RSS Feed

Ponta nu renunţă: încă un proiect de lege specială pentru Roşia Montană! Precedent şi pentru gazele de şist! Ne vedem la Alba Iulia pe 1 Decembrie

vezi toate articolele de
28 Nov 2013 la 18:28 72 comentarii 2314 vizualizari.

Nu s-a răcit bine proiectul de lege specială pentru Roşia Montană (aflat încă în aşteptarea unui vot negativ la Camera Deputaţilor), că a şi fost resuscitat proiectul de modificare a Legii Minelor. Cu aceleaşi prevederi aberante care au scos zeci de români în stradă: declararea proiectelor miniere ca fiind de utilitate publică pentru a putea facilita exproprierile în interes privat, norme derogatorii de la legile de protecţie ale mediului, a patrimoniului cultural, a fondului silvic şi agricol, regimul proprietăţii publice etc. Mai mult, de utilitate publică sunt declarate nu doar activităţile de exploatare, ci şi cele de prospecţiuni şi explorare. Chiar dacă proiectul de lege amintit nu face trimitere expresă la gazele de şist, adoptarea lui ar crea un precedent pentru o normă similară şi în cazul acestora, „legalizând” intrarea abuzivă pe proprietăţile oamenilor a firmelor de prospecţiuni şi explorare.

Proiectul de lege (care poate fi citit aici) preia şi alte aberaţii din legea specială pentru Roşia Montană, cum ar fi înlăturarea obligaţiei de declasare a monumentelor istorice ori relocarea monumentelor naturii (!?). Ca o noutate e introducerea unor drepturi de uz şi uzfruct în favoarea titularilor de licenţă asupra terenurilor afectate de proiectele miniere, ceea ce le-ar permite companiilor să utilizeze aceste terenuri chiar şi dacă nu le-ar dobândi (cu sau fără expropriere)!

***

Comunicat Alburnus Maior (comunicatul integral poate fi citit aici)

„Aceste amendamente nu fac decât să demonstreze că actuala clasă politică propune pe bandă rulantă companiei mai multe soluţii de avizare, activitatea Parlamentului fiind subordonată intereselor industriei miniere. Aceste amendamente se vor dezbate în următoarea perioadă arătând disperarea Guvernului ce presează Parlamentul să lucreze pentru profitul companiilor străine de minerit, inclusiv de sărbatori. Mai mult, strategia de evitare a răspunderii guvernamentale pentru aprobarea proiectului Roşia Montană este continuată printr-o nouă politică a amendamentelor. După ce mii de oameni au cerut în stradă demisia iniţiatorilor legii speciale de distrugere a Roşiei Montane, această nouă lege este iniţiativa unui singur secretar general al Guvernului.

“Autorităţile vorbesc mult, fac puţine şi uită repede. Se pare că nu s-au lămurit în urma propunerii aberante de lege speciale pentru Roşia Montană că românii nu vor cianură. Sunt unii prin guvern, care şi atunci când respiră, o fac doar în interesul companiei canadiene. Nici nu le trece prin cap să respecte voinţa propriilor cetăţeni de includere a Roşiei Montane în UNESCO sau să interzică cianura în minerit aşa cum a votat Parlamentul European. Ei râvnesc doar la avizarea acestui proiect extrem de distructiv şi în jurul căruia roiesc foarte multe acuzaţii de corupţie”, a declarat Eugen David, preşedintele asociaţiei Alburnus Maior.

“Aceste amendamente creează un precedent legal la care grupuri oligarhice doar visează: declararea unei activităţi economice profund distructive drept proiect de interes public deosebit. Guvernul confundă interesul public cu cel de partid, aruncând România în rândul naţiunilor complet subordonate grupurilor de interese”, a declarat Ştefania Simion, consilier juridic Alburnus Maior.”

***

Pe grupurile de Facebook, mii de români şi-au anunţat prezenţa la manifestările de 1 Decembrie de la Alba Iulia şi Bucureşti sub sloganul „Uniţi, Salvăm!”. Este pentru al treilea an când, pe 1 Decembrie, vor fi transmise mesajele Campaniei Salvaţi Roşia Montană.

Pe lângă programul oficial şi cel solemn, de la ora 14.30, vă aştepta la Spaţiile RYMA (foto), pentru lansarea cărţii Afacerea Roşia Montană şi proiecţia documentarului de scurt metraj Zidurile. Making of, inspirat de programul Adoptă o casă la Roşia Montană. Dacă vor ajunge în timp util, veţi avea parte şi de un mini-concert Ad Hoc. Dacă nu, îi veţi putea asculta, de la ora 20.00, tot la Spaţiile RYMA.

DETALII DESPRE LANSAREA DE LA ALBA IULIA AICI

Luni, cartea va fi lansată la Câmpeni, miercuri la Deva, joi la Arad şi vineri la Timişoara. Voi reveni cu amănunte.

***

Afacerea Roşia Montană la Libăria Bookstory din Cluj (B-dul Eroilor): “Fiindcă susținem campania Salvați Roșia Montană, oferim 10% reducere pentru cei care doresc să-și achiziționeze cartea Afacerea Roșia Montană , publicată la Editura Tact, 2013″

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

72 comments
 • 1

  Legea se va vota intre Craciun si Revelion in sesiune extraordinara , sau se va adopta prin nediscutare si nevotare.
  Sau nu stiati ca o propunere legislativa devine automat lege daca nu e discutata deci nici votata ?
  Este principiul nu al acordului prezumat ci al actului de decizie prezumat. N-ai discutat-o si n-ai votat-o ? Inseamna ca proiectul de lege devine automat lege.
  Nu esti curios sa afli cine este autorul acestei prevederi ?

  menuhina
  2013-11-28 18:58:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Această (proiectată) lege e pentru gazele de şist. De astea nu vom scăpa, aşa cum am mai spus de câteva ori.

