RSS Feed

O întrebare cu cel puţin nouă răspunsuri valide

vezi toate articolele de
05 Sep 2013 la 14:54 6 comentarii 1246 vizualizari.

Întrebat dacă îşi va da demisia, din cauza proastei gestionări (şi) a maidanezilor, primarul general al Municipiului București, Sorin Oprescu, a răspuns schelălăit tot cu o întrebare: „De ce să îmi dau, doamnă, demisia?”.

De ce sa plec, dna?

Listă orientativă de răspunsuri la această întrebare:

 1. Incapacitate de a gestiona o problema urgentă şi, pe alocuri, mortală: de la începutul anului, aproximativ 8600 de cetateni au fost muscati de caini (conform institutului Matei Bals). De la inceperea mandatului lui Sorin Oprescu, doua persoane au fost ucise de caini.
 2. Lipsa de ierarhizare a priorităților și în utilizarea banilor publici: desi calitatea spatiilor verzi in Bucuresti este precara, cetatenii nu au parcari suficiente, centura Bucureștiului nu este finalizată, Sorin Oprescu propune proiecte de infrastructura inutile de zeci de milioane de euro (ex: audostrada suspendata, pasaj Piata Romana, etc.). Mai mult, în București sunt deschise acum lucrări pe 5 bulevarde din București, proiecte înghețate din lipsă de fonduri. Cu toate acestea, Primarul dorește şi semnează pentru deschiderea unor noi șantiere.
 3. Investitii inutile și aiuristice din banii publici: pistele pentru biciclisti -  executate, recepționate și plătite ilegal, punctele de informare din oras – nefunctionale, ceasurile aurii, reabilitarea pasajului de la universității – inundat anul trecut, cu scari rulante mai mult nefuncționale și cu dale ce deja se desprind,  amenajarea Pieței Universității – neconformă cu proiectul câștigător, lipsită complet de vegetație și de bun gust, chioșcurile din parcuri, achiziționate la costuri exorbitante.
 4. Sfidarea cetățenilor: deși se proclamă “iubitor al Bucureștenilor”, acesta a interzis accesul cetățenilor în sala de consiliu a Municipiului București și, deci, a accentuat fenomenul de lipsă a transparenței decizionale. În procesul de consultare al cetățenilor: în ciuda părerilor exprimate de cetățeni împotriva unor proiecte (ex: Pasaj Piața Romană, Pasaj Piața Presei Libere), acesta le-a trecut prin Consiliu, ignorând cu desăvârșire opiniile locuitorilor. Modalitatea prin care cetățenii își pot exprima opiniile, pe site-ul primăriei, este total disfuncțională;
 5. Haos urbanistic: Planul Urbanistic General al Municipiului București este expirat din 2010. În 2013 încă nu avem un nou PUG. Proiectele primăriei sunt lipsite de viziune de ansamblu, fără consideraţie pentru planurile integrate de dezvoltare urbană. Lipsa de angajament pentru crearea unor Planuri de Mobilitate Urbană Durabilă va afecta economic orașul București, deoarce în baza Acordului de Parteneriat 2014-2020 în vederea obținerii de fonduri structurale, România și-a asumat implementarea unor astfel de planuri.  Cu toate acestea, Primarul General construiește în continuare un oraș pentru mașini și nu pentru cetățeni, făcând astfel aceste proiecte neeligibile pentru atragerea de fonduri europene.
 6. Lipsă de considerație pentru persoane defavorizate social: Oprescu a evacuat în pragul Crăciunului 2011 aproximativ 100 de persoane pentru proiectul Buzești Berzei, deși acest lucru este interzis  (nu se pot face evacuări între lunile noiembrie martie decât în cazul unor “calamități”);
 7. Clădirile vechi din Capitală: Pericol de moarte!: desi se lauda cu reabilitarea centrului vechi, acesta este un adevarat pericol pentru pietoni (anul acesta au picat doua cladiri in zona). Lipsa unui program de reabilitare a clădirilor cu risc seismic ridicat și, deci, punerea în pericol a cetățenilor în caz de cutremur.
 8. Desconsiderare pentru istoria Bucureștiului: anul trecut a demolat mai bine de 90 de clădiri istorice pentru a realiza proiectul Străpungerea Berzei- Știrbei. Nici până în ziua de azi șantierul nu este închis ori proiectul finalizat, punând, în continuare, în pericol viața cetățenilor din zonă (prin neasigurarea șantierului);
 9. Lipsa unei infrastructuri sigure pentru cetățenii Bucureștiului: proiectele primarului sunt exclusiv pentru facilitarea traficului auto prin oraș, de unde creșterea poluării precum și a accidentelor cu victime (sunt estimate anual mii de decese).

