RSS Feed

Opriţi genocidul şobolanilor!

vezi toate articolele de
06 Sep 2013 la 01:20 34 comentarii 2011 vizualizari.

O barbarie fără margini se întâmplă an de an chiar sub ochii noştri! Doar în Bucureşti, sute de mii de şobolani nevinovaţi sunt ucişi fără milă de bestii cu chip de om, care îi otrăvesc şi apoi îi aruncă la groapa de gunoi, ca pe nişte gândaci. Destul!

Ce vină au aceste suflete inocente şi ce drept are omul să le ia viaţa? Şobolanul este o fiinţă inteligentă, care poate rezolva probleme complexe peste nivelul dracilor de copii cărora numai la şcoală nu le stă capul. E o fiinţă capabilă de altruism şi chiar de autosacrificiu pentru supravieţuirea celor asemeni lui. Câte dintre fiarele cu chip de om ar face la fel?

Şobolanul poate fi un excelent companion pentru sufletele singure. Dacă-l îngrijiţi şi îi câştigaţi încrederea, el este curat, sociabil şi prietenos. Mirosul lui natural seamănă cu un parfum. Doar uitaţi-vă în ochii unuia şi spuneţi dacă vă înduraţi să-l lăsaţi să moară! Nu putem fi de acord cu soluţiile extreme. Cum ne va privi lumea civilizată? Cum vom mai dormi noaptea?

Doar pentru că un şobolan sau altul – cazuri izolate – e uneori purtător al vreunei molime, nu înseamnă că trebuie să-i ucidem pe toţi. Tot aşa cum nu ucidem toţi oamenii doar pentru că printre ei există criminali şi pedofili. De ce nu rezolvăm problema lor întâi? Huidu!

Oricum, şobolanul nu îmbolnăveşte pe oricine. Sunt de vină oamenii care nu se spală şi nu îşi iau toate măsurile de prevenţie. Sunt de vină autorităţile care ani de zile şi-au pasat responsabilitatea şi au ales soluţia cea mai uşoară: crima!

Problema se poate rezolva cu mai multă înţelepciune şi compasiune, pe termen lung. Şobolanii pot fi prinşi, castraţi, vaccinaţi, microcipaţi şi daţi spre adopţie. Pentru cei care nu sunt adoptaţi se pot construi adăposturi. Se cheltuiesc atâţia bani pentru puşcării, dar pentru nişte suflete nevinovate – nu!

În ultimă instanţă, dacă nu sunt bani, micuţii trebuie încredinţaţi asociaţiilor de proprietari din fiecare cartier, pentru reteritorializare. Hai să învăţăm să trăim împreună! Ce ne costă să fim milostivi? Nu e vina şobolanilor că sunt pe stradă, e vina oamenilor!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: ,


34 comments
 • 1

  Muahahaah….Davidescule esti de nota 10 cu stelutza.

  Goagal
  2013-09-06 01:51:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  BRAVO!!!!

  vlad
  2013-09-06 02:31:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Sa vina BB sa-i adopte. Pe “iubitorii astia de animale” ii doar fix in Basca de Padurile defrisate si animalele rare/pe cale de dispartie braconate (adica macelarite) legal de italieni, austrieci, spanioli se dau de ceasul mortii pentru pentru toate javrele pe care le “adopta” si le dau drumul inapoi in strada. Dar nu dau un ban sa fie tinute in adaposturi.

  Urgent
  2013-09-06 03:15:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Am inteles aluzia. Vine si randul sobolanilor sa devina o problema. Dupa ce cainii vor fi maziliti populatia de pisici va lua amploare cum se intampla in Manastur Cluj Napoca. Iar dupa ce vor fi mazilite si ele vom fi invadati de soareci si sobolani. Ce sa mai zic: domnule, esti un vizionar!

  Daniel
  2013-09-06 07:15:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Luaţi aminte că nici gândacii de bucătărie nu dorm !