 • 3

  Ponta reloca un munte monument al naturii il proceseaza si gramada de moloz rezultata e tot un munte de data asta relocat sub forma unei halde de cianuri, arsenic si alte otravuri. Ponta il declara pe asta monument al naturii.

  Prostia lui Ponta
  2013-11-28 19:38:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Lui Ponta i-a facut Cosa Nostra campanie asidua iar acum se da mare “anti”. E si el si pro si contra pe acelasi subiect si in acelasi timp ca si seful lui, Ponta desigur.

  Osa Nuestra
  2013-11-28 20:10:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  RESUSCITAREA NAȚIUNII ROMÂNE !

  A sosit ziua DREPTĂȚII – ziua Sfântă a LIBERTĂȚII !
  BUCURESTI – 1 Decembrie 2013 !

  Nu stiu câti dintre voi vor vibra cu mine într-un gând și într-un suflet dar consider că a venit vremea SĂ NE RIDICĂM. Izbânda noastră ca popor DEPINDE NUMAI DE NOI și nu se poate face dacă nu ne unim gândurile și sufletele într-un SINGUR SCOP COMUN.

  Este timpul ca poporul român să redevină proprietar în casa lui.
  Nu-i dați foc … nu o distrugeți …
  DUMINICĂ 1 Decembrie 2013, recuperăm CASA POPORULUI …
  CASA POPORULUI este simbolul care va marca ÎNTOARCEREA ACESTUI POPOR ACASA …
  CASA POPORULUI ROMÂN a fost și va fi a poporului român – luati-o … este a voastră

  Un simplu exercițiu de logica …
  BUCURESTI 1 Decembrie 2013 – CASA POPORULUI – 30 000 de oameni pajnici dar hotărâți – cine-i va oprii ? – jandarmeria ? – armata ? – gardurile care ne înconjoară CASA ? – cred eu că este important să fim acolo !
  Sistemul va cadea … Ce punem in loc ? Sistemul MERITOCRATIC este SOLUȚIA VIABILA ȘI DEMONSTRATĂ !

  Copii ai bravilor soldați … RIDICAȚI-VĂ ! … NAȚIUNEA ROMÂNĂ NU A MURIT ÎNCĂ !

  Fac acest mesaj cât se poate de public, în speranța că încă mai sunt ROMÂNI VII ȘI DEMNI în funcții înalte în stat. În speranța că acești români sus puși NU vor da ordin să se tragă … NU vor da ordin să fim bătuți și băgați în dubă … 30 000 de ROMÂNI CU SUFLETE CURATE-PATRIOTICE.

  Daca vă doriți cele scrise mai sus faceti public acest mesaj.

  Cu respect desteaptă-te NAȚIUNE Română și DOAMNE AJUTA !

  Catalin
  2013-11-28 20:26:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  „De câţiva ani, America are un preţ foarte mic la gazele naturale“. Informaţia este doar parţial corectă. „Volatilitatea preţurilor“ este sintagma adecvată pentru a caracteriza situaţia reală de pe piaţa gazului din SUA. În cartea sa „Too Much Magic”, reputatul analist James Howard Kunstler descrie consecinţele dramatice ale acestei volatilităţi: „Preţurile la gazul natural din SUA au crescut şi s-au prăbuşit de patru ori între 2000 şi 2009… Creşterea preţurilor nu a putut să atenueze povara financiară creată prin darea în funcţiune a 20 de mii de sonde într-o perioadă de zece ani. La gazele de şist, fiecare sondă de fracturare costă între trei şi zece milioane de dolari (forare şi exploatare prin fracturare hidraulică). Trebuie luat în considerare şi răspunsul economiei la oscilaţiile de preţ, de la 2 USD la 13 USD pe parcursul celor zece ani. Sub 8 dolari companiile nu ar putea să facă profit de pe urma noilor exploatări de gaz de şist. Peste 8 dolari, familiile americane nu şi-ar mai permite să-şi încălzească gospodăriile… Dacă ţinem cont de oscilaţia bezmetică a preţurilor, în contextul creşterii datoriilor companiilor care practică fracturarea hidraulică, exploatarea gazelor de şist ne apare, în cel mai bun caz, ca fiind marginal profitabilă din punct de vedere comercial“.

  Câte zeci de mii de sonde de fractuare hidraulică ar trebui să împânzească România pentru ca întreaga afacere să fie „marginal profitabilă“? Care firmă de peste Ocean, pradă unei porniri sinucigaşe, s-ar îndatora la sânge pentru a putea vinde românilor gaz de Pungeşti la „un preţ foarte mic“?!

