RSS Feed

RMGC inaugurează o grădiniţă şi şcoală specială pentru copiii cu pene din Roşia Montană. Opoziţia oferă azil bufniţelor sinistrate (folclor)

vezi toate articolele de
27 Aug 2013 la 11:34 20 comentarii 1946 vizualizari.

Textul de mai jos este un pamflet şi va fi citit ca atare. Declaraţiile (şi o parte din fapte) sunt inventate, chiar dacă asemănările cu fapte, personaje şi declaraţii reale nu e întâmplătoare.

***

Motto: „Cine e Sanda Lungu? Este o doamnă care practică sexul cu bufniţe”

(întrebare şi răspuns care circulă pe Facebook)

***

RMGC a anunţat astăzi că inaugurează un nou obiectiv la Roşia Montană: o grădiniţă şi o şcoală specială. Conform reprezentanţilor companiei, grădiniţa şi şcoala primară răspund unei necesităţi stringente apărute în comunitatea locală în urma intensei activităţi de „f***t buha”, desfăşurate în ultimii ani de către susţinătorii mineritului cu cianuri. Preşedintele RMGC, Dragoş Tănase, a declarat că iniţiativa este o dovadă în plus a dezvoltării durabile generate de proiectul minier.

Gestul a fost salutat şi de către politicienii autohtoni. Senatorul Gabriela Firea, vice-preşedinte al Comisiei UNESCO a Parlamentului, şi-a anunţat disponibilitatea de a deveni naşă a mai multor copii cu pene de la Roşia Montană. „Nu e deloc întâmplător faptul că săptămâna trecută am venit la Roşia Montană cu fina Anda. E o dovadă cât se poate de clară că mă voi ocupa şi de bunăstarea finilor şi finuţelor cu pene de la Roşia Montană”, a spus doamna Firea.

La rândul lui, ministrul Culturii, Daniel Barbu, s-a arătat încântat: „Din acest moment, putem vorbi cu adevărat despre faptul că Roşia Montană are şanse de a fi inclusă în Patrimoniul UNESCO. Această grădiniţă şi şcoală destinată copiilor cu pene reprezintă o iniţiativă de UNICITATE mondială indiscutabilă, a apreciat Daniel Barbu.

Declaraţia ministrului Culturii vine în contradicţie cu afirmaţiile deputatului PDL, Raluca Turcan, membră a Comisiei UNESCO a Parlamentului, care spusese, săptămână trecută, că Roşia Montană nu îndeplineşte condiţia de „unicitate” pentru a fi inclusă în Lista UNESCO. Doamna Turcan a revenit însă asupra declaraţiilor iniţiale. „După ce am văzut fotografiile cu copii cu pene, mi-am dat seama că, totuşi, condiţia de unicitate este îndeplinită. Consider că sunt o persoană raţională şi pot să-mi formez o opinie după ce văd nişte fotografii. Raluca Turcan a mai adăugat că afirmaţiile ei din cadrul conferinţei de presă de săptămâna trecută au fost citate trunchiat: „Când am zis „să nu fim copii”, am mai adăugat „să fim copii cu pene”, lucru care nu a mai fost consemnat de jurnalişti”.

Din motive umanitare, RMGC a mai anunţat că, momentan, renunţă la colaborarea cu academicianul Alexandru Vulpe, membru al GIMPCRM. „Tentaţiile la care ar fi supus Vulpe în interacţiunea cu copiii cu pene sunt foarte ridicate şi nu ni le putem asuma. Aşa cum am spus de nenumărate ori, suntem experţi în gestionarea riscurilor. Pentru contribuţiile extraordinare pe care ni le-a adus până acum, RMGC îi va asigura domnului Vulpe o rentă viageră”.

Reprezentanţii companiei sunt convinşi că şcoala şi grăniţa specială destinată copiilor cu pene va atrage anual zeci de mii de turişti la Roşia Montană, dovedind că se poate face minerit în paralel cu turismul.

