RSS Feed

Proteste împotriva ordonanței traseismului politic la București, Cluj, Timișoara, Sibiu. Cât de prost poate fi Ponta

vezi toate articolele de
30 Aug 2014 la 10:28 27 comentarii 2973 vizualizari.

Mă tulbură gândul că Ponta va ajunge președintele României pentru (cel puțin) cinci ani (dacă nu chiar zece). După zece ani cu Iliescu și zece cu Băsescu, e deja prea mult. La fel cum mă îngrozește ideea că în pachetul Ponta președinte de România e inclus la ofertă și Dragnea premier. Dincolo de un asemenea scenariu de coșmar, ce îmi dă cu adevărat fiori e prostia lui Ponta. Capacitatea lui (și a consilierilor pe care îi ascultă mecanic) incredibilă de a genera conflicte sociale.

Am mai tot scris despre asta. Anul trecut, pe 27 august, a trimis în Parlament proiectul de Lege Specială pentru Distrugerea Roșiei Montane. A făcut-o într-un moment în care iritarea publică legată de acest subiect atinsese un nivel critic, de revoltă. Venea după FânFest, unde proiectul fusese deja popularizat și dezbătut și după celebra vizită la Roșia Montană a Comisiei pentru UNESCO, cu Daniel Barbu, Gabriela Firea, dar și cu ”celebra” Sanda Lungu care ”f**e buha” în prim-plan. Sute de mii de oameni erau la curent cu subiectul (vezi aici analiza pe care am publicat-o pe 25 august anul trecut), erau indignați de capturarea statului de către compania minieră și așteptau doar o scânteie pentru explozie. Iar Ponta a ieșit la înaintare cu ditamai torța.

Scenariul s-a repetat în acest an. Îmbălsămat de strategiile de marketing care i-au adus zeci de mii sau chiar sute de mii de like-uri (mincinoase sau cumpărate) pe Facebook, Ponta, Dragnea și consilierii lor n-au dat atenție unei mobilizări reale, discuțiilor și evenimentelor reale din rețelele sociale, care anunțau marșuri aniversare, în țară și în diaspora, pentru data de 31 august. Au ignorat că mai mulți oameni decât anul trecut au participat la FânFest și că e pe ultima sută de metri mobilizarea pentru primul festival anti-fracking din România (ManiFest, Puiești, 6-8 septembrie, detalii aici). Adică exact grosul și cea mai activă componentă a protestatarilor din toamna trecută. Ce a găsit de cuviință Ponta, la inițiativa lui Dragnea, să facă? Fix la un an după lansarea proiectului de Lege Specială de Distrugere a Roșiei Montane a făcut public proiectul Ordonanței de Urgență care permite traseismul aleșilor locali pe o perioadă determinată (!), iar a doua zi, pe 28 august, a adoptat-o în ședința de Guvern. Ca semnificație, ordonanța asta de urgență e același lucru cu Legea Specială de anul trecut. În cazul Roșiei Montane, nu ar fi urmat să se modifice legi, ci acestea trebuiau exceptate sau nu se aplicau pentru exploatările miniere de aur. La fel cum ordonanța asta nu modifică Legea Statutului aleșilor locali ci doar instituie o perioadă în care aceasta ar urma să nu fie aplicată!

Nota bene, Ponta și Dragnea au ignorat faptul că la pachet va veni și revolta adversarilor politici, a ambasadelor și a criticilor tradiționali din mass-media (nu insist asupra unei anumite doze de ipocrizie a unora dintre aceștia – despre asta a scris deja Costi Rogozanu aici). E de așteptat ca într-o măsură mult mai mare decât anul trecut să acorde și ei o atenție sporită protestelor, dar e de dorit să nu încerce să confiște mișcările de stradă – asta dacă vor să aibă cu adevărat efect.

Pentru că da, mobilizarea pentru proteste s-a produs instant. Și nu sub motivul aniversării Toamnei Românești de anul trecut, ci cu un obiectiv cât se poate de concret și fierbinte: retragerea ordonanței care pune legea între paranteze. Din câte am văzut există deja (în această dimineață) evenimente anunțate pentru duminică la București (vezi aici), Cluj (aici), Timișoara (aici) și Sibiu (aici). Dacă sunt și în alte orașe, vă rog semnalați-le cu un link, la secțiunea comentarii.