  Mircea
  2013-09-06 08:17:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  lucian davidescu: eu as zice sa va luati o pauza zilele astea sa va mai linistiti putin fiindca ati ajuns, vba unui coleg de platforma, in delir sau, vba mea, intr-un mare ridicol

  nevermind
  2013-09-06 08:33:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Ce nu prea spune presa este faptul ca in prezent este inca in vigoare OUG 155/2001 data de Nastase si care prevede eutanasierea maidanezilor daca nu sunt adoptati in termen de cateva zile(aici au mai balbait-o un pic pentru ca termenul a fost ba de 7 ba de 14 zile).
  Legea 205/2004, modificata in 2008 prin legea Marinescu, interzice eutanasierile dorite si cerute de alte persoane(proprietarii de animale in principal), dar nu cele facute de primarii in cazul maidanezilor. Asta pentru ca la articolul 1 punctul 2 se specifica foarte clar ca problema maidanezilor e reglementata prin lege speciala. Care lege speciala in vigoare e OUG 155.

  CCR a fost deja sesizata asupra faptului ca aparent ar circula doua acte legale contradictorii si s-a pronuntat pe 11 ianuarie 2012 spunand foarte clar ca legea speciala(OUG 155) are prioritate in cazul asta.

  Asa ca Oprescu NU ARE NEVOIE DE NICI UN REFERENDUM!!! SI NU E NEVOIE DE NICI O ALTA OUG PENTRU CA DEJA EXISTA CADRUL LEGAL NECESAR!!!

  PRESA MINTE CU NERUSINARE, FIE DIN PROSTIE FIE DIN INTERES, CAND FIE SPUNE CA LEGEA AR INTERZICE EUTANASIERILE FACUTE DE PRIMARII FIE AFIRMA CA LEGISLATIA ESTE NECLARA!!! NECLARITATILE LEGALE AU FOST DEJA TRANSATE CU PESTE UN AN IN URMA DE CCR!!!

  Indignatu
  2013-09-06 08:37:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @Daniel. Nu numai vizionar dar si curajos. Mi-a placut miscarea de ieri: va dau linkurile de otravuri, organizati-va. Dupa care a oprit comentariile ca si-a dat seama ca e de codul penal ce face.

  Da-i fatalaului blog si obiectul obsesiei, ca imediat devine Van Dame. E valabil si pentru celalalt fatalau, Mindruta, faceti o echipa de chiftele otravite foarte romantica, induisatoare pina la suspin.

  Mi se pare sinistru ce se intimpla

  nu!!!!!
  2013-09-06 09:01:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  @Daniel. Nu numai vizionar dar si curajos. Mi-a placut miscarea de ieri: va dau linkurile de otravuri, organizati-va. Dupa care a oprit comentariile ca si-a dat seama ca e de codul penal ce face…

  Da-i fatalaului blog si obiectul obsesiei, ca imediat devine Van Dame. E valabil si pentru celalalt fatalau, Mindruta, faceti o echipa de chiftele otravite foarte romantica, induisatoare pina la suspin.

  Mi se pare sinistru ce se intimpla

  nu!!!!!
  2013-09-06 09:02:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @nu!!!!!:
  Ţii cu câinii, câine ?!

  Mircea
  2013-09-06 09:06:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Cata dreptate aveti ! Dom’le, deci nu se poate oamenii astia ! Si eu va spun: singurul lucru bun e ca momentan nu exista, dar sa apara o lege de protectie a oamenilor, atunci sa vedeti prapad !

  La mine-n cartier, dom’le, de cu seara se ascund cinci-sase oameni sub o masina, de unde-si adulmeca viitoarele victime. De regula se dau la caini iubareti ceva mai tineri sau mai batrani. Da’ ce zic eu ? Ceva mai incolo, in intersectie, oamenii stau ciorchine cate 20-30 si sar cu tupeu la tot ce misca. Daca sunt frustrati de nivelul de trai, ca n-au toti parte de cascaval, chiar sfasie orice le iese in cale. Nu va mai spun cati caini muscati de oameni ajung zilnic la camera de garda.

