RSS Feed

OMV, acuzaţii grave în Parlament. Adevăratul “asistat”

vezi toate articolele de
13 Oct 2017 la 08:41 111 comentarii 1409 vizualizari.

Deputatul PSD Iulian Iancu a făcut o acuzaţie gravă azi în timpul anchetării şefului ANRE. O acuzaţie care ne aduce aminte de adevăratele bătălii de putere şi capital, cu totul altceva decât bătăile cu frişcă politice. Şi care ne aminteşte ce ar trebui să însemne pentru noi obsesia pentru justiţie, justiţie socială, economică şi anticorupţie. Pentru că dacă e cum zice Iancu, e absolut necesară o anchetă.

Iancu este acuzat de adversari că ar face anumite jocuri, nu ştiu ce jocuri face dar cert e că ştie foarte bine piaţa de energie şi mai ştiu că a mai fost acum ani de zile autorul unui raport destul de clar despre jaful executat în concert de firmele de distribuţie de electricitate către care s-au vândut companiile de stat. Dar avem destule persoane frumoase și libere care să acuze de murdărie în timp ce mai scriu câte un raport în care se explică ce bună e liberalizarea pieței și ce corect e să plătim cât mai mult pe energie că așa e civilizat și european.

Şi mai e cert un lucru, că reprezentanţii statului precum ANRE vorbesc ca nişte PR-i trişti ai companiilor particulare.

Avem aşadar acuzaţia lui Iancu:

În cadrul audierilor de joi, la care au fost prezenți reprezentanții Comitetului de reglementare al ANRE, Iancu a declarat că, din informațiile sale, un producător de electricitate nu a pus la dispoziție întreaga capacitate de producție, apoi a depus oferte de cumpărare pe bursă la prețuri foarte mari, pentru a manipula prețul. El a refuzat să nominalizeze compania, însă, din discuțiile între membrii comisiei și reprezentanții ANRE, a reieșit că este vorba despre OMV Petrom.

“Din datele pe care le-am putut analizat la nivelul lunii ianuarie, am constatat că un producător și-a redus capacitatea de producție la 25-30% — știm că a nu pune la dispoziție 100% din capacitatea de producție este infracțiune, deci automat se constituie într-un dosar penal de anchetă și analiză asupra acestei situații. În consecință, a redus capacitatea de producție și a creat o criză de energie electrică în piață. A făcut oferte, în același timp, de cumpărare de energie electrică pentru toată luna ianuarie cu 2.000 de lei pe MWh, în mod direct influențând creșterea din piață. (…) Analizând, am observat că au mai existat alți producători care și-au redus capacitatea de producție. Surpriza este că acest fenomen s-a înregistrat începând din ianuarie până prin august. Pe fondul consumului mare de electricitate, această criză pe zona de producție a menținut prețurile la nivel ridicat“, a spus Iancu, întrebându-l pe președintele ANRE ce măsuri a luat.

Niculae Havrileț, președintele ANRE, i-a răspuns că fiecare producător este liber să decidă ce cantitate de energie generează și pe ce piață bursieră vinde această producție. (agerpres.ro)

OMV, adevăratul “asistat”. Şi pentru că mulţi care se cred buricul pământului pe aici îi tot dau cu intransigenţa şi cu DNA, dar şi mor de grija “asistaţilor social”, să spunem şi că OMV este un mare beneficiar de ajutoare de la guvern. Marele capital e foarte “asistat social”, dacă-mi permiteţi adaptarea infamei formule. Asta pe lângă faptul că pe OMV că nu i-a deranjat nimeni cu vreo redevenţă, nici Ponta, nici restul, pe lângă faptul că Cioloş nu se mai dădea dus de la Guvern până nu a suspendat taxa pe stâlp şi până să scoată acciza.

În loc de abureli şi politică epuizantă a declaraţiilor de doi lei, în loc de concesii continue făcute unor astfel de companii, mai bine am încerca presiuni reale pentru notificarea (măcar) a unor abuzuri și injustiții la scară mare.

P.S. O chestie. În fiecare an, la Iași se strâng mii de pelerini car pupă niște oase. În fiecare an tot soiul de tineri breji, ziariști sau progresiști wannabe au un ritual morbid: râd de pelerini, fac glume cinice, li s-ar putea amenaja un țarc să arunce cu ouă stricate în ei. Ultimii mă dezgustă, pe primii măcar îi înțeleg. Dar ”banii noștri” pentru tinere generații smart au sens doar dacă pleacă bătrânii din Voluntari la Iași, dar nu înțeleg o iotă din ”OMV-asistat social”.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: , ,


111 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!