RSS Feed

Oare nu e de ajuns venitul CEO-ului monopolului Transgaz ?

vezi toate articolele de
04 May 2014 la 14:46 6 comentarii 395 vizualizari.

Trangaz este o companie cu actionariat de stat ce opereaza asemenea unui monopol.

In cazul unui monopol profitul este facut de la sine fara ca managementul sa aiba o contributie magistrala in conditii de concurenta si competitivitate.

Prin urmare nu poate fi decat surprinzatoare remarca CEO-ului de la Trangaz care afirma ca 250 000 euro pentru 7 luni de munca nu este un venit substantial.

Acest venit este foarte mare pentru performanta de a conduce un monopol.

Acesasta suma nu se justifica decat in conditiile in care respectivului manager I se cer “acte de management” care ii pot produce neplaceri la un moment dat cu o anumita probabilitate.

In trecut companiile stat si mai ales mopolurile unde se pot ascunde mai usor rezultatele erau vaci de muls electorale.

Acest pachet compensatoriu ascunde in el eludarea barbara a unei ordonante de urgenta guvernului care limita salariile managementului privat la 6 salarii medii pe ramura.

Cum Transgaz este un monopol de stat asa zisa performanta de a imbunatati profitul de exemplu poate fi tot venit cert asa cum este salariul si nu o prima de performanta cum este in conditii concurentiale.

Schema de compensare in cazul CEO-ului de la Transgaz este realizata si agreata anterior, premeditat si in urma diferitelor simulari cu diferite rezultate posibile ( usor de obtinut si provizionat la un monopol de stat) .

De aceasta maniera cei cu care a colaborat CEO-ul i-au garantat acestuia pachetul salarial pe care acesta il considera ca acopera riscurile, ca nu se poate vorbi de compensatie pentru extra performanta in acest caz.

Acest pachet este semnificativ superior celui pe care respectivul manager il castiga in privat unde i se cerea perfomanta.

In consecinta probabil ca a meritat riscul de a eluda o ordonanta de urgenta doar pentru a ii da in alta forma un salariu cert mai mare.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

6 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Lucian Isar are studii in finante si matematica la ASE Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Chicago GSB, Oxford University, DOFIN ASE si HBS.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!