  Da’ acuma sa fiu si niscai obiectiv. Si cainii sunt prosti, dom’le ! Pai cand vezi ca sunt oameni in parc nu te apuci tu sa te joci. Si multe altele. Dar din respect pentru cainii decedati nu mai zic …

  rich guy
  2013-09-06 09:19:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @ Urgent # 3

  BB e socata. O inteleg ! Dar nu de sfasierea copilului !?!

  rich guy
  2013-09-06 09:34:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  De ce nu infiinteaza iubitorii de animale si o asociatie “guitz-guitz”,care sa protejeze porcii,sa-i vezi cum se bat cu caramida in piept infulecand gratare?Ca si porcii sunt animale de companie,sunt la moda in unele parti ale lumii.Chiar asa,de ce nu exista porci maidanezi pe strazi,ar da marketele faliment?Cred ca oengistii nu se autosesizeaza atunci cand animalele sunt ucise pt a fi consumate,solutia cea mai fair play ar fi ca maidanezii sa fie bagati in conserve si exportati in coreea de sud ,fie la marginea fiecarui oras sau municipiu sa naturalizam niste coreeni care sa inlocuiasca coloniile de romi care capuseaza comunitatile,fara nici un beneficiu pt acestea.

  redless
  2013-09-06 09:41:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Davidescule, daca rozi graunte, nu pot sa te cred ca ai empatie fata de sobolani. Mai intii declara ca te axezi pe loboda, ca sa devii credibil.

  R.A.T.Bucuresti
  2013-09-06 09:47:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Ce compunere funny!
  Emoționantă, instructivă și educativă..

  Tu ai făcut-o?

  Zuperman
  2013-09-06 09:51:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Cineva a scris pe softpedia urmatoarele:

  [Citat:
  "Hai sa o luam de sus in jos:
  - Presedintele, citez aproximativ, "trebuie o ordonanta de urgenta" - O mizerie de om. Exista lege in vigoare de pe vremea cand era primar. Aceeasi lege a eutanasiat destui caini. Nu mai trebuie nimic.
  - Premierul, citez aproximativ, "legea este la camera decizionala" - O alta mizerie de om. Nu numai ca exista cadrul legislativ dar are la indemana si parghiile de control in aplicarea legii. Este vorba de Prefectura. De ce nu este demis prefectul inca?
  - Presedintele Senatului, citez aproximativ, "Basescu are dreptate" - Boul pamantului, tu nu stii ce legi ai in vigoare si te dai mai marele peste o camera legislativa?
  - Presedintele Camerei Deputatilor - Asta ne da asigurari ca legea intra in procedura de urgenta. Alta mizerie umana in campanie electorala. Nu de lege; avem nevoie de aplicarea celor existente!
  - Prefectul; il doare la basca, ia cafeaua cu primarul punand la cale marele "plan de bataie" - Cica asta ar trebui sa-l demita pe primar daca o da in bara. Da-ti demisia si te du la pescuit! Tu nu vezi ca nu stii care-ti sunt atributiile!
  - Primarul, aici e cam clar. Incadrarea e la "neglijenta in serviciu in forma continuata cu consecinte deosebit de grave". 3 - 5 ani de puscarie. Nu poti ca primar sa blochezi 6 ani de zile aplicarea unei legi, sa moara copii la joaca din cauza asta, ca apoi sa bagi capul intre umeri! Mai mult, vii si ne spui cu "mandrie profesionala" ca lege exista, bani exista, structura organizatorica exista, angajati cat sa umpli doua vagoane si de maine "ne apucam de treaba". Mars de-aici, javra ordinara, la castrare politica cu tine!" - Sfarsitul citatului.]

  Sursa: forum.softpedia../

  Completare cu opinii personale:
  Din punctul meu de vedere Antonescu si Basescu mai au ceva scuze datorita faptului ca nu sunt juristi de meserie(iar Basescu a plecat de la primarie acum aproape un deceniu), desi au armate de consilieri juristi prin preajma lor.
  Dar Ponta e jurist de meserie(si cu si fara doctoratul ala controversat). Cum de el nu pare sa aiba habar ce lege e in vigoare acum in ce priveste problema maidanezilor? Nu s-a trezit la realitate nici macar atunci cand Nastase, mentorul lui, a atras atentia pe blogul personal ca exista inca de pe vremea cand el conducea tara un text de lege care e inca in vigoare?
  Iar in ce il priveste pe Oprescu, daca toti maidanezii reajunsi in strada au fost adoptati fie si formal de ONG-uri,eu nu prea cred ca ar putea fi culpabil din punct de vedere legal. Dar nu sunt jurist de meserie si e posibil sa ma insel, asa ca altii poate stiu mai bine cum stau lucrurile in cazul asta.

