RSS Feed

Povești din tabloidul EVZ. Update: au venit şi scuzele

vezi toate articolele de
24 Oct 2012 la 09:45 17 comentarii 3099 vizualizari.

Update. EVZ își cere – timid – scuze. Nu așa cum o cere practica judecătorească – în același loc, format și suprafață ca articolul incriminat, ci undeva ascuns între miile de pagini de știri.

1. Ne cerem scuze față de cititorii noștri, precum și față de doamna Daciana Sârbu, pentru difuzarea unei informații eronate.

2. Reporterii EvZ au depus toate eforturile pentru a verifica informația inițială, dar au fost împiedicați de lipsa de transparență a autorităților.

Nimic despre marele reporter Mircea Marian, autorul articolului. Nimic despre «sursele europarlamentare din rîndul PDL» Nimic despre sursele de la aeroportul Otopeni care au declarat că Premierul Ponta «ar fi intervenit pentru ca avionul Tarom să rămînă la sol pînă cînd soția sa se va îmbrăca».

Vina pîna la urmă se datorează lipsei de transprență a companiei Tarom. Pentru domnul Vlad Macovei, redactor-șef al EVZ, e vorba de o simplă controversă politică. Nicidecum despre modul de a lucra al unui pretins «jurnalist», senior-editor al ziarului, prompt a trîmbița toate bîrfele politice.

Text iniţial. Gura de canal a tabloidului EVZ, deontologul știe-tot, apărătorul statului de drept, Mircea Marian lansează știrea bombă : «Avionul către Strasbourg, ţinut la sol pentru că soţia lui Ponta s-a trezit târziu».

Rebutul presei românești ne informează «din surse europarlamentare PDL» că avionul  a fost ținut la sol timp de 30-45 de minute pîna cînd Daciana Sârbu  s-a suit in avion la «clasa business». Alte surse, de data asta de la aeroportul Otopeni, l-au informat pe denontologul de tabloid că însuși premierul Ponta «ar fi intervenit pentru ca avionul Tarom să ramînă la sol pînă cînd soția sa se va îmbrăca».  Nu numai atît. Mircea Marian ne mai spune că această întîrziere a perturbat «întreg orarul de decolare și aterizare de pe Otopeni».

La ora 17 : 50 europarlamentarul Daciana Sârbu dezminte. La ora 20 :20 Mircea Marian primește și un comunicat «nesemnat» – deci cu siguranță dubios – de la Tarom în care se afirmă că avionul a decolat la timp.

Din acest moment un jurnalist adevărat ar mai fi contactat cîteva surse, și-ar turna cenușă în cap și s-ar cufunda în scuze. Numai că manualul de deontologie scris de Cristoiu și Andronic pentru uzul intern al haznalei EVZ nu permite așa ceva. Ducînd «ancheta » pînă la capăt Marian scoate de pe site-ul Tarom orarele Bucuresți – Bruxelles (OTP – BRU) pentru a demonstra că avionul pentru Bruxelles pleacă la 7 :20.

Într-adevăr, numai că în articolul său era vorba despre un avion care mergea la Strasbourg (SXB).

Obișnuit probabil să circule cu pluta și să comunice toate bîrfele PDL-iste nu a avut dramul de inteligență necesar să caute pe internet și să găsească fără prea mult efort site-ul   FlyMapper care dă orarele de zbor și precizează și datele la care cursa RO371 face escală la Strasbourg.

Unde este reacția colegilor de « breaslă » la un asemenea gunoi de presă? Unde este crucișătorul CTP  atît de prompt în a-și da cu părerea despre tot ce mișcă și a judeca toată lumea. Unde-i oastea lui Ghiță de RTV nou coleg de partid cu Daciana Sârbu ? Unde-s deontologii lui Tăpălagă și justițiarul Tolontan ? Unde-s manierații intelectuali « ieuropeni » ?

Deocamdată tac fiindcă e vorba, nu-i așa , doar de o « biată femeie »

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!