Comunitatea Bicicliștilor din București

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

6 comments
 • 1

  Raspunsul e simplu: asta nu e primar este un derbedeu.

  liberalul cu pumnanlul
  2013-09-05 16:14:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  La punctul 1 reluati, superficial, niste data care a. Nu verificate, b. Nu reflecta numai sau nu preponderent muscaturile de ciine fara stapin ci muscaturilede ciini, inclusiv aia cu stapini care ii bat.

  Ce vina au ciiniì ca Oprescu, ca si toti dinaintea lui e un jegos?

  L-ati vazut pe seful ASPA? Care e diferenta intre el si unul din clanul sportivilor? Vi se pare ca ala rezolva ceva pentru protectia oqme ilor si animalelor?

  nu!!!!!
  2013-09-05 17:22:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  De acord pana la un punct: pentru legalitate: “Noi Primarele” trebuie sa obtina votul Consiliului Local si pentru a stranuta ! Asa e Legea Administratiei Locale…
  Nu uitati “Pasajul Basarab”: 4 ani FRANA din partea Consilului Local ! Nu blamati un singur om… Nu-i iau apararea, dar nu poate trece de Consiliu ca nu e Funar (omul asta a dizolvat Consiliul Local Cluj si pana sa se pronunte instanta a rezolvat “litigtiul”).
  Asta e legea: Primarul poate cere orice NUMAI prin acordul membrilor Consiliului Local ! Si unde-i lege… la noi e si “tocmeala”… din pacate!

  bebe
  2013-09-05 19:53:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Planul stangii pare a fi doar o golanie: cat timp putem mima bogatia dand mici saracilor, inainte ca totul sa se prabuseasca din cauza ca nu mai facem nici o reparstie capitala

 • 5

  Oprescu se misca lent si doar in anumite situatii:

  - iese ceva pentru el, vezi renegocierea lucrarilor la pasajul Universitatii: a dat afara firma spaniola, dupa 6 luni de “renegociere” a pus-o la loc

  - iese ceva pentru “prietenii” lui: vezi nenumaratele incredintari directe

  - are el diverse “fantezii”, vezi tot felul de cereri de la buget, gen ceasuri aurite, fantani cantatoare sau camera video in cimitire (la unele chiar a obtinut bani de la consiliul general)

  - e rost de ceva “distractie”: vezi tot felul de aberatii cu “cel mai lung carnat”, etc

  Omul e foarte departe de ce trebuie sa fie un primar. Problemele complicate, gen “cainii vagabonzi” ii repugna. E complicata rau, sa o lasam asa cum este. Planurile de durata sunt prea mult pentru el: pasajul Vacarescu sta in starea aia de ani de zile, acolo traficul e horror. Dar lasa-l asa, ca nu cere de mancare.

  Asta am ales: un individ chefliu, bun de gura, corupt, lenes si populist. Un individ numai bun sa ii dai pe mana un milliard de euro anual.

  P.S. Primarii de sector sunt niste copii mai mult sau mai putin reusite ale lui Oprescu. Poate asta vrea poporul bucurestean, naiba stie de ce..

  silicon_v
  2013-09-06 09:59:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Die Cathaoirleach der Mayo County Council, Cllr Joe Mellett, war ebenso positiv 眉ber seine erste Reise in die Ohio Stadt.

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Sunt unul dintre cei mai feroce bucureşteni, cu toate că nu sunt din Bucureşti
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!