  Cetateanu' turmentat
  2013-09-06 10:05:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @Cetateanu’. Nu ca e posibil sa te inseli, chiar te inseli. Ai vrwa sa vezi niste singe, asta e tot, nu ajunge de singele de la copil, vrei sa vezi si singe de la ciini.

  @Mircea: tin cu tine, nu cu ciinii.

  nu!!!!!
  2013-09-06 10:27:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Autorul articolului alege sa ignore un fapt foarte important: cainii sunt o specie creata de om. Spre deosebire de sobolani. Cum nu e moral ca un om sa isi omoare copiii, asa nu e moral nici ca specia umana sa omoare specia cainilor. Sobolanii sunt animale salbatice. Cei sapte ani de-acasa si apoi scoala m-au invatat pe mine ca cainele este prietenul omului. Mie nu-mi place sa-mi omor prietenii. Faptul ca unii caini nu mai sunt prietenosi se datoreaza tot noua, cei care i-am creat si i-am abandonat. Noi suntem de vina ca i-am lasat sa se inmulteasca necontrolat, trebuie sa ne asumam responsabilitatea. Sunt prea multi caini pe strazi, dar omorarea lor nu este o solutie morala. A zis cineva mai sus ca nu poti omori toti oamenii doar pentru ca unii dintre ei sunt pedofili; la fel si cu cainii, nu-i poti omori pe toti doar pentru ca au fost cativa dintre ei infometati si si-au recapatat instinctele de lupi. Da-le de mancare acestor caini salbaticiti si vezi apoi daca mai musca. Cine sa le dea insa de mancare? Fiecare isi vede de ograda lui, nu-l intereseaza restul. Ca si cei care ignora crima care se petrece la Rosia Montana si prefera sa stea in fata unui serial la televizor, in loc sa iasa in strada. Sa nu se mire ca intr-o buna zi se vor trezi inlantuiti, sclavi. Asa cum nu trebuie sa ne miram ca suntem muscati de caini. Ei sunt responsabilitatea noastra si noi i-am abandonat. Iar functionarii statului, care sunt platiti sa fie atenti la aceste probleme si sa ia masuri, stau de pomana prin birouri si se gandesc cum sa mai fure din banii nostri. Cred ca daca ar fi sa eutanasiem pe cineva, politicienii sunt primii pe lista.

 • 19

  in sfarsit, un subiect pe masura dlui.Autor! si, nu i-a scapat aceasta oportunitate pentru dezlantuirea valorii dsale., felicitari!

  in alta ordine de idei,ca un om simplu cum ma aflu, incerc sa gandesc si eu, atat cat pot la nivelul meu:

  1.Daca, de-a lungul sfertului de veac in care ne bucuram de fructele democratiei si capitalismului, la cresterea si coacerea carora contribuim si noi,platitori de taxe si impozite-unii chiar plin de osardie in a sta la cozi si a se imbranci pentru plata darilor pe la diverse ghisee,

  deci,daca-zic eu, s-ar fi aplicat sistematic masurile de sterilizare stabilite prin legislatia existenta in diversele etape ale devenirii noastre democratice, astazi nu am mai avea o capitala plina de caini vagabonzi-nascuti involuntar din punctul lor de vedere, nici nu s-ar pune problema unui carnagiu.

  dar in primul rand: nu am mai fi avut victime ale acestor caini comunitari.

  ne indreptam furia (evident, calauziti in acest sens) impotriva cainilor, fara a pune vreun moment problema raspunderii celor ce au gestionat problema, VINOVATI PENTRU OMOR-cel putin din culpa: deoarece au incasat salarii cu ordine de marime mai mari decat sumele cheltuite pentru sterilizarea cainilor.

