RSS Feed

Omul nou e artist, fără sănătate, fără pensie, fără concediu. Și Olguța

vezi toate articolele de
01 Nov 2017 la 13:12 comenteaza acum 810 vizualizari.

Se fărureşte omul nou. Fermentul e artistic. În viitor, orice muncitor, exact ca un artist, nu va mai munci pentru bani, va munci pentru suflet și sublim estetic.

Am moderat o discuție cu artiști independenți și oameni care se pricep la piața muncii, totul pornind de la studiul lui Ștefan Guga despre ceea ce se cheamă muncă atipică (PFA, drepturi de autori, contracte pe interval determinat, zilieri etc.). Concluzia trece dincolo de soarte artiștilor independenți, veșnic în goană după supraviețuire în timp ce câteva camarile se lăfăie în stil privat pe bani de la buget. De exemplu, manageri de teatru care iau câte o căruță de bani de la bugete locale și centrale și dup-aia o ard cu impresii de CEO despre cum să aibă angajații la mână. Păi, marș în mediul privat, dragi manageri de teatru, dacă vă dă antreprenoriatul pe nas, ce să mai zic.

Pentru că spre asta presează capitalul din ce în ce mai clar, spre curățarea de drepturi constituționale. Pași s-au făcut. Practic, avem foarte mulți angajați care nu beneficiază de un viitor mediu și lung garantat în alte vremuri sau în alte locuri. Pensie incertă, excludere discretă și sigură din sistemul de sănătate, concedii medicale, concedii de odihnă, adio, ”lux”. Ăsta e viitorul. De aia zic că poate v-ar putea interesa discuția de mai jos.

Pentru că riscăm să ajungem toți artiști independenți pe viitor. mutarea contribuțiilor pe angajat este următorul pas, de exemplu.

Cel mai nociv ministru
Cât rău poate să facă Vasilescu Olguța angajaților nu a făcut nimeni nici de la dreapta până acum. O declarație de azi dimineață te îngheață prin ignoranță agresivă. Cică au vorbit ea și Tudose cu patronatele (care patronate? nu știm exact, că doar s-a făcut un soi de lobby patronal special care are flux continuu la Tudose) și ăia s-au jurat pe roșu că nu scad salariile. Păi să zicem că nu scad din prima, dar vor fi o frână incredibile pentru angajații din privat să mai negocieze orice. Ca să nu mai spun că nu peste tot e foame de mână de lucru și nu știu cum va rezista un patron să nu tragă în buzunar un purcoi de bani.

Dar, da, Olguța Vasilescu mai și dă două palme la sindicate și vine cu poeziile patronatelor să le scuipe în ochii angajaților. Încă mai sper că se prind de ce rău fac. Altfel, vom avea motiv de ieșit în stradă mai presant decât orice. Într-un fel mi-aș dori să se și întâmple, angajații din privat ar putea prima oară să se solidarizeze și să atace acest partid care a tot pretins că e de stânga, dar a săpat cu îndârjire la drepturile minimale. Prefer însă să cred că se vor opri din prostii de acest tip, că vor recunoaște la bugetari măriri de 4-5% și vor lăsa angajații din mediul privat în amarul lor, unul fără upgrade-uri:

„Dl Hossu, cum face de fiecare dată, a interpretat vorbele patronatelor. În momentul în care premierul a întrebat, cu subiect și predicat, ca să nu mai fie niciun fel de discuție, reprezentanții patronatelor dacă au de gând să scadă salariile din mediul economic, toți au spus: nici gând de așa ceva. Cu atât mai mult cu cât prevederile noului Cod fiscal aduc foarte multe facilități mediului de afaceri”, a spus ministrul.

Întrebată dacă Guvernul va mai introduce în Codul fiscal o prevedere prin care patronii să fie obligați să nu scadă salariile nete, așa cum spunea recent ministrul de Finanțe Ionuț Mișa, Olguța Vasilescu a răspuns: „Nu mai avem de ce s-o introducem”.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!