter” (aici).

***

Prăbușirea Antenei 3

Dacă cineva își închipuia că mizeriile debitate de vedetele postului Antena 3, Mircea Badea și Mihai Gâdea, la adresa manifestanților împotriva proiectului de la Roșia Montană vo rămâne fără urmări s-a îneșalat. Într-o perioadă (începutul toamnei) în care, de obicei, audiențele posturilor de televiziune înregistrează creșteri constante (sau măcar își conservă audiențele), Antena 3 a pierdut peste 45.000 de telespectatori în prime-time.

Conform datelor de audiență publicate de mediaddict.ro, Antena 3 înregistra în prime-time, în prima săptămână din septembrie, o audiență medie de 277.000 de telespectatori, pentru ca la finalul lunii să ajungă la 231.000. Emisiunile ”de top” ale postului au înregistrat scăderi considerabile. ”Sinteza zilei” (Mihai Gâdea) a căzut de la 354.000 (prima săptâmănă a lunii) la 315.000 în ultima. Nici celelalte talk-show-uri ale Antenei 3 nu se simt mai confortabil: ”Punctul de întâlnire”: de la 264.000 la 179.000, ”La ordinea zilei”: de la 248.000 la 193.000, ”Q & A”: de la 214.000 la 184.000, ”Secvențial”: de la 202.000 la 158.000, ”Exces de putere”: de la 193.000 la 173.000. ”În Gura Presei” e singura emisiune care a reușit o ușoară creștere (de la 189.000 la 199.000), cu mențiunea că și show-ul lui Mircea Badea a înregistrat două săptămâni consecutive de cădere în septembrie (până la 130.000 de telespectatori), după ce, la începutul protestelor pentru Roșia Montană, i-a ”spurcat” pe manifestanți.

Și celelalte televiziuni de știri (B1 TV, Romania TV și Realitatea TV) au înregistrat fluctuații (cu creșteri și descreșteri) în această perioadă, dar niciuna la nivelul înregistrat de Antena 3 (”liderul”  cianuriștilor). Faptul însă că nicio televiziune de știri nu a reușit să crească semnificativ (cum ar fi fost normal pentru trecerea de la sezonul de vară la cel de toamnă) este un semnal destul de clar despre faptul că deși au relatat despre proteste (subiectul nr. 1 al începutului de toamnă), modul în care au făcut-o nu a reușit să-i convingă pe oameni.

***

Audiențe prime-time, săptămâna 2-8 septembrie (sursa: mediaddict.ro)

Audiențe prime-time, săptămâna 23-29 septembrie


Audiențe talk-show-uri, săptămâna 2-8 septembrie

Audiențe talk-show-uri, săptămâna 23-29 septembrie

***

Dezbaterea pe marginea subiectului Roșia Montană continuă să aibă un impact uriaș în mediul online, cu peste 127.000 de menționări în ultimele 30 de zile (ediții online ale ziarelor și televiziunilor, bloguri, social-media etc.) și cu un viewership impresionant: de peste 178 de milioane (sursa: zelist.ro).

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!