RSS Feed

Preda si Voinescu s-au impacat: impotriva lui Antonescu. Uite cine vorbeste!

vezi toate articolele de
07 Mar 2010 la 13:59 41 comentarii 1200 vizualizari.

Nu că s-ar fi situat până acum pe poziții ireconciliabile, dar în ultima perioadă Cristi Preda și Sever Voinescu, altfel doi dintre democrat-liberalii frecventabili, au schimbat ceva contre în public pe tema reformei din propriul partid.

Alegerea lui Crin Antonescu (de fapt realegerea) în funcția de de președinte al PNL îi găsește însă umăr lângă umăr (mai exact blog lângă blog). ”Nu aș fi crezut că PNL poate deveni un partid care să respire autoritarism cu nesațul cuiva care e convins că trage în piept aer sănătos, de munte.”, scrie Sever Voinescu pe blogul lui. Fiind completat de Cristi Preda: ”Deşi nu a reuşit să producă surpriza şi să devină primul candidat PNL care intră în turul al doilea al unei curse prezidenţiale, Crin Antonescu a fost confirmat în funcţia de şef al peneliştilor. (…) Indulgenţa peneliştilor e răsplata lor pentru ura pe care Antonescu o revarsă în spaţiul public”.

De unde vine însă supărarea ambilor? ”De fapt, atâta vreme cât PDL şi PNL nu vor colabora, câştigător va fi PSD” (Cristi Preda). ”În martie 2009, eram unul dintre puținii pedeliști care salutau public alegerea dlui Crin Antonescu în fruntea PNL. Mai mult, exprimam deschis speranța că înlocuirea dlui Tăriceanu cu dl Antonescu va duce la normalizarea relațiilor dintre PDL și PNL, în sensul apropierii acestor două partide” (Sever Voinescu).

Asta este, de fapt, marea problemă a celor doi pedeliști. Faptul că Antonescu, implicit și PNL, refuză să se transforme într-o aripă (sau aripioară) a PD-L. În opinia domniilor lor, de spargerea Alianței D.A. ar fi fost de vină liberalii, mai întâi Tăriceanu și apoi Antonescu. Atâta doar că pe aici, mai pe la țară, lucrurile s-au văzut taman pe dos. Atât Cristi Preda, cât și Sever Voinescu ignoră faptul că în 2004 Traian Băsescu a ajuns președinte al României pe umerii liberalilor. Care i-au adus mai multe voturi decât democrații. Drept răsplată, Băsescu a încercat să absoarbă PNL, iar dacă acest lucru nu i-a reușit, le-a spart partidul.

În aceste condiții, nu-mi dau seama de ce se miră Sever Voinescu și Cristi Preda că Antonescu și liberalii (prin votul de reconfirmare masiv acordat lui Antonescu) se feresc ca de Necuratul să se împace cu PD-L. De ce și-ar dori Preda și Voinescu o asemenea apropiere e simplu: pentru că PD-L și-ar putea legitima astfel imaginea de partid de dreapta.  Pentru că, dincolo de afirmațiile lui Băsescu și Boc, PD-L e departe de a fi perceput ca un partid de dreapta. Ca dovadă e însăși modul în care propunerile lui Cristi Preda (care chiar ar fi putut poziționa partidul mai la dreapta) au fost primite de colegii lui de partid: ”păi de ce măr și nu pară?”.

Asta e, domnilor Preda și Voinescu. Antonescu nu vă vrea, astfel că trebuie să demonstrați pe propriile forțe că PD-L e partid de dreapta. La modul cel mai sincer, eu vă doresc succes.

P.S. O întrebare pentru Sever Voinescu. Spuneți că PNL e un partid care respiră autoritarism. Ce model de partid care respiră autoritarism aveți în minte când afirmați asta?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

41 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!