Un prim set de revendicări a fost postat deja pe evenimentul de la București:

Retragerea imediată de către Guvern a ordonanței de urgență pentru migrația primarilor

► Semnarea de către partidele principale și candidații acestora a unui Pact Național împotriva Migrației Politice, prin care se angajează să nu mai accepte aleși locali și parlamentari ai altor partide

Simplificarea procedurii de recall a primarilor (legea 286/2006) prin care cetățenii să poată solicita în mod real referendumuri pentru demiterea edililor în culpă

Reformarea legii partidelor și a legilor electorale.

În acest an, Toamna Românească începe cu o zi mai devreme și se anunță lungă din cauza prostiei lui Ponta. Pe de altă parte însă, și mulțumită prostiei lui Ponta.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

27 comments
 • 1

  Pe aceeasi tema , merita citit articolul lui Radu Vancu din Contributors.

  contributors.ro../

  Mircea
  2014-08-30 10:36:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Dragnea e o Nulitate Absolută, mai prost la orice decât Vacă, Boc, Ponta la un loc. Binențeles în afară de a duce și aduce morți la votare la votat PSD cu dricu de partid!

  Oricine Preșdinte dintre cei care și-au anunțat candidatura până acum, mai puțin Udrea și bunul ei colaborator Pompa!

  Cioara revopsită
  2014-08-30 12:13:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Soarta Ro. e pecetluită.Daca Boc era un papagal cu 3 neuroni. Dragnea are 1 bucată neuron care şi ală funcţionează intermitent. Ponta pâna acum a dovedit o mare dragoste de baroni şi penali în general. Ca preşedinte să aibă pe mână toate funcţiile de care beneficiază Băsescu CCR, ANI, servicii. A spus deja ce legi vrea să promulge pe unele a deja a încercat şi dintr-un motiv sau altul nu le-au reuşit PSD-istilor. Ca preşedinte sigur îi va reuşi tot ce şi-a propus.
  Singura modalitate de a-l/i opri pe Ponta este să NU ajungă preşedinte. Poate a făcut vreo prostie şi a intrat în vizorul DNA-ului scapăm de el pe căi naturale, se duce la puşcărie alături de oamenii lui din gaştile de baroni şi politruci infractori PSDişti.

  E Clar
  2014-08-30 12:52:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  @E Clar:
  Nu-mi dau seama cam ce vrei tu sa spui, dar din cele exprimate de tine reiese ca Ponta est un tip capabil, cu multi neuroni , caruia sigur îi va reuşi tot ce şi-a propus.

  Nu inteleg atunci de ce vrei sa-i barezi drumul. De fapt doresti ca DNA-ul sa puna bariera, nu alegatorii.

  Mircea
  2014-08-30 13:32:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  @E Clar:
  In spiritul celor gandite si spuse de tine as merge cu rationamentul mai departe.

  Boc a fost cel mai slab PM din istoria Romaniei(spui si tu ca avea 3 neuroni) deoarece a taiat salariile si pensiile (pensiile nu le-a taiat, dar noi zicem ca le-a taiat, sa nu ne complicam.)

  Basescu a fost cel mai slab presedinte de la regele Burebista incoa’ deoarece si el a fost de acord cu taierea salariilor si pensiilor (salariile bugetarilor, dar noi zicem simplu salarii, sa nu ne complicam).

  Ponta a fost cel mai bun PM din istorie deoarece a marit pensiile si salariile.

  Firesc, logic, tragem concluzia ca Ponta va fi cel mai bun presedinte pentru urmatorii 10 ani (15 daca schimba Constitutia) si putem fi siguri ca Victor Ponta, ca presedinte, va mari pensiile si salariile.

  Avem vreun motiv sa-l oprim pe Ponta ?!

