RSS Feed

Pe scurt: Secretul ANAF?, cine plătește liberalizarea energiei? poliția și BOR față cu homosexualitatea; poliția față cu rromii

vezi toate articolele de
28 Jun 2017 la 16:07 comenteaza acum 916 vizualizari.

Pe scurt, așadar, că mult nu e de analizat la aceste știri.

Cine plătește liberalizarea?

Măririle de salarii și pensii din acest an vor fi absorbite serios și în niște decizii de liberalizare în energie. Deja, se arată noi calcule cu scumpiri serioase la energie electrică pentru consumator casnic. Un calcul făcut de un ziarist experimentat precum Mihai Nicuț ne arată că promisiunea ANRE de 1-2 % creștere e o ficțiune:

Aşadar, această factură va fi mai mare cu 5,08 lei, fără TVA, sau 6,04 lei, cu TVA. Asta înseamnă că, de la 1 iulie, facura la energia electrică emisă de Enel pentru zona Muntenia Sud clienţilor alimentaţi în sistem de serviciu universal va creşte cu 11,6%, pe baza calculelor noastre. Calculele se bazează pe faptul că reducerea de la reglementat va fi cea anunţată (tariful se va publica în Monitorul Oficial), iar celelalte componente din factură, inclusive certificatele verzi, rămân neschimbate. (sursa)

Un grafic publicat de Cristian Socol ne arată și câte gospodării nu puteau plăti factura așa cum e ea acum (să mai amintim că consumatorul român a plătit și investiții fictive și bule verzi de-a lungul ultimului deceniu?):

Secretul ANAF. Grindeanu, în discursul de la revedere, a spus că ANAF e o mare problemă, nu colectează pe cât ar trebui. Trecem peste ce tot urlu aici de când am citit programul în campania electorală, că nu poți face redistribuire scăzând taxele. Dar se pare că sunt deficiențe și la colectare de accize sau impozit pe profit. Credeți că se vor arunca pe marile companii? Mă îndoiesc. Au deja pregătit și un nou cod fiscal în care încearcă să mute toată responsabilitatea pe umerii micului angajat. Și tot de la mijloc în jos se va face presiunea. Sau va începe presiunea diferențiată pe afaceri diverse în funcție de dușmani și prieteni politici. La ANAF sunt oricum oamenii lui Dragnea, de schimbat nu-i vor schimba.

Homosexualitate și preoți. A luat foc facebookul de la cazul Pomohaci. Dar mulți s-au dus după fentă și au început să urle ba cu pedofilie, ba cu ”să vină poliția”. S-au amestecat aiurea standardele etice, pe care biserica însăși și le asumă, cu codul penal. Nu e interzis să faci dragoste cu un minor de 17 ani, bineînțeles cu consimțământul acestuia și tot restul cadrului legal. Numai că discuțiile s-au dus mult dincolo de probele prezentate: acea înregistrare și cam atât.

S-a sesizat și poliția. De ce oare? Pentru că e o situație de homosexualitate, probabil. Altfel, îi sfătuiesc să aresteze toți bărbații de 40 de ani care vânează adolescente care ies de la liceu, că doar se aplică și la hetero, nu? Nu cred că un flirt înregistrat între unul de 40 de ani și o tipă de 16 într-un club e mai elegant. Au spus ceva de corupere, dar nu s-a vorbit nimic despre probe.

Faptul că acel preot în flagrantă contradicție cu ce predică e altă treabă. Să-și rezolve biserica problemele interne. Dar să încercăm să lămurim ce e homofobie în chestia asta și ce e ilegal. Dacă sunt lucruri ilegale, șantaj sau corupere prin cine știe ce mijloc, ok, dar să nu le mai amestecăm până la nebunie.

Pentru unii ”progresiști” cu IQ-ul praf a mai fost un motiv să-i porcăie pe susținătorii preotului respectiv. Când singura chestiune de lămurit e dacă acel om e linșat din motive morale sau este și victima unui exces de zel generat de homofobie.

Poliția și rromii

În Focșani sau bătut două clanuri rivale de rromi și patru oameni au murit. Intervențiile publice din partea oficialităților au fost foarte stranii. Toți erau în schemă multiculturală, domnule. Povesteau de stabor, de nu știu ce. Nu despre niște cetățeni care s-au urmărit și s-au bătut timp de câteva săptămâni prin toată Vrancea! Se vorbea despre un ”ei”. Mai că n-au spus, deși nici departe n-au fost, că ”lasă-i să se omoare între ei că așa e la ei etc”.

Izolarea acestor comunități primitive care funcționează după reguli mafiote este poveste lungă, dar efectele sunt, iată imediate și mortale, mai ales când nu mai ești cetățean al acestei țări. Ești în categoria ”ei”. Și atunci poliția ridică din umeri și așteaptă să vadă cum se lămurește bătălia.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!