RSS Feed

…Proclamatia de la Hiroshima – pentru un popor de Sancho Panza

vezi toate articolele de
01 Jul 2010 la 21:06 73 comentarii 1235 vizualizari.

… de Marius Delaepicentru probabil va mai amintiti. E acelasi roman traitor in Japonia care a strabatut vreo 900 de kilometri pentru a-si exercita dreptul de vot, doar pentru a fi respins pe motiv de acte expirate. Acelasi roman care le-a scris ministrilor de externe, deputatilor, Avocatului Poporului, Presedintei Asociatiei Magistratilor din Romania, s.a.m.d. N-a castigat pana acum nimic, dar continua sa inainteze memorii si petititii. E acelasi roman traitor in Japonia, care refuza sa se lase calcat in picioare de o birocratie absurda pe care ne-am obisnuit sa o acceptam ca pe un rau inevitabil, ca pe o inundatie sau o seceta, cand in realitate inundatia si seceta sunt provocate de fiecare dintre noi, cu paharelul adus de acasa. Si asta doar pentru ca nu ne oprim pentru a ne intreba “de ce?” De ce sa ma supun unei decizii evident absurde? Pentru ca asa face toata lumea? Pentru ca e prea complicat? Pentru ca nu renteaza?

Aici e paradoxul: Un vot nu renteaza, asa ca de ce sa mai mergem la vot? Un e-mail de protest trimis senatorului care a votat legea ANI in varianta castrata nu conteaza, pentru ca un e-mail nu schimba nimic, asa ca de ce sa ne mai ostenim sa-l scriem? Mai bine ne vaicarim pe bloguri cateva ore. Studiul latinei nu ni-l putem permite, pentru ca suntem prea saraci si nu avem instalatori, asa ca de ce sa-l introducem la materii obligatorii? Literatura universala nu trebuie nici ea studiata, pentru ca de-abia daca avem dupa ce bea apa, asa ca de asta ne arde noua, acum? Ma intreb de ce mai facem copii, cand – evident – sunt total nerentabili. Ba ma mai intreb de ce mai traim, cand, de buna seama, ne traim viata intr-o Vale a Plangerii si vom sfarsi suferind, imbolnavindu-ne, innebunind si murind?

Avem o problema cu “pragmatismul” asta. Ne-am transformat intr-un popor de Sancho Panza care nu poate vedea dincolo de utilitatea carnatului din mana si-a fanului din grajd. Revoltele individuale impotriva unui sistem absurd nu sunt rentabile. Donquijotismele sunt dispretuite. Iertati-ma. Am uitat ca nu stiti cine e Don Quijote – face parte din literatura universala de care nu avem nevoie. Noi avem nevoie doar de instalatori care sa ne repare chiuvetele. Avem nevoie doar de Sancho Panza. Pe asta il stiti. Il vedeti in fiecare dimineata, in oglinda.

Si toate astea pana intr-o buna zi, in care va veti intreba, vaicarindu-va ca de obicei, de ce aveti instalatori daca nu mai aveti chiuveta si nici apa care sa curga prin ea. Pentru asta e nevoie de oameni care sa studieze teorii total nerentabile pe termen scurt. Pentru asta, sa nu ziceti ca nu v-am spus, e nevoie de cate un Don Quijote. Pentru a scapa de comunism a fost nevoie de o Doina Cornea. A castigat Doina Cornea ceva? I s-a rentat dizidenta si bataia? Dansa spune ca “da”. Macar ne-a dat apa calda la chiuveta.

As putea continua asa mult si bine. Ma opresc, insa, aici, oferindu-va Proclamatia de la Hiroshima – o revolta total inutila dar absolut necesara.

Originalul poate fi accesat aici: http://delaepicentru.wordpress.com

Cetăţeni!

Curtea Constituţională ne arată că dreptul de proprietate asupra pensiei este sfînt. Curtea Constituţională susţine că dreptul de proprietate asupra pensiei poate fi apărat şi la graniţa Somaliei cu Eritreea. Pentru a ne convinge, Curtea Constituţională a hotărît să transforme România într-o Somalie.