  Mircea
  2014-08-30 13:46:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  toti fraieri mor de grija traseismului ACUM dar:

  1.in 2004 chiorul interlop s-a maro pe votul popular care a dat CISTIGATOR psd-pur a rupt din alianta pur ca sa-si faca el majoritatea lui CARE NU A FOST CEA VOTATA DE POPOR cum a fost ? bine ca era cu noi.Si nici nu ne putea grivco ca acolo am mers cu caciula in mina .
  2. in 2005 sau 2006 chiorul cu gasca lui a dar o lege care a dat liber la MIGRATIA POPITICA atunci psd pierzind cam 400 primari care au trecut la pdl.Si atunci era de bine ca era cu noi.
  3 in 2008 chiorul interlop IAR sa- maro pe votul popular cind a rupt din psd traseistii lui oprea ca sa-si faca majoritatea care a reusit sa se se maro pe mil de oameni in 2010 a fost tot bine ca si atunci era cu noi.
  In toate aceste trei cazuri unde dracu ati fost ca acum va vad ca muriti de grija democratiei. Unde ati fost sau atunci nu se pune si acum se pune.DE CE? ca nu mai este cu noi.
  Lasa fratilor bine face stati ca asta nu-i decit inceputul. Asta ca sa vedeti si voi cum este cu democratia. Cit toate abuzurile erau facut de voi toate erau bune si frumoase cind nu mai sint cu voi au devenit naspa. A dracului dubla masura.
  O rugaminte am apelati la gidea si badea ca sa stringeti si voi ceva mai multi oameni ca am vazut citi a reusit sa adune moarte pasiuni si marea coalitie de dreapta cam citi vicepresedinti are marea alianta sau ceva doar un pic mai multi.ca pmp la cit de multi au fost au renutat
  hihihihihi

 • 7

  scuze am uitat.

  ce face boc este cu mult mai moral sa stai cu tricolorul la git pus datorita unui partid si sa sustii in campania electorala alt partid. Asta da moralitate nu ce face dragnea ca da lucrurile pe fata CLAR fara echivoc.
  Si pentru asta ies oamenii in strada la cluj? miramas.Sau nu se pune ca si asta este cu noi.
  Sau este mai buna mizeria lui boc decit aia lui dragnea.Si daca da DE CE?

 • 8

  @nae:
  Nu cunosti.
  Din 1990 pana in 2006 traseismul la primari si CJ era la liber. Pentru prima data in 2006 PDL a dat o lege care OPREA TRASEISMUL, cu un preaviz de 45 de zile. Mai pe intelesul tau, primarii fosgaiau oricum , dar au fost anuntati ca peste 45 de zile se va termina distractia.

  Legea a fost votata in parlament, de catre toate fortele politice, la modul civilizat.
  Aceasta lege a fost si este valabila si acum, dar uite, au bagat pesedeii tampenia asta golaneasca, cu suspendare legii, pe 45 de zile prin ordonanta de urgenta !! Oripilant.

  Probabil nu ai priceput diferenta,inafara de lăbar şi loază , nu prea te descurci.

  Ti-am mai spus, nu esti decat o relicvă bolşevică.
  Ma mir cum nu-ti este jenă te tine însuţi.

  Mircea
  2014-08-30 14:43:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  @nae: #7
  “miramas” ???????

  Chiar nu-ti crapa obrazul de rusine, bolsevic analfabet ce esti ?!

  Mircea
  2014-08-30 14:46:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Exact invers. Pune NOT în faţă la tot ce-ai scris de Ponta. Ponta e bun dar numai pentru baronii locali şi infractorii corupţi din PSD si de pretutindeni. Doar e sluga lor. De unde şi legea Baronatelor de partid.PSD-ul e un complicat sistem mafiot de care abia acum se ocupă DNA-ul.Băsescu e ăla al rău, Ponta-PSD tacsu. Cu legi de anii tip bolşevic de anii 50 dar în interes privat de corporaţie. Evacuează o localitate când vor muschii unui client al PSD-ului. Că i se pare ca e un resursă minerală sau de altfel care trebuie exploatată(adică ciordită).

  @Nae
  Gâdea şi Badea strâng 60.000 de persoane la un concert de manele organizat de Antene. Mai nou o să-l organizete la DNA să-l scape pe hoţul Felix de la puşcărie.
  Ponta e un tip capabil, cu mulţi neuroni, care nu prea sunt ai lui şi căruia sigur îi va reuşi tot ce i s-a impus de către baroni.

  E clar
  2014-08-30 14:46:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Ce subiect, “traseismul politic” la alesii locali.

  Dl Gotiu este revoltat.

