RSS Feed

S-a deschis bursa locurilor de muncă la Roșia Montană! Se caută un marinar, demolatori, toxicologi, medici legiști, pompe funebre ;) Vezi VIDEO cu cea mai tare reclama RMGC!

vezi toate articolele de
25 Jul 2011 la 15:59 130 comentarii 2343 vizualizari.

Dacă vă uitați măcar jumătate de oră pe zi la televizor e greu să nu fi văzut reclama la Roșia Montană Gold Corporation (RMGC). Rulează de 2-3 ori în fiecare calup de publicitate. E vorba de acel delir legat de miile și zecile de mii de locuri de muncă pe care le-ar crea proiectul de la Roșia Montană. Mă rog, spotul publicitar nu e nou, e adaptat după cel cel de anul trecut, în care primadonă este Bogdan Baltazar (acel Bogdan Baltazar care vorbea despre ”venalii manipulatori de burse” – pentru cine nu știe despre ce e vorba, detalii aici).

Ei bine, ceea ce vedeți la televizor e varianta scurtă a spotului RMGC. Pe internet, circulă însă o variantă mai lungă, cu mai multe ”detalii” legate de viitoarele locuri de muncă: ”marinarul care ne susține de la Cotoceni, șoferi, TIRiste, demolatori de case, femei de servici, badigarzi, toxicologi, medici legiști, pompe funebre”… Inițial vocea din off a fost în limba engleză, cu subtritare în limba română. Apoi vocea a fost înlocuită cu varianta scurtă în limba română, dar subtritrarea veche a rămas ;) . Citiți subtritarea și verificați ce a dispărut din varianta care se difuzează acum la televizor!

Desigur, parodia e parodie, iar minciuna e minciună. Am scris de mai multe ori care este numărul real al locurilor de muncă create de RMGC – 226 în medie/an. Informația apare chiar pe site-ul oficial al Gabriel Resources, într-un studiu realizat de firma americană specializată în audit minier Independent Mining Consultans, Tucson (Arizona, SUA). Iar cine a fost în ”trip”-ul din Noua Zeelandă putea afla de la fața locului (iar cine nu a fost, poate verifica direct pe site-ul minei) câți angajați lucrează la minele din Waihi, cele atât de lăudate de RMGC: în jur de 300. Asta în condițiile în care la Waihi există două exploatări, una de suprafață și una de subteran. La Roșia Montană proiectul prevede doar exploatare de suprafață.

Mai multe detalii, aici.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

130 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!