RSS Feed

“Poporul pesedist” şi clasa de mijloc. Viitorul viktororban, pomenile electorale de la UE şi hrana pentru neveste

vezi toate articolele de
30 Oct 2014 la 14:00 20 comentarii 1565 vizualizari.

ALEGERI 2014. Note scurte:

* Ciprian Domnişoru scrie despre primitivismul moral al “poporului pesedist”.

Da, aceşti oameni, “poporul pesedist” nu acţionează moral, ci ca nişte copii, în stadiile primare de dezvoltare a simţului moral: obedienţă, troc, conformism.  Pentru că sunt atâţia şi atâţia, acţiunile lor duc la alegerea unor mafioţi care ştiu să îi curteze în alegeri prin biserici, prin pliante despre tăierea pensiilor în cutia de scrisori, prin pomeni electorale.

Avem deci un război între un popor pesedist şi o clasă de mijloc, urbană, burghezie sau cum mai vreţi să-i spuneţi care e mai emancipată moral. Nu pot fi de acord cu alimentarea acestui război pur ideologic. Ca să nu mai vorbim de simplificări. Există o clasă de mijloc unde intră inclusiv pesediştii şi clienţii lor, unii care-ţi vorbesc despre austeritate piaţă liberă şi anti-asistaţi mai rău decît orice băsist sadea (uitaţi o poveste cu un prieten bancher de-al lui Ponta). “Poporul pesedist” e un construct ideologic la care credeam că vrem să renunţăm.

Toleranţa la corupţie nu ţine de educaţie şi nici măcar de statut social. “Clasa de mijloc” a lui Domnişoru tolerează foarte bine văd cadourile infinit mai mari făcute multinaţionalelor, băncilor, marilor companii din energie. Faptul că nu are organ să perceapă această gravă injustiţie nu o face “evoluată moral”, o face doar o victimă tipică a crizelor economice cînd băieţii buni şi civilizaţi devin peste noapte oamenii peşterilor cu gînduri de răzbunare pe orice cheltuială publică pentru cei mulţi şi mărunţi.

* Leo Burnett, Arsenie Boca, Drapel

Există de cîţiva ani o revenire în forţă a protocronismului cool, demnitate dacică şi converşi. Mândria de România nu apare doar la Ponta, e mai largă, e deja un răspuns periculos politic pe care clasa de mijloc îl pregăteşte pentru viitor. Viktor Orban şi mai puternic stă probabil să vină, se va hrăni din corpul PSD de acum şi va veni de la dreapta. Nu, nu e Ponta, cum fatazează diverşi. Mi-e de ajuns să mă uit la diverşi susţinători ai unor programe de dreapta şi să-mi dau seama că Ponta e mic copil pe lîngă discursul opoziţiei pe care o va alimenta.

Îndemnul la vot pe care l-am tot discutat aici e doar o mică mostră că nu doar Ponta are de gînd să stimuleze naţionalist poporul.

Nişte activişti pesedişti au dat icoane cu Ponta şi Arsenie Boca. Ăsta e un feeling transpartinic. Fanteziile cu sfinţi şi curăţenie politică se vor tot altoi dintr-o urgenţă a curăţeniei “morale”. Nici de data asta nu “poporul pesedist” va fi primul care să exploateze filonul…

* Afişaj, panotaj

Se plîng nonstop diverşi fani de expunerea adversarului politic. Mai ales dreapta care şi-a făcut o tradiţie dintr-o văicăreală electorală insuportabilă. Nu e chiar aşa. Sînt toţi pe toate gardurile. Mergeţi prin sectoare peneliste în Bucureşti, de exemplu, şi veţi găsi rapid o pondere la invazia pesedistă din alte sectoare.