  Oameni politici sunt revoltati.

  Ambasadele SUA si MB sunt revoltate.

  Dar ce sa vezi? Democratia nu este pentru catei (asta pentru cei care stiu fabula). De fapt, cu cat urci la un nivel mai inalt, “traseismul” nu doar ca este permis, dar devine chiar o virtute. Toti cei care sunt acum revoltati de traseismul alesilor locali (cel mai de jos palier politic din Romania, nu au fost deloc deranjati de traseismul la nivele mai inalte, unde respectivul traseism ar fi mult mai periculos.

  Presedintele Basescu, ales presedinte cu sprijinul PDL, scapat de suspendare de acelasi PDL, apare pe facebook si spune “adio PDL”. Dna Udrea, aleasa pe lista PDL, trece la PMP.

  Ambasada SUA nu spune ca in SUA traseismul politic la nivelul Congresului federal este permis, mai mult congresmeni trecand fara probleme de la un partid la altul. De nivel local ambasada SUA nici nu ar trebui sa vorbeasca, pentru ca reprezinta guvernul federal american, care nu are nicio putere in SUA nici macar asupra statelor federale, ce sa mai spun de nivel local. Ar fi ridicol ca guvernul SUA sa isi dea cu parerea despre probleme de nivel alesi locali in Romania, cand exact acelasi guvern federal american este oprit de Constitutia SUA sa se pronunte cum statul Nebraska isi rezolva problemele alesilor locali.

  Ambasada MB nu spune ca la Londra traseismul este permis(in limba engleza traseismul este un termen onorabil si este denumit “crossing the floor”), de exemplu fostul PM W. Churchill trecand ca parlamentar de la Conservatori la Liberali in 1904 ca sa revina apoi la Conservatori in 1924. Asta nu l-a impiedicat pe Churchill nici sa primeasca cele mai inalte distinctii ale MB, inclusiv extrem de exclusivistul Ordin al Jartierei, cea mai inalta distinctie regala britanica, nici sa fie declarat cel mai mare britanic al tuturor timpurilor.

  La urma urmei fiecare partid isi trece pe lista oameni in care partidul respectiv are incredere. Cand cei pusi de lista chiar de catre partid parasesc partidul inseamna ca partidul care i-a pus pe lista este vinovat. Cetatenii voteaza si partidul, dar voteaza un nume! Daca se vrea oprirea “traseismului”, atunci sa votam doar o sigla de partid si sa lasam dupa alegeri partidele sa puna pe cine vor ele in consilii locale, primarii, consilii judetene, parlament, presedintie.

  Nimeni nu spune nimic despre abuzurile legii administratiei publice impotriva consilierilor locali! Poate nu stiti, dar chiar daca ei nu parasesc un partid, consilierii locali sunt automat demisi daca partidele lor le retrag “mandatul”. Este un abuz incalificabil, facut sub acoperirea unei legi anti-democratice. Sute, poate mii de consilieri locali sunt demisi astfel, la solicitarea partidelor, fara a fi nevoie de nicio justificare, nici macar formala, pentru a fi inlocuiti cu oameni mai convenabili partidelor (cu rude si prieteni de-ai sefilor partidelor, sa spunem adevarul!) , desi votul cetatenilor a fost dat unor persoane concrete (cei demisi ulterior de partide).

  Dl Gotiu cere simplificarea legii de demitere a primarilor. Actualmente legea 286/2006, la art. 73, alin. (4) spune ca “Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat in fiecare dintre localitatile componente ale comunei, orasului sau municipiului.”

  Ce simplificare mai vreti dle Gotiu cand legea actuala da dreptul unei minoritati de 25% sa declanseze un referendum pentru demiterea unui primar deja ales cu majoritate de voturi? Da, legea “prea complicata” dupa dvs permite ca referendumul sa fie declansat de un sfert din locuitori. De cati locuitori vreti sa fie nevoie sa se declanseze un referendum de demitere? 10%, 5%, 1%?

  Adevarul
  2014-08-30 17:07:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  “traseismul politic” la alesii locali. Traseism politic în masă pe pricipiul pompălăului cine nu e cu noi e automat împotriva noastră şi nu primeşte nimica de la buget. Cine e cu noi va fi felicitat cu toate şpăgile de rigoare. Şi Buget local pe măsură, fonduri cu duiuml de drumuri etc.

