RSS Feed

S-a rupt USL, deci să bîrfim. Tăriceanu e varză, Băsescu neinteresant

vezi toate articolele de
26 Feb 2014 la 13:02 37 comentarii 1461 vizualizari.

S-a rupt USL, vînturăm cuvinte despre politicieni. S-o facem fără frică, poate extragem măcar un grăunte de consistenţă.

Ponta e puternic si lucreaza enervant de defensiv. PSD-ul e un partid mare şi s-a tot înfiorat şi speriat de Băsescu şi de al lui PDL (fost). În general, istoria din ultimul deceniu ne arată un PSD ca un animal foarte mare şi bleg care te striveşte din neatenţie.

Ponta lucrează megaprudent şi pentru că are o credinţă nestrămutată în televiziunile aliate. Actul de guvernare e văzut ca o şedinţă de redacţie peste care vine patronul şi imprimă linia.

PSD şi-a luat toţi aliaţii posibili în marea luptă cu Băsescu pe care n-au ştiut să-l anihileze tocmai pentru că liderii mor de frică, pentru că nu au descoperit politici populare adevărate care să creeze susţinere reală, ci doar femeisme vopsite mediatic.

Victor Ponta şi PSD şi-au cumpărat linişte şi de la PNL şi de la televiziuni (prin PC şi Ghiţă) pentru că le e frică de confruntare, sînt sperioşi. Ieri premierul a plîns pentru că anticipa probabil sutele de poante virale care vor fi furnizate de cuplul Antonescu-Băsescu.

PSD nu are oameni de confruntare, nu ia decizii curajoase. Se chinuie mai nou să-şi asume stînga – iată vestea bună, vor putea să fie ceva mai la stînga unde PNL nu-i lăsa să se ducă. Un partid mare, bine organizat căruia îi e frică de ideologia lui, de umbra lui, de aliaţii lui şi compensează apărarea cu exces de agresivitate birocratică şi mediatică. Inclusiv găselniţa cu “USD” e o găselniţă de nivel foarte mic, e ca un titlu tabloidal dat de un redactor mîncat de plictiseală.

Victor Ponta e cel mai puternic om politic azi în România şi el însuşi se prezintă ca fiind cantitate neglijabilă. Mai mult, continuă să preamărească puterea lui Băsescu, că doar aşa poate avea un sens o luptă la fel de spărioasă. PSD are nevoie de ceva tratament psihologic, altfel se va usca de frică.

Antonescu şi anti-Băsescu

Ieri la anunţarea ruperii USL, Antonescu a fost în formă bună de glume şi ironii, se simte bine în postura asta. Numai că atmosfera aducea puţin a priveghi vesel. Pentru că nu-i uşor pentru mulţi soldaţi PNL din teritoriu să audă că-şi pierd veniturile.

Crin Antonescu ar trebui să se păstreze departe de Traian Băsescu. Preşedintele nu mai e o miză. Blaga şi ce-a mai rămas dintr-un partid bine organizat precum PDL-ul e o miză mai mare decît Băsescu şi legenda lui de stăpînul justiţiei.

Băsescu a ieşit cu o declaraţie ridicolă în care se arată iarăşi apărătorul preţului benzinei – că doar ştim, dacă scumpeşte Petromul că vrea el e bine, dacă e scumpire de la stat nu e bine. Petrom oricum va folosi argumentul “alinierii preţurilor” ca să adauge cîte un ban pe zi la preţ.

Personajul varză al zilei este Tăriceanu. Nu pentru că n-ar fi de acord cu Antonescu, nu pentru că poate i-o părea sincer rău după USL. Ci pentru că practic a instigat liberalii care plîng după posturi bune pe care le vor pierde să i se alăture într-o rupere a PNL şi realipire cu PSD. Tăriceanu a lovit pe sub centură propriul partid, într-un moment de criză.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

37 comments
 • 1

  chiar asteptau astia sfaturi de la comunistul CriticAtac-VoceaRusiei!

  McPutin
  2014-02-26 13:12:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  “În general, istoria din ultimul deceniu ne arată un PSD ca un animal foarte mare şi bleg care te striveşte din neatenţie.”

  mno, uneori chiar iti iese :)

  Eu probabil sunt exceptia, nu am chef sa vb despre politicieni. L-am descoperit pe David Bowie, si ascult in bucla “Thursday Child” si “Ziggy Stardust”.

 • 3

  O veste într-adevăr excelentă – mutarea PSD mai la stânga. Abia aştept să plătesc taxe mai mari şi mai multe, îmi crapă obrazul de ruşine că mă ghiftuiesc ca un porc din 800 de lei în timp ce bietul meu vecin bugetar “a ajuns la disperare” pentru că nu mai ştie cum să se descurce cu 1.700 de lei. So-cia-lism! Vrem so-cia-lism!