  Să aruncăm o privire asupra celeilalte gogoaşe mult mediatizate, crearea locurilor de muncă. În cartea „Ulei de şarpe” (traducerea în limba română este în curs de apariţie la editura Logos din Bucureşti), Richard Heinberg prezintă situaţia reală: „Mercenarii industriei precum Daniel Yergin citează deseori locurile de muncă drept unul dintre principalele foloase pe care le are America de pe urma fracturării. Totuşi… în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă, istoricul real al fracturării este mult mai modest. Studiile finanţate de industrie includ profesii precum stripteuzele şi prostituatele în totalul noilor slujbe create1. Începând cu 20032, locurile de muncă pentru cei care lucrează efectiv în industria de petrol şi gaze s-au cifrat la mai puţin de a douăzecea parte dintr-un procent din piaţa muncii americane, potrivit US Bureau of Labor Statistics. Când slujbele sunt legate de fracturare, ele dispar pe măsură ce zăcământul este saturat de sonde şi producţia intră în declin. Într-o notă analitică din «Capital Economics» (aprilie 2013), Paul Dales demonstra că boom-ul petrolului şi gazului de şist nu a oferit în ultimii ani decât un impuls economic minor economiei Statelor Unite: «Din iunie 2009, volumul extracţiei de petrol şi gaz a crescut cu 24%. În aceeaşi perioadă, producţia de echipament minier a crescut cu 47%, iar serviciile miniere ajutătoare, care includ forajul pentru petrol şi gaze, au crescut cu 50%… Dar această creştere explică doar o mică parte a redresării economice. Să admitem că ea ar fi responsabilă pentru o cincime din creşterea de 18,3% a producţiei industriale totale. Dat fiind că sectoarele legate de petrol şi gaz reprezintă doar 2,5% din PIB, contribuţia lor este doar de 0,6% din creşterea de 7,6% a PIB-ului»“3.

  cotidianul.ro/r../

  cumentar de excepţie scris de un profesor român în America Revoluţia gazelor de şist. Anatomia unui dezastru (II)
  2013-11-28 20:56:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  “Ca o noutate e introducerea unor drepturi de uz şi uzfruct în favoarea titularilor de licenţă asupra terenurilor afectate de proiectele miniere, ceea ce le-ar permite companiilor să utilizeze aceste terenuri chiar şi dacă nu le-ar dobândi (cu sau fără expropriere)!” Cati dintre cei care i-au dat lui Ponta cu stampila-n bot se asteptau la asa ceva?
  O astfel de prevedere nu este anticonstitutionala, sunt 100% sigura. Pentru ca in constitutie este garantata proprietatea privata de catre statul roman, dar limitele acestei garantii sunt stabilite prin alte legi. Si iata LEGEA. Asa ca, dragi pensionari (si tu nae!!!!) sa-i mai votati inca odata pe uslamisti. Pentru ca voua va dau 3% la pensie, daca Basescu binevoieste sa voteze bugetul, iar primarilor le dau 30%, chiar daca Basescu nu semneaza bugetul. Si da, sa va aduceti si copiii la vot ba chiar si nepotii, ca sa-i invatati de mici cum sa voteze ca voi (era sa scriu “ca prostii” dar pana si prostii au limitele lor si nu i-ar mai vota. Voi insa, da.).

  irinapop
  2013-11-28 21:00:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @Catalin:

  N-ar fi rau sa fie asa. Numai ca nu sunt chiar sigur daca n-au intrat deja vreo 20.000 de turisti “moldoveni” asa cum s-a mai intamplat si inainte de craciunul lui ‘89. Restul se completeaza pana atunci mai din “turisti”, mai din “idealisti”…

  Osa Nuestra
  2013-11-28 21:47:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Ori și ce ai face; porcul tot la (c…) trage.

  Nelu
  2013-11-28 23:10:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @irinapop: N-avem decît să-i votăm pe ceaușiști.

  Nelu
  2013-11-28 23:12:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  @Catalin:
  Nu stiu cine va baga in cap anarhismul asta de tip pet_gol, da’ uneori pareti complet neseriosi.

  Mircea
  2013-11-28 23:50:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  Am incurcat-o! Daca aceste treburi se vadesc reale, inseamna razboi civil. Poporul roman, micutul popor roman, satul de ponti si basesti si alte lighioane criminale care abia asteapta sa-si vada umplute buzunarele, vanzand tot ce nu le apartine, poate deveni tinta atacurilor unor descreierati rusi sau americani, carora nu le prea pasa de ceea ce se intampla cu acest popor. Dar nici sa-i suportam pe neghiobii astia criminali si despoti care au uitat de ce a patit Ceausescu, nu mai este posibil. Deci, fratilor, daca nu vreti scandal international si sa fim cauza celui de-al treilea razboi mondial, avand in vedere amplasamentul bietei noastre tari, cereti din rasputeri referendum national de demitere a hotilor de Ponta si Basescu. Dupa care, aveti grija sa avem specialisti patrioti la conducerea tarii asteia. Altfel, vom avea ori conducere rusa, ori americana. Mizez, mai degraba, pe rusi ca sunt mai aproape. Repet: REFERENDUM DE DEMITERE A ASTORA DOI CARE SE SIMT PREA STAPANI PE CEEA CE NU LE APARTINE, NICI DECUM NU NE TREBUIE RAZBOI CIVIL. REVOLUTIA DIN 89 N-AM FACUT-O NOI, TOT STRAINII AU INCEPUT-O, SA STITI, ASA CA…

 • 13

  @Catalin: Draga Catalin, ai grija! Nu ne trebuie razboi civil. Nu dati prilej lui Ponta si ai lui hoti nenorociti sa inceapa sa traga in voi. Stiu si sunt de acord sa ii dam jos pe astia de unde s-au cocotat, dar cereti referendum national de demitere a lor, nu incercati sa preluati cu forta Casa aia a Poporului! Daca actionam democratic, nu se vor putea baga prietenii lor straini sa ii ajute cu armata. Trebuie dati jos cu referendum Sunt obligati sa il accepte daca populatia cere asta!

