RSS Feed

ALERTĂ: Protest la Guvern, în desfăşurare! (FOTO) Urmează alte proteste în stradă la Bucureşti, Cluj, Timişoara, Alba Iulia, Iaşi, Braşov şi Bruxelles. Revoluţia cu Roşia Montană. La Bârlad, cu gazele de şist

vezi toate articolele de
28 Aug 2013 la 17:10 45 comentarii 7552 vizualizari.

UPDATE: La câteva minute după ce am postat articolul, pe Facebook a început să circule o fotografie cu primele proteste, care au început în această după-amiază, în faţa sediului Guvernului din Bucureşti:

UPDATE 2: Intervenţia “forţelor de ordine”

UPDATE 3: Mihail Bumbeş (unul dintre protestatari): “Am încercat să atragem atenţia asupra acordului pe care Guvernul l-a dat ieri legii speciale pentru Roşia Montană, pentru că, exceptând presa tipărită şi online, televiziunile au evitat subiectul. Am fost patru oameni care ne-am legat cu cătuşe de poarta de acces interioară, având două mesaje pentru Guvern: să-şi retragă acordul de ieri şi să-şi dea demisia pentru încălcarea promisiunilor făcute anul trecut”. Într-o primă fază, agenţii de pază ai Guvernului au reuşit să taie cu foarfeci speciale cătuşele a doi protestatari, pentru ceilalţi doi fiind necesară tăierea gardului. Acţiunea a durat aproximativ 30-35 de minute, protestatarii fiind apoi urcaţi în dubă şi duşi la Secţia 1 Poliţie, Bucureşti.

***
Decizia de ieri a Guvernului Ponta de a aviza proiectul unui legi speciale pentru Roşia Montană şi de a-l trimite în Parlament pentru a fi votat a iritat Opoziţia. În această dimineaţă, Asociaţia Alburnus Maior a anunţat că a notificat Primăria Roşia Montană în privinţa unor proteste permanente pe o perioadă de patru luni, cu posibilitate de prelungire succesivă. “Roşia Montană a fost declarată localitate sub stare de asediu de către Guvernul României şi compania minieră. Astăzi, Asociaţia Alburnus Maior a depus la Primăria Roşia Montană o notificare de organizare a unui miting permanent pe o perioadă de patru luni, cu posibilitate de prelungire succesivă”, a declarat, de dimineaţă, Eugen David, preşedintele Alburnus Maior.

În acelaşi timp, pentru data de 1 septembrie (duminică), de la ora 17.00, s-a început mobilizarea pentru mitinguri de protest la Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Alba Iulia şi Braşov. De asemenea, un protest este anunţat şi la Bruxelles. În aceeaşi zi şi de la aceeaşi oră, la Bârlad e programat un protest împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Sub titlul „Revoluţia începe la Roşia Montană”, pe grupurile de Facebook mii de persoane au anunţat deja că vor participa la aceste proteste.

Decizia Guvernului Ponta legată de legea specială pentru Roşia Montană vine după o săptămână în care articolele şi înregistrările din presa online şi de pe Facebook despre aşa-zisa vizită de „informare/documentare” a Comisiei UNESCO a Parlamentului şi a ministrului Culturii, Daniel Barbu, la Roşia Montană au adunat peste 200.000 de citiri-vizualizări. Anunţul Guvernului, făcut public ieri seară printr-un comunicat de presă, a adunat alte zeci de mii de reacţii de iritare şi revoltă pe grupurile de socializare online.

***

Citeşte şi:

ÎN SFÂRŞIT: Ponta a recunoscut oficial că PROIECTUL MINIER DE LA ROŞIA MONTANĂ E ILEGAL!

***

Fragmentul din comunicatul Asociaţiei Alburnus Maior, remis astăzi presei:

„(…) Acest demers din Parlament aduce grave schimbări legislative de natură derogatorie, necesare în mod obligatoriu pentru transformarea unui proiect minier ilegal într-unul acceptat aparent democratic. Atitudinea de subjugare a Guvernului român în profitul companiei miniere este deplină și conduce la acte deosebit de grave precum prejudiciarea interesului național și anularea suveranității justiției.

