RSS Feed

Rujeola e politică

vezi toate articolele de
22 Sep 2016 la 17:12 comenteaza acum 952 vizualizari.

Îmi rezolv singur, îmi plătesc sănătatea în privat, îmi educ copilul în privat, să luăm indemnizații în funcție de ”contribuții”, să nu taxăm, să stimulăm investițiile, să nu le mai dăm bani fără să muncească, nici o masă gratis. Etc. Le știți. Ei bine, în toată discuția cu vaccinul există o singură abordare care atinge serios problema, o chestiune profund politică. Aceea în care atingem chestiunea accesibilității la sistemul elementar de sănătate și prevenție. Ne-am tras carduri de sănătate, care au ajuns încă o formă de baraj pentru săraci în sistemul de sănătate, facem dezbateri cu studii în față cu vaccinuri diverse, dar uităm mereu chestiunea accesului. De aceea vreau doar să vă recomand un articol care a atins această problemă, acesta:

„Specialiştii de sănătate publică au constatat că zona afectată este reprezentată de mai multe localităţi din judeţul Bistriţa Năsăud situate la graniţa cu judeţul Cluj, în care există comunităţi unde copiii nu figurează pe listele medicului de familie, ca urmare, sunt nevaccinaţi”

Deci nu era vorba despre un grup de adepţi ai doamnei Steer, ci, cel mai probabil, de familii sărace ai căror copii nu erau înscrişi pe listele vreunui medic de familie.

O simplă căutare pe site-ul Ministerului Sănătăţii confirmă că în cazul izbucnirii epidemiilor de rujeolă în România, o dată la cinci ani statistic, focarele au fost în comunităţi sărace, unde rata imunizării este scăzută. „În anul 2010, comunităţile cele mai afectate au fost cele de rromi care au copii nevaccinaţi, iar în anul 2011 infecţia s-a extins şi la copii nevaccinaţi din unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar”, se arată într-un comunicat din urmă cu cinci ani al MS. O situaţie similară a fost şi 2005.

Avem copii fără acte, copii în comunități sărace care nu mai apar înregistrați în listele medicilor de familie. Avem din ce în ce mai mulți excluși. Așa apar ucigător boli care nu mai omoară oameni de un secol.

Fuga de această realitate, de faptul că ne excludem concetățeni, este acoperită cu chestiuni precum conspirativita antivaccin a unora. Olivia Steer e foarte de folos unora care n-au chef să spună realități mai dure: că e pe bani, că nu avem nici pentru cei care vor să facă vaccin un flux continuu pentru că nu suntem consumatori profitabili. Problema cu deștepții contestatari ai vaccinului este secundară. Problema de mai sus e de primă importanță.

În rest, dacă nu sunteți în stare să vă bateți cu o pagină de facebook și două ONG-uri, închideți de tot statul și facem ca pe vremuri 5-6 copii, poate vor apuca 1-2 să trăiască.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!