Întrucît suntem prizonierii unei oligarhii, nu ne rămîne decît să ne supunem.

Prin decizia nr. 873 din 25 iunie 2010, de sacralizare a pensiilor securiştilor, ale securiştilor-magistraţi şi ale magistraţilor-securişti, Curtea Constituţională ne-a făcut un bine nesperat. Curtea Constituţională a consfinţit statul mercantil.

În consecinţă, Curtea Constituţională ne-a lărgit, virtualmente nelimitat, dreptul la muncă, şi la liberă iniţiativă.

Cetăţeni!

① Autoangajaţi-vă la negru.

② De azi înainte, sunteţi liberi a întreprinde, după puteri, orice activitate lucrativă, fără autorizaţie, fără aprobări, fără avize, fără ştampile, fără şpagă. Sunteţi liberi să vă manifestaţi spiritul antreprenorial. Sunteţi liberi să cumpăraţi orice, să produceţi orice, să vindeţi orice, să închiriaţi orice. Aţi înţeles? Liberi!

③ De azi înainte, sunteţi liberi să consideraţi că organele de reglementare şi control nu există. Aţi înţeles? Liberi!

④ Plătiţi cu prioritate asigurările de sănătate şi de pensie.

⑤ Nu înregistraţi firmele pe care le înfiinţaţi. Păstraţi însă o contabilitate clară, iar la soroc, mergeţi cu actele la fisc. Fără ştampilă de la vreun contabil autorizat. Dacă vrea bani de la voi, statul mercantil va trebui să admită că spuneţi adevărul. Va trebui să vă înregistreze firmele.

⑥ Dacă vreo autoritate a statului vă pune vreo barieră birocratică, o puteţi acuza de hărţuire. Dacă vă amendează, vă arestează, vă percheziţionează sau vă execută silit, arătaţi că statul de rapt vă împiedică să faceţi bani pentru a plăti chiar salariile şi pensiile celor ce vă persecută. Aveţi toată legitimitatea din lume.

⑦ Organizaţi-vă. Constituiţi echipe de intervenţie mixte: antreprenori şi agenţi media. Interveniţi precum taximetriştii o fac: prompt, gălăgios, ameninţător şi în masă, acolo unde vreo autoritate de-a statului încearcă să forţeze aplicarea vreunei pîrdalnice de legi ce vă tulbură drepturile constituţionale.

⑧ Dacă sunteţi învinuiţi penal, nu vă angajaţi avocaţi! La proces, arătaţi că pozitivarea dreptului la pensie atrage obligatoriu negativarea dreptului la liberă iniţiativă. Arătaţi că legile ce reglementează şi reprimă munca şi libera iniţiativă au devenit caduce, din moment ce alimentarea fondului de pensii este raţiunea supremă de existenţă a statului.

Cetăţeni!

Oligarhii ne dispreţuiesc. Îi vom sufoca cu iubirea noastră. Le vom băga pensia pe gît, şi le-o vom scoate pe nas.

Nu vor avea curajul să ne condamne. Iar dacă ne condamnă, ei înşişi vor fi condamnaţi de propria lor conştiinţă. Se vor prăbuşi moral.

Vin vremuri eroice. Priviţi-vă în oglindă. Aveţi minte, aveţi mîini, aveţi picioare, aveţi demnitate.

Nu mai suntem viermi! Prin munca noastră, iar la nevoie, prin jertfa noastră, le vom arăta că suntem oameni vii. Îi vom obliga să ne iubească!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
VoxPublica este platforma de comentarii, bloguri si opinii sustinuta de REALITATEA.NET dar este, si va ramane, un spatiu public, deschis tuturor celor care au ceva de spus intr-un mod civilizat si inteligent: cititori, bloggeri, profesionisti in orice domeniu, jurnalisti freelanceri sau colaboratori ai oricarui grup media sau institutie independenta.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!