Cu toate acestea, nu toţi membrii comunităţii locale sunt de acord cu iniţiativa. Conform reprezentanţilor Alburnus Maior, populaţia de bufniţe din Roşia Montană va fi şi mai grav ameninţată de oficializarea activităţii de „f***t buha”. Eugen David, preşedintele Alburnus Maior, a declarat că a primit numeroase apeluri telefonice de la persoane alarmate de soarta buhelor din Roşia Montană. Eugen David spune că bufniţele aflate în pericol pot să se refugieze, în mod gratuit, pe terenurile şi proprietăţile membrilor Alburnus Maior.

De asemenea, reprezentanţii Opoziţiei faţă de proiectul minier consideră că inaugurarea grădiniţei şi şcolii pentru copiii cu pene reprezintă un act de discriminare. „Se ştie că la Roşia Montană se află şi specii rare de lilieci, care la rândul lor, au fost şi sunt f***ţi de susţinătorii companiei. Se ştie că liliecii nu au pene, aşadar cine se va ocupa de viitorul copiilor rezultaţi?”, a întrebat, retoric, Sorin Jurcă, de la Fundaţia Culturală Roşia Montană.

***

BONUS: Imaginea de mai jos nu este un trucaj, ci una cât se poate de reală, postată de Vasile Marciuc pe pagina personală de pe Facebook. Vasile Marciuc este responsabil cu paza obiectivelor RMGC. Mai exact este unul dintre coordonatorii forţelor „de ordine” ale companiei, cele care şi săptămâna trecută, şi cu alte ocazii, s-au ocupat (şi se ocupă) de intimidarea (bruscarea, ameninţarea, lovirea) jurnaliştilor incomozi şi a altor persoane indezirabile. E o fotografie care vorbeşte de la sine despre cât de „sărmani” sunt susţinătorii locali ai RMGC. Şi cu ce se ocupă: în timp ce unii „f*t buha”, alţii f*t carasul...

Da, există şi cazuri sociale în Roşia Montană, doar că acestea (în cazul fericit) se aleg cu salarii mizerabile (şi contracte de muncă pe… 6 luni) sau, pur şi simplu, cu bomboane de Crăciuni şi câte „4 mici şi o bere”, pe la diferitele evenimente şi mitinguri organizate de companie.

***

Citeşte şi:

Cum se sparge o blocadă mediatică. Lecţia de la Roşia Montană. Şi cum s-a pierdut UNESCO cu Firea (FOTO)

EXCLUSIV: Stenogramele întâlnirii cu membrii Comisiei Demolatorilor la Roşia Montană. Doamna Raluca Turcan, domnilor Barbu, Igaş & Co, cum stăm cu buna-credinţă? (VIDEO: ce nu a văzut Comisia)


Cu naşa Vrânceanu Firea şi fina Anda. Comisia Demolatorilor (fostă UNESCO), în vizită la Roşia Montană. Cu ministrul Barbu şi cu Vrânceanu Firea, Raluca Turcan, Traian Igaş & alţii


SENZAŢIONAL: O fotografie de 17 milioane de dolari! Din Roşia Montană. UPDATE


ERA SĂ IAU BĂTAIE DE LA ANGAJAȚII RMGC


Trădarea de ţară – negru pe alb


Ministrul Barbu se intilneste doar cu Gold Corporation. Societatea civila care apara patrimoniul Rosiei Montane protesteaza

Ziua când scârba se transformă într-o imensă silă

***

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

20 comments
 • 1

  Chestia cu Alexandru Vulpe e cea mai reusita, insa textul mi se pare prea lung pentru un pamflet de tip TNR.

  Maxa
  2013-08-27 11:59:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  “în timp ce unii „f*t buha”, alţii f*t carasul…”

  Toti f*t cate ceva, numai voi stati pe margine.

 • 3

  #2: Clona uslamista plin de jeg, mars!