* “Pomeni” electorale

ACL se plînge de pomeni electorale PSD. Mai întîi că nu sînt pomeni, sînt ajutoare care trebuie date, sînt alocate de UE. Toţi guvernanţii au profitat de acest lucru în campanie. PSD a găsit soluţia să mai cheltuie nişte bani şi să sugă ceva sprijin şi de aici. N-au scrupule, ok. Dar priviţi ce spune omul de la ACL, cum poate să vorbească despre soţia lui:

“Eu nu ştiu cât de defavorizată e nevastă-mea, probabil că mă are pe mine ca bărbat e un pic defavorizată, trebuie să recunosc lucrul ăsta la felul în care sunt eu… Băi frate, dar nu-i trimiţi tu lui nevastă-mea, mă, cupon, să-i dai făină, zahăr. Sunt în stare să am grijă de ea să-i dau să mănânce. Domnul Ponta şi domnul Daniel Constantin, dar chiar nu vă e ruşine să folosiţi instituţiile statului?” (sursa)

Liberalism, nene, evoluţie.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

20 comments
 • 1

  @Costi Rogozanu Costi, cred că ne-am obişnuit atâta să explicăm că nu există “poporul PSD” că uităm că PSD întreţine activ acest popor. Şi că putem face judecăţi asupra moralităţii unui votant căruia nu îi pasă de ce efecte are votul său asupra societăţii, atunci când votează baroni şi corupţi dovediţi , oricare ar fi procesul său de gândire.

  Nu are nimic de-a face cu sărăcia, educaţia, mediul de rezidenţă, nu este un război între clasa de mijloc şi săraci : pur şi simplu unii oameni care nu obişnuiesc să gândească moral votează corupţi, chiar inculpaţi, că aşa le spune preotul, primarul, că se gândesc că le iese şi lor ceva, sau că “e ortodox”. Genul ăsta de vot nu e democratic pentru că îi pune pe restul cetăţenilor în poziţia de a fi conduşi de hoţi.

  Ciprian Domnisoru
  2014-10-30 15:22:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  „Sînt toţi pe toate gardurile. Mergeţi prin sectoare peneliste în Bucureşti, de exemplu, şi veţi găsi rapid o pondere la invazia pesedistă din alte sectoare.”
  daca-i ieși din bucurești, până în prima comună din ilfov (nu din vaslui), ai vedea cât de tâmpite sunt analizele după ureche, făcute pe un colț de masă în centrul vechi.

  „Mai întîi că nu sînt pomeni, sînt ajutoare care trebuie date, sînt alocate de UE.”
  banii pentru biserici, de exemplu, ce-s, tot ajutoare de la ue?

  „Toţi guvernanţii au profitat de acest lucru în campanie.”
  sigur, scuzăm un abuz, cu alt abuz…

  altceva?

  berenger
  2014-10-30 17:04:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Diferenta cu afisajul pe toate gardurile este ca cel al lui Ponta-PSD care se afla la guvernare s-a facut din banii publici ca si mitingul ceausist de pe stadion al lui Victor Viorel Ponta! Si minti, ca tu ai depasit demult stadiul de manipulare, in provincie sunt orase, comune, sate intregi in care ceilalti candidati, oricare, NU EXISTA in afisaj!

  mihai
  2014-10-30 18:10:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Iep, inca o duma marca Domnisoru. E imoral poporul care stie ca-i va „iesi” un kil de zahar de la Ponta, dar e moral ala care asteapta sa-i dea Macovei inapoi banii „furati” de saraci si de asistatii social caci, nu-i asa, „saracia nu-i un accident”. Evolutia morala de la zdrentaros la parvenit.

  morali e
  2014-10-30 18:51:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  @Ciprian Domnisoru: sari din lac în puţ cu explicaţiile,
  doreşti ca primarul, preotul să n-aibă niciun rol în viaţa publică iar poporenii să asculte de cele spuse de noua propagandă din care faci parte?
  n-ai cumva senzaţia că trăieşti în mijlocul unui popor care nu te merită?
  voteaza matale pe moştenitorii lui băsescu şi vei avea un vot moral

  trolu
  2014-10-30 21:56:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  @Ciprian Domnisoru: Domnul meu ,cel mai simplu este sa le luati dreptul la vot cind veti fi la guvernare sau va intelegeti cu PSD-ul ca numai de stinga nu este si dati o lege acum dupa alegeri.

