RSS Feed

Protestul Salvaţi Roşia Montană. Cine mai vrea să confişte, ce ameninţări mai sînt?

vezi toate articolele de
23 Sep 2013 la 14:15 61 comentarii 2155 vizualizari.

Unele capcane noi, altele vechi, dar din punctul meu de vedere nu mai puţin periculoase. În rest, spectaculos şi aseară, lume puhoi, Bucureştiul blocat binişor. Nu am simţit vreo slăbire a intensităţii.

 • Îmi place cum după cîte un protest mare de duminică sar repede gînditorii băsescieni sau încremeniţi într-o dreaptă ba neoliberală, ba conservatoare, după cum cere momentul, să mai explice frumuseţea ei, caracterul ei cu totul aparte, eventual în ciuda mesajelor anticapitaliste (pe care, în bună tradiţie, le echivalează rapid cu prostiile extremei drepte)
 • după ce îi lăudăm frumuseţea, începem cu delimitările: ăştia ar fi exact oamenii care nu vor să se amestece cu nimeni, nu votează, ei sînt un soi de elitişti social – o prostie şi tactică, şi analitică, să vorbeşti astfel despre 20.000 de oameni
 • Există o categorie mai ales mediatică, dar care se mai sparge în figuri şi pe la protest, care s-a agăţat de argumentul “proiectul lui Ponta e rău”, dar atît. Dacă îi iei la bani mărunţi te trezeşti că-s proexploatare. Sau, mai lax, parcă nu e ok cu Roşia, dar merge gazul de şist. Ca şi cum n-ar fi acelaşi rahat cu legislaţia şi corporaţia. Mai toţi sînt cu dreapta politică şi se ascund în fantezii ale neutralităţii
 • puţin deranjant a fost anunţul oficial Salvaţi Roşia Montană unde se cerea doar demisia Ponta, Barbu, Şova, Plumb, Duţu. Nimic despre Băsescu. Treaba s-a rezolvat în stradă unde erau destule cereri de demisie Ponta-Băsescu. Sînt de acord cu Ciprian Şiulea în chestiunea demisiei: demisia lui Ponta e fixpix, important e să mai şi reuşim să oprim proiectul dacă tot ne-am apucat. Cu Şova şi ăilalţi e mai mult o chestie de igienă care ar trebui dusă la capăt de premier.
 • o mişcare de eschivă a puterii e defilarea comisiei parlamentare pe la Roşia Montană. Zgonea mai spune o dată la Roşia Montană că PSD-ul e pro. Am înţeles. Să vedem dacă aveţi tupeul să vă puneţi cu strada, că pînă acum luaţi culoarea mediului în care vă duceţi
 • sînt purtători de cuvînt naivi ai pieţei prin materiale ca nişte baloane de săpun care intră într-un joc politicianist aranjat fără scrupule de Băsescu, imediat după prima zi de protest. “Statul de drept”, “proiectul de lege”, pînă şi astea sînt secundare – dacă tot ieşim cu zecile de mii noi trebuie să tranşăm această poveste, trebuie să obţinem închiderea definitivă a acestor fantasme cu aurul ca soluţie economică şi socială. Să nu mă trezesc cu aceiaşi iubitori de clasă de mijloc (mai mult sau mai puţin fictivă) că după ce se respinge proiectul lui Ponta, tac mîlc cînd vine Băsescu cu unul cu cianuri roz. Au mai făcut-o.
 • Dacă tot am dezvoltat un ochi vigilent, poate n-ar fi rău să vedem ce nenorociri mai vor să facă între timp – trebuie renegociate redevenţele, mare atenţie! Iar Niţă anunţa entuziast cum a vîndut el 10%  din Nuclearelectrica la un preţ aproape de minimum.
 • O altă diversiune e anunţarea unui eventual proces deja pierdut cu RMGC. Dar am să le opun o altă temă – poate faceţi totuşi ceva să şi cîştigaţi procesul demarat cu distribuitorii de energie. Acolo sînt de cules cîteva miliarde de dolari după ce au taxat cetăţenii şi n-au făcut investiţiile.
 • Opoziţia PDL e varză, nu reuşesc să capitalizeze nimic din contestarea populară a Guvernului. Crin Antonescu şi-a asumat o poziţie clară pe care o ţine, iată, de trei săptămîni (asta după ce a fost printre primii care păreau pro-exploatare). Dar omul joacă şi alt soi de joc cu PSD – mă-susţii-nu-mă-susţii. Băsescu în schimb tot îi trage speranţă cu formaţiuni politice noi. De aceea văd că multe dintre fantasmele încă unei formaţiuni pentru “clasa de mijloc” se concretizează în analize “neutre şi imparţiale” ale unora, intelectuali, ziarişti şi oengişti, care au tăcut asurzitor cu ocazia unor decizii cu dezastruos impact social în ultimul deceniu.

