RSS Feed

Postacul de serviciu

vezi toate articolele de
26 Nov 2011 la 12:02 25 comentarii 845 vizualizari.

Nimic de Basescu, nimic de Geoana, trei vorbe neutre despre cei trei, ce vreti sa comenteze postacii de serviciu?”. Acesta a fost singurul comentariu la un articol legat de campania “Ce te face să fii european în România?”. Este încă o dovadă că “Postacii” au devenit o instituţie, sunt recunocuţi, invocaţi, au drepturi şi obligaţii, nu mai sunt o entitate amorfă undeva în spatele unui calculator neprăfuit din cauza utilizării excesive.

Postacii au devenit la rândul lor “europeni”, apar ca vedete ale Internetului în prestigioase instituţii media ca BBC sau Deutsche Welle, chiar dacă din perspectivă peiorativă.

“Încrederea oamenilor în informaţiile publicate pe internet a fost afectată de numărul uriaş de persoane plătite de către diferite companii pentru a posta pe forumuri mesaje tendenţioase. Postacii pot “otrăvi” dezbaterile online şi-i pot face pe utilizatorii de internet să nu ştie în cine să aibă încredere, spun cercetătorii canadienii şi chinezi de la mai multe universităţi. Unele companii au creat zeci de mii de conturi false care inundă forumurile şi creează haos în dezbateri“, scrie bbc.co.uk.

Cultura politică în Europa de Sud-Est este plină de atacuri la persoană extrem de dure şi împroşcări cu noroi, iar partidele au început să migreze către Internet, angajând “mercenari retorici” pentru a purta războaie online, comentează, vineri, postul Deutsche Welle. Acest tip de comportament este prezent şi în China, prin “Partidul-50-de-Cenţi”, o grupare naţionalistă de bloggeri, plătită de Guvernul chinez.

În Statele Unite, potrivit unor informaţii, membri ai personalului Congresului au alterat postări pe Wikipedia. Însă acest tip de “aruncat cu vitriol online” nu a fost observat la o asemenea amploare ca în Europa de Sud-Est.

Postacii există, aşadar, peste tot, din SUA până în China şi din reţelele sociale până la cel mai mic site care poate prezenta un interes oarecare. Sunt ei atât de nocivi, chiar alterează dezbaterile online? E cazul să apară meseria de anti-postac?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

25 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
editor REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!