(…) „Guvernul îi prostește pe parlamentari. Așa cum nu se votează asupra modului de realizare a unei intervenții chirugicale pe inimă, tot așa este de neconceput supunerea la vot, în afara procedurii legale de autorizare, a unui proiect pe bază de cianuri cu potențial devastator asupra țării și asupra noastră, a locuitorilor din Roșia Montană. Chiar dacă legea trimisă de către Guvern în Parlament este cu dedicaţie pentru Roşia Montana Gold Corporation, menită să îndepărteze unul câte unul obstacolele juridice întâmpinate de companie, odată votată ca lege, ea va afecta direct viaţa fiecărui cetăţean român.”, a declarat Călin Caproș, vicepreședinte Alburnus Maior.

„Vom face astfel încât parlamentarii din toată țara să știe ce votează și să afle totodată că votul lor nu este lipsit de urmări. Toți cei ce cred în libertate trebuie să-și vadă parlamentarii aleși. Azi am văzut cum niște inconștienți lași au votat pe ascuns propunerea unei legi fără să stea nici măcar o secundă să evalueze consecințele sale. Guvernul Ponta uită că cei ce nu țin cont de voința poporului sfârșesc rău. Le vom reaminti! Vom lupta prin TOATE mijloacele posibile pentru a ne păstra și apăra pământul și libertatea. Membrii Guvernului și Parlamentului sunt din acest moment singurii răspunzători pentru evolutia evenimentelor, orice va presupune asta!”, a declarat Eugen David, președintele Alburnus Maior.”

Comunicatul integral îl puteţi citi aici.

***
Marea Adunare de la Roşia Montană, duminică, 18 august

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

45 comments
 • 1

  Urez succesuri protestatarilor, si daca il dati jos si pe Ponta va v-a fi natia recunoscatoare.
  Asta insa nu-i adevarat: “„Guvernul îi prostește pe parlamentari.”
  Ei nu pot fi prostiti; asa sint ;)

  victor L
  2013-08-28 17:18:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  #victorel: “va v-a fi”

  Bai victorele, las-o-n durerea ei de treaba! Daca vei scrie corect (“va va fi”) precis iti va fi natia recunoscatoare.

  natiunea recunoscatoare
  2013-08-28 17:42:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Eu cred ca Parlamentul o sa invalideze aceasta imensa tampenie facuta de Ponta. Daca nu soarta lor este pecetluita !!! Curiozitatea este cum de opozitia nu face gura deloc, tace malc !!! Este incredibil in ce tara traim !!!

  Stefan
  2013-08-28 17:47:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Unde gasesc informatii despre evenimentul din Brasov?

  tiberius
  2013-08-28 17:52:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  @tiberius:

  dă click pe cuvântul Braşov din text (cu roşu)

 • 6

  @tiberius: click pe cuvantul Brasov (cu rosu) si te trimite la pagina de facebook a evenimentului unde gasesti detaliile. probabil este la fel ca si in alte orase: 1 septembrie, ora 17 intr-o zona centrala

  Laura M
  2013-08-28 18:01:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Pe ce post TV se vad protestele?

  Mircea
  2013-08-28 18:19:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  ultima solutie inc-o revolutie!

  tara de prosti
  2013-08-28 18:36:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  E delir in PDL. Dupa Boc, Papahagi:)

  https://www.facebook.com/adrian.papahagi/posts/563484967048695

  Maxa
  2013-08-28 19:04:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  S-ar putea sa primiti o sustinere neasteptata de la PSD. Nu m-ar mira ca insusi Ponta sa fie varful opozitiei fata de Rosia Montana.

  Sa jure ca el vrea RMGC, ca prim-ministru, dar in calitate de deputat, voteaza contra. E …cumva in stilul personajului care nu poate respira fara sa minta.