  Tywin
  2014-02-26 13:30:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  @mac gregor: mare, bleg, da’ si hranaci!

  berbecu mioritei
  2014-02-26 13:46:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  @rogo
  Motorina e acum 6.2lei/litru! Daca Ponta baga si acciza pretul ajunge la 7 lei/l.
  Aud tot mai multi ca isi trec masinile pe GPL.

  Asta-i stanga dupa care te dai tu de-a dura.

  Mircea+
  2014-02-26 13:57:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Mirciulica

  daca ai masina inseamna ca ai bani si de benzina.Si cum dracu s-a scumpit benzina ca nu s-a introdus inca nimic.
  Sau ponta a bagat pe ascuns eurocentii.
  hi hi hi.

 • 7

  @nae:
  Daca nu stiai, cresterea de la 5.8 la 6.2lei/l este cauzata de indexarea aia smechereasca a lui Ponta cu rata inflatiei, a altei accize ,luand drept calcul cursul euro/leu= 4,73 !

  Astia sunt hotii pe care simplutul de tine ii tine in brate.

  PS. Apropo de panseul tau. Daca as fi in locul patronului tau ,ti-as taia complet salariul si ti-as spune cu multa intelepciune : “Nae, dacă exişti inseamna că ai bani de mâncare.”

  Mircea+
  2014-02-26 14:25:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @berbec

  mie mi se pare ca PSD seamana cu un enorm sac de plastic plin cu balega; dar probabil ca e doar o impresie personala.

  @Tywin

  cresterile de taxe vor fi anuntate de PSD doar dupa alegeri si se pare ca taxa pe fantana va lovi in premiera si in electoratul sarac de la sate, pentru ca disperarea dupa bani e enorma.

  Din pacate, vor fi loviti “burghejii” care lucreaza la privat si cei care sunt proprietari, iar marile companii vor fi ocolite. Evaziunea fiscala va creste, pentru ca produce bani direct pentrru partid, si deci cei cinstiti vor fi impozitati mai mult.

 • 9

  Miciulica

  patronul meu nu se agita de nimicuri adica de cresteri cu 0.00…0.La el nu conteaza maruntisul.
  Adevarat a fost afectat si el cind a crescut tva cu 5%. Asta da s-a simtit combustibilul nu.
  In rest ramine cum am stabilit.Ai masina plateste.Nu iti convine vinde masina si mergi cu transportul public.
  Simplut totul.

 • 10

  Ground Control to Major Tom
  Take your protein pills and put your helmet on.

 • 11

  nae, pai te bag in ma-ta impreuna cu guvernul lui Ponta si scapam de o acciza care nu ne trebuie.

  simplu totul.

 • 12

  Mac gregorica

  numai atita poti saracia mosului.
  Plingi dupa timpurile cind chiorul manga&piticul bou taia salarii marea tva,dadea afara oameni.Te bucurai nebunaticule lua de multi si dadea la putini ca tine poate.Ce telegondola sau parc la sat ai construit? Ti-a secat pusculita de partid si acum strigi sahara..sahara.
  Daca ii regreti asa mult nu iti spu decit ce zice o cumanata de-a mea victima a reformei betivo-bezmetice-chioare “duceatea-i dupa ea de reforma”.
  In rest ramine cum am stabilit esti mai manga decit chiorul de la marginea tarlalei.

 • 13

  Lanseaza unul piatra in balta: “deci să bîrfim. Tăriceanu e varză, Băsescu neinteresant”
  Si.

  victor L
  2014-02-26 14:49:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  @ Rogozanu: “Victor Ponta e cel mai puternic om politic azi în România”!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?…

  poweraxxel
  2014-02-26 14:53:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Exact, Mac. De ăia mari nu se ating (cu scuza că nu le dă voie ioropenii, deci înjuraţi-i pe ioropeni, nu pe ei), aşa că să plătească tot burghejii, că doar avem bani, ce naiba! Numai că n-avem pic de solidaritate faţă de proletariat*, deci este nevoie de un guvern cu adevărat de stânga, care să ne dea la cap până pricepem.

  * – proletariat în ziua de azi: bugetarii, pensionarii şi mai ales asistaţii social.

  Tywin
  2014-02-26 14:57:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  “numai atita poti ”

  e suficient. Daca te bagam in ma-ta pe tine si pe Ponta, scapam de acciza, pentru ca nu exista o necesitate reala pentru ea.

  Nu e ca la marea prabusire a veniturilor la buget din 2009, cand Romania era pe punctul de a da faliment.

