RSS Feed

Opriţi genocidul şobolanilor!

vezi toate articolele de
06 Sep 2013 la 01:20 34 comentarii 2005 vizualizari.

O barbarie fără margini se întâmplă an de an chiar sub ochii noştri! Doar în Bucureşti, sute de mii de şobolani nevinovaţi sunt ucişi fără milă de bestii cu chip de om, care îi otrăvesc şi apoi îi aruncă la groapa de gunoi, ca pe nişte gândaci. Destul!

Ce vină au aceste suflete inocente şi ce drept are omul să le ia viaţa? Şobolanul este o fiinţă inteligentă, care poate rezolva probleme complexe peste nivelul dracilor de copii cărora numai la şcoală nu le stă capul. E o fiinţă capabilă de altruism şi chiar de autosacrificiu pentru supravieţuirea celor asemeni lui. Câte dintre fiarele cu chip de om ar face la fel?

Şobolanul poate fi un excelent companion pentru sufletele singure. Dacă-l îngrijiţi şi îi câştigaţi încrederea, el este curat, sociabil şi prietenos. Mirosul lui natural seamănă cu un parfum. Doar uitaţi-vă în ochii unuia şi spuneţi dacă vă înduraţi să-l lăsaţi să moară! Nu putem fi de acord cu soluţiile extreme. Cum ne va privi lumea civilizată? Cum vom mai dormi noaptea?

Doar pentru că un şobolan sau altul – cazuri izolate – e uneori purtător al vreunei molime, nu înseamnă că trebuie să-i ucidem pe toţi. Tot aşa cum nu ucidem toţi oamenii doar pentru că printre ei există criminali şi pedofili. De ce nu rezolvăm problema lor întâi? Huidu!

Oricum, şobolanul nu îmbolnăveşte pe oricine. Sunt de vină oamenii care nu se spală şi nu îşi iau toate măsurile de prevenţie. Sunt de vină autorităţile care ani de zile şi-au pasat responsabilitatea şi au ales soluţia cea mai uşoară: crima!

Problema se poate rezolva cu mai multă înţelepciune şi compasiune, pe termen lung. Şobolanii pot fi prinşi, castraţi, vaccinaţi, microcipaţi şi daţi spre adopţie. Pentru cei care nu sunt adoptaţi se pot construi adăposturi. Se cheltuiesc atâţia bani pentru puşcării, dar pentru nişte suflete nevinovate – nu!

În ultimă instanţă, dacă nu sunt bani, micuţii trebuie încredinţaţi asociaţiilor de proprietari din fiecare cartier, pentru reteritorializare. Hai să învăţăm să trăim împreună! Ce ne costă să fim milostivi? Nu e vina şobolanilor că sunt pe stradă, e vina oamenilor!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Twitter urmareste-i pagina de Facebook LinkedIn

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!