 • 11

  @tara de prosti: Gresit! Ultima solutie…O REVOLUTIE, cred ca deja stim cu totii ca in ‘89 a fost lovitura de stat!

 • 12

  @mac gregor: exact asta sper si eu.

  Maxa
  2013-08-28 19:29:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  Victoras Ponta isi da cu stangul in dreptul. In Parlament sigur o sa voteze cu NU spunand ca la guvern trebuie sa coabiteze si ca deputat trebuie sa reprezinte pe romani. Sunt curios cum o sa voteze opozitia, sa vezi acolo fatarnicie maxima. Acum or sa voteze impotriva ?

  Dinu
  2013-08-28 19:36:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Mesajele transmise de bloguri ca acesta sau altele nu ajung la publicul larg needucat sau cu mintea in cu totul alta parte decat la cianuri, fracutare hidraulica and related. Ei preiau pe nemestecate (sau prea putin) ce le ofera televiziuni ca Antenele, RTV daca zic Basescu e rau sau Ponta e bun asa e(evindent nu luat punctual daca e bun sau rau ce fac). Anul trecut lumea a iesit in strada ca erau toti anti Basescu si cam atat. Acum ajoritatea televiziunilor sunt de o parte sau alta a puterii implicit directiile pe care isi duc audienta sa le vada. Publicul romanescu nu are mentalitatea celui din Franta sau Spania sa iasa in strada un milion si sa protesteze si sa nu fie ceva neobisnuit. Adica majoritatea telev. romanesti vor apara cu orice pret ce face guvernul Ponta in comun cu Basescu. Inclusiv cianurile RMGC. Romanii sunt interesati de can-can si tot felul de intrigi si faze de prost gust. Numai pentru cianuri nu-i prea intereseaza sa iasa zeci de mii (o cifra mare pentru Romania) sa protesteze daramite sa mai darame guverne.

  Nu ai cu cine
  2013-08-28 20:37:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  “UPDATE 3: …. exceptând presa tipărită şi online, televiziunile au evitat subiectul….” l-am vazut dupa primul comentariu(17). Majoritatea nu prea stau cu ochii pe alte surse de stiri decat ce le ofera TV-ul si cred ca e destul rar sau deloc online. Poate cu execpetia Facebook sau ale altor retele de socializare.

  Guvernul asta ar trebui demis doar pentru faptul ca a mintit populatia cu “Boc e rau pentru … puneti-ne pe noi sa …”.Ca dupa sa vina ei in locul lui Boc si acuma sa puna in aplicare exact unul din punctele pentru Boc sau Ungureanu au zburat si insusi Ponta in persoana i-a acuzat ca sunt rai. Valabil si pentru gazele de sist.

  Nu ai cu cine
  2013-08-28 20:47:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Ponta si Antonescu au dovedit ca sunt Mincinosii Natioanali. Au zis sustinut despre cianuri si fracturarea hidraulica si cand s-au vazut in barca puterii au dat-o la-ntors. Cea mai mare Tzeapa din Politica Romanesca mai mare decat aia cu Bechtel. Garantat Gitentein.

  Apropo
  2013-08-28 21:13:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @tiberius: cauta pe facebook

  chioru
  2013-08-28 21:59:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Bravooo!! Guta ne vedem in 1 septembrie in Cluj-Napoca.

  Goagal
  2013-08-28 22:02:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  @Apropo:
  Nu opozitia la cianura si fracturarea hidraulica i-a adus pe Crin si Ponta la putere. Pentru ei asta a fost la “si altele”. Alternarea la putere -fenomen normal in democratie – a fost facilitat de criza economica si masurile dure luate de catre PDL. Procentul urias cu care a castigat se datoreaza clar masivului sprijin al mass mediei, care a apelat la cele mai josnice metode ale propagandei : minciuna, manipulare,populism.

  Asa a ajuns USL la putere cu procent de peste 70%. Nu Rosia Montana i-a adus pe ei la putere, ci Antena 3, care a transformat poporul in milioane de replici ale celebrului simpluţ @nae.

