RSS Feed

PONTAUR, Ş-O VA LUA, VĂRU JAN & Co. Colecţia MinBomb pentru primăvara-vara lui 2013

vezi toate articolele de
28 May 2013 la 09:44 110 comentarii 3075 vizualizari.

PONTAUR, PRIMUL MINER AL ROMÂNIEI este cel mai recent afiş pus în circulaţie (ieri) în mediul online de grupul de acţiune civică MindBomb. Ediţia din această primăvară îi vizează pe membrii Guvernului Ponta de a căror decizii depinde soarta Roşiei Montana. Miniştrii care asudă din greu pentru ca, până pe 6 iunie, când e programată adunarea anuală a acţionarilor de la Gabriel Resources, să emită un act favorabil proiectului minier. Doar, doar vor fi convinşi acţionarii să se mai scormonească prin buzunare şi prin conturi de nişte mărunţiş, să aibă ce mânca peste vară şi gura şefilor de la Gabriel şi RMGC, diferiţi politicieni, mai de jos şi mai de sus, jurnalişti, PR-işti şi lobby-işti.

Colecţia a debutat cu DAN Ş-O VA LUA, ministrul marilor proiecte în subordinea căruia a fost trecut peste noapte proiectul de la Roşia Montană. Să poată degusta liniştit la cină, o porţie mică de cianură, împreună cu mama lui, Ana Diculescu-Şova, avocat şi lobbyst cu acte în regulă la RMGC. A urmat MINISTRUL SFÂRŞITULUI CULTURII, cel care, atunci când se referă la dispariţia posibilă a Masivului Cârnic, monument de o valoare excepţională, spune “ar urma să fie descărcat de sarcină arheologică, în 2016, DOAR masivul Cârnic”. Acel “doar” are vedere un palat săpat în interiorul unui munte, unic în lume, cu zeci de kilometri de galerii, săli cu pilieri (coloane), corande (exacavaţii subterane) de sute de metri (mai înalte decât Turnul Eiffel), datând din perioada antică, trecând prin cea medievală şi modernă şi până în cea contemporană. Cei care au văzut “Stăpânul Inelelor” pot face comparaţie cu Peşterile din Moria. Ei bine, un asemenea impresionant palat interior există în realitate, nu doar în ficţiune, la Roşia Montană. Eu am avut ocazia să îl văd (măcar o parte din el) pe viu. Ministrul Sfârşitului Culturii spune că nu vrea să-l vadă, pentru ca prezenţa lui la Roşia Montană să nu fie… interpretată. Şisă poată dormi liniştit în continuare, fără grija ca o astfel de minunăţie ar putea fi dinamitată.

SINISTRA MEDIULUI a aruncat, în urmă cu o săptămână, la “Antena 3”, o declaraţie conform căreia actualul proiect depus de RMGC nu poate fi avizat şi că e nevoie de un proiect nou (cu noi studii, certificate, dezbateri publice etc.). Dar apoi s-a lăsat liniştea, iar un alt fost ministru al Mediului (Laszlo Borbely, cu propriile lui “merite” în degustatul cianurilor) susţine că are informaţii conform cărora avizul de mediu pentru RMGC ar fi fost deja semnat. Cel puţin până la data scrierii acestui text, SINISTRA MEDIULUI nu a răspuns întrebărilor punctuale puse de europarlamentarul Daciana Sârbu, legate de proiectul de la Roşia Montană. În acest caz, răspunsul ar fi o declaraţie politică oficială, nu una “de presă”. Ce o face să întârzie?

Ultimul, dar nu cel din urmă, e VĂRU JAN. Sau MINISTRUL INDUSTRIILOR MURDARE. Cel care s-ar spăla pe mâini, aruncând toată cianura în ograda Mediului. Doar că şi problemele economice ale proiectului sunt majore (de la cotele infime de beneficii pe care statul român le-ar obţine de pe urma unui astfel de proiect, până la dispariţia a mii de locuri de muncă şi surse de venit pentru locuitorii zonei – în agricultură, turism, prelucrarea lemnului – şi până la uriaşele costuri sociale şi de mediu care ar rămâne pe umerii contribuabililor).

***

Mai jos aveţi colecţia MindBomb pentru primăvara-vara anului 2013. Puteţi da liniştiţi mai departe aceste imagini. Să le popularizaţi. Să nu-şi facă iluzii membrii Guvernului Pontaur că oamenii nu ştiu cu ce se ocupă. Pentru cine lucrează. Şi că vor uita.


Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

110 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!