 • 14

  @menuhina: Cereti referendum de demitere a lui Ponta! Legea asta e ilegala, ca si altele, asumate de diferiti imbecili pe care i-am tolerat la conducerea tarii asteia.

 • 15

  @Catalin: cat timp natiunea doarme in mizeria in care s-a bagat singura si cu ajutorul politicienilor la care poporul s-a inchinat si ploconit mai ceva ca la icoane si sfinte moaste nu se va intampla nimic si “alesii”neamului vor continua sa-si faca mendrele distrugand tara si vanzand-o bucata cu bucata.Politicienii stiu,sunt constienti ca poporul,prin politica de imbecilizare si dezumanizare dusa la extrem,nu este decat masa de manevra.In viziunea guvernantilor probabil ca 30 000 de oameni sunt cantitate neglijabila asa ca nu-si vor face griji.Ce mai stiu politicienii(si poporul nu intelege)…ca nu poporul l-a dat jos pe Ceausescu in ‘89 ci aceia care ne guverneaza din decembrie ‘89 incoace,oamenii din strada au fost simpli pioni de sacrificiu pe o tabla de sah mult prea mare pentru intelegerea plebei,simpli figuranti intr-un film cu un scenariu bine pus la punct care sa lase iluzia acestora ca sunt actorii principali(regret sa “spun”asta si-mi cer scuze daca am ofensat pe cineva).Romanii sunt astazi mai preocupati de grijile,ocupatiile marunte si mizere ale vietii cotidiene decat de principii si idealuri,de moralitate,de pastrarea identitatii nationale.Consider ca societatea,poporul roman a fost dezbinat in ultimii 24 de ani iar legatura dintre generatiile vechi si noi a fost distrusa prin inocularea urii si dispretului,iar un popor dezbinat si incult,reeducat cu televizorul,este un popor usor de manipulat si ingenuncheat.

  toma
  2013-11-29 05:23:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Presa principala romaneasca cu audienta nationala e plina de tot felul de aiureli si ra haturi politice si nepolitice. Putine publica stiri despre ce se intampla cu adevarat in legatura cu explorarea si exploatarea gazelor de sist.
  Putini publica abuzurile pe care le fac companiile cu larga acoperire a politiei si jandarmerie care a primit ordine de la guvern sau prefecti sa nu intervina sub nicio forma in apararea populatie ci a firmelor de prospectare si exploatare. Ce mai apar pe bloguri si site-uri greu de gasit de cine nu e in tema ca ce se intampla e clar ca Pontachio vrea sa inchida ochii celor multi. Nu ca Base ar fi altfel.

  Cu ocazia asta proteste anti-cianuri si impotriva gazelor de sist s-a vazut cum presa romanesca e adanc afundata in *****, politicieni si statul au atins abisul ********. La loc de frunte antenele securistului turnator Felix.

  S-au facut eforturi mari la cel mai inalt nivel sa se acopere asemenea fapte mai rau decat penale sa nu ajunga la urechile prostimii prea preocupata de multe alte lucruri inutile. Cateva zeci-sute de mii nu sunt indeajuns sa-i opreasca tavalugu astora. Ca tzeapa e evidenta si intentiile lor nocive, mai trebuie sa vrei sa deschizi ochii sa le observi.

  Tara de idi0ti
  2013-11-29 07:56:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Ma intreb daca romanii in general isi dau seama de imensitatea amagirii pe care le-a servit-o Ponta. Si ca raul pe care-l face intrece de 10 ori raul lui Boc. Ma uit apoi la tovarasul Cosa Nostra care tuna si fulgera ca PDL-ul trebuie schimbat, nu conteaza cu cine. As vrea sa-l aud si acum ca USL-ul trebuie schimbat nu conteaza cu cine, chiar si cu PDL. Fatarnicul si mincinosul care uraste “cozile de topor” dar face campanie “unui baron local”. A, sa nu credeti ca sunt pro PDL cu toate ca astia au fost mult mai echilibrati. Eu nu voi mai vota niciodata pe cei care au mai fost. Asa ar trebui sa facem cu toti. Mai rau n-are cum sa iasa chiar daca, sa zicem, ne-ar conduce Partidul Pirat!

  Votati Partidul Pirat!

  Osa Nuestra
  2013-11-29 08:07:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  @ANa:
  Referendum? Nu stiu ce sperante iti faci tu.
  La un eventual referendum , indiferent pe ce tema (ca sa-l dam jos , cum spui tu), Ponta va iesi cu sloganul ca el vrea sa mareasca pensiile si salariile poporului, ca voi vreti sa taiati pensiile si salariile poporului.
  Repet, indiferent pe ce tema s-ar face referendumul.

  Si va fi votat 80%.

  Mircea
  2013-11-29 08:43:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  albatv.ro/2013/../
  Gotiule , ia uite ce spuneau vasalii tai in luna mai despre turismul din zona …..dupa nicio luna , subit , spun contrariul . Exemple de moralitate desavarsita!!!

