RSS Feed

Răspuns la o calomnie

vezi toate articolele de
23 Feb 2016 la 19:33 comenteaza acum 1017 vizualizari.

Cred că e nevoie de un răspuns pentru fiecare calomnie. Cea de mai jos nu face excepție. Am ajuns să pierdem vremea cu toate prostiile, dar asta e, nu cred că trebuie lăsat nimic neclarificat.

Calomniatorul se numește Cristian Cȃmpeanu. Ȋn urma unui schimb de replici (aici, aici), Campeanu a scris următoarele:

https://www.facebook.com/cristian.campeanu.31/posts/1106221226066784

Calomnia lui Cȃmpeanu a fost preluată și de Răzvan Chiruță:

Prima minciună: nu l-am acuzat pe Cȃmpeanu de antioccidentalism și de extrema dreaptă, ci am constatat că scrie pe ȊLD, o platformă antieuropeană de extrema dreaptă (ceea ce e adevărat, după cum am demonstrat-o ȋn repetate rȃnduri). După care Cȃmpeanu continuă ȋn aplauzele unor prieteni, vorbind de “băieții Moscovei,” ceea ce sigur că e o calomnie abjectă, dar nu e nici prima, nici ultima a unui autor ȊLD – după modelul ‘calomniați, calomniați, ceva tot va rămȃne.’ (alte exemple de calomnii mizerabile găsiți aici și aici – ultima ȋn Evenimentul Zilei, ziarul cu sirena, care mi-a preluat anul trecut un text ȋntreg fără să mă ȋntrebe. Pe larg, despre ȊLD, puteți citi aici) E aproape amuzant că domnul Cȃmpeanu aruncă asemenea acuze tocmai ȋn calitate de autor al unei platforme cu o secțiune ce se numește UERSS.

Nu vreau să mă victimizez, așa cum văd că fac alții, doar constat – e foarte trist că discursul a coborȃt la un asemenea nivel. Ne plȃngem, pe bună dreptate, de Antena 3, dar nu vedem că și o altă parte a presei a preluat practicile Revistei Romȃnia Mare. Bănuiesc că orice discurs liberal, democratic și realmente pro-occidental trebuie marginalizat cu orice mijloace. Trist, dar asta e.

P.S. Fără legătură cu rȃndurile de mai sus – mi-au apărut de curȃnd două povestiri:
Cartea cu două foi
Ak-Rul și Amara

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentariile sunt inchise.

RSS Postari
Andrei Panţu a studiat filozofie şi literatură în Berlin, la  European College of Liberal Arts (2004-2005), şi este absolvent în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale al American University in Bulgaria (2008). În 2010obţine diploma de filozofie politică de la Universitatea din Leiden.
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!