RSS Feed

Pești mari despre peștele primar, căzut în plasa DNA

vezi toate articolele de
07 Sep 2015 la 17:54 117 comentarii 2101 vizualizari.

Pe mulți i-a speriat arestarea primarului Sorin Oprescu, de parcă DNA ar fi tras semnalul de alarmă al trenului de plăcere în care politicienii cred că se află. Oprescu părea pînă sîmbătă de neatins. Primarul ales cu cel mai mare număr de voturi dintre ceilalți aleși locali, „independentul” Bucureștiului, s-a văzut priponit de procurori, ca Vanghelie și Chiliman, și asta după ce Oprescu a fost prins cu o parte din banii cu care s-a lăsat mituit și pe care scrie MITĂ, cu cerneală fluorescentă, după cum susțin procurorii de la DNA.

Lui Traian Băsescu mai să nu-i vină să creadă că relaxatul doctor Oprescu, despre care nu el nu primise nici un raport de la servicii că s-ar fi dedulcit la șpagă, a fost prins în flagrant, cu banii mitei în mașină. Dar dacă Traian Băsescu n-a primit nici un raport de la servicii despre șpăgile primite de fratele lui de la Bercea Mondialul, probabil că aceleași servicii au crezut că nu e cazul să-l deranjeze nici cu șpăgile lui Oprescu, despre care Băsescu e de părere acum că dacă a fost prins în flagrant, era să scriu „frangrant”, îl așteaptă beciul.

Întrebat și el ce părere are despre pățania primarului Capitalei,Victor Ponta a zis că se uită la televizor și că n-o să se adauge șacalilor și hienelor rîrîite care-l atacă acum pe Oprescu.

CP Tăriceanu, însă, a ieșit la atac: vrea modificarea legii care îngăduie „abuzurile magistraților”, fiindcă, zice el, nu e admisibil ca un politician să depindă de un denunțător. E demnitatea politicianului mai presus decît demnitatea denunțătorului? În fața Codului Penal, votat de Parlamentul țării, toți sîntem egali. Și pînă să devină denunțător, persoana de care depinde politicianul a fost om de afaceri, nu se știe cît de onorabil, la fel cum nici onorabilitatea omului politic nu e o calitate verificată, ci doar presupusă. Nici eu n-aș fi crezut despre Andrei Chiliman, om bogat și de familie bună, că se lasă șpăguit. Despre onorabilul Vanghelie aveam mari bănuieli, de cînd zicea despre cei de la CDR că nu se pricep nici să fure, pe tonul cuiva care stăpînește această artă.

Deocamdată nu putem spune despre Oprescu că e vinovat, dar dacă judecătorii au admis cererea DNA de a fi arestat preventiv pentru 30 de zile, nici nevinovat nu pare.

Dar să ne întoarcem la supărarea lui CP Tăriceanu. E politicianul un sfînt care n-ar trebui să depindă de denunțători? Dacă ar fi, cine și-ar permite să-i pună sfințenia la îndoială? Or, știut fiind că nu e, schimbăm Codul Penal pentru a-i face pe politicieni intangibili?

Dacă cel care susține o asemenea mostruozitate n-ar fi președintele Senatului, ci vreo caracudă politică, i-aș fi trecut declarația la categoria enormităților cu care politicienii mărunți încearcă să fie băgați în seamă. În cazul lui Tăriceanu, e vorba de tot ce poate fi mai rău. Președintele Senatului care e și șeful unui partid care nu există decît cu numele încearcă să-i aducă lîngă el pe primarii, consilierii de tot soiul și pe parlamentarii care au motive să se teamă de eventuali denunțători. Mai mare decădere decît asta e imposibil de imaginat la un politician în care la un moment dat mulți liberali au investit și bani și speranțe.

La rîndul său, Victor Ponta, care are întîlniri periodice cu procurorii de la DNA, îi acuză pe cei care se leagă de Oprescu, amicul său într-ale politicii, că ar fi șacali și hiene cărora, vezi bine, el nu vrea să li se alăture. Explicabil: „șacalii și hienele” care-i cer acum lui Oprescu să demisioneze i-au cerut și lui Ponta același lucru, cînd a fost pus sub acuzare de DNA. Așa că sub aparența că e solidar la necaz cu Oprescu, Ponta se apără de fapt de muștele care i-au aterizat pe căciulă.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

117 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!