  Nota de plată va veni după sub formă de plocoane către diverşi sponsori, contracte cu statul către firme de partid ( a se citi firme de construcţii,asfaltări). Acum se duce marea bătălie pe caşcaval. Băieţii sunt pe fază. Cine nu e atent să primească acum Salut după. Totul contra cost voturi către PSD, turism şi mănarii electorale. Pe scurt fraude la scară naţională,în n-şpe feluri greu de observat, probat etc. Oricum dacă sunt prinşi nişte fraieri de jos pică, nu organizatorii fraudelor.

  Deci
  2014-08-30 17:38:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  P.S. Este amuzant sa-l vezi printre cei revoltati de ordonanta “traseismului” pe dl Crin Antonescu, exact acelasi care in calitate de presedinte PNL a infaptuit cel mai inalt act de traseism politic din istoria Romaniei, cand la nici 3 zile dupa alegerile europarlamentare, a trecut toti europarlamentarii PNL de la partidul european ALDE la partidul european PPE, in dispret total fata de alegatorii care tocmai daduse-ra votul PNL-ALDE. Si asta dupa ce inainte de alegeri dl Antonescu si apropiati ai dansului au respins categoric zvonurile ca PNL ar intentiona sa treaca la PPE! Ipocrizia dlui Antonescu se dovedeste astazi totala, daca acum dansul mai are obraznicia sa critice alte persoane de “traseism”.

  Adevarul
  2014-08-30 17:41:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  @Adevarul:
  @Deci:

  Nu de traseism este vorba, ce e atat de greu de inteles?!

  Guvernul a emis o ordonanta de urgenta neconstitutionala si noi ne uitam de pe margine si constatam ca nu putem face nimic. Ne rugam de Ponta s-o retraga si de Ciorbea sa o atace. Despre asta e vorba.

  PS. Asa a fost si in vara lui 2012, cand acelasi guvern a emis o aberatie similara prin care sechestra CCR (la acea vreme multi de pe-aci chiar …aplaudati isprava uselistilor ). Atunci, din fericire , ne-a sarit in ajutor SUA si UE.

  Concluzia este socanta : la noi poate veni oricand un tembel la putere care poate da ordonante de urgenta prin care suspenda tot ce vor muschii lui, de la legi pana la statul de drept, in ansamblu.

  Mircea
  2014-08-30 17:52:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  mirciulica

  1.iar ti-ai injurat parintii tata

  2 in virtutea a tot ce spui face si boc ce face, pe hirtie cu unii, in fapt cu altii.Ca el nu este bolsevic este doar o progenitura ca si tine.
  3.dar despre taseismele IMPUSE DE CHIORUL INTERLOP ceva ceva?
  Sau astea nu se pun ca nu erau cu primarii adica esalonul trei, era esalonul unu al traseistilor.Si daca tot au fost cu noi era de bine
  4 pentru lipsa cratimei da o erata, greseste el telectualul neamului de trebuie sa-l corecteze m.badea, deci mi se permite si mie.Sau si aici ca la restul la el merge ca este cu noi, la mine nu ca nu este cu tine
  hihihihihi

 • 16

  @nae:
  Daca era doar o cratima, te iertam. Din pacate, sunt două.
  Nu de alta , dar in vocabularul tău in mod sigur intră şi ” căca-m-aş ” şi ar fi păcat să poceşti frumoasa limbă română.

  PS. Aia cu Pleşu e chiar o măgărie de bolşevic obraznic.

  Mircea
  2014-08-30 20:03:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Va tulbura, dle Gotiu. Doar va tulbura, nu va alarmeaza, nu va mobilizeaza. Luati ceva si va va trece. Mai ales daca va promite ceva linistitor in legatura cu cele doua subiecte, e adevarat importante si grave – R M si Pungesti – la care se pare reduceti Romania. Aproape ca v-ati consola daca Dragnea ar fi ceva mai destept,
  In timpul asta, Monica Macovei se zbate aproape singura, societatea civila nu a sarit sa o apere,sa o sustina, sa devina o forta electorala impunatoare.

  valll
  2014-08-30 21:17:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  mirciulica

  ce placere sadica ai sa-ti injuri parintii, ei stiu?