Protestul este aşadar ameninţat din două direcţii. Ponta vrea s-o lungească şi să anemizeze revolta. Băsescu ar vrea să confişte măcar nişte felii. Apolitismul pieţei se ţine încă tare, dar îşi are ipocriziile lui pe care nu are rost să le evităm – şi apolitismul a fost o politică. Poezia oengistică Toma-Pippidi cu neimplicarea politică şi buna guvernare, am mai văzut asta în cîteva ocazii blocînd o radicalizare binevenită.

Cît despre politicieni, să ne rugăm să rămînă laşi şi atunci îi vom învinge cu proteste. Sper să nu-i apuce vreo criză de curaj injectată cu cine ştie ce capital nou.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

61 comments
 • 1

  Nea rogo ce ziceai ca vrei in locul capitalismului in romania? Evident raspunzi doar daca ai sange, nu doar clabuci

 • 2

  Cind il citesc pe Rogozanu aud ecourile de la lectiile politice din Iepoca de Aur.
  “deranjant a fost anunţul oficial Salvaţi Roşia Montană unde se cerea doar demisia Ponta, Barbu, Şova, Plumb, Duţu. Nimic despre Băsescu.”
  Anarhistule, demisia lui Ponta, Barbu, Şova, Plumb, Duţu o poti cere, pentru ca au fost numiti.
  Dictatoru` Basescu a fost ales si nu poate fi demis la cerere. Spre necazul unora, e greu de ucis :P
  Si daca protestel de acum se vor o reusita, ar fi bine sa nu se diluieze in prea multe cereri; asta il ajuta pe Plagiator sa spuna ca nu poate ceda unor asemenea cereri, si ar avea dreptate.
  Batind prea multa moneda pe “toate partidele, aceiasi mizerie” ori “toti poloticienii sint corupti si trebuie inlocuiti”, imediat tr intrebi: si ce pui in locul partidelor? unul unic? ori cu cine ii inlocuiesti pe politicieni?
  Tema de casa.

  victor L
  2013-09-23 14:54:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Mare disperare la o parte din voxpublici !
  Astept sa vad Protestul Salvati Guvernul Ponta cu 3 participanti : Rogozanu, Şiulea, Cristian Teodorescu.

  Mircea
  2013-09-23 15:18:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  a se citi articolele lui Tismaneanu de pe Contributors sau ale lui Tapalaga. de la atitutinea gen “mahala inepta” de la inceputul protestelor, au ajuns acum la statul de drept, valori occindentale, bla bla. peste inca 2 saptamani ne vor spune ca din aceste proteste se va naste o noua miscare de dreapta pro NATO, pro capitalism, pro UE, pro ICR, pro DNA, pro IICCME, pro CCR, pro CSM; iar peste inca o saptamana vom afla ca basescu e cel mai potrivit pt a prelua aceasta grupare si pt a o duce la guvernare.

  fotie
  2013-09-23 15:25:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Iti poti da seama ca printre protestatari pe linga cei care sint acolo doar pentru a creia confuzie (caci exista si par de buna credinta), exista si habarnisti (ori intentionat “habarnisti”). Tot pentru confuzie.
  Nu poti cere doar demisia unor ministri si a premirtului.
  Ajunge sa ceri demisia premierului, si s-o obtii, ca automat toti ministrii vor fi demisi.
  Dar Plagiatorul ii poate pacali pe protestatari: va demite un ministru de pe postul de “grajdan” si se va spala pe miini.
  “Ati primit satisfactie” o sa spuna.
  Trebuie insistat ori pe retragerea proiectului de lege de la Parlament ori, in caz de refuz, pe demisia plagiatorului.
  Statul de drept are niste reguli si nu trebuie sa cedeze anarhiei doar pentru ca nu ne mai plac politicienii. In fond noi i-am ales; care “noi” e greu de stabilit.

  victor L
  2013-09-23 16:11:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  @victor L:
  Ma dezamagesti :
  ,,Dictatoru` Basescu a fost ales si nu poate fi demis la cerere ”.
  Dar demisia si-o poate da daca i se cere ???
  ,, “toate partidele, aceiasi mizerie” .Si nu-i asa ? Ia nomnalizeaza tu un partid care nu s-ar inscrie aici .

  Loda
  2013-09-23 16:51:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Nimic despre victoria categorica a Angelicai?
  Nu te oftici? :-) )))

  CDU-CSU
  2013-09-23 16:51:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @ Loda,
  cu cita mai multa dezamagire iti aduc, cu atit mai mult stiu ca am dreptate si am argumentat logic.
  Cursul scurt de marxism-leninism ti-a deformat logica :P
  (Ca sa ii ceri unui presedinte ales sa-si dea demisia, trebuie sa ai motive prevazute in Constitutie; proiectul de lege privitor la Rosia Montana nu l-a initiat si semnat dictatoru`, ci plagiatoru`. Caruia ii poti cere demisia pentru asemenea initiative. )
  Cit despre “Ia nomnalizeaza tu un partid” iti reamintesc seva din care te tragi si care ti-a marcat gindirea de om nou: Partidul Comunist Roman.
  NB,
  eu spuneam ca nu e bine sa folosesti generalizarile, pentru ca atunci putem spune (mici exemple)ca toti doctorii sint niste escroci care cer (si nu e deloc asa) ori ca toti profesorii sint escroci (ce zici?)

  victor L
  2013-09-23 17:12:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  @victor L:

  Toate partidele, aceEasi mizerie!
  Mars la cartea de gramatica! Ziarist, ha?

  dezgust
  2013-09-23 17:23:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  se spune ca Dzeu. da, dar nu baga in traista! trebuie sa zicem ‘bogdaproste’ de doua ori:

  -odata pentru ca ne-a dat bogatii cum e aurul, petrolul, gazele naturale, s.a.m.d.