  Stoica
  2013-11-29 09:27:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  vb. stramosilor nostri latini:

  ‘post coitum omne animal triste est, sive gallus et mulier’

  Dorel Dibaciu
  2013-11-29 09:51:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  vrem nu vrem se va face si rosia montana si gazele de sist. baronii locali au luat deja spaga pentru gaze. e doar o chestie de timp. se acopera cu alte scandaluri,base si terenul,udrea si terenul, un divort ceva,un palada matrafoxat,niste tzatze..

  gica
  2013-11-29 09:53:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  Articol pe aceeasi tema poate fi citit si aici:
  curentul.ro/201../

  Astia chiar ne cred tampiti. TREBUIE sa le dam o lectie, democratic, ca sa vada ca nu e asa cum vor ei, ci cum vrea poporul. Iar poporul nu vrea sa fie otravit, distrus, cianurat, relocat etc.

  Aura
  2013-11-29 10:31:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  nu e asa cum vor ei, ci cum vrea poporul. Iar poporul nu vrea sa fie otravit, distrus, cianurat, relocat etc.

  care popor? tu esti poporul, sau alte citeva mii. Sa fim serisi.Poporul a votat demiterea in proportie de 7.4 mil si nu a contat vointa poporului si acum citeva sute sau mii va dati drept popor.Eu vreau exploatarea si fac parte din acelasi popor. Sau nu poporul sintem noi care nu vrem expoatarea si facem doar ce vrem noi.

  vasile
  2013-11-29 11:16:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  @vasile: da vasile, tu chiar meriti sa fii otravit.

  tara de prosti
  2013-11-29 12:24:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  Mai vasile n-ai voie nici macar un foc pe tarlaua ta sa faci fara acordul vecinilor si al autoritatilor, dar tu vrei “sa se faca exploatarea” , ca ai tu nevoie.
  Ai o fata venita de la Spania si gandesti sa o bagi secretara la vreun birou la RMGC , ca e blonda cu dosul mare si se pricepe.
  Vei fi vrand tu exploatarea , dar tocmai fiindca faci parte dintr-un popor trebe sa fie toti vecinii de acord.
  Toti. Unul daca refuza sa fie otravit, nu mai faci nici o exploatare. Decizia majoritatii nu e opozabila dreptului la viatza nici altor drepturi fundamentale, cum ar fi dreptul la un mediu natural nepoluat.
  Daca poti tu face exploatarea sigura pentru viata vecinilor, bine. Daca nu, n-o faci deloc.
  Eu inteleg ca vrei si tu sa traiesti mai bine. Dar nu pe viata si sanatatea altora. Emigreaza, asa cum te-a sfatuit Basescu.

  @poporul vasile
  2013-11-29 12:37:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  ALO

  ROSIA MONTANA E A ISRAELULUI! E PAMANT SFANT

  moneynambanii.b../

 • 27

  Va fi un razboi lung si chiar dureros as putea spune mai ales cand oamenii vor realiza cu adevarat ce si de ce iesim in strada de atata vreme. Cei care acum stau si se uita lung sau mai rau ne critica efortul depus pentru o Romanie curata ( atat de poluare cat si de politicienii ce au uitat pur si simplu pentru ce au fost alesi ) vor fi cei care vor plange ca nu ne-au sustinut prin simpla prezenta la plimbarile duminicale.

 • 28

  ROMANIA FARA SECURISTI ISRAELIENI AMERICANI NATO UE SOROS FMI SI BANCA MONDIALA!! ROMANIA MARE PUTERNICA DACIA MARE!

  666masoneria.wo../

 • 29

  Traim in lumi diferite. Fiecare intelege ce vrea. “Realitatea” isi are insa propriul curs si e insensibila la visele unora sau altora …
  Ponta nu are de ce sa renunte. Procedeaza doar la urmatorul pas care era absolut evident oricui a citit cu cit de cit atentie si obiectivitate raportul comisiei. Comisia nu a respins proiectul Rosia Montana. Nici nu avea caderea. Comisia a considerat proiectul Rosia Montana oportun si benefic pentru economie dar a respins proiectul de lege IN FORMA RESPECTIVA propunind imbunatatirea si domeniului de aplicare. Cine a inteles altfel e extrem de naiv.
  Legea are acum, corectata si amendata, mari sanse sa fie votata in urmatoarele saptamini si proiectul Rosia Montana sa demareze in 2014. Admitind ca minoritatea foarte vocala si agresiva ce se opune proiectului va reusi sa mobilizeze ceva oameni, in cel mai rau caz se va ajunge la referendum, caz in care proiectul de lege va trece cu brio.

  Marean
  2013-11-29 17:52:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  @Marean

  Leagea asta da drumul la o abuzuri dupa abuzuri Romania s-ar putea sa devina un camp de lupta cu Ponta-USL.
  Rosia Montanta sa fie o problema dintre multe altele.
  Zeci sau sute de Pungestiuri, Rosii Montane, Mosne stau sa erupa de n-o sa mai aiba Primul Plagiatorul fortze sa le innabuse.
  “Minoritatea foarte vocala si agresiva ce se opune proiectului”distrugerii Romaniei, e Romania insasi cu toti banii pe care i-ati bagat sa mituiti presa asta in_fecta.

  Romania impotriva USL-Cianuri Fracturare
  2013-11-29 18:23:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  @Vasile
  Romania a votat pentru demitere, nu coabitare si impotriva cianurilor si gazelor de sist pe care ponta imediat a trecut sa le exploreze si exploateze.