  De aia nici nu se sinchisesc de Salvati Rosia Montana. Deocamdata au situatia sub control. De vor vedea ca-i gadila ceva neplacut pe la ochi/urechi, pornesc imediat aparatul de manipulare (o sa vedeti in studio la Antena 3 o femeie din Rosia Montana cum va afurisi pe toti cei care …le fura locurile de munca) si situatia va reveni la normal.

  Mircea
  2013-08-28 22:24:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  @Mircea 20
  USL-ul a accedat la puterea prin votul anti-Basescu-Boc. Rosia Montana si gazele de sist au fost doare unele dintre elementele din guvernarea lui Boc-Basescu pe care le-au criticat uselistii. Antenele un instrument al USL. Dupa au uitat ce-au zis si Ponta a devenit Boc II prin continuarea planurilor lui Boc in persoanal. Problema consecintele permanente.

  Apropo
  2013-08-28 22:31:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  @Nu ai cu cine:
  Doar la inmormantarea mamei unor parasute s-au adunat peste 1000 de curiosi dar pentru a protesta cand guvernul ii fura nu vin nici 100.

  gore
  2013-08-28 22:48:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  Am dat click, bineinteles, pe Brasov, dar in pagina deschisa este doar evenimentul din Bucuresti. Cine organizeaza in Brasov?

  Tiberius
  2013-08-28 23:44:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @ Băi natiunea recunoscatoare,
  Nu te da bascula, ca asa nea invatat la vremea noastra ca sa nu-l conplexam pe Ceausescu, ca la el prestam atunci, iar Base era oricum prea tinar si El nici nu scrie, ca lui i-i editeaza aia mică. Si io corecteaza presedintele Norvegiei cind il intilnest-e la Consiliu Europei. La un spritz anticomunist, de modernizare a Romaniei, de unire cu Republica Moldova si de urechier-e a Ungariei. Ca ungurii nu stie sa vorbese romaneste.

  victo-r L
  2013-08-29 00:00:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  Am convingerea ca Ponta si Antonescu nu vor vota legea cu inceperea exploatarii la RM. Ei nu vor vota deloc. Ponta va pleca cu cateva ore inainte la o intalnire importanta, in tara sau strainatate, iar Antonescu nu va auzi ceasul desteptator in acea amiaza si cand va veni in saptamana urmatoare la treaba va spune ca trebuia opozitia sa o respinga, sau sa n-o promulge “suspendatu”.

 • 25

  Romanii au capitulat in fata politicienilor care distrug tara. Daca pentru un asemenea protest s-au mobilizat doar 4 oameni atunci ne meritam soarta si le dam astfel apa la moara acestor borfasi sa faca si mai rau.

  Ioana
  2013-08-29 06:21:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @Ioana:
  Oamenii nu sunt informati corect. Sursele de informare sunt in mana politicienilor, asta e tragedia.

  PS. La concertul lui Roger Waters (Pink Floyd) au fost peste 50.000 de oameni. „Mother, should I trust the government?” – „La dracu’, nu!”

  Mircea
  2013-08-29 07:46:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  Ioana, în Franţa au ieşit milioane de oameni, zile întregi, să protesteze împotriva legalizării căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

  Rezultatul?!

 • 28

  @Ioana:

  nu descuraja, a fost doar warmup ;)

 • 29

  pentru brasov nu este creat nimic pe facebook

  Paul
  2013-08-29 10:58:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  habercorp.com/a../

  Goth
  2013-08-29 11:25:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  mai mult decat proiectul aberant de lege promovat de guvern trebuie sa ne ingrijoreze ultima reduta de aparare a legalitatii: curtea constitutionala care a ajuns o oficina politica a celor de la putere indiferent care or fi ei…
  la fel de mult trebuie sa ne ingrijoreze independenta justitiei, alta reduta cucerita de basescu dupa atatia ani de mandat…
  pt ca in niciun stat de drept o lege care se substituie actelor administrative emise in baza a o sumedenie de alte legi nu poate trece de curtea constitutionala

  trolu
  2013-08-29 12:06:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  @Goth

  in caz ca se va exploata candva
  (eu as vrea sa nu se intample deloc in zonele populate sau apropiate de cele populate, sau de mare bogatie naturala: munti/paduri),

  HGP pare o tehnologie mult mai curata.
  Cine stie? Poate un ‘release’ si mai bun al acestei tehnolgii va permite o extractie cu efecte nocive foarte mici.