  2.prin eutanasierea cainilor al dispare subiectul principal-confirmat de fiecare data in ultimul sfert de veac- al dezbaterilor legate de viitoarele alegeri pentru primarii.

  cum va iesi brava noastra clasa politica din aceasta dilema?oare cum?

  mitzu baston
  2013-09-06 10:43:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  Frate,nu noi am creat maidanezii,poate tu ti-ai pus-o cu catelele dar nu arunca responsabilitatea pe noi,lipsa unui control asupra efectivelor acestora face imposibila hrănirea acestora,suntem coplesiti numeric iar hrănirea lor din belsug face ca nr lor sa crească nu sa scadă.Populatia de cotarle trebuie controlata la fel ca cele ale efectivelor de bovine sau a animalelor sălbatice,altfel echilibrul se rupe,ca acuma.De ce nu te uiti peste gard ,sa vezi cum a rezolvat lumea civilizata problema,este in ziarul gândul o trecere in revista.Sau tu esti ala care cere bani mai multi de la primărie pt hrănirea lor si te bucuri ca iti creste afacerea fără sa faci nimic,caci vad ca asta e singura finalitate a celor spuse de tine?

  @flesh
  2013-09-06 11:01:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Nu ma lua cu “frate” ca n-as putea sa am niciodata un frate atat de prost ca tine. Mai citeste o data ce-am scris! Sau preferi sa ignori adevarul, ca autorul articolului?

 • 22

  Nu are rost sa continuam,la tine este noapte,cică nu ne omoram prietenii,dar prietenii ne omoară pe noi,despre ce prietenie vorbim,tu intelegi notiunea covintelor?

  @flesh
  2013-09-06 11:27:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @mitzu baston. Foarte corect ce ai scris!!!

  Scutiti-ma cu lumea civilizata. Holocaustul parca tot civilizatia l-a facut, asa ca mai usor cu comparatia.

  Protectia animalelor tot civilizatia aia au inventat-o

  nu!!!!!
  2013-09-06 11:29:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  Sper ca pui si tu in aplicare metodele pe care le promovezi, de exterminare a cainilor. De preferat in fata copiilor, ca sa stie si sa nu uite vreodata ca tatal lor lupta pentru o tara civilizata.

  Elena
  2013-09-06 12:15:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  In tarile civilizate oamenii nu sunt mancati de câini in interiorul oraselor.Civilizata este tara lui B Bardot,vedeti leegislatia de acolo,doar ea se poarta cu romanii precum Cortez cu bastinasii aia inapoiati când a cucerit America.

  @elena
  2013-09-06 12:32:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  Nu, daca e in fata copiilor mai bine sa-i omoare cu ciocanul, ca sa faca economii pentru campanii electorale, ca pe vrea lui Basescu si pare ca si Antonescu.

  Scria cineva pe fb ca vecinii sai au omorit in baiaie azi noapte ciinele scarii care statea pe acolo de 10 ani.

  Toti ca fac apologia mortii sint, in cer scuze, in acest moment in zona extremismului, incepind cu Davidescu terminind cu Andreea Marin.

  nu!!!!!
  2013-09-06 12:35:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  Avem imaginatie bogata… pacat ca nu e utilizata constructiv ! B. Bardot poa’ sa ceara ce vrea… In Franta ! Nomale UE si in cazul cainilor comunitari sunt CLARE: permit eutanasierea daca celelate metode nu au dat rezultat !
  Ca sa fiu in “spiritul” articolului si al unor postari, stiti cati tantari sunt “eutanasiati” anual ?
  A trece in derizoriu un subiect serios e o caracteristica a latinilor… cred ca au aparut si bancuri !
  Asta e diferenta intre noi si nemti: aia nu trateaza subiecte serioase prin “pamflete”… O tin “dunga” cu serioziotatea… asta daca vrem sa fim credibili.
  Daca vreti si d.p.d.v. emotional: ce sa spuna mama acelui copilas daca ar citi “genocidul sobolanilor” ?
  De soareci ati uitat ? Sau va fi “subiectul” altei postari ? Fiti decenti !

