RSS Feed

Ora de “bere la pet şi seminţe de floare”

vezi toate articolele de
22 May 2013 la 18:27 121 comentarii 3471 vizualizari.

Un cititor ne-a trimis la rubrica Martor Ocular imaginea de mai jos. Peisaj urban cu un grup de elevi savurând bere la pet şi semniţe “de floare” pentru că pe cele de “bostan” le achiziţionaseră colegii de la clasa D. Exemplele sunt numeroase şi apar în fiecare zi, de la imaginile licenţioase din sala de sport din nu ştiu ce oraş, până la profesorul care a jucat la “păcănele” salariile colegilor sau la Copănika, juna elev[ care îi cere rivalei de amor să-i sărute şoşonii de firmă.


Este foarte adevărat că nu putem generaliza situaţia din învăţământul românesc, dar nu ne mai putem ascunde după grupul tot mai mic de olimpici români care “vopsesc” în fiecare an gardul cu tricolorul medaliilor internaţionale. Există suficiente argumente care demonstrează că şcoala românească se depreciază. Este suficient să asculţi conversaţiile elevilor din mijloacele de transport în comun, să observi calitatea lucrărilor de la examenele naţionale, fără nici o legătură cu numărul de absolvenţi de la Bacalaureat. Nu cifrele sunt importante aici, ci calitatea umană a celor care iau/pică examenul. Profesorii, atâţia câţi au mai rămas în sistem, sunt ca şi inexistenţi în spaţiul public, iar atunci când apar este vorba de contexte negative (vezi nenumăratele cazuri de plagiat sau mult mediatizatul caz al senatoarei greviste Anghel). În fiecare an,  te asaltează aceleaşi scandaluri de formă, de la necesitatea camerelor de luat vederi la examene, până la necesitatea uniformelor şcolare sau veşnica importanţă a religiei în şcoli.


Din păcate, indiferent de managerii de la ministerul Educaţiei, obiceiurile proaste se moştenesc. Să amintim doar ultima lună, când învăţământul românesc s-a remarcat prin două dezbateri: lungimea vacanţei şcolare în funcţie de concediul părinţilor şi necesitatea unui catalog online cu absenţele elevilor. Nu or fi de neglijat nici aceste lucruri, dar parcă nimic de substanţă care să revigoreze cu adevărat învăţământul românesc. Voi ce părere aveţi? Ce măsuri ar trebui luate de urgenţă pentru măcar ameliorarea situaţiei din învăţământul românesc?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

121 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
editor REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!