RSS Feed

RMGC inaugurează o grădiniţă şi şcoală specială pentru copiii cu pene din Roşia Montană. Opoziţia oferă azil bufniţelor sinistrate (folclor)

vezi toate articolele de
27 Aug 2013 la 11:34 88 comentarii 1946 vizualizari.

Textul de mai jos este un pamflet şi va fi citit ca atare. Declaraţiile (şi o parte din fapte) sunt inventate, chiar dacă asemănările cu fapte, personaje şi declaraţii reale nu e întâmplătoare.

***

Motto: „Cine e Sanda Lungu? Este o doamnă care practică sexul cu bufniţe”

(întrebare şi răspuns care circulă pe Facebook)

***

RMGC a anunţat astăzi că inaugurează un nou obiectiv la Roşia Montană: o grădiniţă şi o şcoală specială. Conform reprezentanţilor companiei, grădiniţa şi şcoala primară răspund unei necesităţi stringente apărute în comunitatea locală în urma intensei activităţi de „f***t buha”, desfăşurate în ultimii ani de către susţinătorii mineritului cu cianuri. Preşedintele RMGC, Dragoş Tănase, a declarat că iniţiativa este o dovadă în plus a dezvoltării durabile generate de proiectul minier.

Gestul a fost salutat şi de către politicienii autohtoni. Senatorul Gabriela Firea, vice-preşedinte al Comisiei UNESCO a Parlamentului, şi-a anunţat disponibilitatea de a deveni naşă a mai multor copii cu pene de la Roşia Montană. „Nu e deloc întâmplător faptul că săptămâna trecută am venit la Roşia Montană cu fina Anda. E o dovadă cât se poate de clară că mă voi ocupa şi de bunăstarea finilor şi finuţelor cu pene de la Roşia Montană”, a spus doamna Firea.

La rândul lui, ministrul Culturii, Daniel Barbu, s-a arătat încântat: „Din acest moment, putem vorbi cu adevărat despre faptul că Roşia Montană are şanse de a fi inclusă în Patrimoniul UNESCO. Această grădiniţă şi şcoală destinată copiilor cu pene reprezintă o iniţiativă de UNICITATE mondială indiscutabilă, a apreciat Daniel Barbu.

Declaraţia ministrului Culturii vine în contradicţie cu afirmaţiile deputatului PDL, Raluca Turcan, membră a Comisiei UNESCO a Parlamentului, care spusese, săptămână trecută, că Roşia Montană nu îndeplineşte condiţia de „unicitate” pentru a fi inclusă în Lista UNESCO. Doamna Turcan a revenit însă asupra declaraţiilor iniţiale. „După ce am văzut fotografiile cu copii cu pene, mi-am dat seama că, totuşi, condiţia de unicitate este îndeplinită. Consider că sunt o persoană raţională şi pot să-mi formez o opinie după ce văd nişte fotografii. Raluca Turcan a mai adăugat că afirmaţiile ei din cadrul conferinţei de presă de săptămâna trecută au fost citate trunchiat: „Când am zis „să nu fim copii”, am mai adăugat „să fim copii cu pene”, lucru care nu a mai fost consemnat de jurnalişti”.

Din motive umanitare, RMGC a mai anunţat că, momentan, renunţă la colaborarea cu academicianul Alexandru Vulpe, membru al GIMPCRM. „Tentaţiile la care ar fi supus Vulpe în interacţiunea cu copiii cu pene sunt foarte ridicate şi nu ni le putem asuma. Aşa cum am spus de nenumărate ori, suntem experţi în gestionarea riscurilor. Pentru contribuţiile extraordinare pe care ni le-a adus până acum, RMGC îi va asigura domnului Vulpe o rentă viageră”.

Reprezentanţii companiei sunt convinşi că şcoala şi grăniţa specială destinată copiilor cu pene va atrage anual zeci de mii de turişti la Roşia Montană, dovedind că se poate face minerit în paralel cu turismul.

Cu toate acestea, nu toţi membrii comunităţii locale sunt de acord cu iniţiativa. Conform reprezentanţilor Alburnus Maior, populaţia de bufniţe din Roşia Montană va fi şi mai grav ameninţată de oficializarea activităţii de „f***t buha”. Eugen David, preşedintele Alburnus Maior, a declarat că a primit numeroase apeluri telefonice de la persoane alarmate de soarta buhelor din Roşia Montană. Eugen David spune că bufniţele aflate în pericol pot să se refugieze, în mod gratuit, pe terenurile şi proprietăţile membrilor Alburnus Maior.

De asemenea, reprezentanţii Opoziţiei faţă de proiectul minier consideră că inaugurarea grădiniţei şi şcolii pentru copiii cu pene reprezintă un act de discriminare. „Se ştie că la Roşia Montană se află şi specii rare de lilieci, care la rândul lor, au fost şi sunt f***ţi de susţinătorii companiei. Se ştie că liliecii nu au pene, aşadar cine se va ocupa de viitorul copiilor rezultaţi?”, a întrebat, retoric, Sorin Jurcă, de la Fundaţia Culturală Roşia Montană.

***

BONUS: Imaginea de mai jos nu este un trucaj, ci una cât se poate de reală, postată de Vasile Marciuc pe pagina personală de pe Facebook. Vasile Marciuc este responsabil cu paza obiectivelor RMGC. Mai exact este unul dintre coordonatorii forţelor „de ordine” ale companiei, cele care şi săptămâna trecută, şi cu alte ocazii, s-au ocupat (şi se ocupă) de intimidarea (bruscarea, ameninţarea, lovirea) jurnaliştilor incomozi şi a altor persoane indezirabile. E o fotografie care vorbeşte de la sine despre cât de „sărmani” sunt susţinătorii locali ai RMGC. Şi cu ce se ocupă: în timp ce unii „f*t buha”, alţii f*t carasul...

Da, există şi cazuri sociale în Roşia Montană, doar că acestea (în cazul fericit) se aleg cu salarii mizerabile (şi contracte de muncă pe… 6 luni) sau, pur şi simplu, cu bomboane de Crăciuni şi câte „4 mici şi o bere”, pe la diferitele evenimente şi mitinguri organizate de companie.

***

Citeşte şi:

Cum se sparge o blocadă mediatică. Lecţia de la Roşia Montană. Şi cum s-a pierdut UNESCO cu Firea (FOTO)

EXCLUSIV: Stenogramele întâlnirii cu membrii Comisiei Demolatorilor la Roşia Montană. Doamna Raluca Turcan, domnilor Barbu, Igaş & Co, cum stăm cu buna-credinţă? (VIDEO: ce nu a văzut Comisia)


Cu naşa Vrânceanu Firea şi fina Anda. Comisia Demolatorilor (fostă UNESCO), în vizită la Roşia Montană. Cu ministrul Barbu şi cu Vrânceanu Firea, Raluca Turcan, Traian Igaş & alţii


SENZAŢIONAL: O fotografie de 17 milioane de dolari! Din Roşia Montană. UPDATE


ERA SĂ IAU BĂTAIE DE LA ANGAJAȚII RMGC


Trădarea de ţară – negru pe alb


Ministrul Barbu se intilneste doar cu Gold Corporation. Societatea civila care apara patrimoniul Rosiei Montane protesteaza

Ziua când scârba se transformă într-o imensă silă

***

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

88 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!