  P.S: Traiasca capitanul Giurgea!

 • 4

  Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt un fascist tembel care nu stie economie.

  Chianti
  2013-08-27 18:45:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Sa i se indeplineasca dorinta si s-o traga bufntina cu gheara de pasarica sa vada ce experienta obtine vaca.

  Doctoru de Buhe
  2013-08-27 18:47:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Toti suntem dusi de nas. Razboiul cu resurse e o parte mica din aceasta poveste. Partea principala prin care e bine sa privim lucrurile sunt ACTIUNILE setate la Bursa al GR. Toata lumea stie ca pornirea acestui proiect va face actiunile sa sara in aer, toti care au bagat bani in aceste actiuni mizeaza sa-si inmulteasca cu 5-20x banii. Printre actionari se afla oameni foarte influenti in economia mondiala. Dar… Si multi polticieni, ONG-isti si oameni influenti din Romania au primit actiuni ca spaga. Multi nu au apucat sa cumpere fiindca nu s-au trezit la timp. Aici partea cu pornirea proiectului este deja batut in cuie de interese de neoprit. Cei care urla pentru pornirea cat mai rapida a proiectului sunt cei care au deja actiuni la GR si nu mai au rabdare sa astepte boomul(pornirea proiectului) si sunt cei care n-au apucat la timp sa cumpere si sunt IMPOTRIVA proiectului numai ca sa scada actiunile la pretul care vor ei sa poata cumpara inaintea boomului. Restul, pulimea, copiii, comentatorii, sunt victime colaterale care sunt convinsi de unii sau altii. Cianura, zona, oamenii de acolo, fauna sunt numai pretexte. Toti stiu ca proiectul va porni, lupta se da pe pretul de cumparare a actiunilor. Restul e cancan…

  Gabor Daniela
  2013-08-27 20:27:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Si dai si lupta, nenicule:
  “Proiectul de lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana a fost adoptat marti in sedinta de guvern, el urmand sa fie transmis Parlamentului, a informat Executivul.”
  Hai, pa; m-ati votat?

  victor L
  2013-08-27 20:34:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Felicitari sincere dlui.Gotiu!

  nepotu lu tamara
  2013-08-27 21:25:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  “Textul adoptat de Guvern mai prevede declararea proiectului ca fiind de utilitate publica si de interes national deosebit, dar si mandatarea unor entitati publice sa aduca la indeplinire unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana.”

  victor L
  2013-08-27 21:31:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Am ironizat de multe ori demersurile activistilor anti-RMGC. Imi cer umil scuze. E momentul sa ne ridicam toti cei care avem de spus un “NU” si sa-l spunem hotarat. E momentul ca premierul Ponta sa isi dea demisia!

  pana acum indiferent
  2013-08-27 21:31:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Mihai Gotiu, hai la o plimbare pe la statuie! (care sa dureze saptamani daca e nevoie)

  sa iesim la plimbare
  2013-08-27 21:40:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @all
  contractul trebuie semnat sub semnatura privata: parlamentari, guvernanti, agentii nationale! oricine semneaza pentru acest proiect sa poata fi tras la raspundere ca persoana privata! se incearca smecheria cu contractul bechtel (stiu, nu se mai gaseste originalul, ce original!): jaf national fara raspunderi!

  contractul pentru Rosia Montana ar trebui semnat sub semnatura privata! ce parlamentari il aproba, sa raspunda privat pentru daune! nu vad ce ar fi incorect, votezi gresit, platesti! daca vrei sa nu platesti, te informezi! semnatura sau votul costa penal, asta trebuie sa inteleaga clasa politica cand aproba in parlament contracte economice! parlamentul trebuie sa faca legi, nu sa aprobe contracte economice! un contract economic nu este o declaratie politica, deci votarea unui contract economic nu presupune inviolabilitate politica! cine voteaza contracte economice sa le faca sub semnatura privata! semnarea contractelor economice este treaba guvernului, care se fereste ca pe vremea lui nastase cu bechtel!