  -a doua oara pentru ca ni le va baga si in traista, fara sa miscam un deget!

  ce s-ar fi facut tarisoara noastra fara RMGC??? unde am fi ajuns noi, fara locuri de munca si fara euroi???aud?

  mitzu baston
  2013-09-23 17:43:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  @ fotie #4: Exact.
  Sebastian Lazaroiu, consilier prezidential, indemnandu-si fanii sa accepte odata ca orice miscare care poate sa-i faca o bucurie lui Base daramand guvernul Ponta e de laudat:

  “Arunc si o ipoteza: daca oamenii astia (si nu ma refer doar la cei care sunt in strada, ci si la cei din casa care simpatizeaza cu ei) reprezinta electoratul capabil sa iasa la vot pentru o convingere/cauza si nu pentru galeata goala de plastic? Sa-i zicem electoratul ANTI-GALEATA. I-ati privi atunci cu alti ochi?”

  “Da, poate ca la inceput aceasta multime era formata din oameni naivi, foarte diversi, nu prea grozav informati. Dar v-ati gandit ca un asemenea protest poate sa schimbe oamenii? Si ca protestatarii de azi nu mai sunt cei de ieri, iar cei de maine nu vor mai fi cei de azi? Cati dintre ei stiau acum trei saptamani cand au inceput protestele ca legea data de Guvern e neconstitutionala?”

  “Si sa stiti ca si la noi cei 20%, sau cati om fi fost, care voiam si altceva decat sa nu mai fie cozi al alimente si program la TV de doua ore, se uitau ciudat parintii si bunicii. Asta in 1990″

  galci
  2013-09-23 18:02:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @dezgust
  citesc in slovele tale urme “grele” de inteligenta.Fii bucuros,sunt multi ca tine,cu urme de inteligenta!

  nepotu lu tamara
  2013-09-23 18:05:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  Sa nu uitam:

  Protestele si impotrivirea fata de atotputernicul RMGC e de peste 10 ani a celor din Rosia Montana.

  Ce lideri? Ce reprezentanti?

  Cea mai frumoasa abordare a strazii este cea de SOLIDARITATE

  Liderii nu sunt nici la Cluj, nici la Bucuresti, nici la Timisoara, nici la Berlin, nici la Toronto, nici in celelalte localitati.

  Liderii sunt defapt spre 100 de familii din Rosia care nu doresc sa fie “vanduti” pentru linistea aurita si otravita a Romaniei.

  bencze miklos
  2013-09-23 18:18:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  [...] prostele antiguvernamentale indelungate din Turcia, miscari  puternice in masa s-au pornit si in Romania. In estul Ucrainei fortele atit pro- cit si anti-Timosenko s-au adunat in fata tribunalului unde [...]

 • 15

  dar pe astia care protesteaza cine ii plateste soros sau bozgorii.Nu ca nu ar fi ungurii intre ei dar totusi persoane juridice diferite
  Soros sa scada actiunile acum sa cumpere ieftin si mai tirziu sa le vinda scump iar bozgorii sa nu extraga romanii aurul sa o faca ei cind transilvania va reveni la ei.Asta-i speranta lor.
  Parerea mea merita sa te dai cu curul sau cu petul de asfalt pentru citiva techini.Pe foamea asta ca incep facultatile chirii, circiumi, femei, centrul vechi trebuie bani tata.
  Concluzia mea ponta va incepe lucrarile la rosia montana ca oamenii trebuie sa munceasca undeva.Nu poti face din omul cu picamarul IT, sau din impingatorul de vaoneti oameni de afaceri. Ei asta stiu ,asta fac de o viata.Deci spor la munca si cum ii place trepanatului portocaliu Victor L-abareala noroc bun .
  Am zis si eu.

 • 16

  vedeti postarea 13.
  aveti o mostra a confirmarii aceia ce va spun eu.Bozgorii sint direct intresati si voi vindutii faceti=le jocul aparind natura. Va doare-n basca de ea zornaitul verzisorilor este slagarul “pietei”.
  neam de vinduti si tradatori.