  Acciza asta exista numai ca sa aiba Dragnea bani de mita electorala. Ei, va terminam pe voi doi, si Dragnea n-o sa aiba bani de mita. Mare pierdere pentru natiune :)

 • 17

  Da, Nae, mie îmi e dor de vremurile când i-a fost tăiat salariul unui dobitoc semianalfabet dar angajat la primărie pentru că tăticul lucra şi el acolo. Ştii ce bine m-am simţit când l-am auzit înjurând că lua “numai” 1.400 de lei?! Mult prea puţin pentru cele 4, hai, maxim 5 ore pe care le petrecea în Farmville.

  Tywin
  2014-02-26 15:02:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Nae… Stai jos ca iar te-ai facut de tot rahatul cu “perlele tale”. Scumpirea combustibililor datorata modificarii modului de calcul a accizelor a fost de 6.5%. Nu de 0.0000… Daca seful tau are impresia asta inseamna ca nu este cu mult mai destept decit tine – ceea ce explica motivul pentru care nu te-a dat inca afara. Si daca este la fel de ‘destept’ ca si tine dar nu a falimentat inca inseamna ca are contracte babane cu statul. Ceea ce ar explica energia pe care o consumi in apararea PSD-istilor… Si ar explica de ce nu mai duci grija portofelului…

  gjgj9
  2014-02-26 15:06:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  Ia cititi voi mai sus cum am intervenit eu si explicat, clar si raspicat, practic dind un suflu nou discutiei! Sa mai zica careva ca limba mea nu-si face paralele prin munca cinstita!

  victor L
  2014-02-26 15:10:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  @ nae: benzina s-a scumpit deja cu 30 bani /litru numai datorita introducerii monedei “euro al lui Ponta” avand cursul fix de 4.78 lei/ Ponteuroi. La 100 de litri/luna inseamna 350 lei/an furati “din pix” de catre Ponta din buzunarul oricarui sofer de autoturism. Daca vorbim insa de autobuze si TIR-uri atunci suma este de vreo 20 de ori mai mare /vehicol. Si ghici cine plateste toate astea? Noi, utilizatorii finali.
  Daca se mai introduce si noua acciza atunci inmulteste sumele cu 2.5.
  Poate tie ti se par putini cca 10 milioane pe an furati de guvern din buzunarul fiecarui conducator auto/an dar sunt multi votanti ai lui Ponta care viseaza sa aiba veniturile astea pe luna.
  In ceea ce priveste afirmatia ta cum ca daca “iti permiti masina, iti permiti si benzina” este adevarat. Dar nu o sa-mi mai permit haine, pantofi sau concediu. Masina este necesitate, restul sunt “fite”.
  In final ti-as recomanda sa te uiti pe site-ul energy.eu unde sunt preturile combustibililor din toata Europa. O sa vezi ca preturile din Romania nu mai sunt cele mai mici desi veniturile sunt pe locul 2 din coada. La ora actuala Austria, Bulgaria,Croatia, Estonia, Franta, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia si Sania au preturi mai mici sau aproximativ egale cu Romania. Cu noua taxa vor ramane cu pret o idee mai mare Danemarca, Finanda, Italia, Olanda si Marea Britanie. Deci pretul din Romania ar putea fi al 6-lea cel mai mare din UE.
  M-am chinuit putin sa-ti explic asa de detaliat dar daca nici asta nu te convinge atunci este iremediabil pierdut.
  Hai pa! :)

  ribelalu
  2014-02-26 15:12:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  poweraxxel

  nuuuuuu…..tata
  chiorul de la marginea tarlalei nana colt cu benzinaria gazprom unde are construita si casa din mihaileanu este cel mai tare om
  Cine mai este ca el, si mosier si benzinar si cu case din vinzari anterioare .
  Si bomboana pe coliva sustine si o justitie dreapta precum turnul din pisa si chioara de un ochi precum piratul din caraibe.Adica exact cum este si chiorul tau drag si strimb si chior si bagabond ca ultimul pirat.
  hi hi hi si ha ha ha.
  muci te-am facut.

 • 22

  Ce fericire, vom avea în sfârşit o stânga adevărată.
  Adică ani de zile de regres si mizerie.
  O bucurie pentru tăntălăi, mai ales din anumite zone istorice ale României.

  Andrei
  2014-02-26 15:16:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  Believing the strangest things
  Loving the alien.

 • 24

  @ nae: chestia cu TVA-ul este o vrajeala. Cu ce l-a afectat pe patron cresterea cu 5%? Pune bani de la el pentru TVA? TVA-ul, draga @nae, NU este al patronilor ci al statului. Este platit de utilizatorul final iar prin conturile patronului tau este doar in tranzit. Celor de la METRO le-a trebuit vreo 15 ani sa inteleaga psihologia romaneasca (si evaziunea romaneasca) si sa afiseze preturile cu TVA. Nu te-ai intrebat niciodata de ce pentru METRO ( ca en-grosist) era important sa fie afisat pretul fara TVA? Pai cu ala lucreaza patronii (sau mai bine zis “ar trebui sa lucreze”). Din ala se calculeaza profitul, impozitele, salariile. TVA doar se incaseaza de la clientul final si se vireaza la stat. Intradevar, plateste patronul in avans o parte dar cum vinde produsul, isi retine partea lui. Asta e singura chestie.