  ….dar vine o vreme, vine o vama…
  nastase a platit putin…cei cu rmgc vor plati mult mai mult!

  yehudy
  2013-08-27 22:43:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  @all
  de ce spun ca cei care vo aproba proiectul rmgc vo plati mult mai mult:
  1. in primul rand, aceste proiect este de durata (minim 10 ani), deci in timp se vor afla tot felul de informatii de genul: rngc face bani din exploatarea metalelor rare, la rmgc reprezentantii statului roman declacra ca nu s-a extras nimic in ultimele 6 luni desi lucrarile merg din plin (reprezentantii statului roman iau spaga sa declare ca nu se gaseste nimic), s-a defectat aprovizionarea cu curent electric asigurata de statul roman care acum trebuie sa plateasca daune, ceva proprietati nu au fost rascumparate la timp de statul roman care trebuie sa plateasca pagube. a aparut un caz de poluare: statul roman trebuie sa plateasca daune! rmgc concediaza, statul roman trebuie sa plateasca somerii! rmgc sustine ca statul roman nu-si indeplineste obligatiile (oricare ar fi ele, reprezentantii statului roman vor confirma acuzatiile pentru o mica spaga), deci statul roman plateste.

  concluzia: reprezentantii statului roman iau spaga, cetatenii statului roman platesc!

  yehudy
  2013-08-27 23:15:12 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  @nepotul lui tamara
  de alde iliescu ca tine sunt satul. mai era unul in 1991, presedinte la rtv, care avea si o “pstila de sambata seara” . paul everac pre numele lui. imi aduci aminte de anii 1990, cand numitul iliescu ion intoxica intreaga tara cu comentarii sovietice si le multumea minerilor!

  apreciez contributia ta la subiectul discutat! esti un mic ion iliescu:)

  yehudy
  2013-08-27 23:28:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  @nepotul lui tamara

  lupt pentru ceea ce cred afirmand in orice moment ceea ce cred.
  restul sunt glume rau intentionate sau bine plasate: cum joaca steaua salveaza Rosia Montana:)

  yehudy
  2013-08-27 23:46:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Valoarea numai pentru
  Galiu + Vanadiu + Germaniu + Arseniu
  de la Rosia M
  e azi de circa 3 ori mai mare decat a Au,
  adica vreo 40 miliarde de dolari!!

  (Pretul pentru Galiu, Germaniu, Vanadiu va creste foarte probabil in urmatorii ani,
  Germaniu creste constant, Vanadiu e stabil de mai multa vreme la un pret de circa 25-30USD/kg dar a fost si 75USD/kg in 2009,
  la Galiu calculul s-a facut la o valoare mica 300USD/kg, dar mai corect ar fi de calculat la 500USD/kg sau mai mult).

  O suma frumusica referitor la celelalte metale, despre care nici nu se face vorbire,

  Teribila situatie !

  CONCENTRATII PROBABILE
  aur – 1,5 grame pe tonă, argint – 11,7 grame pe tonă, germaniu -20g pe tona, arseniu – 5000 grame pe tonă, titan – 1000 grame pe tonă, molibden – 10 grame pe tonă, vanadiu – 2500 grame pe tonă, nichel – 30 de grame pe tonă, crom – 50 grame pe tonă, cobalt – 30 grame pe tonă, galiu – 300 grame pe tonă.

  - s-ar extrage 300 tone de aur și 1600 tone de argint.

  galiu – 300 grame pe tonă / fata de aur – 1,5 grame pe tonă, argint – 11,7 grame pe tonă

  Atunci numai valoarea galiu ar depasi valoarea aurului:
  fiind de 200 ori mai mult galiu decat aur,
  iar valoarea galiu este (in cel mai rau caz) de 150 ori mai mica/kg)
  =>valoarea galiu ar fi de 1.3 pana la de 2 ori mai mare decat cea a aurului !!