 • 17

  Daca se retrage proiectul de lege ce se intampla mai departe ?
  Continua exploatarea pe actuala lege si actualul contract , sau nu ?
  Care varianta e mai buna pentru Romania: vechiul contract sau acesta nou care ar decurge din noua lege ?
  Exploatarea respecta standardele UE in vigoare sau nu ?
  ?

  modificarea schimbarii
  2013-09-23 18:36:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  @ dezgust,
  (fara dezgust) am observat dupa ce am expediat postarea, dar nu cred ca am facut gaura in gramatica. Cred ca o sa mai gasesti daca faci pe “ha, tatarule, te-am prins”!
  Tu insa, cu @ dezgust scrii “aceEasi”?

  victor L
  2013-09-23 18:54:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  Ne amagim singuri. Dinozaurii au castigat. Ne tocim nervii degeaba. Zburam si noi cu prima interventie in forta a jandarmilor.

  Cel mai comunistoid regim. Sa ne facem si noi bagajul, zic.

  AurelianoBuendia
  2013-09-23 18:54:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  @ dezgust (aceEasi),
  de unde ai scos-o ca sint ziarist?

  victor L
  2013-09-23 18:56:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Lasa vrajeala nae ca ati incurcat-o. Uite ce va pregateste guvernul:

  timesnewroman.r../

 • 22

  @victor L:
  Baiete, vezi cum esti ? Eu iti pun, politicos, doua intrebari pertinente si ,cel putin prima era teoretica .Tu, in loc sa raspunzi la prima cu ,,da” sau ,,nu” te arunci la atac la persoana lucru care se face doar cand nu poti raspunde la ce intreb sau la care nu vrei sa raspunzi.Atunci, ce dialog e acesta?
  Timid iti atrag atentia ca ai spus :
  ,,Anarhistule, demisia lui Ponta, Barbu, Şova, Plumb, Duţu o poti cere, pentru ca au fost numiti.
  Dictatoru` Basescu a fost ales si nu poate fi demis la cerere.”
  Inexact, poti cere demisia si a unui premier numit si a unui presedinte ales.Mai departe e treaba acestora daca isi dau sau nu demisia ,ca despre a-ti da demisia era vorba in intrebarea mea, nu despre demitere.
  Mai spui :
  ,,Ca sa ii ceri unui presedinte ales sa-si dea demisia, trebuie sa ai motive ”. Pai, si unui premier ii ceri demisia fara motive? Atentie e vorba de dreptul meu de cetatean de a cere demisia unui demnitar, nu de o actiune de demitere propriu zisa !
  La a doua intrebare, sa-mi spui tu, caci te-ai aratat deranjat de lozinca din PU ,,Toate partidele aceeiasi mizerie” ,ce partid, din cele actuale nu s-ar inscrie aici, ai raspuns ,,spiritual” tot din lipsa de raspuns concret;din nou,nu ai vrut sau nu ai putut.
  ,,cu cita mai multa dezamagire iti aduc, cu atit mai mult stiu ca am dreptate si am argumentat logic.” Uau, da, ai avut o postare (si un raspuns pentru mine) care a excelat la logica !!! :)

  Loda
  2013-09-23 19:42:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  daca proiectul rmgc se va aproba, se vor intampla urmatoarele lucruri:
  - vor fi expropieri discretionare facute de rmgc. cedo va obliga statul roman la despagubiri
  - vor fi inregistrate catastrofe ecologice, statul roman fa suporta costurile
  - rmgc va angaja lucratorii specializati de care are nevoie: soferi pe basculante de foarte mare capacitate, operatori pe excavatoare de foarte mare capacitate. statul roman va plati ajutor de somaj minerilor care nu au ce cauta intr-o cariera deschisa
  - vor fi catastrofe ecologice legate de faptul ca lacul de acumulare a cianurilor are un versant care permite infiltrarea cianurilor in apa freatica. statul roman va plati
  - rmgc isi va ascunde profiturile importand diverse echipamente si materiale la de zece ori costul pe piata internationala

  la un moment dat, toate aceste lucruri se vor contabiliza si aduna. si atunci, statul roman va reactiona (tardiv, din pacate) prin trimiterea in judecata a celor care au semnat si aprobat proiectul rmgc. se va incepe cu micii slujbasi care au semnat de frica sa nu fie dati afara. dar se va ajunge si la “invincibilii” de azi!
  si nastase a fost “invincibil” si acum este un simplu puscarias! cine ar fi crezut in 2003 ca nastase va infunda puscaria?
  daca nastase a infundat puscaria, nimeni din cei care aproba si semneaza proiectul rmgc nu poate dormi linistit! si nici familiile lor!

  yehudy
  2013-09-23 19:46:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  sa ne spuna rmgc care este structura celor 800 de angajati la proiectul rmgc!
  care sunt sppecializarile celor 800 de angajati si cati vor fi angajati pe fiecare specializare! si sa fie trecut in contract:)

  yehudy
  2013-09-23 19:50:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  mac gregorica

  lasa labareala si zi cine bozgorii sau soros ca sa stim si noi.

