RSS Feed

Rasism, sexism, homofobie, cea mai comodă formă de protest pentru putere

vezi toate articolele de
28 Feb 2013 la 15:12 18 comentarii 1946 vizualizari.

S-a spart ţeava cu neoconservatori, ultraortodocşi etc. Să reamintim Constituţia

Articolul 4

(2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială.

Şi acum să înţelegem esenţa noilor agitaţii. Adevărul (mai nou, campion al deraierilor neocon de toate tipurile) dar nu numai au scos la iveală minţi sclipitoare. Unul zicea că familia monoparentală e ca leucemia, altul căuta în adîncurile ortodoxiei puritate sufletului anti-gay, iar Neamţu îi tot trage cu valorile familiei. Însă trebuie să iei cea mai imbecilă opinie ca să străpungi pînă la capăt situaţia în care ne aflăm. E un nene, altfel profesor şi şef de editură, publicat de Jurnalul Naţional:

De ce tac şi de ce apără acest viol fără precedent, noile organe ale statului, ale USL-ului, pentru a căror biruinţă am înfruntat gerul zile în şir ? ! De ce nu stopează urgent sacrilegiul ? !

De ce harnicele Antene ale patriei fac politica struţului, în acest timp smintit, când unii pregătesc să ne arunce în uitare ca pe etrusci ? ! Profanarea unui cimitir creştin, evreiesc sau islamic, ca mizerabil viol al unui loc de veci, este totuşi benignă, faţă de violarea, în plină civilizaţie, a modelului dăinuirii unui întreg poporului.

Români, fără tradiţia Tăranului Român dispărem ca etruscii ! După 30 de ani şi mai bine, schimbat-au buldozerele cu gay !
Creştini, treziţi-vă şi apăraţi definiţia României în ochii lui Dumnezeu ! Popor român, lasă Piaţa Universităţii unde e şi apără-ţi grabnic dăinuirea şi Modelul umanităţii tale specifice ! Ia seama, acum sublima Piaţă s-a mutat la M.Ţ.R.

Mai multe chestii interesante de desprins:

 • Piaţa Universităţii de acum un an a fost, se pare, pentru unii împotriva drepturilor gay şi de recuperare a legionarismului pe faţă. Un sentiment sănătos anti-austeritate şi sceptic european este vopsit imediat de extremişti în ce vor ei. Nu extremiştii au îngheţat în piaţă, asta e ideea comodă pe care o vînd acum. Ce extremişti or fi fost pe acolo nu am văzut, cînd strigau unii împotriva maghiarilor îşi luau rapid huiduielile de rigoare. Şi cam atît.
 • se mai desprinde o idee importantă – rasism, sexism, homofobie sînt tolerate de fapt de putere. Indulgenţa e maximă, nu ne punem cu majoritarii, nu-i aşa? Că e social-democrat, că e vorba de pedelist, tot aia. I-avem fie pe Neamţu-Papahagi, fie pe pretinşii dizidenţi sub regimul Băsescu, fie Becali. Unii-s homofobi proeuropeni, alţii antieuropeni – îi uneşte ceva foarte clar – şi majoritatea, şi statul român se prefac că nu-i văd, ba chiar îi apreciază.
 • cum altfel să interpretăm calmul total cu care sînt primite atitudini homofobe de instituţiile statului. Consiliul Naţional al Discriminării e şi acum privit ca un soi de excrescenţă ciudată, pentru placul Europei. Iar inspectoratul bucureştean vroia acum o lună să ancheteze o profesoară pentru că s-a gîndit să vorbească cu liceenii despre drepturile gay.
 • Apelul la ANtene e înduioşător. Antena 3 e noul TVR, e ca un post public.

Din textul idiot citat mai sus, se desprind pericolele. În loc să se întărească mişcarea antiausteritate, statul complice cu extremişti tradiţionali (homofobi. xenofobi şi ce s-o mai găsi) lasă să se coloreze dubios o revoltă care ar putea să fie socială în loc să fie ortodoxă. Ce poate fi mai uşor de controlat decît fanatici tradiţionalişti. Criticile politicilor UE, ale demantelării sociale sînt mult mai comode pentru toată lumea dacă sînt prinse în tipar fanatic-ortodox. Puterea va prefera întotdeauna tîmpeniile antigay lipite de euroscepticism, de anti-austeritate. Tradiţionaliştii fanatici sînt toboganul politicienilor printre săracii copleşiţi de facturi. Şi sînt şi cea mai comodă formă de bagatelizare pentru cei care observă că pe preţul de la factură nu e trecută şi binecuvîntarea lui Isus. Cum să nu iubeşti aşa-ceva.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

 • 1ティソ 時計 アンティーク...
 • 2Doamnă Irina cu regret vă spun că acea zi nu va veni deoarece problema este sistemică: interesul public nu numai că este o abstractiune dar mai şi este definit şi impus discreţionar de....reprezentanţi....
 • 3Dnă Zamfirescu Materialul este excelent, în pofida unor comentarii stupide. Succes în continuare și cele mai bune urări...
  Ștefan Brăgărea la Dumnezeu să fie citat de DNA!
 • 4Gresit! Nu pofteste. Taxeaza! Inca nu ai murit dar cand va venii timpul nu vei fi primit in cer fara sa dai birul. Asa e si cand te botezi si cand te cununi si cand te baga in pamant. Dar lasand lucrurile...
 • 5Biserica are nevoie de straie sclipitoare deoarece la inima şi mintea omului se ajunge mai degrabă prin văz şi auz. Reaua purtare a unui preot produce efecte mai puţin dăunătoare (e şi el doar un păcătos...
 • 6CA SA FIE CU ADEVARAT UN DNA ACESTA AZI TREBUIE DESFIINTAT SI PESTE TREI ZILE REINFIINTAT CU ALTI PROCURORI CU POSTURI OCUPATE PRIN CONCURS PE BUNE. Atitia timp cind dna este polulat de jeguri imputite...
afacerea roşia montană alegeri alex mazilu antonescu basescu blaga Blogviu interviu Boc Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu DNA educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali guvern humanitas internet Istodor Johannis justitie kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presa presedinte protest proteste psd Remus Cernea riscograma romani rosia roșia montană Rusia salarii securitate Senat sondaj sri steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!