RSS Feed

Răspunsul lui Victor Ponta. Bonus cu E.U.: La muncă, şomerilor!

vezi toate articolele de
02 Feb 2012 la 18:32 19 comentarii 1595 vizualizari.

Ieri am pus o întrebare pentru opoziţie, adică pentru Victor Ponta, am primit şi un răspuns foarte rapid. Mă rog, un început de răspuns sper, pentru că întrebarea implică totuşi şi o strategie expusă – continui să vinzi din companii profitabile sau opreşti şi rentabilizezi cît poţi? o strategie pentru conducerea acestor companii există în afara celebrilor manageri privaţi? etc. Oricum îi mulţumesc că a făcut primul pas adresînd întrebarea direct către FMI. Despre restul sper să apucăm să vorbim pe îndelete. Răspunsul lui Ponta:

Am discutat (cu delegaţia FMI) despre o situatie specială, ce se intimpla cu companiile de stat în acest an, de ce guvernul Boc să vîndă practic ceea ce a mai rămas din averea naţională, participaţiile statului la companii profitabile. Am primit asigurări că acolo unde este vorba despre companii care se află în pierdere acestea, dacă nu pot fi privatizată, vor ajunge la un tip de management privat şi nu politic care să asigure o restructurare sau o mai bună gestionare a acestora. În ceea ce priveşte companiile energetice, orice ban se va obţine din vînzarea de acţiuni va rămîne în cadrul capitalului acelei companii sau pentru investiţii în acele companii, nu vor fi practic luaţi banii pe vînzarea Hidroelectrica sau Transgaz folosiţi pentru programele electorale ale PDL. (sursa, Realitatea TV, jurnalul de la 10.00, dupa minutul 52)

A mai spus că nu exista discutia cu 5%, reducerea taxarii muncii, a CAS-urilor, romania are o taxare a muncii prea ridicata – dar mă întreb ce rezolvi daca reduci taxarea dar pastrezi codul actual al muncii si nu intaresti controlul pentru protejarea angajatilor. Aproape in acelasi timp, Traian Basescu explica ceva de genul: nu prea poti sa le ceri patronilor bani si sa le lasi oamenilor drepturi prea multe.

Bun, relaţia cu FMI, cu manageri privaţi, cu privatizarea trebuie să fie discutată clar şi în afara înţelegerilor cu FMI. Liberalizarea pieţelor de energie, la fel. Cu alte cuvinte, să stabilim ce ne-a mai rămas de discutat în afara chestiunilor angajate deja. O să revin, sper să obţin şi răspunsuri mai amănunţite.

Comandamentul de iarnă

Începe iar să ningă. Oprescu iar o face pe comandantul de navă la televizor. Realitatea din teren: bulevardele mari curăţate binişor, bulevardele ceva mai înguste (Dorobanţi, de exemplu) au bucati de gheata care ies pina la jumatate de mettru pe carosabil. Masinile danseaza necontrolabil. Primarii de sector, mai toti varza. Pe străduţele mai mici nu se intră. Se va aşeza zăpadă peste un strat gros de gheaţă. E bine.

E.U.

Elena Udrea a declarat azi:

“Pentru cei care cu adevărat sunt nemulţumiţi şi şi-au spus nemulţumirea în stradă avem toată înţelegerea şi încercăm să găsim soluţii la problemele lor. Pentru ceilalţi, care fac din asta politică, eu zic că e mai bine să treacă la muncă”

Gata, le-a revenit sîngele în obraji. Reîncep cu jignirile. Iar asta e cea mai gravă. După ce s-au cerut locuri de muncă insistent, tu să-i trimiţi la muncă…

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: , ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!