  costi
  2014-10-30 22:19:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  @Ciprian Domnisoru:
  Ce puteti intelege prin ‘a gandi moral’?
  Mai an, cand in ciuda tuturor evidentelor elogiati niste reforme inchipuite ale ministrului Pricopie in invatamant, am considerat ca nu gandeati. Acum incep sa am dubii – cine stie, poate secretul era ca ‘nu gandeati moral’.
  Sa inteleg ca un om care voteaza un corupt nu gandeste moral, dar un corupt gandeste moral? Sau poate nu gandeste deloc?
  Eu stiam ca moralitatea are de-a face cu intersubiectivitatea si cu actiunea. Si ca totalitarismele mai viseaza sa cenzureze gandurile, dar nu inalta democratie.
  Iata insa cum d-l Domnisoru demasca gandurile imorale ale unor cetateni, si gandurile si cetatenii aiea ne calca noua democratia biata de ea in picioare. Nu legea electorala stramba, nu supunerea tuturor candidatilor de la dreapta extrema la pseudo-stanga neoliberala fata de aceleasi interese via Washington, nu bataia de joc generalizata la adresa amaratilor.

  morali e
  2014-10-30 22:31:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Recunosc ca citesc cu placere vinovata. E asa de placut sa vezi ca vine sfarsitul lumii, te poti relaxa in sfarsit. Nu mai ai ninica de pierdut. Si daca, totusi, sfarsitul lumii se amana, bonus. Colateral si fara sa vreau sa contrazic autorul, clasa noastra politica a evoluat 25 de ani pe premisa ca noi suntem la marginea UE, o zona intunecata si umeda. Brusc, Putin a vrut Crimeea si pe chestia asta foarte multa lumina bate si in coltul nostru. Acuma, politicienii nostri care s-au adaptat perfect la un mediu intunecat au probleme cu lumina. Si transnationalele aparent au probleme cu lumina. Si uite as putem sa ne reamintim citatul din P.P.Carp : România are prea mult noroc pentru a mai avea nevoie de politicieni

  nelu
  2014-10-30 23:52:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  decat ca acum se alege decat un om :-)
  iar coruptii lu’ d’soru e plurali,
  vede dublu si simte monstruos :-)

  branconeur
  2014-10-31 10:28:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Care pomeni electorale ? E vorba doar de electorat captiv. Daca va deranjeza pomana electorala cand vedeti pomanagii sunati la112 . Daca va oripileaza fenomenul ducetiva la vot . Daca stam acasa si postam doar pe net suntem mai vinovati decat pomanagii .

 • 11

  @rogo

  Pentru ca vorbeai de multinationale si companii mari de energie. Cazul Petrom. Avem un PSD, care avea/are aceeasi doctrina cu aia pe care o sustii tu si Ernu : plangerea pe umerii saracilor. Ce-a facut acest PSD cand a ajuns la butoane? Pai a vandut Petromul pe doi lei si a pus o redeventa de 2 bani.
  Deci ii plangem pe saraci cat timp suntem in opozitie. Cand ajungem la putere, facem si mai mare saracie.

  Mircea
  2014-10-31 10:51:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  romaniacurata.r../

 • 13

  “Dar priviţi ce spune omul de la ACL, cum poate să vorbească despre soţia lui:”
  vai, sintem la antena3 aici?

  camione
  2014-10-31 12:44:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  ati lansat, mah, opera lui Cernat, Poenaru si restul gastii? A mai venit cineva, in afara de voi? Uite ce zice colega Marcu, care-ti trage fix cu arcu’:

  Sint sigura ca exista romani care inteleg asta si care nu au nevoie de indrumarea celor de la criticatac ca sa se orienteze in peisaj, in mod gresit asociem stinga normala, europeana, democrata, care are in mod cert sustinatori si in Romania, cu un grup mai degraba caraghios, care nu produce decit bufonerii, pentru un public restrins de amici.

