RSS Feed

“Poporul pesedist” şi clasa de mijloc. Viitorul viktororban, pomenile electorale de la UE şi hrana pentru neveste

vezi toate articolele de
30 Oct 2014 la 14:00 20 comentarii 1564 vizualizari.

ALEGERI 2014. Note scurte:

* Ciprian Domnişoru scrie despre primitivismul moral al “poporului pesedist”.

Da, aceşti oameni, “poporul pesedist” nu acţionează moral, ci ca nişte copii, în stadiile primare de dezvoltare a simţului moral: obedienţă, troc, conformism.  Pentru că sunt atâţia şi atâţia, acţiunile lor duc la alegerea unor mafioţi care ştiu să îi curteze în alegeri prin biserici, prin pliante despre tăierea pensiilor în cutia de scrisori, prin pomeni electorale.

Avem deci un război între un popor pesedist şi o clasă de mijloc, urbană, burghezie sau cum mai vreţi să-i spuneţi care e mai emancipată moral. Nu pot fi de acord cu alimentarea acestui război pur ideologic. Ca să nu mai vorbim de simplificări. Există o clasă de mijloc unde intră inclusiv pesediştii şi clienţii lor, unii care-ţi vorbesc despre austeritate piaţă liberă şi anti-asistaţi mai rău decît orice băsist sadea (uitaţi o poveste cu un prieten bancher de-al lui Ponta). “Poporul pesedist” e un construct ideologic la care credeam că vrem să renunţăm.

Toleranţa la corupţie nu ţine de educaţie şi nici măcar de statut social. “Clasa de mijloc” a lui Domnişoru tolerează foarte bine văd cadourile infinit mai mari făcute multinaţionalelor, băncilor, marilor companii din energie. Faptul că nu are organ să perceapă această gravă injustiţie nu o face “evoluată moral”, o face doar o victimă tipică a crizelor economice cînd băieţii buni şi civilizaţi devin peste noapte oamenii peşterilor cu gînduri de răzbunare pe orice cheltuială publică pentru cei mulţi şi mărunţi.

* Leo Burnett, Arsenie Boca, Drapel

Există de cîţiva ani o revenire în forţă a protocronismului cool, demnitate dacică şi converşi. Mândria de România nu apare doar la Ponta, e mai largă, e deja un răspuns periculos politic pe care clasa de mijloc îl pregăteşte pentru viitor. Viktor Orban şi mai puternic stă probabil să vină, se va hrăni din corpul PSD de acum şi va veni de la dreapta. Nu, nu e Ponta, cum fatazează diverşi. Mi-e de ajuns să mă uit la diverşi susţinători ai unor programe de dreapta şi să-mi dau seama că Ponta e mic copil pe lîngă discursul opoziţiei pe care o va alimenta.

Îndemnul la vot pe care l-am tot discutat aici e doar o mică mostră că nu doar Ponta are de gînd să stimuleze naţionalist poporul.

Nişte activişti pesedişti au dat icoane cu Ponta şi Arsenie Boca. Ăsta e un feeling transpartinic. Fanteziile cu sfinţi şi curăţenie politică se vor tot altoi dintr-o urgenţă a curăţeniei “morale”. Nici de data asta nu “poporul pesedist” va fi primul care să exploateze filonul…

* Afişaj, panotaj

Se plîng nonstop diverşi fani de expunerea adversarului politic. Mai ales dreapta care şi-a făcut o tradiţie dintr-o văicăreală electorală insuportabilă. Nu e chiar aşa. Sînt toţi pe toate gardurile. Mergeţi prin sectoare peneliste în Bucureşti, de exemplu, şi veţi găsi rapid o pondere la invazia pesedistă din alte sectoare.

* “Pomeni” electorale

ACL se plînge de pomeni electorale PSD. Mai întîi că nu sînt pomeni, sînt ajutoare care trebuie date, sînt alocate de UE. Toţi guvernanţii au profitat de acest lucru în campanie. PSD a găsit soluţia să mai cheltuie nişte bani şi să sugă ceva sprijin şi de aici. N-au scrupule, ok. Dar priviţi ce spune omul de la ACL, cum poate să vorbească despre soţia lui:

“Eu nu ştiu cât de defavorizată e nevastă-mea, probabil că mă are pe mine ca bărbat e un pic defavorizată, trebuie să recunosc lucrul ăsta la felul în care sunt eu… Băi frate, dar nu-i trimiţi tu lui nevastă-mea, mă, cupon, să-i dai făină, zahăr. Sunt în stare să am grijă de ea să-i dau să mănânce. Domnul Ponta şi domnul Daniel Constantin, dar chiar nu vă e ruşine să folosiţi instituţiile statului?” (sursa)

Liberalism, nene, evoluţie.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!