RSS Feed

PSD, ce face el

vezi toate articolele de
03 Feb 2017 la 19:31 comenteaza acum 2566 vizualizari.

Cum mai stă PSD-ul azi. Situația acestui partid e incredibilă totuși. Liderii au reușit să-l pună pe butuci după o victorie clară. Au apucat să adopte niște măsuri sociale. Și au reușit tot ei să le șteargă semnificația cu ordonanțe vinovat interesate. Revolta ordonanțelor ar putea periclita inclusiv acele măsuri  minimale, de aia PSD se cutremură profund acum.

În ce punct e PSD-ul azi.

 • nu au rival politic, au însă o masă enormă în stradă împotrivă. și n-au idee de ce li se întâmplă, de aia văd conspirații peste tot. Ei au crezut că abuzurile DNA – care sunt totuși abuzuri la pachet cu dosare reale cu furturi reale – pot fi reglate cu alte abuzuri. E o înțelegere a politicii fix deloc, pentru  că acum din aceste motive se află în imposibilitate de guvernare. Și cel mai bine s-a văzut din felul în care SRI sabotează MAI, iar MAI dă liste cu jurnaliști instigatori (!!!!). Greșeli de gâgă, fix ca bătaia pe care le-o aplicau jandarmii jandarmilor sub acoperire în deja celebrul filmuleț.
 • se tot vorbește de televiziunile manipulatoare. Dar televiziunile manipulatoare le-au sucit mințile în primul rând liderilor PSD. E înduioșător cum își închipuie unii că manipularea media, cu tot cu TV și facebook, funcționează simplu și uniderecțional. Nu-și pun întrebări de ce cu aliați atât de puternici precum Antena 3 au pierdut atâtea bătălii importante în ultimul deceniu.
 • de ce nu l-a trădat Grindeanu pe Dragnea. De ce să nu-l lași pe Dragnea cu Iordache în brațe și să nu dai lovitură de partid? N-ar fi fost doar cinism, ar fi fost o soluție pentru PSD şi mai ales pentru Grindeanu să rămână la guvernare. Speculaţii, nu mă bazez pe informaţii la punctul ăsta.
 • PSD tot acuză că se bagă ambasadorii. Dar ce comportament au avut ei până acum? Pupatul mâinii lui Trump peste masă, când toată Europa privește sceptic încolo, unde e creierul în toată chestia asta
 • PSD are drept purtători de cuvânt Șerban Nicolae, Codrin Ștefănescu și ziariști prieteni. Rezultatul e praf. Pesediști frustrați în interior sunt mulți.
 • Să te fofilezi în continuare e o prostie. Să nu retragi ordonanțele ți-ar putea aduce lovituri fatale de la social-democrați europeni, de peste tot
 • PSD a câștigat și el o clasă de mijloc care l-a votat în decembrie. Însă compromisurile spre dreapta de-a lungul anilor l-au transformat într-un partener de dialog foarte cinic cu alegătorii săi. Cum îşi închipuie PSD contractul ăsta şi poate şi unii alegători: ești singurul partid de pe piață care își amintește sporadic de sărăcie și de salariul minim, închidem ochii că vă tot dați privilegii și contracte, dar  faceți dracului măcar acel puțin pentru noi. Și acest contract cât un fir de ață între partid și o bază socială e pe cale să se rupă
 • PSD a sperat, la sfatul creţ al unor consilieri israelieni ultraconservatori, să fie un soi de PIS polonez. NUmai că n-are o narațiune puternică a inamicului comun. Chiar ascultam zilele trecut un bun reportaj RFI în care se explica ce rol puternic și pervers a avut conspirația de după accidentul aviatic teribil de acum 6 ani. Biserica plus un inamic puternic – conspirația e că Tusk a conspirat cu Putin să-i omoare – a dat o poveste puternică populară pe care se întemeiază acel partid ultraconservator. PSD a încercat ceva cu multinaționalele, dar nici ei nu se cred, au încercat și cu ”străinii”, Soros, dar nici ei nu știu ce le reproșează mai exact.
 • În fine, PSD a ratat șansa deceniului de a pune în dezbatere rolul anticorupției în România, chiar cu riscul de a-i cădea un lider-doi. DNA-SRI au avut mari probleme nu doar de imagine care se șterg cu buretele acum. E unul din efectele periculoase ale mesajelor univoce gen ”votez DNA”. PSD a criticat fix cum nu trebuie tendințele nedemocratice din mișcarea anticorupție. Cum? Conservându-și casta de afaceristopoliticieni specifici și încercând să le salveze ălora curul în numele pensiilor mai mari. Până și felul în care le măresc arată că nu prea-i interesează să crească mai ales baza. Și la fiecare serie de măriri mai întărim și caste întregi de pensionari și funcționari de lux.
 • pe de altă parte, tot văd o Kovesi foarte activă gata să investigheze democrația însăși. Păi, vă mai întreb o dată, știți că în democrație instituțiile se supraveghează între ele, nu una le supravegheaza pe ălelalte. Că am mai văzut cum a zburat un judecător cu struți cu tot pentru că nu știa cum să voteze la legile Big Brother. Unii consideră că sunt suspect de precaut; eu cred că nu are rost să fim inutil de naivi.
 • pana duminica o sa iasa până şi consilierii lui Iordache la protest. Dragnea e încet părăsit şi de aliaţi mediatici de nădejde. Pesediştii ar face bine să schimbe tactica şi să încerce să schimbe rapid din ideile fixe ale şefilor; că să-şi schimbe şefii… e mai greu

Ca un soi de concluzie. Ăsta poate fi şi startul bătăliei pentru putere în PSD. Cine critică public acum riscă enorm, dar capătă totuşi o şansă să preia un partid care ar putea rămâne la putere şi dacă e învins de stradă. Numai că, aşa cum îmi explica un pesedist deştept, de unde cadre?, avem prea mulţi iordachi, prea puţini altfel. E o criză asemănătoare şi la alte partide. O situaţie imposibilă. Numai câţiva oportunişti destoinici mai pot salva partidul şi părţile din programul de guvernare cu care au câştigat alegerile.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!