  -In cazul Germaniu, 20g/tona fata de aur 1.5g/tona;
  Germaniu este de 14 ori mai mult, iar pretul sau e doar de 25 ori mai mic pe kilogram,
  valoarea germaniului este cira 60% din valoarea aurului din zacamant !!

  -In cazul Vanadiu,
  este de 1600 ori mai mult decat Aur iar pretul sau este de 1800 ori mai mic/
  Valoarea Vanadiului este deci de circa 90% din valoarea aurului!

  -Ar rezulta ca numai valoarea Galiu + Vanadiu + Germaniu
  e cam de 3 ori mai mare decat valoarea Aurului din zacamant si de cica 20 ori mai mare decat cea a Argintului.
  (Argint e de 8 ori mai mult dect Aur in zacamant, dar pretul argintului e de circa 50 ori mai mic decat cel al aurului, global valoarea argintului din zacamant este de 8-9 ori mai mica decat cea a aurului)

  -Valoarea arseniului metalic din zacamant(5000g/tona) ar fi comparabila cu cea a argintului

  -Valoarea titanului din zacamantul Rosia M. e semnificativa – la 1000mg/tona – e comparabila cu valoarea totala a argintului, la pretul titanului de circa 7$/ kg
  si e cam 1/9 din valoarea totala AU+AG

  -Valoarea cobaltului din zacamant(30g/tona) ar fi 1/10 din valoarea argintului (mai precis ar fi circa 150 milioane $)
  -Valoarea molibdenului din zacamant(10g/tona) ar fi 1/30 din valoarea argintului (mai precis ar fi circa 50 milioane $)

  Preturi/Prices

  Gold 45000$ /kg

  Silver 850$ /kg
  ___

  Galium 300-1000$ /kg

  Germanium 1900$/kg

  Vanadium 25$ /kg

  Titanium 7$ /kg

  Molybdenum 20$/kg

  Cobalt 27$ /kg

  Arsenium 1.7$ /kg

  despre contemporani
  2013-08-27 23:59:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Articole foarte utile

  Un articol Economistul nr. 3120 (4146), 19 Mai 2010,
  care vorbeste ‘profesionist’ despre ce am scris si eu,
  detaliind pentru galiu (dar si pentru germaniu),
  aici :

  economistul.ro/../

  inginer Aurel SÂNTIMBREANU, fost inginer-şef al Exploatării Rosia M

  “Pe lângă alte studii, comentarii şi analize desfăşurate de-a lungul anilor, referitoare la pericolul imens generat de exploatarea preţioaselor zăcăminte de la Roşia Montană, demersul ing. Aurel SÂNTIMBREANU, fost inginer-şef al Exploatării de stat la unitatea citată, merită toată atenţia. Cu toate că abundă elementele de strictă specialitate, studiul, caracterizat prin amplitudinea şi exactitatea datelor, oferă şi nespecialiştilor numeroase teme de reflecţie. Iată, bunăoară, lista mineralelor şi a metalelor rare despre care guvernanţii noştri – susţinătorii demarării investiţiei de către firma Roşia Montană Gold Corporation – păstrează o suspectă tăcere.

  Aur – 1,5 gr/tonă de minereu de concentraţie medie; argint – 7-11 gr/tonă de minereu; germaniu – 20 gr/tonă (de 11-12 ori mai mult decât aurul, folosit în detectoare ultrasensibile în infraroşu, în compoziţia lentilelor de microscoape, în lentilele de camere foto şi video cu unghi larg etc.; vanadiu – 2.500 gr/tonă (!!) folosit în aplicaţii nucleare şi în aliaje de oţel anticorozive; titan – 1.000 gr/tonă (!!) folosit la rachete cosmice, submarine nucleare, motoare de avioane supersonice, automobile de curse Ferrari etc.; nichel – 30 gr/tonă, folosit la baterii, la fabricile de desalinizare a apei, în oţeluri înalt aliate; crom – 50 gr/tonă, folosit în construcţia de avioane împreună cu aluminiul şi în compoziţia oţelurilor înalt aliate; cobalt – 30 gr/tonă agent radioterapeutic, folosit în turbine cu gaz, în motoare cu reacţie; galiu – 300 gr/tonă.

