RSS Feed

Români care trăiesc în viitor. Da, avem și astfel de români

vezi toate articolele de
09 Nov 2010 la 14:50 22 comentarii 939 vizualizari.

În ce proporție românii continuă să trăiască în trecut am avut ocazia să vedem zilele trecute. Resuscitarea mediatică a Cenaclului ”Flacăra” la moartea lui Adrian Păunescu, vorbește de la sine despre reperele și nostalgiile românilor.

Fără a nega trecutul, există însă și români care se încăpățânează să privească mai departe. La un timp în care Băsescu, Ponta ori Antonescu (liescu, Năstase ori Petre Roman și mai puteți adăuga pe cine doriți pe listă) vor fi doar niște amintiri anecdotice. Iar ceea ce va rămâne va fi cu totul altceva. Veștile despre acești români își fac cu greu loc în noianul de ”știri” cotidiene. Iar când acest lucru se întâmplă, nu de puține ori acestea trec aproape neobservate. E o vină a mass-media care nu insistă suficient de mult (poate chiar insuficient de tabloidal) pe astfel de știri ori e o inapetență a publicului pentru acest gen de informații? Cel mai probabil, adevărul e undeva la mijloc. Nici presa nu se obosește din cale afară să scoată în evidență excelența, nici cititorii/telespectatorii nu se înghesuie să ofere un rating care să motiveze jurnaliștii să continue să ”sape” mai departe.

Astfel, lucru de mirare, dar extrem de îmbucurător, e formularea pe care am citit-o într-un articol din ”Gândul”: ”Interesul enorm stârnit de succesul înregistrat în Taiwan, de echipa de arhitecţi români coordonată de Dorin Ştefan, şi numeroasele întrebări venite de la cititori ne-au determinat să solicităm câteva detalii ale proiectului pe care se va baza construirea turnului de 350 de metri din Taichung”. Așadar, se poate! Există nu doar români care trăiesc în viitor (iar arhitectul Dorin Ștefan este unul dintre aceștia), ci și români care sunt interesați de succesul conaționalilor lor. De excelență. Situație în care și presa e determinată să dezvolte subiectul.

Pentru cei care nu știu încă, Dorin Ștefan este șeful unui birou de arhitectură românesc, care a câștigat un concurs internațional pentru construirea unui zgârâie-nori futurist, de 300 de metri, în al treilea oraș ca mărime din Taiwan. Detalii despre proiect (plus imagini), despre concurs și despre câștigător, puteți citi aici și aici.

Să fie într-un ceas bun!

***

O ultimă ”agățătoare” memorabilă, dintr-un interviu cu Dorin Ștefan: “La trei luni de la Revoluţie, când mi-am deschis primul birou, într-o garsonieră, visam la arhitectura Occidentului. Dar clienţii visau la ranch-ul familiei Ewing, din serialul Dallas.”

Sursa foto. Gandul.info

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

22 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!