 • 26

  @ yehudy,
  cu oameni ca tine protestele vor da in ridicol si minimalizare.
  Ori taci ori fa un pas in spate.

  victor L
  2013-09-23 20:08:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  @yehudy
  este adevarat ca si gay-ii lupta pentru Rosia Montana?Te intreb deoarece pari exemplul perfect.Esti hair-stylist sau doar o arzi aiurea prin Parcul Operei?

  nepotu lu tamara
  2013-09-23 20:10:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  intr-un stat de drept am sti ce politicieni au incasat bani de la rmgc prin firmele lor sau prin diferite sponsorizari (vizite, documentari, campanii electorale, etc.). politicienii care au beneficiat de macar un leu de la rmgc nu se pot pronunta privind legea speciala: sunt in conflict de interese! asta se aplica si daca rudele politicienilor au beneficiat de macar un leu de la rmgc!

  intr-un stat de drept am sti cum, unde si cat a investit rmgc, dat fiind vorba ca este “un proiect de imortanta nationala”! sa fie transparenta nationala!

  acum astea sunt vorbe, dar la un moment dat vor fi subiecte de ancheta!

  am vazut fotografia cand numitului ponta victor i-au fost lasati “cei 30 de arginti”. cel mai interesant lucru mi s-a parut atitudinea celor din prezidiu, celor din spatele lui ponta. niciunul nu era indignat, asa cum ar fi trebuit sa fie un om de buna-credinta care crede ceea ce sustine! toti pareau ganditori! probabil se gandeau la viitorul lor!

  daca “invincibilul” adrian nastase a infundat puscaria, si actualii “invincibili” care vor aproba si semna proiectul rmgc vor face la fel! roiectul este o catastrofa iar oamenii politici care au fost platiti de rmgc stiu asta mai bine ca oricine!

  yehudy
  2013-09-23 20:10:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  @nae
  salut tataie!Cum mai este namolul de la Amara?Cam rece?

  nepotu lu tamara
  2013-09-23 20:11:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  @yehudy
  esti cam vocalista in ultimul timp!Poti sa iei chiar si trei octave in slujba RM?

  nepotu lu tamara
  2013-09-23 20:12:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  @nae
  vezi tu tataica,esti cam trist in general.Ai auzit de Atilla Korodi?Ti-a furat Ardealul sau nu ti-a dat paine cand ai cerut de haleala in Targu’ Secuiesc?

  nepotu lu tamara
  2013-09-23 20:14:12 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  @victor L

  sincer, nu as fi crezut ca protestele vor lua o asa amloare si vor dura atat!
  si va felict sincer!

  dar, pe de alta parte, cei care voteaza si aproba proiectul trebuie sa inteleaga ca exista consecinte pe termen lung, consecinte de care nu vor scapa!
  si asta trebuie sa inteleaga acum, inainte sa voteze si sa aprobe proiectul!

  protestele in strada impotriva rmgc sunt cel mai extraordinar lucru pe care l-am vazut in ultimul timp! incredibil!

  cea mai mare presiune este pusa de protestele din strada, dar clasa politica nu trebuie sa se amageasca ca daca abroba proiectul nu vor fi consecinte juridice si penale1

  yehudy
  2013-09-23 20:27:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  @nepotu lu tamara
  stiam ca esti in pucarie, sub numele civil de adrian nastase! nu-ti stiu numarul matricol din puscarie!
  cum de ai acces la internet?
  sa-ti spun ceva: nu o sa te mai bag in seama ce spui, nu de alta dar chiar nu as vrea sa fiu acuzat de corespondenta ilegala cu un puscarias!

  yehudy
  2013-09-23 20:38:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  @nae:
  Ce bozgori, mai nae ?! Care vor sa ramana aurul la Rosia Montana, aia sunt bozgori istetule , da?!
  Da’ aia – cum esti si tu, si Ponta – care scot 300t aur, din care 18 t revin Romaniei si 282t se duc peste mari si tari, astia de care bozgori sunt nae? Nu ti-e jena asa pe la nas?

  Asculta-ma, de te prind protestatarii, pe cuvant, te hingheresc ca pe un maidanez! Eu cred ca deja iti este luat IP la puricat, cu istoric, cu fapte , atitudini…
  Zang-zang, năică !!

  Mircea
  2013-09-23 20:40:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  @yehudy
  ha,ha,ha!
  Hai ca m-ai facut sa rad cu pofta!Zici ca iti place sa creezi modele de lenjerie intima?Ce coincidenta!Si Bote este la fel ca tine,un adevarat creator.
  Hai sa lasam fashion-ul pe alta data!Ce spui?
  Zi sa crapi cu kkrau de gat ca nu porti un ghiulean de aur pe “deste”!(degete)
  Pari fetita perfecta ce poarta podoabe aurifere sau macar imitatii….Unde mai pui ca esti si paracioasa rautacioasa….
  PS-ok,nu mai vorbi cu mine ca te bantuie bombonel.Brrrrr!!!

  nepotu lu tamara
  2013-09-23 20:47:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  @Mircea
  salut prietene!

  nepotu lu tamara
  2013-09-23 20:47:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  @nepotu lu tamara:
  Salve, nepoate !