  Un cazul HGP, dupa macinare (si eventuale tratamente primare, in functie de tipul de zacamant, de minereu), urmeasa etapa de Tratare/Separare:

  – Vat Leaching – HGP Lixiviant (slow stirring)

  care e etapa esentiala de separare in 2 fluxuri distincte:
  -1 Solutia de aur (care nu contine practic alte metale in afara Au)

  -2 Restul de material (care contine celelalte metale)

  Restul de material ar putea fi prelucrat teoretic la randul sau cu alte tehnologii,
  pentru separarea si obtinerea metalelor atat de importante si mult mai valoroase chiar decat Aur,
  dintr-un zacamant ca cel de la RM:
  Galiu, Germaniu, Vanadiu, Titan, Arsenic, Cobalt, Nolibden, Crom .
  Asta in cazul in care trateamentele primare/preliminare HGP si tehnologia principala de separare a solutiei de aur
  nu afecteaza compoztia primara a materialului de prelucrat si pastreza cam aceleasi concentratii ale metalelor enumerate anterior (cele ale zacamantului).

  despre contemporani
  2013-08-29 12:17:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  Cele 15 propuneri USL pentru guvernale

  la punctul 8, aveam asa:
  Respingerea proiectului Rosia Montana, cu evaluarea corecta pe trei zone: respectul pentru mediu, protejarea interesului national si combaterea coruptiei politice

  victorponta.ro/../

  sau aici img5.imageshack../ in caz ca o sa fie stearsa de pe site-ul lui Ponta

  cornel
  2013-08-29 13:58:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  @Cosa Nostra -27

  - e adevarat si asta, au bagat legea bulangiii aia politruci cum au vrut, cum ’se stabilise’,
  dar :

  a) e de mirare ca au participat atat de multi francezi sau rezidenti. (milioane!)

  b) site-uri catolice, care pun deobicei ebooks destul de rare, pun texte patristice vechi sau teologii de secol 19-20,
  au aratat foto cu copii/adolescnti participanti la meetinguri [anti-casatorii-gay] ‘gazati’ de fortele de ordine [cele cu gaze lacrimogene, scut si bulan]

  c) asta cu atat mai tare cu cat acesti francezi au o viata ‘dulce’, au timp, munca e ok , nu-i mizeria de viata grea din RO, au o viata neimbecilizara cultural [inca],
  si mai au secole de asa-zis ’secularism’ in spate/
  de ‘indoctrinare’ pe invers (nu e putine ori abia mascat ’satanica’).

  Da uite, cand au inteles cat de urat si rau se pune problema, au iesit cu mic cu mare, cu familie si prieteni l

  despre contemporani
  2013-08-29 15:06:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  @goth / continuare

  Daca tot s-ar exploata ceva
  De ce trebuie/trebuia facuta treaba cu rmgc-cianuri?

  Tehnologia aceasta HGP de la Haber,
  daca e asa cum spun acestia:

  hgb versus cianuri

  ITEM: HGP / CYANIDATION
  Extraction: Rate High / Variable to low
  Extraction Time: 3 – 6 hours / 24 – 72 hours (typical)
  Capital Equipment: Simpler / More costly
  Chemical Cost: Less costly or comparable / Greater cost per ounce of AU

  Water Requirements: Less – thick slurry / Greater – needed for fast agitation

  Grinding Requirements: 80 – 120 mesh / 200+ mesh

  Spent Solution: Minimal treatment / Costly – cyanide neutralization
  Reclamation Costs: Lower-less stringent / Costly-poison control
  Environmental Effects: Friendly / Hazardous

  ar fi fara cianuri, fara neutralizari, fara consum mare de apa,
  fara efecte atat de grave si imprevizibile fata de mediu,
  cu timpi mai mici de extractie,
  cu echipamente mai simple

