RSS Feed

O zi agitată în Braşov. Cu multe fapte diverse.

vezi toate articolele de
15 Apr 2010 la 16:54 5 comentarii 604 vizualizari.

Specialitatea presei locale este faptul divers. Nu pentru că evenimentele istorice ar avea  frecvenţă din ce în ce mai redusă cu cât urci la altitudini superioare nivelului mării. Ci pentru că presa locală se îngrijeşte de sănătatea cititorilor, oferindu-le momente Zen şi flecuşteţe cu rol de pansament cerebral. Când presa locală e obiectivă, diverse obiecte devin personaje principale – da, tehnicile noului roman francez supravieţuiesc – de la automatele pentru bilete RAT până la capacele de la canale. Când e arţăgoasă şi implicată foaia de ştiri locală reduce populaţia oraşului (să zicem că e vorba de vreo 300 000 de oameni) la angajaţii primăriei sau la cei ai prefecturii (maxim, ziceţi voi, o sută-două)  Acolo este viaţa, acolo se trăieşte periculos, acolo “curge cerneala”.  Cu cât ziaristul se îndepărtează de “perimetrul instituţiilor locale”, oraşul se dezumanizează progresiv, ştirea  zilei se preface-n fapt divers iar limba română se face ţăndări şi surcele. Braşovul a arătat azi cam aşa:

10.30 Bulevardul Eroilor, staţia de autobuz (vis-à-vis de Teatrul Dramatic). O mamaie îşi adună toate forţele ca să tragă cu vârful bastonului o monedă de 50 de bani care sclipea verde-coclit între roţile autobuzului. Toţi oamenii din staţie – vreo 15-20 – se uitau în cu totul altă direcţie şi undeva pe sus. Să nu fie martori. În cazul în care –  Doamne fereşte! – imprudenta bunicuţă…Pasagerii autobuzului se buluceau şi ei să iasă, aşa că nici ei nu ar fi vrut să fie martori. Eu însumi trăgeam cu coada ochiului drept la vârful bastonului, forţându-l pe stângul până la limita strabismului să urmărească o vrăbiuţă care ducea în cioc un pai. Nici eu nu am vrut să fiu martor cu totul, ci numai monocular. Or, un singur ochi se poate înşela, mărturia acestuia nu e întru totul credibilă. Ştie el ceva, dar nu suficient de mult şi de bine încât să fie martor şi să semneze declaraţii la poliţie. Nimeni nu vrea să-şi complice viaţa.

10.55 Iar n-am avut bani potriviţi să cumpăr ziarul. Aşa că am primit a 203-a pastilă de Orbit, pe care am mestecat-o două minute şi pe care am înghiţit-o din neatenţie. De mâine nu îmi voi mai cumpăra ziarul. Am citit în ziar, la rubrica de sănătate, că guma de mestecat e foarte nesănătoasă.

11.00 Braşovul a fost luminat de o rază de soare, preţ de 7 secunde. Fenomenul nu a putut fi observat decât pe bulevardul Iuliu Maniu. Braşovenii speră că astfel de evenimente se vor repeta cu o frecvenţă mai mare în lunile următoare. Prognosticul specialiştilor este rezervat.

14.04 Se pare că există un aspirator de graffiti-uri. Funcţionează cu aburi şi funcţionează perfect. Consiliului General al Municipiului Bucureşti deţine un astfel de aparat. Se vor face presiuni şi asupra autorităţilor braşovene. Ne trebuie un astfel de aparat ! Citeşte ştirea completă

14.10 În Livada Poştei (locul de unde turişti motorizaţi îşi încep ascensiunea spre Poiana Braşov) a apărut un automat galben de unde împătimiţii transportului în comun îşi pot procura bilete, fără să fie certaţi, fără să-şi vâre mâna prin semicercul tăiat în sticlă de la chioşcurile de bilete înzestrate cu fiinţe umane iraţionale şi irascibile. Astfel de aparate – indicii ale progresului şi modernizării în urbea noastră – sunt o lovitură şi pentru controlorii RAT. Conferinţele lor pe teme de etică şi onestitate cetăţenească se vor rări considerabil. Citeşte  ştirea completă, cu declaraţii ale celor implicaţi. Totuşi, aceste aparate asemănătoare cu bancomatele pot deveni tentante pentru infractori, îndeosebi pentru studenţii blatişti incomplet convertiţi la bun-simţ şi civilizaţie. De aceea ar trebui păzite cu străşnicie de echipajele de jandarmi distribuite în zonele sensibile ale oraşului.

15.40 La « Casa Mureşenilor » se vernisează – chiar la această oră – o expoziţie de aparate electrice lo-fi, de pe la începutul secolului (trecut). Organeta « Phoenix », cu disc vertical şi patefoanele « Odeon » i-au dezamăgit pe elevii unui gimnaziu braşovean, mai ales din pricina  portabilităţii reduse a aparatelor. Patefonul este out of fashion iar pâlnia nu poate fi înlocuită cu o pereche de headphones de calitate medie. De asemenea, formatul pieselor muzicale nu permite descărcarea acestora într-un Ipod decent. Citeşte şi, dacă eşti prin zonă, du-te singur să vezi…

16.06 Ziua e pe sfârşite. La 20.15 Fc Braşov joacă în cea de-a doua semi-finală a Cupei României. Punem berea la rece!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

5 comments
 • 1

  ミュウミュウ 財布 緑最安値 emmegirlslimobu../

 • 2

  Its nice funny YouTube video, I always go to pay a quick visit YouTube website O zi agitată în Braşov. Cu multe fapte diverse. « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET designed for comic videos, for the reason that there is much more stuff available.
  cheap nike free run 3dscanners.co.u../

 • 3

  この設計は信じられない!あなたは最も確か面白がっ楽しま読者を維持する方法を知っている。仕事あなたのウィットとあなたのビデオの間に、私はほとんど自分のブログ(!よく、ほとんど…笑)を開始するために移動されました。私は本当に|あなたが言っていた、そしてあなたがそれを提示する方法、それよりも何楽しん愛さ。あまりにもクール!
  人気レディーススニーカー rrrobinsonjrr.b../

 • 4

  ちょっと私は、これはオフトピックです知っていますが、私は自動的に私の最新のTwitterの更新をツイートし、私のブログに追加することができ、任意のウィジェットを知っていたかと思いまして。私はかなりの時間のためにこのようなプラグインを探してきたし、多分あなたは、このようなものといくつかの経験を持って期待していた。あなたが何かに実行する場合は、お気軽にお問い合わせください。私は本当にあなたのブログを読んで楽しんで、私はあなたの新しい更新を楽しみにしています。
  クロムハーツ judy oleisure.com/im../

 • 5

  Very satisfied with the time shopping. Shirt quality is good, the seller and good attitude, worthy, do not really expensive, I like good quality jerseys, good seller attitude. Directly under a single call.
  burberry belt canada ambvietnam.com/../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!