  Ne oprim puţin asupra acestui metal preţios, pentru a specifica faptul – deloc de neglijat – că în lume se produc numai 30 tone/an. Conform site-ului webelementsperi../ tableofthelements), galiul converteşte electricitatea în lumină coerentă, folosindu-se la oglinzi speciale, în componenţa LED-urilor din aparatele electronice, la obţinerea de semiconductori, dar mai ales în detectarea particulelor solare neutrinos în două laboratoare astronomice din Italia şi Rusia, unde 30 de tone de galiu abia detectează (interacţionează) cu o particulă pe zi! Potrivit cifrelor Roşia Montană Gold Corporation, ei vor exploata circa 200 de milioane de tone de minereu pentru a obţine 300 de tone de aur. Dar în aceste 200 milioane de tone ar putea să extragă – afirmă specialistul A. Sântimbreanu – şi circa 6.000 de tone de galiu în 17 ani, adică o producţie medie anuală de circa 352 tone, de aproape 12 ori producţia mondială. Desigur că nu vor putea exploata sută la sută.

  Arsenic – 5.000 gr/tonă (!!!) folosit în tehnologia bronzării artificiale, în pirotehnie (artificii), în industria laserelor. În final, circa 10.000 tone de arsenic din cele 200 milioane de tone de minereu, în funcţie de rentabilitate; bismut – 20 gr/tonă, folosit în medicină pentru obţinerea fierului maleabil, în industria fibrelor acrilice, în sistemele de stingere a incendiilor, în cel de transport al uraniului în reactoarele nucleare, în industria cosmetică etc.; feldspat potasic – folosit în industria porţelanului: 70 la sută din tot minereul din Cetate şi Cârnic este format din feldspat potasic, în timp ce România importă acest material din China. Grav: după aprecierile ing. Sântimbreanu, există circa 270.000 de tone de feldspat în zonă, trecut sub o dubioasă tăcere, ca şi cum nu ar exista!”

  A se vedea si:
  economistul.ro/../

  si celelalte links din pagina – despre RM

  despre contemporani
  2013-08-28 00:02:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Foarte importante: Galiu, Germaniu

  Pentru Galiu Consumul (in kg) a crescut mult in 2011 si dupa

  Statistics—United States: 2007 2008 2009 2010 2011

  Imports 37,100 41,100 35,900 59,200 95,000
  Exports NA NA NA NA NA
  Consumption, reported 25,100 28,700 24,900 33,500 57,000

  Import Galiu USA a ajuns in 2011 la aproape 100 tone
  fata de circa 30 tone in 2007/2009 .

  In articolul din 2010, citat la @17,
  se vorbea de productii anterioare anului 2010 .
  ___

  Pentru Germaniu
  Salient Statistics—United States: 2008 2009 2010 2011 2012
  Production, refinerye 4,600 4,600 3,000 3,000 3,000
  Total imports 67,600 60,200 44,700 38,500 49,500
  Total exports 17,900 21,200 8,000 5,900 12,800

  Import USA pt Germaniu 2012 = aproape 50 tone

  despre contemporani
  2013-08-28 00:13:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  Proiectul Rosia Montana desfiintat de seful Institutului Geologic.”Au venit cu un proiect de Papua Noua Guinee pentru tara mea.” asa ca directia se stie…

  Viitorul
  2014-01-20 16:57:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  PRECISION PRAISED Our goal was to make the 2014 Corvette Stingray the most stunning and advanced vehicle of the year.

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!