  USL si-o va fura RAU si URAT.

  In 2012 puterea a apelat la violente din partea jandarmilor ceea ce a amplificat foarte mult efectul anti-putere ajung stiri obisnuite pe EuroNews sau alte canale internationale. De asta le e frica sa forteze nota. Mai ales ca vina alegerile.
  Nu ce rahat manca unu la Cianura 3 ca vezi dom-le Boc era violent, Ponta nu e bland. Protestele locale devin globale cu forta EXPONENTIAL crescuta anti-cianuri si anti-fracutare si le dau idei si altora prin Canada sau aiurea. Si aia cand protesteaza si se opun, apai se OPUN prin orice mijloace.

  Romania impotriva USL-Cianuri Fracturare
  2013-11-29 18:29:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  ca SI eu MANDEL sau altul daca 70% DE matrafoxaTI ALCOLISTI METILcianuros ma pune CALARE PE AURUL TARII ‘LIBER LA manglit’(>CITEZ din E’vanghelie) PROST SA FII SA NUi LASI PE IN CCCuuuRUL gool; dar CA’$$ MILOS LE DAU hazmocarI & MIJI ca ASTAI: ”’ CINE’i PPROST SA MOARAaaa”’

  CINEi PROSTU
  2013-11-29 19:06:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  @Romania impotriva USL-Cianuri Fracturare:

  USL si-o va fura RAU si URAT.

  Doamne-ajuta!

  Ce pui in loc?

  Marean
  2013-11-29 19:16:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  Romania in afara de cei 600 de penali si 500.000 de membri pesedisti mai are milioane de alte persoane care n-au avut in viata lor treaba cu PCR sau FSN sau politica in general. De 90 pe la putere au trecut numai fosti FSN-isti sau cei sustinuti de FNS. FNS-ul ar fi cazul sa fie tras pe linie moarta.

  60% din cei cu drept de vot prea nu s-a prezentat la vot. O parte dintre acestia daca s-ar prezenta ar inclina balanta intr-o cu totul alta directia si o alta scena politica fata fostii din PCR-FSN de care trebuei sa se debarazeze cat mai repede posibil.
  Cine in locul lor? Clasa politica de la zero. Si niste independenti care sa nu mai depinda de baronii de partid care acum vor sa controleze regiunile.
  Fara Hrebe, Bombo, Sarbu si alti “veterani” cu radacini adanci de pe timpurile lui Iliescu pe la putere.
  Numarul de necorupti sa fie semnificativ mai mare decat cei corupti si controlati de baronii locali si nationali.

  Romania impotriva USL-Cianuri Fracturare
  2013-11-29 19:36:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  cel de sus cu aura DE mari taxe SI accize a PORUNCIT : “”" mangliTI~OOO “”" ; N / B :rog seriozitate SI RECOMANDARE DE LA vo’DA KAKArau

  porunca666dupa e'VANGELIE
  2013-11-29 19:45:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  CETURE,,, dupa SCRIPKTURA LU GRI~goore sector 5 : haorde POPOrr DE zbori la TALPAhinDI CA JULIRAM SI MARUL RAMAS NEHALIT AL LU ADAM si EVA ca le CCCiodiram si AuRIFERU dintilor

  porunca 666 dupa e'VANGELIE
  2013-11-29 20:13:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  [...] la sursa VoxPublica.realitatea.net Rate this:Share this:TwitterFacebookGoogleLike this:Like [...]

 • 38

  Je tz’am spus de mult ca “lupta pentru Rosia” se termina in DA sau bani cu bascula ca despagubiri… E o vorba: Keep on dreaming ! La luuuptaaaa… romani contra romani !
  Oricum “razboiul” aceleiasi “roze” continua…
  Orientarea spre tamponul Rusiei la UE era mai sanatoasa ! Mai exporta industria care nu mai e !

  bebe
  2013-11-29 21:31:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  @all
  am gasit un link si nu pot crede ce se afirma despre ponta. cititi si voi si spuneti-va parerea
  ohanesian.wordp../

  yehudy
  2013-11-29 23:51:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  @yehudy: Dar ca l-a omorat pe “prietenul” lui procuror Panait, ce zici?

  Yehudy, vreau sa intelegi un lucru: noi, cetatenii acestei tari, trebuie sa scapam si de Ponta si de Basescu si de D. Diaconescu si de toti acesti mizerabili de politruci. Pricepi ce zic eu aici sau nu?

  Sistemul politic actual in Romania este mafiot si va duce in curand ( cand va aparea descentralizarea, apoi regionalizarea) la dictatura. Ne paste dictatura, Yehudy, ai inteles?

  Vei fi nevoit peste putin timp sa pui mana pe arme si sa te aperi impotriva clasei politice din Romania. Trebuie schimbat sistemul politic imediat. Ai inteles???

 • 41

  @Danny
  sistemul politic nu poate fi schimbat:)
  sistemul politic actual este visul lui iliescu ion: democratie in cadrul aceluiasi partid! acum lupta politica se da in interiorul FSN: intre FSN1 (psd) si FSN2 (pdl)

  singura sansa ca sa fie salvata Romania este o posibilitate teoretica: Justitia! sa faca Justitia in Romania ce a facut Justitie in Italia! numai Justitia, teoretic, poate infrange mafia politica!
  dar5 mafia politica se zbate sa puna botnita Justitiei.
  asta este lupta din ultimii 2 ani.

  yehudy
  2013-11-30 00:13:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  Yehudyyyyyyyyyyyyyyyyy ??? SISTEMUL POLITIC POATE FI SCHIMBAT!!! Numai proiectul meu de reforma politica poate face acest lucru, intelegi??? Fac pipi pe visul lui Iliescu si pe toti politrucii din ‘90 incoace, intelegi? Teoretic ai dreptate, numai c ajustitia este man ain mana cu politicul. Astfel, principul separarii celor 3 puteri in stat este incalcat. Rezulta: DICTATURA!!! Restul sunt vorbe goale, politicianiste.

