RSS Feed

EXORCISM. PSD în luptă cu SRI-ul interior. Jurnaliști în luptă cu demonii interiori

vezi toate articolele de
03 Apr 2017 la 14:50 comenteaza acum 1899 vizualizari.

PSD în luptă cu SRI-ul interior. Dragnea se simte săpat de formaţiuni complexe externe (Soros) sau/şi interne (SRI). Cu Soros totul pare oricum megaartificial, mi-e clar că au un aport şi consultanţii ultraconservatori israelieni plătiţi de PSD. Iar cu paranoia legată de SRI mi-am amintit de cum îmi explica un pesedist perioada crizei OUG 13: nu noi am făcut-o, ne sabotează serviciile din interior! Recunosc, m-a făcut praf.

Acum, aţi constatat probabil dacă aţi mai deschis acest site că nu am vreo înţelegere pentru cheltuielile necontrolate şi ambiţiile la fel de necontrolate ale SRI. Dar să foloseşti SRI ca pe Soros, ca să explici orice, abia aici combinaţia de cinism cu neputinţă e perfectă.

Declaraţia lui Dragnea trimite destul de străveziu la următoriul scenariu: Ponta, Constantin se agită în interes SRI. (că la capitolul Soros se înţeleg amândoi: trag tare să arate inamicul secret al României, că doar ce merge mai bine cu sărăcia decât conspiraţia?). Ştim şi ce-a spus Băsescu despre Ponta în legătură cu serviciile.

Ponta atacă la fel: Dragnea ar fi şi el lipit de SRI, ar fi şi artizan în negocierea feţei binomului de acum 4 ani, ar fi trimis vin unui anume Florin de la SRI etc.

Pare că se bat în secrete, dar nu sunt în stare să se bată în mai nimic. Faptul că în lupta dintre ei au ajuns instant la SRI şi Soros nu e surpinzător. În decembrie trecut, un scandal din USR declanşat de soţul lui Clotilde Armand a sfârşit şi el rapid în “sorosisme”.

Superficialitatea asta este şi indicatorul că vom avea explicaţii din ce în ce mai puerile date unor situaţii grave. În loc să atacăm SRI sau efectele globalizării de pe poziţii ferme, vom avea exorcizări din astea tragicomice ale “SRI-ului din noi”.

Jurnaliști în luptă cu demonii interiori

Am rămas şi eu, ca probabil mulţi dintre voi, cu gura căscată după scena Emilia Şercan la Eugenia Vodă la TVR. Aici:

Mi-a luat ceva timp să mă lămuresc ce m-a şocat mai mult. Pentru că n-a fost ca în cazul Turcescu, toată sceneta aia mistico-sereistă era mult prea suprarealistă.

În cazul Emiliei Şercan cred că e deranjant ce imagine au unii ziarişti de investigaţie despre ei acum în momentul prezent, nu cine ştie ce compromis trecut din care n-am înţeles decât că simpla întâlnire cu SOV e compromiţătoare.

Iar asta nu am văzut doar la Şercan, sunt o întreagă generaţie care cred despre ei că sunt un soi de arhangheli ai curăţeniei. Din păcate, să fii jurnalist poate fi ceva plicticos şi necompromiţător sau, poate, plicticos şi compromiţător, fiecare după conştiinţă. Poţi greşi din isterie, te poţi fanatiza, multe sunt bolile profesionale.

La Emilia, şi nu numai, această mistic-izare şi mistificare a actului jurnalistic se vede din păcate şi în materiale, unele muncite, foarte bune, altele simple dosare de înfierare etică fără mare bază. De exemplu, nu am înţeles de ce să faci tot acel vals în cazul plagitului lui Kovesi dacă nu poţi recunoaşte că ai de-a face totuşi cu un plagiat. N-a fost însă Emilia ridicolă, ci mai ales comisia de etică care a constatat plagiat fără să fie plagiat. De ce-ar face un om singur mai mult decât ditai comisia.

Repet, cred că e mai şocantă imaginea pe care şi-o fac despre sine în prezent unii ziarişti, un soi de luptători sacri pentru curăţenie şi adevăr. Când mult mai utilă ar fi o modestă reevaluare, eventual, şi mai puţin ardere pe rug şi martiraj.

Avem prea mulţi eroi în presă, unii au avut şi şansa unor salarii de eroi, asta e cert. Dar cam asta e tot. Sacralizarea “investigaţiei”, morga pe care şi-o iau unii ziarişti, sunt chestii pe care sincer nu le mai înţeleg de ceva timp.

Am văzut că o altă întrebare a fost de ce a dat Eugenia Vodă aşa ceva, de ce a continuat să vorbească cu Tolontan. Răspuns: nu ştiu. O face parte din felul cum se automistifică Eugenia Vodă, drept intervievatorul suprem care face vivisecţie pe invitaţi.

Să încercăm să distingem ce au dat bun ziarişti precum Şercan de unele rame mistificatoare şi, iată, şi automistificatoare până la lacrimi.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!