  ribelalu
  2014-02-26 15:25:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  riberalu

  trebuia sa faci o dizertatia de genul asta si cind se dadeau oameni afara din serviciu cu sutele de mii, cind se taiau salarii cu 25-40% la unii chiar la 50% cind se marea tva.Atunci nimic nimic.Acum da.De ce? acum maririle sint mai mari? Nu. dar nu mai sint facute de ai nostri, deci simplu naspa
  Am dat de nenumarate ori exemplul asta si vad ca tot nu intelegeti.
  1 leu dat > este cu muuuult mai mult decit 25-40%+5% luat
  sau
  1 leu luat este < decit 25+40%+5% tot luat

  mate de clasa III.
  Nu spune nimeni ca acum este raiul pe pamint dar nici iadul din 2010.Asta daca esti corect si nu esti fanatic cu creierul mai neted decit patinuarul lui scribcaru.
  Numai cind vor face si astia si alti care vor venii ce au facut chiorul&piticul bou numai atunci comparati.Pina atunci o muteasca.

 • 26

  Vreau doar sa salut dispozitia Bowie a lui mac gregor de azi.
  Iti recomand si albumul Heathen, ceva mai recent, de prin 2002. Nu l-am ascultat pe ultimul, cel din 2013, dar am auzit ca ar fi bunicel si ala.

  Maxa
  2014-02-26 15:34:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  @ 19,
  ia citeste si tu cum te trimit in uterul ma_tii sa-ti iei numele :P

  victor L
  2014-02-26 15:36:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  riberalu

  da l-a afectat de doua ori
  1. a scumpit produsul
  2. datorita scumpirilor generalizate a vindut mai putin.Putere de cumparare mai mica.
  Asa ca vorba lui dan iosif las-o in singe sau vrei sa spui ca a facut bine ce a facut.
  Daca era bine propun marirea tva cu 100% ca tot nu sint afectati patronii.
  Cum naiba poti spune ca nu sint afectati patronii.Toata lumea a fost afectata si patroni si consumatori.Unul ca vinde mai putin celalalt cumpara mai putin.

 • 29

  thank you maxa!

  pai sa vedem daca se gaseste de cumparat. Acum plecam oricum in oras, asa ca o zi buna all.

 • 30

  @nae: pai guvernarea actuala se bazeaza pe tva-ul marit . de ce nu il micsoreaza daca marirea nu a fost necesara ?

  calinsi
  2014-02-26 17:27:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  Cred ca este clar ca toata operatiunea este un mare fas. PSD si PNL raman la picioarele lui Basescu, iar restul dreptei din Romania (Forta Ciuvica si Miscarea Mistocara) se tavaleste in chinuri. Tariceanu face jocul lui Antonescu, asta e clar.

 • 32

  @nae: mai nae flegma ,tu ai fost vreodata sa vezi turnul din PISA? sa stii ca el este “drept”,doar atat ca este INCLINAT,asa cum este si creierul tau ! P.S.:mai pontalaule,scumpirea combustibilului afecteaza nu numai pe posesorul de masina,afecteaza si pretul biletului din autobus,la fel al orezului pe care il cumperi si tu,s.a…..

  italianul
  2014-02-26 19:22:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  Se vede ca nu intelegeti.

  @nae lucra la o firma care imprima 3 trandafiri pe galeti pentru programul de guvernare de la urmatoarele alegeri. A venit insa Boc si le-a stricat afacerea cu Tva-ul lui marit. A trebuit patronu sa taie la costuri si a imprimat doar 2 tandafiri, dar fraierii de alegatori nu au inteles mesajul de guvernare al fofarlicii socialiste.

  Chianti
  2014-02-26 23:19:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  Chianti

  curge prostia si cretinismul din tine la un debit mai mare decit curg flegmele de pe chiorul de la marginnea talalei nana unde zace cazut si aproape inecat in santul cu flegme.
  Mars ca esti mai prost si decit victor cu L de la labe1

 • 35

  @Chianti

  :)

  incepe sa imi planga de mila lui nae.

 • 36

  Such are genuinely cool YouTube video clips, its my luck to pay a visit this web site S-a rupt USL, deci să bîrfim. Tăriceanu e varză, Băsescu neinteresant « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET and finding such awesome YouTube video tutorials.
  Barbour Blazer

 • 37

  Since the admin of this web page is working, no question very rapidly it will be well-known S-a rupt USL, deci să bîrfim. Tăriceanu e varză, Băsescu neinteresant « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET , due to its quality contents.
  Cyber Monday jordan shoes sale africrafts.co.z../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!