  Ce tehnologii/echipamente se folosesc?
  Minerit de suprafata si utilaje specifice, concasoare/mori,
  vase de reactie, cuptoare etc
  Romania se pricepea (Vulcan/IMGB…TMUCB si mute altele)
  si indraznesc sa mai sper ca se pricepe foarte bine la industriile astea.
  (Nu vorbim aici de industrii de procesoare Intel, ARM sau altele…

  Pentru a obtina 300 tome Aur
  rmgc trebuie sa prelucreze 200milioane tone de zacamant/16ani
  = 12.5 milioane tone an !!

  Iata ce s-ar obtine cu o singura linie de instalatii
  HGB Haber de numai 300* 500 tone/zi = 0.15 milioane tone/an,
  adica de 80 ori mai putin material excavat decat vor cei de la rmgc !)
  (100 tone/3ore = 500 tone/zi / din maximum 800 tone/zi pe instalatie )

  S-ar obtine intr-un an

  500*0.3 = 150kg /zi Galiu circa 45 tone/an Galiu – 15 milioane USD
  500*0.02 = 10 kg /zi Germaniu circa 3tone/an Germaniu – 6 milioame USD
  500*2.5 = 1250 kg/zi Vanadiu circa 375 tone/an Vanadiu – 9.35 milioane USD
  500*1 = 500kg/zi Titan circa 150 tone.an Titan – 1 milion USD/an
  500*5 – 2.5 tone/zi Arsenic circa 750 tone an – 1 milion USD/an
  ___________

  500*0.0015 = 0.75kg/zi Aur circa 0.225 tone/an – circa 10.2 milioane USD/an
  500*0.010 = 5kg/zi Argint circa 1.5 tone/an – circa 1 milion USD/an

  S-ar obtine numai cu o linie de instalatie [unele] metale de circa 45 milioane USD !
  din care Au+Ag valoreaza cam 1/3.
  Daca ar fi folosita linia 24h/zi si 330 zile an
  atunci s-ar obtine metale de 80 miliianeUSD/an

  Daca ar fi 8 linii de instalatii,
  deci daca s-ar folosi de 10 ori mai putin zacamant/an
  decat in cazul rmgc,
  s-ar obtine metale de circa 360 milioane USD/an
  si asta exploatand numai 300zile/an,
  altfel putem vorbi de aproape 650 milioaneUSD/an daca o linie va functiona 24h/zi timp de 330 zile/an!

  Evident ca partea de extractie , minerit de suprafata, mare parte din concasoare si mori
  ar fi comune pentru aceste linii de productie

  S-ar exploata poate mai cu ‘mila’, mult mai putin, de 10 ori mai putin!
  Inutil de amintit ca astea sunt valori minime ale metalelor la 08/2013,
  valorile acestea vor creste probabil mult, sau foarte mult in viitorii 15-20 ani

  despre contemporani
  2013-08-29 16:08:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  Sunt foarte multi termeni/detalii tehnice despre ce vor sa faca exact acolo [RMGC,Chevron], contextul in care se aplica si cum se interpreteasza legislatia de mediu. Putini inteleg complet si bine despre ce e vorba in afara de impactul economic larg discutat de redevente detaliile tehnice ce se face, cum se ia si ce se intampla nu prea se stiu cu claritate mare sau deloc. Cine vrea sa se informeze trebuie sa o faca dintr-o mie de surse neutre si multe in engleza ca in Romaneste nu exista. Ar trebui scrise carti intregi pline de digrame, schite, desene si fotografii. Tehnica care/cu se aplica de la A la Z cu fiecare etapa din intregul proces.

  Nea GOtiule
  2013-08-29 19:54:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  @despre prostii cu pretentii: Excelent!

  Minaur
  2013-08-29 20:02:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  @nepotu lu tamara

  “Cine naiba a baut zeama de plosnita?”

