RSS Feed

Românii plătesc prostia și domnia Elenei Udrea. Făcătura cu nume de brand de țară

vezi toate articolele de
29 Jul 2010 la 16:42 135 comentarii 1926 vizualizari.

România nu e nici ”The Land of Choise” și nici ”Carpathian garden”. E pur și simplu țara fraierilor. Care plătesc orice prostie. Doar să fie cu ștaif.

“Nu mă pricep la branduri şi mărci, dar acest produs a fost achiziţionat în urma unei licitaţii publice de la o mare companie de branding din lume, care a lucrat la brandurile Spaniei, Greciei, Croaţiei, Cubei şi altele”, a declarat astăzi, la Shanghai, Elena Udrea despre noul brand turistic al României.

“Dacă nu găsim un element care să diferenţieze brandul României de al altor ţări, trebuie să inventăm unul. De urgenţă”, spunea, pentru Gândul, în luna martie,  Eulogio Bordas, consultantul companiei THR la care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a apelat.

”Firma de consultanţă a lui Eulogio Bordas a cheltuit 400.000 de euro pentru o cercetare care a cuprins interviuri cu 9.600 de turişti din Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Rusia, Austria, SUA, Ungaria şi România, precum şi studii de fezabilitate privind capacitatea ţării noastre de a atrage turişti”, se mai arăta în articol.

Ce a rezultat în urma acestei cercetări? Un slogan care e într-atât de neutru încât nu reușește să spună nimic și un logo cu o frunză care poate fi cumpărat de pe internet cu 250 de euro. Și care a fost deja folosit în diferite campanii publicitare private, din țară și străinătate. Și ca tortul să aibă și o cireașă, marea companie de branding la care se referă Elena Udrea a uitat să rezerve domeniul de internet cu sloganul campaniei! Se înțelege de la sine că un întreprinzător privat s-a dovedit mai rapid și a rezervat domeniul…

Ce înseamnă asta? Că acea ”mare companie” pur și simplu și-a bătut joc de Elena Udrea și de România. Și a pus-o să plătească o căruță de bani (cică 900.000 de euro!) pe o făcătură. Un student la design dintr-un an terminal ar fi fost în stare să facă un lucru mai bun în câteva zile.

Problema nu constă însă în faptul că Elena Udrea nu se pricepe la branduri și la mărci. Ci că în ministerul pe care îl conduce nu se pricepe nimeni. Altfel, o asemenea gogomănie nu ar fi putut fi acceptată ca brand de țară. Și să se mai și plătească pentru ea! Dar, cel mai probabil, pe posturile celor care ar fi trebuit să se priceapă la așa ceva se află tot felul de neamuri și cumetri ori cumetre de partid care sunt la fel de habarniști în domeniu precum doamna ministru. Care ar trebui puși să plătească din buzunarul propriu această bătaie de joc.

Din păcate, sunt convins însă că imbecilii în cauză (scuzați-mi tonul, dar făcătura care ar vrea să fie brand de țară e de o grosolănie revoltătoare) nu doar că nu vor fi puși la plată, ci se vor și alege cu o primă. Iar prostia lor o vom plăti noi. Din bugetul public.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!