  Retine: doar proiectul meu poate rezolva totul! De aceea trebuie sa mi-l votati, voi, societatea civila.

 • 43

  Yehudy, Justitia singura nu poate infrange mafia politica. De aceea este mare nevoie de PUTEREA SOCIETATII CIVILE!!!

  Noi, societatea civila, vom face OPOZITIE, prin reprezentantii nostri, primelor doua puteri in stat. Nu va dau acum detalii despre proiectul meu.

 • 44

  @Danny
  mare adevar spui privind societatea civila!
  nu vreau sa-ti aflu secretele, dar te sustin!
  sa se aplice principiul de drept roman: “sa se prabuseasca cerurile, dar sa se faca dreptate!”.

  societatile denumite “arhaice” aveau mult mai mult bun simt juridic!

  yehudy
  2013-11-30 00:43:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 45

  @Danny
  in ceea ce priveste faptul ca detii piatra filozofala, dar trebuie sa fii votat de toti, suna a dictatura politica:)
  prefer dictatura Justitiei!

  yehudy
  2013-11-30 00:47:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 46

  @yehudy: Mai, eu studiez fenomenul de ceva timp. Vezi tu, uneori sunt mai nervos, pentru ca lumea nu pricepe sau nu vrea sa priceapa unle chestii de bun simt din politica.

  Eu creez ceva minunat pentru voi, pentru noi, societatea civila, si voi da publicitatii peste 1-2 ani. Cu totii veti afla despre ce este vorba. Nu spun acum deoarece nu vreau sa fiu plagiat de pontaci.

  Pe mine ma enerveaza cand anumite persoane precum Florin sau altele de pe aici, se baga in vorba aiurea, fara sa inteleaga anumite chestii.

  Stii ce ma uimeste putin pe mine? Toti jurnalistii si scriitorii de aici, ori nu citesc comentariile, ori ii doare in dramba de proiectul meu. Nimeni de aici nu m-a interpelat, nu m-a intrebat putin despre al meu proiect. Un alt element important al decaderii societatii romanestui dupa ‘90 il reprezinta faptul ca intelectualitatea romaneasca nu s-a ipmlicat cu nimic in salvarea societatii de la dezastru. Stii de ce? Pentru ca intelectualitatea de stanga a fost “decapitata”( redusa la tacere) de catre cea de dreapta inca din anii ‘90. Cea de dreapta, reprezentata de Alianta Civica in anii ‘90, in afara faptului ca a fost deosebit de slaba si naiva in acelasi timp, s-a evaporat in toate partidele de atunci si s-a complacut in mizeria morala de azi. La fel si autorii de articole de pe Vox, le convine doar sa scrie articole si atat. E putin. Pe Mihai Gotiu il vad mai activ, drept pentru care il voi sustine.

  Votandu-mi proiectul, votam binele societatii civile in fatza societatii politice. Eu aici vreau sa creez opozitia.

 • 47

  @yehudy: Ce spui tu nu este dictatura politica, pentru simplul fapt ca eu nu creez un partid. Poate fi o dictatura a societatii civile impotriva societatii politice, ceea ce imi convine. Niciodata in istorie n-a fost asa ceva, dar poate fi odata cu proiectul meu.

  Te rog sa fii atent la nuante, altfel trebuie sa ma repet mereu, iar eu nu scriu numai aici, ci in mai multe locuri.

  De preferat, este sa nu preferi nici un fel de dictatura.

 • 48

  intelectualitatea nu a fost decapitata. membrii marcanti ai intelectualitatii au fost cumparati. imi aduc aminte cum plesu in calitate de ministru a amenintat cu demisia. rezultatul? a renuntat la demisie si a ramas ministru:) plesu:)

  yehudy
  2013-11-30 01:16:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 49

  imi aduc aminte cum aparea in iunie 1990 razvan theodorescu la tv ca victima salvata de mineri:)

  yehudy
  2013-11-30 01:18:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 50

  @Danny
  societatea romana este profund corupta…
  sa spuna un sofer ca nu a dat spaga la politie! concluzia: ministerul de interne este profund corupt!
  Justitia este singura sansa! singura sansa a Romaniei este ca Justitia sa se ia in serios si sa vrea sa salveze Romania! dar este o sansa teoretica! asa cum Romania nu mai are mari oameni de Stat, nici Justitia nu mai are mari oameni de drept!

  yehudy
  2013-11-30 01:26:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 51

  @yehudy: “Decapitata” ( de aceea am si pus termenul in ghilimele) in sensul ca a fost cumparata, logic. De multe ori eu ma exprim plastic. De aceea am pretentia sa fiu inteles corect, si sa nu vin cu prea multe explicatii, cum imi cere Florin, de ma apuca toti dracii.

  Yehudy, iti spun ca-ti vor placea ideile din proiectul meu, deoarece vine in sprijinul nostru. E logic.