  ceva ceva de de cit de moral este boc, ca este primarul unora si suporterul altora ce zici? sau nu se pune.Si apropo de asta ia zi tu ca le stii pe toate:
  -cine este mai moral dintre dragnea CARE VREA LIMPEZIREA APELOR SI BOC CARE ESTE LA STO ESTE PRIMARUL PDL SI SUPORTERUL PARASUTEI.
  Cit despre greseli am inteles la el se poate la alti nu. De ce? ca este cu noi.Aha Aha
  Cit despre vocabular ce sa zic fiecare are ce merita si apoi eu ca suporter al regelui metaforei si a parabolei regretatul fanus neagu scriu mai academic zic “ma maro” si nu mai am nevoie de nici-o cratima.Nu sint bruta ca tine
  hihihihihihi

 • 19

  [...] Ponta adoptă un OUG care deschide perioada de transferuri inter primari. Bavo bă ! În paralel Gotiu, cum care Gotiu – Gotiu #unitisalvam Roşia Babană – se revoltă şi cheamă la demonstraţie spunând că e un pericol. Păi nene, pericol era [...]

 • 20

  e aproape normal că toţi jurnaliştii lui vox au sărit pe ordonanţa traseiştilor că doar d-aia îi plăteşte guşă…
  doar stelian negrea are alte subiecte

  trolu
  2014-08-31 17:07:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Bai 200 de mitingisti plictisiti, mai bine va duceati sa umpleti sala de la Teatrul foarte mic. Ia zi, puternicule, cand ne mai sperii cu un miting mamut?

  andrei plescoi
  2014-08-31 23:23:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  Am dat întâmplător peste o carte nou apărută. Poate vă interesează.
  McBroom, Matthew (ed.); The Effects of Induced Hydraulic Fracturing on the Environment; Commercial Demands vs. Water, Wildlife, and Human Ecosystems; Apple Academic Press + CRC Press, 2015
  Pentru “răsfoire” poate fi descărcată de pe libgen.net.

  Sicmar
  2014-09-01 00:32:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  pentru asta au iesit oamenuii in strada? sau pentru asta nu ca nu este cu ponta

  dcnews.ro/boc-a../

  sau de asta:

  “Este o acțiune strict electorală și mincinoasă, și ipocrită, și populistă, și demagogică. Tocmai de aceea vom susține moțiunea de cenzură pe acest subiect”, a conchis Elena Udrea,” –

  cit de fraier sa fii sa vorbesti de funie in casa spinzuratului.Uite cine vorbeste de ipocrizie.
  ce vreti mai mult de atitia.
  Ca cineva vrea sa limpezeasca apele clar este nasol. De ce? ca nu este cu noi.
  Asta ca sa nu mai vorbesc de standardele criteriile morala dreptei.Stau cu mortul pe masa si il cauta in alta parte.Psd-isti sint ipocrti dar asa zisa dreapta reprezinta culmea ipocrizie politice.
  Cit tupeu tata, cit tupeu.
  PS.inca o data va sfatiesc si asta o fac gratis.Cind mai vreti sa demonstrati luati consilieri pe gide si badea. Sint singurii cu care nu riscati sa va faceti de cacao. doar pocnesc din degete si fac 5 mii de demonstranti ca daca o fac de doua sau trei ori adune peste 10 mii ca la plimbare.
  Apropo la cluj citi demonstranti au fost?.Fara sa numarati si reporterii

 • 24

  [...] voxpublica.realitatea.net [...]

 • 25

  For most recent news you have to go to see internet and on web I found this website as a finest web site for hottest updates.

 • 26

  What a funny blog! I really Proteste împotriva ordonanței traseismului politic la București, Cluj, Timișoara, Sibiu. Cât de prost poate fi Ponta « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET enjoyed watching this humorous video with my family as well as together with my mates.
  Womens UGG Fabrice soldes animation-lalic../

 • 27

  Hello colleagues, its wonderful paragraph Proteste împotriva ordonanței traseismului politic la București, Cluj, Timișoara, Sibiu. Cât de prost poate fi Ponta « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET on the topic of tutoringand fully defined, keep it up all the time.
  Kobe Bryant Store hopwc.org/onlin../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!