RSS Feed

Plagiatul lui Ponta. Doar perspectiva academică

vezi toate articolele de
02 Jul 2012 la 15:29 148 comentarii 8250 vizualizari.

Sunt lucruri asupra carora nu vreau sa ma pronunt. Daca plagiatul lui Ponta este mai grav sau mai putin grav decat alte furturi din Romania ultimilor 22 de ani. Daca au fost atacuri la adresa democratiei mai grave decat desfintarea, cu o zi inainte, a comisiei care urma sa analizeze plagiatul. Daca au fost sau nu simpatii politice la numirea unor membri ai Comisiei de Atestare a Diplomelor.

Sunt insa lucruri care afecteaza mediul academic din care fac parte si asupra carora sunt obligat sa ma pronunt:

1. Plagiatul lui Victor Ponta este evident si poate fi judecat de orice absolvent de studii universitare.
2. Persoanele din mediul academic care pun la indoiala plagiatul lui Victor Ponta, in special cele cu vizibilitate mediatica, fac un urias deserviciu mediului academic din Romania.
3. Cunosc foarte bine pe doi dintre cei 13 membri ai Comisiei de Atestare a Diplomelor care s-au pronuntat asupra plagiatului lui Victor Ponta: pe Marius Andruh si pe Viorel Barbu. Bag mana in foc pentru integritatea lor profesionala.
4. Cunosc marea majoritate a celor 42 de membri ai sectiunii matematica a Comisiei de Atestare a Diplomelor. Sunt profesionisti de mare valoare.
5. Desfiintarea, de pe o zi pe alta, a Comisiei de Atestare a Diplmelor, reprezinta un atac grav la adresa comunitatii academice.
6. Propunerea unei egale reprezentari a universitatilor in Comisia de Atestare a Diplomelor nu este corecta. In nicio tara din lume competenta stiintifica nu este egal distribuita intre universitati.
7. Atacurile mediatice asupra cercetatorilor care obtin granturi de cercetare reprezinta o alta agresiune grava a clasei politice asupra mediului academic.

Nicusor Dan

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. Candidat la funcţia de Primar General al Bucureştiului
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!