 • 52

  @yehudy: Normal ca e corupta, iar proiectul meu va lovi puternic in coruptia politicienilor. Eu nu-i mai suport pe politicieni, ii urasc.

  Coruptia politicienilor a determinat coruptia societatii romanesti.

 • 53

  @Danny
  mafia politica corupta poate fi invinsa numai de Justitie. ca in Italia, operatiunea “mani pulite’, adica “maini curate”. atunci Justitia din Italia a decuplat clasa politica de mafia italiana. multi politicieni si mafioti au fost condamnati!

  yehudy
  2013-11-30 01:41:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 54

  @yehudy: Da, mai, ai dreptate, dar daca si justitia e corupta??? Aici e problema! Eu infiintez puterea societatii civile, care va veni in sprijinul justitiei.

 • 55

  “dar daca si justitia e corupta???”

  La multi ani, cu ocazia implinirii frumoasei varste de 12 ani :D

  (probabil am intarziat sau am anticipat cu niste luni)

  menuhina
  2013-11-30 02:14:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 56

  sa se aplice principiul de drept roman: “sa se prabuseasca cerurile, dar sa se faca dreptate!”.

  @yehudy: in care carte de bucate ai citi tu mey asemenea enormitate ?!

  looooooooool mi-a inseninat seara, multumesc, de mult n-am mai ris atit de bine :) (de vreo doua zile)

  menuhina
  2013-11-30 02:21:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 57

  @menuhina: Nu probabil ai intarziat, ci sigur esti intarzit mintal. Mai si razi ca un papagal de doi bani ce esti.

  Mai, tantalaule, citeste dracului mai din fatza, ca sa pricepi ceva. Bengalezule!

 • 58

  men red bottom sneakersnew balance 574 4th of july packcool grey jordan 9sadidas nmd runner gold pink womens adidas nmd burgundy copper
  ace15 1 performance heightssupportz../

 • 59

  2 dansby swanson jersey knitlimited david fales mens jersey chicago bears 12 alternate orange nflnhl jerseys boston bruins 19 seguim black with 2011 stanley cup jerseysspain 15 sergio ramos red home youth kids child 2016 2017 country national team soccer jerseys
  nike broncos 81 owen daniels blue womens nfl 2015 new jersey freelancenewyor../

 • 60

  womens athletic tightsnike air zoom pegasus 34 running shoe lystmens nike shox turbo 21 black white high profile most popular low price mens white turbo blue nike shox 21 shoesair jordan 5 og black metallic silver nike air 2016 review on feet
  34 miikka kiprusoff jersey transit apartmentservic../

 • 61

  buy 6.5 air max barkley nike air max barkleythrowback thursday air jordan 11 low snakeskin buy air jordan 11 lowair jordan retro 18 blue greymens salomon xt hawk black orange
  lebron james rookie nike deal anziorestaurant../

 • 62

  air jordan xv 15 michael finley pejordan 3 all white in gray air jordan made in51 game sam mills carolina panthers mens jersey nfl alternate blueelite leveon bell mens fadeaway fashion jersey pittsburgh steelers 26 black gold nfl
  messi tries on messi 1010 boots 211dufferinpeel../

 • 63

  cdxiii by 413 the jerry slip onus size 13 air maxnike pittsburgh steelers 10 martavis bryant black mens stitched nfl elite pro line gold collection jersey5 dejounte murray jersey journal
  92 limited dwan edwards carolina panthers womens jersey nfl road white nagomi-yoga-ayu../

 • 64

  nike air max2 cb 94 black redwomens nike sb stefan janoski max black orangeair max zero youtube2013 air jordans shoes
  51 jerod mayo jersey ornament tecnologiaygadg../

 • 65

  nike sb dunk mid black and white nike sb dunk mid pro 314383 016. ebay marketplace logoair jordan 17 bullsnew blance kids shoes beigemens nike cortez gold blue
  lebron 12 crimson exclusivekutles../

 • 66

  womens air jordan retro 4 orange greenair max 1 87 phantom nike air max 1 premium 872017 cheap nike air force 1 low cny fireworksstefan janoski sb max
  nike max hyped tb weddingbostonph../

 • 67

  9 matthew stafford jerseys dcelite joe barksdale womens jersey san diego chargers 72 alternate electric blue nflnike roshe floral onlinenike rosen run blanc noir rouge
  nike sportswear presents never stop the lebron james issue evenementsprodj../

 • 68

  air jordan fire red pack 2013 fire red walkthroughair jordan retro 8 silver greenair max 90 with 360 bubblecheapest sell nike air max lebron low
  red and white cortez kede-designs.co../

 • 69

  jordan retro 4 pinkmens nike air jordan 11 future low navy grey whitejordan 31 usa for salenike air max navy and yellow
  adidas samoa pigskin pack semcoaviation.c../

 • 70

  mens nike free run 3 blue red 510642 403air jordan retro xii gamma blueair jordan 6 retro black catadidas nmd x lv
  74 anthony castonzo jerseys xr losabogadosdein../

 • 71

  workout shorts for womenair jordan heels shoeswomens nike air max tailwind 5 yellow goldadidas pure boost dpr for sale
  nike womens flyknit 4 0 fashionweekbras../

 • 72

  all white jordan retro 1sair jordan viii drakenike lunar one shot precioblue leopard skin air max leopard skin disease
  reebok insta pump fury grey cordura barmitsvaraphae../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!