  Mircea
  2013-09-23 20:51:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  PDL nu face opozitie fiindca face blat cu psd si pnl.
  Blaga, in calitate de sef al campaniei electorale pdl, a fost si la alegerile prezidentiale din 2009 contra presedintelui Basescu. Spun asta fiindca tin minte cum toate banerele cu dl. Basescu erau amplasate paralel cu drumul sau pe strazi laturalnice, iar intre Oradea si Marghita, pe o distanta de 60 de km, am vazut un singur baner pe un gard! In plus, i-a ales o poza cu parte din cap taiat.
  Blaga a contribuit si contribuie la distrugerea pdl. Ca lider de partid, vad ca nu are autoritate in teritoriu, si nu are priza nici la populatie, nu are acea carisma necesara oricarui lider.

  Martonze
  2013-09-23 21:01:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  @yehudy

  :)
  Pe bune, tu ai crezut ca nepotu’ e Adrian Nastase? Hahaha

  @nae
  desigur ca am niste banuieli, dar acum chiar n-am chef sa sap, si oricum pentru tine nu gratis. Pentru ca cazul Rosia Montana pute a coruptie asa cum pute un camembert aruncat la gunoi a mucegai.

 • 40

  Nae, ce faci, tataie? Îţi mai deranjează protestatarii somnu’?
  Nu-mi spune că aseară am trecut pe sub balconu-ţi, julietă bolşevică!

  Nora
  2013-09-23 21:10:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  comisiarosiamon../

  transparenta totala la comisia speciala: nu se poate vedea nici o initiativa depusa:)

  yehudy
  2013-09-23 22:14:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 42

  Norico

  fata draga tac-tu si ma-ta ce au fost.Si tu trepanata mosului esti o progenitura comunista stii de ce.
  Asculta la mosul:
  ma-ta si tac-tu au fost doi copii de cap-isti care au facut fiecare scoala in satul lui natal unde veneau profesorii la elevi nu alergau elevi dupa ei. Scoala primara, liceul le-au facut moca.Apoi au mers la facultate pe care au facut-o tot moca mai mult de atita primeau si bani nu ca acuma cind ar da bani. Au terminat facultatea si au primit serviciu tot moca nu a trebuit relatii pile si prestatii ca acum.Au primit o casa tot moca sau si-au luat-o in rate rata fiind mica si predictibila nefiidu-le frica ca se scoala intr-o dimineata si unde lucrau s-a inchis intreprinderea ca a dat faliment si nu mai pot sa-si plateasca ratelel.Era exclus asta. Apoi ei avind casa masa profesie si datorita comunistilor te-au facut pe tine au avut conditiile sa te educe telectual, au gresit dar asta este.Si tu trepanata mosului de asta scrii azi cretinisme pe blog. Deci si tu esti o progenitura comunista si ar trebui ca in fiecare dimineata cind te scoli sa spui “muntumesc din inima comunismulului” ca de asta sint azi cei ce sint.
  Asa ca fata mosului ori esti proasta ce nu cred ori habar nu ai ce vorbesti ca tot aia esti.
  Adica tu vorbesti de funie in casa spinzuratului si habar nu ai.

 • 43

  Ce spui tu, dobitoc sinistru, e parţial adevărat în ceea ce-l priveşte pe tata. Da, venea dintr-o familie amărâtă. Dar cu mama ai dat-o în gard. Bunicii materni au fost daţi afară din facultăţi pe motiv de “origine nesănătoasă”. Apoi, au fost băgaţi în “câmpul muncii” în locuri cu mult sub pregătirea lor.

  Părinţii mei nu aveau nevoie, Nae, ca tine, de “serviciu moca”. Şi cam de nimic moca. Pentru că aveau prin munca lor, bunuri, pământ şi capital.

  Când te văd, îmi vine să vomit de silă. Tu eşti o stafie a unui trecut oribil, a unui trecut care mi-a făcut bunicii şi străbunicii să sufere şi care face şi prezentul să arate aşa cum arată. Tu ai prosperat, tu, o nulitate absolută, pe seama lor. Şi alţii ca tine. A unui stat care te-a ţinut pe tine “în serviciu moca” tocând nişte resurse care nu-i aparţineau. Toţi sărăntocii satului, toţi pierde-vară au jubilat atunci când străbunicilor le-au luat pământul şi atunci când bunicii, având casă mare, au fost nevoiţi să primească în chirie jigodii ca tine, aduşi în oraşe ca să muncească în fabrici.

  Eşti greţos, Nae. Eşti oribil. Şi sper să nu mai fie aşa mulţi ăia ca tine.