  Ehe… sa-ti spun o “noutate” pe care o cunosti de mult timp: to’asu’ ala de la Cotroceni (putin cam… demis anul trecut) bea zeama de plosnita toata ziua si toata seara, pana tarziu, cand i se termina tigarile. C-asa-i el, un exemplu de urmat pentru popor.

  Johnnie Walker
  2013-08-29 21:08:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  @Johnnie Walker:
  Ee, da’ sa-ti spun eu alta si mai tare. to’asu’ ălalalt, care vrea sa ajunga la Cotroceni, ala ad-interim ză mazăr end ză fazăr… il stii ? trage asta in fiecare noapte niste partide de poker si baga butelii de aligote auriu fara numar ,de nu se mai dezbată pana ajunge la senat!
  C-asa-i situatiunea, tara noastra viitor de aur are !

  Mircea
  2013-08-29 22:11:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  39

  @Johnnie Walker:
  Ee, da’ sa-ti spun eu alta si mai tare. to’asu’ ălalalt, care vrea sa ajunga la Cotroceni, ala ad-interim ză mazăr end ză fazăr… il stii ? trage asta in fiecare noapte niste partide de poker si baga butelii de aligote auriu fara numar ,de nu se mai dezbată pana ajunge la senat!
  C-asa-i situatiunea, tara noastra viitor de aur are !

  Mircea
  2013-08-29 22:11:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  40

  “@Mihai Gotiu: A trecut mai bine de un an de cand s-au schimbat pdleii cu uslasii, ati tinut-o langa, cat timp erau uslasii in opozitie, cu revolutia bunului simt, cu sustinerea celor care vor veni la putere sa repare, sa indrepte lucrurile, sa aduca lapte si miere pentru toti. Ati luat teapa si ne-ati dat teapa si noua, tuturor celorlalti care n-am crezut in basmele voastre si ale lor. Ati crezut (eu insa nu cred in crezuri, in ceea ce va priveste pe voi, jurnalistii) ca o sa se schimbe ceva cu sustinerea si readucerea la putere a caracatitei psd-iste… si intradevar, s-a schimbat ceva, s-a revenit la mafia organizata, la demagogia nerusinata care domneau in perioada lui iliescu-nastase.
  Nu numai ca nu ne-au scapat de exploatari de gaze de sist, de cianuri sau de saracie, de boala si haos, ci tocmai ei, cei care se bateau cu pumnii in piept ca vor face si drege, tocmai ei sunt cei care ne ingroapa pe toti prin fiecare decizie noua pe care o iau. Asteptam, dar asteptam in zadar, niste scuze – macar – de la cei care i-au sustinut pe acesti sinistri.”

  Chiar nu ma asteptam sa imi fie banat comentariul postat de dimineata. Daca asta era comentariu de sters din blogul “jurnalistului” Gotiu atunci acest “VOX PUBLICA” este inutil. Aici inteleg sa immi spun parerea, chiar daca parerea mea nu coincide cu parerea ta, “jurnalistule”!

  Sa nu surprinda pe nimeni daca experimentul “Rosia Montana” va atinge simbolic toata Romania, pentru ca atata timp cat unii cred ca au dreptul sa iti taie dreptul la exprimare, aceasta telenovela numita Rosia Montana va avea din ce in ce mai multi telespectatori indiferenti, ba chiar bucurosi de deznodamantul ei.

