RSS Feed

Pe cine mai dau vina marile companii când se strică ceva: pe clasicul Dorel și pe IT-istul Alex

vezi toate articolele de
07 Apr 2017 la 16:24 comenteaza acum 824 vizualizari.

Toleranţa românilor la abuz, batjocură din partea companiilor private este invers proporţională cu toleranţa la prostiile făcute de reprezentanţii statului. Pe cât de aprig judecăm diverse mişcări pe bani publici, pe atât de toleranţi suntem la călcatul în picioare privat. Două ştiri mărunte.

Una de la Carrefour, în care schema e cam aşa: conducerea Carrefour se aliază cu clientul ca să sperie angajatul nedisciplinat. Evident,  e o glumiţă de doi bani cu un “Alex” virtual, evident că şefii de la marketing au râs la glumele lor, dar eu le recomand atât: mergeţi cu gluma asta de marketing şi prezentaţi-o şi-n Franţa. Ni se va replica rapid că luăm prea în serios o glumă. Nu e o glumă, e fix politica voastră de comunicare, dar şi de resurse umane. Şi e şi profund adevărată: nişte dinupăturici din managementul de mijloc care râd de ăia de mai jos. Care sunt “virtuali”, bineînţeles.

Virtual e şi Dorel

Alex e virtual. “Virtual” e şi Dorel, clasicul Dorel, țapul ispășitor pentru toată munca multă și prost plătită. Dorel e un personaj inventat de un regizor român într-o reclamă (Radu Muntean), dar el de fapt era obiectul urii vajnice a unei întregi categorii purtată lucrătorilor care fac munca de jos. De această ură beneficiază şi marile companii sau chiar angajatorii, pentru că se apără mereu pentur faptul că nu fac investiţii cum trebuie, pentru faptul că nu-şi plătesc angajaţii cum trebuie, cu argumentul suprem. Eşti un Dorel.

Ei bine, RCS-RDS a fost scuzată public de presă (cu informații ”pe surse”) pentru că un om ar fi tăiat cu tractorul cablul care alimenta cu internet bună bucată din Nord-Vestul țării. Omul a ieșit la arat și a tăiat cablul. Nimeni n-a făcut mișto că era cablul îngropat atât de puțin în pământ, desigur. Citez din diverse publicații locale. După informația inițială:

Potrivit unor surse apropiate RCS RDS,un cablu principal a fost secţionat din greşeală între Carei şi Moftin. Fibra optică a fost secţionată de un utilaj şi de ore bune se lucrează la sudarea acesteia. Intervenţia este destul de dificilă având în vedere că este vorba despre o fibră optică aflată în pământ.

Au rămas fără internet zeci de mii de utilizatori RCS RDS din Satu Mare, Maramureş, inclusiv utilizatori din Suceava.

Mai târziu apare informația, preluată isteric în toate colțurile netului cu ”cauza, se pare”.

Norocul nu a fost de partea lor, pentru că de aceastădată avaria celor de la RDS&RCS a fost una majoră, provocată se pare, de un agricultor sătmărean. Un locuitor din zona Carei a ieșit la arat pe câmp, băgând plugul prea adânc în pământ iar astfel secționând cablul de fibră optică al companiei, ceea ce a dus la întreruperea programelor TV și a internetului.

Cablul pare să nu fi fost unul oarecare, ci magistrala care alimenta trei județe, respectiv Satu Mare, Maramureș și Suceava.Astfel, numărul celor lăsați fără internet și Tv s-a ridicat numărul sutelor de mii.

RCS-RDS n-s comunicat nimic oficial. A lăsat-o așa, pe surse, cu Dorel pe tractor.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!