  bebe
  2013-09-06 12:50:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  @bebe: ERATA: “Normele” UE, nu “Nomale”… tastatura…

  bebe
  2013-09-06 12:52:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  Nu credeam ca se publica chiar orice pe voxpublica. In afara de faptul ca e stupid, articolul preia “comparatia” nefericita intre caini si sobolani din interventia televizata a lui CTP. Din cate stiu, sobolanul nu e animal domestic.

  liviu
  2013-09-06 13:37:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  Nu maidanezii mă sperie,ci numărul lor.O suta,doua in fiecare sector ar fi îndeajuns,pt protejarea speciei,cum spun unii.

  cucu
  2013-09-06 13:56:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  irational, penibil si complet imbecil – cuvintele se aplica nu doar articolului, ci si celui care a considerat ca o asemenea colectie de stereotipuri jenante poate constitui un articol pentru simplul motiv ca respectivul are drept de semnatura ca “jurnalist” – zilele astea cam tot de pseudo-jurnalisti avem parte…
  partea buna-i ca asa mai stie lumea de ce sa se fereasca pe net sau, mai stii, poate omul se considera suficient de stralucitor ca sa aspire si la alte domenii. ca doar daca nu-i fudul…

  mai saptamana trecuta un alt pseudo-jurnalist “economist” se considera suficient de profi incat sa-si publice tot aici parerea despre protestele contra legii RMGC.
  de ce oamenii astia sunt considerati jurnalisti la fel ca cei care-si fac meseria cu seriozitate?

  cu observatia ca exact aceasta mentalitate corupta a indivizilor promovati pe pile a facut sa ajungem in situatia primariilor pline de functionari incompetenti, a guvernarilor pline de indivizi pusi pe afaceri cu banii statului etc. si, evident, nici exterminarea cainilor nu va face ca tara in care ne plimbam sa fie mai sigura, atata timp cat la fiecare pas te impiedici de combinatia prostie-autoritate. puteti, eventual, domnilor pseudo-jurnalisti, sa ordonati direct otravirea celor care gandesc – e mai onest si asa nu va mai tulbura nimeni linistea cu demonstratii si proteste.

 • 32

  Luciane, dacă tot ţi-ai închis comentariile la articolul precedent unde dădeai sfaturi despre otrăvuri, hai să te întreb ceva. Dacă se întâmplă să mănânce câinele meu, deţinut cu acte în regulă, vaccinat etc din Xylitol-ul tău, cine crezi că te mai scapă din mâinile mele?

  Tywin
  2013-09-06 16:16:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  Da baaaaaa, ai dreptate!!! cum dracului nu mi-a dat prin gand asa ceva pana acum nu stiu!!
  !
  opriti masacrul sobolanilor ajunsi in strada , abandonati de oameni !

  haitele de sobolani sunt pe strada din cauza ca oameni iresponsabili nu si-au sterilizat sobolanii de casa, au lasat sa se imperecheze aiurea rasele intre ele si au iesit metisi nedoriti!!!

  cap de tufa! cum plimbi magarul pe langa subiect!

  aveti ratiune, ca de aia sunteti oameni! dar nu o folositi, ca e grele tare!

  Marius
  2013-11-06 15:07:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  ca sa tii 65000 caini in adapost cu 10 metri patrati per caine te costa 30 milioane euro pe an,timp de cativa ani. ,adica 3% din bugetul anual primariei.in schimb eutanasierea costa mai putin de 1 euro per caine daca ar fi facuta cu boltul pneumatic.chiar si cu injectia nu ar costa mai mult de 10 euro ,presupunand ca otrava e foarte scumpa.Ce decideti .Preferati sa dati 30 milioane de euro din taxele voastre pentru caini sau preferati sa platiti de 30 ori mai putin sustinand eutanasierea?combinata cu inchisoarea pe viata pentru cutomanii si infractorii care abandoneaza caini ,totul s-ar putea rezolva in 3 luni si cu bani foarte putini.

  Toma
  2013-11-24 13:23:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Twitter urmareste-i pagina de Facebook LinkedIn

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!