  Nora
  2013-09-23 23:19:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 44

  mi se pare mie, sau cel care vrea sa confiste miscarile de strada este chiar domnu’autor? Lasa, neica lumea sa protesteze care cum vrea. Daca vrei sa schimbi orinduirea, fa-ti singur revolutie si sa vedem citi ies in strada atunci?

  mihai
  2013-09-23 23:21:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 45

  @Nora: Lasa-l, Nora. Nae nu intelege si te amarasti degeaba, n-ai cu cine vorbi.

  mihai
  2013-09-23 23:25:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 46

  Mihai, da, ştiu, de obicei, îl iau la mişto, dar acum chiar nu l-am mai putut suporta cu tot jegul pe care-l emană.

  Şi da, ai dreptate şi cu onor autorul. El şi amicii de la CriticAtac sunt tot nişte “confiscători”. Tot încerc să-i spun de la primele articole pe tema asta că nici eu şi nici majoritatea celor pe care-i cunosc şi ies la proteste nu visează tâmpeniile lui cu “jos capitalismul!”, ba chiar ne dăm câţiva metri mai încolo când vedem rătăciţi cu pancarte din astea. Dar na, aşa îi place lui, să se uite doar la stânga. Mă pun eu cu daltonismul omului?

  Nora
  2013-09-23 23:30:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 47

  Sa nu dea nimeni lectii protestatarilor! Doar Rogozanu are o lista pe subpuncte, in rest nimeni sa nu se bage, mai ales daca e de dreapta.

 • 48

  Doamne, autorasul se plange ca nu se striga nimic despre Basescu. Bre, in 2 mandate, numa in guvernarea de STANGA s-a ajuns aproape de legiferarea exploatarii. HAI LA LUPTA CEA MARE, cu rogo, teo si nae

  Haplo
  2013-09-23 23:52:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 49

  Norico

  si tu fata mosului esti o persecutata.
  Sinteti atit de multi ca nu am am unde calca.multi si desi tata.Stii ce cred ca totusi comunismul nu a fost chiar atit de rau cum il vopsiti voi pentru ca tu existi pentru ca ai tai exista bunici si parinti. Arata bine ai tai ca zilele trecuta au vazut la tv un pesecutat cate povwstea cum il chinuia ficior. Stii ce ma intriga chinuitul ajinsese la 88 ani si ce sa vezi arata mai bine decit chinuitorul
  Stii ce cred ca si la pesecutati sint multi cam cum sint tismaneanu si basescu anticomunisti.
  Parerea mea.
  In rest ramine cum am stabilit multumeste din inima comunismului ca de aia scrii azi pe blog.
  Cit despre munca nu o trage in gura ca si atunci au muncit oamenii si inca crincen.Uita-te in jurul tau si o sa vezi cam 90% a fost facute si de cel care a fost bagat la tine in casa ca a fost adus de la tara sa munceasca nu sa se dea cu curul sau cu petu de pamint.Vezi canalul, tranfagaraseanul drumurile orasele etc etc.

 • 50

  ceea ce vedem acum, contestatiile din strada, sunt contestatiile impotriva unui sistem profund corupt.
  Romania nu este inca stat de drept, Romania este un stat luat captiv de clasa politica corupta si mafiota!
  in Italia justitia a reusit sa deculeze clasa politica italiana de mafia italiana!

  de ce spun ca Romania nu este stat de drept?
  pentru ca si Presedintele Romaniei, si Prim-Ministrul Romaniei acuza rmgc de fapte de coruptie!
  acuze de la cele mai inalteniveluri ale Romaniei!
  ce se intampla? …nimic… dar chiar nimic! acuzele celor doi oameni din Romania privind coruptia rmgc nu declanseaza nimic! pe cale de consecinta Romania nu este stat de drept inca!
  citeste mai jos:

  traian basescu acuza ca guvernul ponta a primit legea speciala de la rmgc, facuta de rmgc!
  ponta acuza ca rmgc a cumparat politicieni!

  Romania este stat de drept, sau nu?

  la asa acuze DNA si DIICOT ar trebui sa ancheteze cauza! se intampla asta?

  yehudy
  2013-09-24 00:10:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 51

  @yehudy: Da, ponta chiar lupta impotriva rmgc. Cu lanturi. Bre, da’ ca taie astia padurile nu va doare la ecologie? Stricati un protest frumos si-l indreptati catre nimic.

  Haplo
  2013-09-24 00:28:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 52

  @nae: nu glumi despre suferintele celor din inchisorile politice; dar acolo nu a fost vb. despre comunism, ci despre primitivi ticalosi care s-au vazut cu drept de viata si de moarte asupra altor oameni.

