RSS Feed

Românii se ocupă toţi, toată ziua, cu discreditarea statului. Chiar şi românii din CSAT

vezi toate articolele de
23 Jun 2010 la 18:14 2 comentarii 1406 vizualizari.

Documentul  CSATe provocare tipică provincial-extremistă. Să privim cît se poate de rece situaţia care apare cam aşa în documentul CSAT:

CSAT identifică, în document, principalele vulnerabilităţi ale României, printre acestea regăsindu-se şi “fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora“, dar şi  “presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului“. Crima organizată, presiunile şi influenţa pe care aceasta încearcă să le exercite asupra instituţilor statului, asupra mass media şi asupra unor reprezentanţi ai clasei politice este, de asemenea, un punct care poate afecta securitatea statului român. (realitatea.net)

Eu zic să facem nişte observaţii fără focul indignării în gît.

  • presa şi-a furat o lovitură economică serioasă cu noile condiţii pentru drepturile de autor. cu aia nu faci decît s-o “vulnerabilizezi” şi mai mult.
  • În Strategia naţională de apărare vedem o înşiruire penibilă de vulnerabilităţi: nu e doar presa acolo, să nu fim narcisişti, sînt educaţie, conduită familială. Tot. Dacă stai şi citeşti paginile ultragenerale despre situaţia vulnerabilă a României, vei constata că în respectivul CSAT, măreţii puternici ai României au constatat că totul e un mare pericol nu doar presa. Că simpla existenţă ne poate răni.
  • Cu acest subiect a reuşit să mă dezamăgească un  tip pe care-l respectam – Eckstein-Kovacs, cu o intervenţie halucinantă la Realitatea Fm. Şi oarecum mincinoasă: spune că este proslăvit infractorul Diaconescu uitînd că ieri, în mai multe rînduri, inclusiv subsemnatul, au intervenit mulţi şi au acuzat clar conduita jurnalistică a lui Diaconescu.
  • Au intervenit o pleiadă de consilieri prezidenţiali dintre care Cătălin Avramescu mi-a oferit cheia. L-aş numi “extremism elitist gîngav”. Din critica de băbuţă derutată mediatic – că e urît la tv, că daţi titluri golăneşti -, Avramescu trece firesc la tema presei ca punct de atac strategic în CSAT. Lui nu i se pare nimic în neregulă. E comportamentul tipic al radicalului de dreapta.
  • Întreaga Românie – am tot scris-o aici – practică un sport naţional: autodenigrarea. Îi includ şi pe ăia din CSAT cu faza asta. Deci mai periculoasă mi se pare aparenţa retorică a acestui document: el însuşi este unul autodenigrator. Felul în care se generalizează aiurea într-un document oficial, maniera aproape pamfletarească în care e scris, ăsta e adevăratul pericol şi adevărata “vulnerabilitate”. Statul a ajuns un ziarist prost şi isteric. A clonat ce era mai rău din televiziunile pe care le acuză
  • Observam ieri, după un material greţos de laudativ despre SRI la Radio Romania Actualitati, ca asta ar putea fi viitorul: posturile publice folosite pentru propaganda desantata in numele interesului national. Strategia a început.

Concluzie: Presa discută doar despre rîndurile dedicate ei. Dar acolo România iese rău în general, cu totul, ca într-o discuţie acrită între doi “telectuali” care privesc OTV.  CSAT copiază presa de joasa speţă, de tip pamfletar – mă refer strict la capitolul “Vulnerabilităţi”. CSAT a emis ca document o sinteză a nihilismului provincial românesc: sîntem de rahat toţi, nu doar presa, deci tot ce se mai poate face este să atestăm printr-un document asta.

Obsesia lui Băsescu pentru presă alimentează o întreagă zonă a extremismelor de cîrciumă. CSAT şi-a proclamat nu intenţia de a trece la vreo faptă dură. Ci completa blocare în clişeu.

Mai are rost apoi să constatăm că e pusă cu mîna provocarea? Păi cineva ştie măcar atît: că sîntem narcisişti. De aceea, dragi ziarişti, am vrut să vă atrag atenţia că noi sîntem ultima problemă din acel document. Dar n-avem nici autorităţi locale, nici justiţie, nici nimic. Statul proclamă oficial că e slab.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!