RSS Feed

”Rebutul” Mădălina Manole

vezi toate articolele de
15 Jul 2010 la 18:32 un comentariu 10499 vizualizari.

”Nimeni nu are vreo vină, toţi mă iubiţi enorm şi aţi făcut totul pentru mine motivul este acesta: nu mai pot suporta FIZIC vorbind sunt defectă, un rebut, aşa am fost mereu, dar acum de abia realizez cu adevărat.” Aceasta este un fragment din mesajul de ”adio” al Mădălinei Manole.

La ce ”rebut” se referea artista? În primul rând, după cum rezultă din mărturiile apropiaților ei, la slaba receptare a ultimului ei album. La refuzul radiourilor de a-l promova. Nu am fost un fan al Mădălinei Manole. Gusturile mele vizează alte genuri muzicale. Nu trebuia însă să fredonezi zi de zi piesele ei, pentru a putea face diferența între Mădălina Manole și Andrele, Anna Lesko, Bambi si alte zeci de exemplare ale mareei de pițiponceală care a dominat showbiz-ul românesc al ultimilor ani.

Da, în comparație cu toate aceste exponente al ”noului val”, Mădălina Manole era un ”rebut”, o ”defectă”.

Muzica nu este, însă, singurul domeniu în care non-valoarea este promovată agresiv. E starea generală a unei societăți în care normalitatea a devenit o excepție. Succesul facil, lipsa de scrupule, clientarismul, exacerbarea propriului interes, răzbaterea cu orice preț sunt la ordinea zilei. Lucru de mirare că, într-un astfel de haos, filmul românesc a înregistrat triumful din ultima perioadă. Dar incredibila ascensiune internațională a regizorilor români este, cum spuneam, doar o excepție.

E suficientă o asemenea stare pentru a împinge un om la disperare? În cazuri excepționale (cum a fost cel al Mădălinei Manole) se pare că da. Dar și fără a recurge la aceste gest, sentimentul de ”defect” ori de ”rebut” al românilor care încă mai cred într-o scară de valori definită corect are acoperire. Și tinde să devină… normalitate.

***

Citește și: ”Cum să te sinucizi în 10 pași simpli. Moartea Mădălinei Manole și presa”

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!