RSS Feed

Parcările din Bucureşti, Depardieu-ul nostru, ProTV înapoi

vezi toate articolele de
09 Jan 2013 la 11:39 11 comentarii 1151 vizualizari.

Parcări. În ianuarie revine fără greş subiectul parcărilor în Bucureşti. Înghesuiala pentru plată, bătălia pentru locul din faţa blocului. Sau pentru “locurile”, că unii îşi pot lua spaţiu pentru toată firma dacă au nevoie.

E o tîmpenie care trebuie oprită. În mod normal, fiecare posesor de automobil din Bucureşti ar trebui să plătească o taxă de parcare, mult mai mică decît cea percepută pentru cele cîteva locuri şi să poată parca acolo unde doreşte, fără să stea cu ochii pe geam să nu-i taie cauciucul vreun redneck cu simţul proprietăţii prea dezvoltat.

Tîmpenia asta cu locul de parcare luat în posesie de un Gigel trebuie abolită, ca şi barbaria care continuă cu garaje amenajate pe unde vrei şi pe unde nu vrei.

Bucureştiul e plin acum de “locu’ meu”. Oriunde te opreşti e un proprietar. În centrul oraşului sfidarea e maximă. Lipseşte sîrma ghimpată pentru delimitarea “locului meu”. Primăria ar face mai mulţi bani, dar, e adevărat, împreună cu poliţia, ar trebui să şi muncească puţin pentru a stabili ordinea în aşa mare de “proprietari”. Şi de ce să muncim cînd putem privilegia 400 000 împotriva altor sute de mii de fraieri.

Ilie Năstase. Da, aia cu Sergiu Nicolaescu şi inventarea subiectului a fost o mîrlănie. Dar presa e distorsionată zilnic mult mai subtil: doar aşa putem găsi explicaţia pentru o ţară atît de iubitoare de capitalism sălbatic. Un exemplu de azi, preluat instant inclusiv de televiziuni de ştiri, e un material din Libertatea cu Ilie Năstase care se plînge de taxe şi care vrea şi el să plece în Rusia. Drum bun, dar discuţia e alta. Tabloidul citează un studiu al băncii elveţiene UBS, bancă proaspăt amendată pentru că-şi ajuta clienţii să comită evaziune fiscală. Şi uite aşa ajung “studii” din tabloide să ne indice cît de taxaţi sînt românii.

Sînt taxaţi, nu cel mai mult din Europa sau alte baliverne. În România problema e mult mai complicată – o explicaţie perfectă aici. Problema e că bogaţii urlă în România mult mai tare. Urlă de parcă ar fi angajaţi de rînd. Sînt pline televiziunile de ei. Or, dragilor, problema e că nu sîntem deloc pe aceleaşi poziţii. Cît timp bogaţii vor fi lăsaţi să-şi asume statutul de erou-investitor pedepsit de stat, nu vom avea o discuţie reală despre taxare sau impozitare.

PRO TV- Romtelecom. Romtelecom a căzut la pace cu ProTV. Adică vor plăti nişte milioane bune pentru televiziunile Pro. Şi nu vom mai avea HBO gratis. Măcar vom rămîne cu ceva canale în plus. Consumatorul a cîştigat un grăunte. Restul televiziunilor, cu excepţia cuplului Voiculescu-Sîrbu, au asistat pasive cum ăştia îşi reîmpart principala sursă de bani. Televiziunile nu mai pot trăi doar din publicitate. Ăsta e adevărul. Aş fi preferat să-şi ia ceva bani în mod transparent de la cablişti. Pe cînd aşa, tot plătim un soi de “taxă semipublică” pentru Voiculescu-Sîrbu, doar pentru că e o piaţă care nu mai are nici un soi de viziune.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!