  Si in alta ordine de idei, nu cu mitinguri de hipsteri se va reusi ceva in privinta Rosiei Montana, nici in alte rpivinte, doar cu o revolta vizibila a unei mari multimi de indivizi, nu zeci, nu sute, nu mii – pe te miri ce retele de socializare, ci oameni care isi vor fi dat seama candva ca tot ceea ce se intampla ii ataca i nmod direct. Cat timp individul nu se simte atacat direct, va fi indiferent la orice se intampla in imediata lui apropiere, d-apai la sute/mii de kilometri, in alta parte a tarii… a lumii…
  Manifestarile astea hipsteriste, cu vreo patru tipi care se leaga cu lanturi de vreun copac, stalp, bancuta din parc, nu fac decat sa fardeze situatia, dar ridurile din spatele ei sunt de necosmetizat. Lumea de rand, cea care nu are timp de mitinguri, lanturi si bancute, facebook sau alte “hobby-uri” va accepta sau nu aceste intentii de explorari/exploatari deabia dupa ce se va fi lovit de efectele perverse ale acestor eplorari/exploatari, dar pana atunci va trebui sa acceptam ca lumea nu poate fi schimbata mai devreme decat poate fi schimbata.

  Mi-am propus sa am mai multa rabdare decat mojicia adversarului. De cate ori imi va fi sters comentariul, de atatea ori il voi posta, de fiecare data sub alta forma si mai lung decat inainte. Nerespectarea dreptului la libera exprimare este crasa pe acest “VOX PUBLICA”. cel care imi baneaza comentariile o face dintr-un exces de zel sinonim cu stahanovsimul, sau din prea putina… toleranta?

  Cenzura ca pe vremea comunistilor pe VOX PUBLICA. Pai nu-i nimic, ca nu e VP buricul pamantului. In continuare lumea asteapta scuze de la “gurnalistii” care i-au sustinut pe sinistrii care sunt azi la putere.

  despre ce vrea o.m.g.otiu
  2013-08-30 00:50:16 | Raporteaza–

  jos cenzura!
  2013-08-30 10:31:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  @Mircea: Nu mai bine le urmărești în direct, la fața locului? Că așa, la televizor, toți protestează. Și apoi se plîng că țara e pe ducă…

  Cati
  2013-08-30 14:18:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  @all
  actualii guvernanti aplica schema guvernului nastase: aprobarea parlamentului pentru un contract economic (ex: contractul bechtel, care este de negasit).
  actualii guvernanti ar trebui sa studieze cu atentie intreaga cariera a invincibilului (la acea data) domn nastase dupa semnarea acelui contract. de asemenea actualii parlamentari trebuie sa realizeze ca imunitatea parlamentara se refera la declaratii politice, nu la aprobarea contractelor economice. pentru aprobarea contractelor economoce nu exista imunitate politica.
  este un proveb romanesc: capra sare masa, iada sare casa!
  capra ar fi nastase care plateste, dar plateste putin.
  sa vedem care va fi iada care va plati mult mai mult! sa fie parlamentarii care aproba un proiect economic? sa fie guvernantii care initiaza si semneaza un jaf national si o sigura viitoare catastrofa ecologica?
  sa fie cei din diferite regii si agentii care semneaza si ei jaful national si catastrofa ecologica?

  va spun: toti cei care vor semna si aproba acest proiect nu au cum sa mai doarma linistiti! ei, si pe cale de consecinta familiile lor, familiile la care ei tin si familii care tin la ei! ganditi-va numai cum se simt cei din familia d-lui nastase!
  pericolul cel mare va fi in special pentru “acarii paun”, micii slusbasi care vor semna cu derogare fortati de sefii lor! deoarece sefii lor vor sa se acopere cu semnaturile subalternilor! ganditi-va la voi si familiile voastre! ganditi-va la familia d-lui adrian nastase! daca d-lui adrian nastase i s-a intamplat asta, oricine este vulnerabil, oricine poate fi pe lista!

  yehudy
  2013-08-31 01:04:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 43

  unde e presa care serveste usl?

  robbie07
  2013-09-01 21:46:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 44

  [...] cu lanturile de guvern” era organizat de Militia Spirituala, fiind alaturi de Mihail Bumbes. (vezi aici articol scris de Mihai Gotiu – Activist al salvarii rosiei montane si actual deputat – [...]

 • 45

  [...] cu lanturile de guvern” era organizat de Militia Spirituala, fiind alaturi de Mihail Bumbes. (vezi aici articol scris de Mihai Gotiu – Activist al salvarii rosiei montane si actual deputat – USR [...]

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!