RSS Feed

Programul PSD: să facem niște business, oameni buni

vezi toate articolele de
10 Oct 2016 la 15:00 2 comentarii 848 vizualizari.

România își ascunde sărăcia și vulnerabilitățile sociale sub preș, e tradițional.

România trebuioe să fiu o țară de patroni sau să nu mai fie deloc. Toate partidele importante lucrează pentru business. Pentru că businessul ne salvează, dacă el merge, funcționează și societatea. Asta e axioma.Nu știm exact de ce, și când businessul zbârnâie, creșterile în bază sunt infime.

Așa am ajuns să avem o politică din care sunt eliminați din start milioane de angajați. Asta e axioma. Nu voi înceta s-o enunț. Programul PSD anunțat mai nou este un plan de afaceri. Și o invitație nerușinată și precise către pături de afaceriști pentru susținere. Alegerile nu se câștigă cu săraci, cum spun ignoranții. Alegerile se câștigă cu alianțe clare pentru afaceri clare. PSD mai avea puțin și făcea direct în loc de program listă de donatori.Nu e doar prostie și lipsă de imaginație, e cinism să te lauzi că ești de stânga și să vii doar cu propuneri de relaxare fiscală într-o țară relaxată la maximum doar fiscal. Pentru că ne uităm pe datele ofiiale BNR de exemplu și aflăm că oricum mediul privat de afaceri e în totală dezordine, nu plătește corect taxe, este la limita haiduciei. Singura preocupare pare să fie aceea de a-i băga în legalitate pe aceia cu niște practici oricum sălbatice.

O altă idee de bază ar fi după mine: principalul abuz se face a vedere politic și legal. Feliuța aia prea mică pentru angajați din toate graficele (și alea bine și alea rău intenționate) se confiscă prin consens politic și chiar social (atât e de precară conștinetizarea propriei situații în cazul angajaților). Anticorupția e necesară, sigur, dar ar trebui să ne îngrijoreze mult mai mult faptul că suntem deposedați și legal, cu zâmbetul pe buze, de drepturi elementare. Viitorul arată deprimant.

Pe cine se bazează deci PSD pentru aceste alegeri din clasa de mijloc stabilă și din mediul de afaceri mic și mijlociu?

- ca de obicei, speculatorii imobiliari. Să tai taxe la vânzarea clădirilor e de un cinism greu de egalat. Oricum ăștia au câștigat și din alte bule și mai ales au umflat prețul pentru o clasă de mijloc precară care acum geme sub credite. Geme, dar nu-i nimic. De aia s-a inventat garanția de stat, ca să nu mai riște nimeni nimic în piața imobiliară, în afară de clientul băncilor.

- alte diverse mici afaceri tipice pentru acel ulei care unge rotițele de partid: se taie taxele pentru permis de pescuit sportiv. UAU!

- PSD tot nu răspunde cum au reușit creștere economică și în același timp adâncirea inegalităților. Pentru asta cine o fi vinovat? Nu tocmai politica de dăm un leu la sărăacani și un milion la ăia de-i angajează.

- umflarea în pene cu salariul minim nu mai e suficientă când ai date care-ți spun că presiunea e foarte mare ca salariul minim să devină de referință. Ori îl crești mai repede, ori stimulezi altfel acea enormă masă plătită sub salariul mediu de 2800.

- Se vorbește prea mult despre ”consum”. Omițându-se elegant informații despre cât e plata acestui ”consum” pentru reglementarea defectuoasă a unor domenii precum energie, sănătate etc.

- sub pălăria scutirilor de taxe pentru angajați plătiți sub 2000, evident că intră scutiri și pentru avocați, ziariști, arhitecți și alți clienți tradiționali ai mașinăriei de partid cu firme mici și mobile care strâng bani destul de mulți și dau taxe puține

- nici măcar această asumare a PSD a alianței cu o clasă care să stea în zonă gri și să câștige peste medie nu m-ar deranja dacă din program n-ar lipsa nici cea mai mică intenție de a începe să taxezi serios marile afaceri, marile conglomerate care alcătuiesc situații de monopol. PSD anunță ceva vag în zona exploatării de resurse. Și foarte timide anunțuri cum că se termină cu externalizarea profiturilor. În ”etape”…

- superfacilități pentru rentieri (chirii și altele derivate), că doar ăștia sunt cei mai valoroși aliați pentru partid. Cine are timp să facă politică dacă nu unul cu enșpe apartamente închiriate?

- și pentru transfer de proprietate scad taxele; va fi și mai ușoară specula cu terenuri, ole. Dacă nici asta nu taxăm, atunci ce taxăm?

- scăderea la zero a impozitului pe autoturisme; măsură ”ecologică”, probabil

- și o mare veste pentru un popor de acționari și jucători pe piețe: impozit pe dividende ZERO, ura!!!

- scopul? Să ajungem cu clasa de mijloc cu peste 1000 de euro brut pe lună la peste un milion de români! Sunt sigur că le va ieși. Și sunt sigur că vor veni costuri uriașe că să ții un sistem de sănătate, de educație și pentru restul de multe milioane.

Vă amintiți de blablaurile cu capitalul național și răul capital multinațional emise de pesediști viteji anul acesta? PSD ne spune clar prin programul său. Ne vom da patrioți așa, cât trebuie, dar capitalul național va fi încurajat în continuare să funcționeze ca un grup de pești sanitari grăsuți în marele acvariu al capitalului. Ne trebuie măcar un milion plus o elită econducătoare ca să părem și noi popor mândru. PSD a făcut un program beton pentru aproximativ 3 milioane de români (am băgat pe lângă milionul anunțat și diverse forme de rente publice sau private). Cu restul vedem noi ce-om face. PSD , da, li se adresează marilor funcționari, rentierilor medii, antreprenorilor din zone cheie de speculare a ambiguității public privat. Practic vizează o pătură a acelora care aveau cândva iluzii ceva mai liberale, dar care acum așteaptă toți perfuzii de la stat.

Acest program e ”revoluționar” pentru acea pătură pe care se bate toată lumea partinică. Practic, oamenii ajunși sau cât de cât ”înfipiți în țara asta” pot avea diverse fițe cu aer de ”nou”. Pot să nu voteze PSD. Dar PSD i-a asigurat că, și dacă nu le ies fanteziile cu eurocrați și stâlpi anticorupție, le va fi și mai bine.

Așa arată injustiție socială planificată. Să le dăm ceva celor mulți și mult celor mai puțini. Deficitul social va crește enorm. Dar se va regla natural…

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

2 comments
 • 1

  Chiar daca e trist psd-ul va castiga alegerile. Cu un PNL fara coloana vertebrala si cu restul de partide de buzunar care se bat sa stranga semnaturi si sa depaseasca pragul electoral minim soarta politica e cam dura. Ne place sau nu psd-ul are cele mai puternice organizatii in teritoriu iar de aici vin voturile. Doctrina si promisiunile din campanie sunt doar praf in ochi pentru electoratul captiv.

 • 2

  Ca PSD zice, e una.

  Da ce te face sa crezi c-o s-o si faca ?

  Posibil sa aibe mai multa sira spinarii decat liberalii .

  Posibil si sa nu .

  laur22
  2016-10-13 09:19:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!