RSS Feed

Ponta în vârful bradului. Ce vezi. Cu cât o maimuță se urcă mai sus în copac…

vezi toate articolele de
29 Jun 2012 la 16:04 42 comentarii 4377 vizualizari.

Laurence J. Peter a fost un gentlemen când a formulat principiul competenței într-o ierarhie socială. Conform acestuia, fiecare individ tinde să-și atingă nivelul maxim incompetență. Iar Peter se referea la șefi de stat, premieri, miniștri, primari. Filosofia indiană e mult mai directă. Conform unui proverb popular de pe Gange, cu cât o maimuță se urcă mai sus în copac, cu atât mai tare i se vede fundul. În ultimii ani și în ultimele luni am avut cel puțin trei exemple, la un nivel cât se poate de înalt (de premier), care confirmă ”principiul lui Peter” și proverbul indian: Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu și Victor Ponta. Toți trei, când au ajuns în vârful bradului, au căpatat amețeli, dureri la stomac și nu s-au mai putut abține, ușurându-se din înalt.

Ce mă miră la Victor Ponta (Boc și MRU și-au avut partea la vremea lor) e că nu a înțeles că răhățelul lui nu e cu nimic mai parfumat decât al predecesorilor săi. Că ceea ce românilor le-a întors stomacul pe dos, i-a indignat și i-a scos în stradă în cazul lui Boc și MRU va avea același efect și când autorul emanațiilor va fi el. Ceea ce pute pute, indiferent de la cine vine. Și ceea ce opinia publică nu i-a acceptat lui Boc și MRU nu-i va accepta nici lui.

Iar cel mai mult, dincolo de diferite măsuri, ceea ce a deranjat cel mal mult au fost aroganța, auto-suficiența și ideea că orice ar face nu va veni o zi în care vor trebui să dea socoteală de acțiunile lor. Toate acestea izvorâte dintr-o imensă greșeală de raportare. În conflictele și disputele lor publice, atât Ponta, cât și predecesorii lui s-au raportat și se raportează doar la adversarii lor politici. Iar această mentalitate a fost dezvăluită cât se poate de plastic de actualul premier în conferința de presă de la Bruxelles: ”Domnia sa (Traian Băsescu – n.a.) are Curtea (Constituțională – n.a.). Eu am Parlamentul”. Total greșit. Nici Curtea Constituțională nu e a lui Traian Băsescu, nici Parlamentul nu e al lui Ponta. Ci ale noastre. Ăștia care, prin voia sorții, s-a nimerit să fim sub bradul în care s-au cocoțat, pe rând, Boc, MRU ori Ponta. Și care suntem mult mai mulți decât reprezentanții însumați ai clanurilor lor. Suficient de mulți, pentru ca atunci când n-am mai suportat putoarea, să avem forța să scuturăm suficient de tare copacul pentru a-i trânti pe Boc și MRU în propria lor mizerie. Iar dacă Ponta își închipuie că va avea parte de alt tratament, de va continua pe aceeași linie, se înșeală amarnic.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!