RSS Feed

Patriotism dacian de peșteră. 1 la 3 ani dacă jignești însemnele naționale

vezi toate articolele de
30 Aug 2016 la 11:45 2 comentarii 760 vizualizari.

După patriotismul pe donație, Cumințenia adică, trebuia să vină și patriotismul cu pedeapsă. Am văzut documentul postat de Andrei Stoiciu, am văzut și un material lămuritor, dar nu e decît o etapă care tot confirmă un traseu populist din ce în ce mai dur. Avem un guvern plin de oengiști care se pretind apărători de drepturi și libertăți dar care de fapt iubesc legi Big Brother, pozează cu trecutul de stat de drept, dar sunt în perfect trend est-european de regăsire a patriotismului de peșteră pentru întregirea averii neamului și băgarea sub preș a nevoilor neamului.

Așa se face că avem un guvern tehnocrat plin de oameni care au făcut averi și cariere din apărarea drepturilor și libertăților care afișează public ba câte o reținere în ce privește drepturile gay, ba câte un conspiraționism a la Irimescu (din ăla din care încercăm să resuscităm mândria capitalului autohton ca soluție la polticile duse tot de ”noi” de devastare a zonei publice și a drepturilor fundamentale), ba redescoperă ”valori naționale”.

Așadar:

Deci dacă, de exemplu, îmi pun un steag găurit pe facebook ajung la închisoare cumva? Ce să mai zic dacă fac precum sportivul american care protestează neridicându-se când se intonează imnul național.

În timp ce partidele clasice au tot jucat du-te vino cu pupat mâna transnațională și văicăreală naționalistă concomitent, trebuia să avem un val de oengiști-tehnocrați ca s-o luăm clar spre victororbanism. În octombrie anul trecut, când treaba era doar pesedistă, ONG-urile protestau.

Propunerea venită dinspre PSD și UNPR (printre inițiatori, Gabi Firea și Miky Șpagă), susținută și de Cioloș, vine după ce Consiliul Legislativ a zis că e aberantă oricum:

De altfel, Consiliul Legislativ a atras atenția, în avizul transmis, la rândul său, Parlamentului, că noul Cod Penal a renunțat la incriminarea unor asemenea fapte în urma “analizării necesității acestei incriminări, dar și a proporționalității dintre natura și severitatea mijloacelor de constrângere, pe de o parte, și importanța valorii sociale ocrotite prin aceste mijloace pe de altă parte”.

Păi cum să nu-l placă ăștia pe Cioloș într-un viitor guvern de uniune națională? În ritmul ăsta o să purtăm toți batic tricolor pe cap și o să avem multinaționale care să ne vândă fructe tricolore coapte pe vapor.În tot acest timp, ONG-urile vor scrie rapoarte îngrijorate despre diverse minorități, în timp ce vor susține guverne din ce în ce mai reacționare.

Ați rămas fără mai nimic?, da, e timpul să ascultați hip-hop conspiraționist, electro subcarpatin, să puneți stenciluri cu Cioloș pe pereți și să redescoperiți puterea dacică dintr-un joint. Atâta ne duce capul după decenii de injustiție socială. Se anunță vremuri de o previzibilitate fără milă.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

2 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!