  Desteapta si a dracu fiinta!

  gaster
  2014-10-31 12:50:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  “Nişte activişti pesedişti au dat icoane cu Ponta şi Arsenie Boca (…) Nici de data asta nu “poporul pesedist” va fi primul care să exploateze filonul…”

  Deci de la “pesedistii tocmai au facut asta” sari la “dar primii o vor face cei de la dreapta”.

  Coane, am o curiozitate: tu in fata abuzurilor PSD numai iti intorci capul sa nu vezi, sau ti-ai scos si ochii ca sa fii sigur?

  just mac
  2014-10-31 13:44:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  E clar, PSD-ul e salvarea! In acceptiunea autorului, ne poate da un cap in gura dat fiind ca si ceilalti ne-au dat suturi in cur.

  Despre ce toleranta vorbim, mosule, cand o sacosa cu zahar si ulei (vrei nu vrei, asta e adevarul: platita din taxele celor care intr-adevar mai produc ceva in tara asta) aruncata cu o saptamana inainte de alegeri e suficient pentru a-l convinge pe amarasteanul pe care oricum nu-l afecteaza in mizeria in care se zbate nici daca taxele se dubleaza, nici daca suntem cu rusii sau cu americanii, nici daca corporatiile sunt bune sau rele s.a.m.d?

 • 17

  @trolu: Păi fraiere comunist ce să-mi spună mie popa ortodox dacă eu sunt arvintist .mĂ ŞTERG LA CUR CU BARBA PRIMARULUI !Eu l-am ales să-mi facă unele servicii din care eu şi comunitatea îl plătesc ,fraiere !Nu să-mi dea mie sfaturi ,pentru asrta şi-a ales cîţiva consilieri !Gura ,împuţit ordinar ,bolşevic notoriu !

  gicu
  2014-10-31 15:50:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Exceptional.

  Sorin Moisa
  2014-10-31 20:38:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  POLITICA DEZBINARII RUPE ROMANIA IN DOUA !!! Gratie politicii plocoanelor de dreapta , timp de 8 ani guvernarea Basescu-Boc a pompat bani si a facut loby in afara tarii , pentru dezvoltarea fiefurilor lor politice , adica Transilvania ! Toata presa a vorbit de plocoanele ministrei Udrea , opozitia a tipat , dar scopul scuza toate mijloacele . Astfel in timp ce in Moldova si Muntenia nu se alocau proape de loc bani in Transilvania s-au alocat bani guvernamentali si au fost sprijiniti patroni locali pentru accesarea unor fonduri europene . Nici Ceausescu nu a divizat Romania asa cum a reusit guvernarea de ” deapta ” . Nici DNA nici CCR nu au constatat ca e vorba de coruptie la nivel inalt , coruptii erau “baronii locali” ai PSD . Propaganda de dreapta a ajuns la paroxism . E suficient sa spui ca esti de stanga si esti comunist ! Acesta propaganda seamana cu cea din anii 50 , daca erai taran instarit erai chioabur , daca aveai un magazin erai durgez. Scopul a fost atins electoratul de dreapta a fost “aburit” iar ei si-au marit averile ! Cunoaste careva un politician de la varful PDL care sa fi iesit de la guvernare mai sarac ?! , eu stiu ca multi moldoveni sunt mai saraci si nu din cauza PSD ! Pe voi va umilit guvernul Ponta pe noi ne-a saracit . A rupt Romania in doua , maine Ardealul va cere autonomie , pe criterii economice , de ce sa plateasca taxe pentru zonele sarace , zone in care cei din “asa zisa dreapta” nu aveau electorat . Politica dusa de Boc a fost antiromaneasca , unirea cu Basarabia subiect care da bine la romani , in realitate nu au fost sprijiniti material. Basescu le-a dat buletine ca sa-l voteze !!! Au fost 8 ani de lozinci mincinoase , tineretul actual netrecut prin propaganda comunista a crezut totul , exact cum au crezut o lume intreaga ca Irakul avea arme chimice ! PROSTIA MARE E CA TINERETUL NU SESIZEAZA CE INTERESE ECONOMICE SUNT IN SPATELE FIECAREI MANIPULARI !

 • 20

  Avem si ce vota in tara asta!

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!