RSS Feed

O poveste despre foarte utila pistă de biciclete de pe Victoriei, o critică adusă lui Stelian Negrea și altor domni din mileniul trecut

vezi toate articolele de
29 Jan 2015 la 14:07 53 comentarii 2576 vizualizari.

Domnului Stelian Negrea (pe care nu am avut privilegiul de a-l cunoaște personal) și celor care îi împărtășesc punctul de vedere exprimat, cu o vehemență ciceroniană, într-o postare pe Facebook și, ulterior, într-o catilinară găzduită chiar de acest forum:

Primo, precizez că sunt un biciclist care se deplasează quasi-cotidian pe pista de biciclete pe Calea Victoriei, rută care-mi scurtează drumul casă-serviciu și retur cu circa 10 minute.

Domnilor, sunteți de o obsolescență retrogradă care vă plasează la limita dintre toxicitate eco-socială și irelevanță istorică, și voi încerca să justific afirmația în cele ce urmează.

1. Pista de pe Victoriei este o floare cu care încă nu se face primăvară în iarna mobilității urbane în București, capitală în UE, în mileniul 3. După o rețea de piste inutilizabile, scump desenate pe trotuare, chestionabile legal și închise de poliție, aceasta e prima încercare a administrației locale de a spăla rușinea celui mai poluat euroiarmaroc și de a-l face să semene cît de cît cu un oraș european. E foarte puțin, dar e un început și sunt cîteva mii de bucureșteni care se bucură de ea.

2. Calea Victoriei, pe același principiu, ar trebui închisă definitiv circulației auto și redate pietonilor, fiind singura arteră centrală care se pretează ideii de promenadă. Între piața Victoriei și cursul Dâmboviței șoferii mai au ditamai axa Lascăr Catargiu – Magheru – Bălcescu – 1848, respectiv ditamai linia Berzei, renovată și care e adesea la fel de goală ca autostrada A3, pentru că șoferului român îi place bară-la-bară de principiu.

3. În condițiile în care în toată Europa, de la Budapesta la Oslo, trecînd prin Bruxelles și Copenhaga, primăriile se dau în cap să sprijine traficul nepoluant și să descurajeze șofatul urban cu mașina personală, în mintea unora Bucureștiul e mai aproape de Amman, unde sunt artere fără trotuare și nu poți circula decît cu mașina, sau vreo metropolă indiană, unde mersul cu bicicleta e pur și simplu interzis. Precizez că voi lupta – și nu sunt singur – pentru a apropia Bucureștiul mai degrabă de Copenhaga decît de orașele marelui Orient.

4. Mașina pare, destul de evident, un reper socio-identitar pentru români, un atavism istoric rămas de pe vremea privațiunilor regimului totalitar. Potrivit setului corolar de mentalități din jurul acestui construct identitar, trebuie musai să ”ai casă și mașină” ca să ai ”valoare”, ca să ”fii cineva pe lumea asta”. Trebuie să fii proprietar, chiar dacă asta te face pe decenii sclavul unui contract cu banca.
4a. Miticul, ca să-și arate ”valoarea”, face acest efort, iar apoi, evident, simte nevoia să-și legitimeze în propriul eres cotidian sacrificiul: merge la serviciu zilnic cu mașina, preferînd să plece mai devreme, în loc să folosească transportul în comun sau bicicleta. Se duce și după țigări cu mașina că ”dacă tot o am, de ce să n-o folosesc”. Așa se ajunge, domnilor, la ambuteiajele cotidiene de pe arterele bucureștene. RATB și Metrorex, cu toate hibele lor, acoperă binișor Capitala – nu și pentru mulți mitici care preferă să arunce milioane lunar pe combustibil ca să-și plătească dreptul de a se enerva în trafic.
4b. Sunt tot mai mulți ”demiticizați” în această urbe. Numai în ultimul an, parcarea de biciclete a complexului de clădiri în care lucrez și-a dublat capacitatea, iar în zilele mai frumoase e plină de biciclete. Pedalez de 15 ani în București, iar numărul celor care aleg să se deplaseze cu bicicleta (și nu mă refer la plimbăreții de parc, ci la navetiști, ”commuters” ca mine) crește constant.

5. Indignarea domnului Stelian Negrea și a celor care îi împărtășesc opinia are o singură explicație, în opinia mea – atavismul specific tinereții societății capitaliste românești. O indignare demnă de America interbelică, de Occidentul anilor ‘50 și de – iată – China contemporană. Pînă la Deng Xiaoping (începutul deschiderii economice a Chinei, deceniul nouă din secolul trecut), milioane de chinezi se deplasau zilnic în Beijing sau Shanghai cu bicicleta – pentru că mașina era un lux, bicicleta nu. După ce mașina nu a mai fost un lux, bicicletele au dispărut treptat de pe arterele metropolelor sus-numite. Beijingul e în topul celor mai poluate capitale ale lumii, iar smogul de acolo sperie restul planetei în orice știre. Nu fiți chinez, domnule Negrea.

6. Spuneam că merg aproape zilnic cu bicicleta prin oraș, avantajele fiind:
6a. În București, ajung de oriunde oriunde mai repede decît cu mașina, îndeobște în orele de trafic intens – uneori, chiar mai repede decît cu metroul, pe un traseu acoperit de metrou (nu mai zic de RATB).
6b. Întreținerea unei biciclete de cîteva sute de lei costă substanțial mai puțin decît a unei mașini.
6c. Burtă jos, fundul la mișcare, ars de calorii cît niște ore bune plătite la sala de fitness – știți povestea
6d. Amestecul de satisfacție și compasiune care mă cuprinde cînd fac, elegant, slalom printre sute de mașini care așteaptă, în cozi interminabile, să se facă verde la semafor.

7. Comparația cu poluarea mașinii vs. transpirația biciclistului ar fi rizibilă dacă nu ar părea foarte sinceră. Iar dacă asta pare cuiva o comparație pertinentă…

Repet (și cu asta închid) – nu fiți anacronic, nu fiți retrograd și, mai ales, nu rupeți floarea cu care încă nu s-a făcut primăvară. Eu și alții ca mine – nu tocmai puțini – vom fi acolo să o păzim.

Cu stimă, altfel, pentru alte opinii exprimate de-a lungul timpului,

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

53 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!