  1.La invadarea Poloniei de catre Hitler din vest si Stalin din Est, Stalin a afirmat ‘razboiul care va urma va fi diferit de cele de pana acum; invingatorii isi vor impune controlul politic in tarile ocupate’.
  2.Tratatul de Pace de la Paris consfinteste acest lucru; in cazul Romaniei, Armata Sovietica avea statut de ‘armata de ocupatie pe o perioada nedetrminata’.
  3.In toate tarile ocupate de Armata Rosie, procentul populatiei civile decimate dupa razboi a fost acelasi:
  intre 25-30%; Germania de Est,Finlanda,Tarile Baltice, Polonia, Ungaria, Cehia, Bulgaria,Romania;
  in inchisori,lagare si mai ales deportari in URSS, de care au scapat numai romanii (cu exceptia basarabenilor) si bulgarii.Datele sunt usor de gasit pe Wiki.A fost de fapt o operatiune de razboi pentru subordonarea tarilor respective.
  4.Primul Guvern, dr.Petru Groza, si toate celelalte pana la moartea lui Stalin aveau doar 4-5 etnici romani Gh.Gh.Dej,M.Sadoveanu si alti cativa care s-au succedat; la fel aparatul de conducere al P.M.: restul erau cominternisti maghiari,evrei, rusi,ucrainieni, cu nume romanesti fictive; verificati componenta oricarui guvern si cititi apoi biografiile.

  Deci nu erau ‘inchisori comuniste’ ci ‘republicane’- au fost instituite odata cu proclamarea Republicii si vizau tocmai elitele din perioada monarhiei.

  5.Romania este singura tara din blocul sovietic ce a desfiintat regimul detentiei politice,in anul 1964 si a reabilitat fostii detinuiti care au supravietuit.

  De ex.,supravietuitori ai inchisorilor politice din fosta RDG au dat anul trecut in judecata firma IKEA pentru ca a folosit munca fortata a detinutilor politici din RDG in perioada 1977-1980.

  mitzu baston
  2013-09-24 01:24:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 53

  proiectul de la rosia montana trebuiew sa continue.20000 de bezmetici pe strazi nu pot distruga un proiect de 4 miliarde euro si sa aleaga guvernanti alesi de milioane de oameni

  un cetatean
  2013-09-24 02:06:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 54

  @un cetatean:
  Care 4 miliarde ??!! RMGC promite 1,7 miliarde “injectate” in economia romaneasca. Care in realitate nu cred ca vor depasi 1 miliard. Dar retine, asta in 20 de ani !!!!!

  Concret inseamna 50 milioane euro / an , bani care nu ajung pentru hartie igienica prin ministere ! Adica fix un căcat pentru care nu merita sa stricăm 4 munţi şi să construim un lac uriaş cu cianuri si metale grele pentru sute de ani.

  Mircea
  2013-09-24 08:08:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 55

  nae, vezi ca te angajeaza rogo la critic atac pe post de exponat, ca esti modelul lui de om nou. Cu creierul spalat si gata uscat, perfect pregatit pentru o noua serie de impliniri marete… ai fi putut fi un tortionar perfect, dar nu dispera, poate se intorc timpurile cu ajutorul unora ca rogo&comp si iti implinesti menirea.

  mihai
  2013-09-24 09:11:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 56

  sunt unii aici pe site cu capu rau de tot. prieteni, nu cred ca starea voastra mai poate fi ameliorate, ca de scapat sigur nu mai scapati. adica, dupa ce v au rupt bancile la comisioane, retailerii la raft, omv la benzina si altii, si altii si altii, voi ii tot dati inainte cu capitalismul. Bai dobitocs, asta nu I capitalism, asta i colonialism! DA? acum a-ti priceput? adica ce mari binefacerii v au facut ma investitiile straine? bancile v au dat prima casa pe 100 de ani, dacia frantuza va ia taxa auto, petromul a facut un profit record, energia verde de la privati va rupe la buzunare, retailerii sunt blat pe fata si voi ii dati inainte cu capitalul strain. sincer cu voi tara asta nu mai are nicio sansa. si sincer ar fi pacat sa va inmultiti, sa va jupoaie astea sa scape lumea de prosti.

  anonim
  2013-09-24 13:11:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 57

  mihai

  stii de ce nu inteleg pentru ca nu am muci-n fraza ca tine.Personaje ca tine sau nora am mincat la micul dejun pina mi s-a aplecat.
  Nimic dar absolut nimic din ce am postat nu este neadevarat sau sa nu se fi intimpat.
  La cai verzi pe pereti visati doar voi eu nu.Eu treaiesc in lumea reala .

 • 58

  @nae:

  Tu esti Napoleon ,cand uiti sa-ti iei pastilele.

  Mahmuru
  2013-09-24 14:24:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 59

  mahmurica

  ai adunat molozul, ai facut curat in wc de ai timp sa debitezi ineptii pe blog.Vezi ca te torn stapinului.Ori esti sluga ori blogar.Una din doua.

 • 60

  Ah, cand ma gandesc, mangaindu-mi barba, la secerea si ciocanul pe fondul rosu, simt ceva marindu-se-n pantaloni…

  Manastur
  2013-09-24 18:14:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 61

  @Manastur:

  Tu poate simti ceva marindu-se in partea din fata, insa nae simte iesind ceva tare si batzos in partea din spate a pantalonilor. Emotii coplesitoare, aduceri aminte (era si el tanar si frumos pe vremea Anei Pauker–ce-i drept si prost rau)!!

  Mahmuru
  2013-09-24 19:18:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!