RSS Feed

Paleologu: ”Căcănarul din PDL”. Și Băsescu înfrânt în Camera Deputaților (Bonus: aniversarea unei săptămâni de ”Occupy Conti” – FOTO)

vezi toate articolele de
15 Nov 2011 la 15:01 45 comentarii 2038 vizualizari.

Răbdarea lui Theodor Paleologu față de colegii lui din PDL s-a epuizat. Câștigător al unui capital de simpatie și popularitate la ultimele alegeri ale democrat-liberalilor, dar adunând voturi doar pentru funcția de vice-președinte, Theodor Paleologu a intrat în conflict cu membrii Biroului Permanent Național (BPN) după episodul cu discursul Regelui Mihai în Parlament. Pentru poziția publică asumată (de susținere a discursului regelui), Paleologu a fost criticat de șefii partidului.

Rănile nu au apucat să se vindece și, conform Adevărul, lui Theodor Paleologu i s-a interzis să mai ia cuvântul în BPN până nu-și plătește cotizația de 200 de lei lunar. ”Cine nu plătește, nu vorbește”, ar fi fost afirmația lui Florin Popescu, la care vice-președintele PDL ar fi replicat ”Păstrați-vă partidul și banii pentru voi, eu mă car”. Supărarea a fost confirmată de Paleologu într-o declarație pentru Realitatea.net: ”Există un căcănar în BPN care se gândeşte să-mi facă bine şi răspândeşte idioţenii. E total ruptă din context afirmaţia. E o prostie. Am spus că s-ar putea să nu mă mai duc la şedinţele BPN. Toate prostiile fac valuri”.

În ciuda dezmințirii extrem de plastice referitoare la părăsirea partidului, zilele lui Theodor Paleologu în PDL sunt numărate. Și nu acea cotizație de 200 de lei e problema, ci opțiunile evident diferite ale lui Paleologu față de cele ale majorității democrat-liberalilor (pornind de la fronda de la alegerile interne, trecând peste poziția PDL față de Regele Mihai și proiectul de la Roșia Montană și ajungând la problemele de moralitate ale membrilor partidului). Desigur; Theodor Paleologu poate alege și să rămână, dar asta ar însemna doar că își alege rolul de ”nebunul regelui” (cel care are dreptul să spună lucrurilor pe nume fără să riște sancțiuni – doar e ”nebun”). O poziție cu care mă îndoiesc însă că și-o va asuma.

***

Legea Asistenței Sociale a fost întoarsă astăzi la comisii de către plenul Camerei Deputaților. Actul legislativ este unul dintre cele două (alături de cel referitor la numirea judecătorilor la Înalta Curte de Casație și Justiție) pe care Traian Băsescu le-a solicitat adoptate în mare viteză, la sfârșitul lunii octombrie. Întoarcerea la comisii reprezintă, în majoritatea cazurilor, o amânare pe termen nelimitat a votării unei legi. Amânarea votului nu se putea face și fără ajutorul măcar a câtorva deputați din Coaliția de Guvernare și, în special, din PDL. Că Traian Băsescu a anticipat această ”trădare” în ultimele atacuri publice la adresa PDL ori că tocmai aceste atacuri au fost cauza (răspunsul punitiv) amânării votării legii are o importanță mai mică. Cert este un lucru: ruptura dintre Traian Băsescu și PDL nu mai este doar la nivel declarativ. Iar prima rundă a acestui război a fost câștigată de PDL.

***

Bonus: Aseară (luni, 14 noiembrie), în Piața Unirii din Cluj a fost aniversată (cu tort) împlinirea unei săptămâni de la Occupy Conti pentru Roșia Montană (mai multe imagini, aici). Despre săptămâna de Occupy Conty, aici. I-am invitat și pe cei care au fost timp de o săptămână alături de noi (reprezentanții Poliției) și fără de care mediatizarea evenimentelor ar fi fost mult mai mică, să servească câte o felie de tort. Au refuzat însă și s-au mulțumit să-i legitimeze pe câțiva dintre cei aflați în piață. Pe joi, 17 noiembrie, fiți pregătiți: se va dansa pentru Roșia Montană ;) .

Foto: Cluj.info

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!